Προς το περιεχόμενο

Religulous.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρκετά καλό αν και δεν θα το έλεγα καλύτερο από το Zeitgeist. Εδώ ο άνθρωπος είναι συνεχώς με μια διάθεση ειρωνείας και υποτίμησης της νοημοσύνης αυτών που μιλάει (όχι ότι δεν το αξίζουν αλλά τέλος πάντων). Δεν παρουσιάζει τίποτα αντικειμενικά, ούτε προσπαθεί να εξηγήσει κάτι, απλώς παραθέτει ανοησίες ορισμένων και τις κάνει να φαίνονται ακόμα μεγαλύτερες.

Δεν έμαθα κάτι καινούριο αλλά περνάει ευχάριστα η ώρα. Δυστυχώς οποιοσδήποτε "θρησκευόμενος" λόγω του ύφους του παρουσιαστή θα σταματήσει να το βλέπει από το πρώτο πεντάλεπτο.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν έμαθα κάτι καινούριο αλλά περνάει ευχάριστα η ώρα.

...και τιποτα περισσοτερο. :-(

Αντιθετως,

αυτο: Constantine's Sword (2007)

εχει πολυ πιο σοβαρη προσεγγιση, αν και με συγκεκριμενη θεματολογια

Trailer

+ Gabriel Byrne & "Constantine's Sword" (extras)

http://www.youtube.com/user/storyvillefilms

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι αυτές τις ταινίες/ ντοκιμαντέρ θα τα δούμε όλοι όσοι πιστευουμε στην θεωρία της εξέλιξής. Αν κάποιος που δεν πιστευει σε αυτή θα τα χαρακτηρήσει ασεβοί και προσβλητικά και θα καταραστεί τους διμιουργούς. Άρα δεν νομίζω οτί αλλάζει κάτι παρά το γεγονός οτί είναι διασκεδαστικά και σε αρκετές περιπτώσεις διαφωτιστηκά για τους ανθρώπους σε επίπεδο συμπεριφοράς.

Οι Θεϊστές και αυτοί που πιστεύουν στον διμιουργό θεό έχουν το δικό τους ντοκιμαντέρ. Ονομάζεται Expelled: No intelligence allowed. Ξεκίνησα να το δω όμως...υπάρχει μια ειρωνία για την επιστημονική ερευνά για τα θέματα αυτά και δεν μπόρεσα να το δω ολόκληρο. Αν κάποιος το έχει δει ας πει καμία άποψη...

Δημοσ.

<out of topic>

Πόσοι απο μας που ποστάρουμε σε αυτό το θρεντ θα πούμε Χριστός Ανέστη(δεν θα έπρεπε να είναι με ει??)? Κάθε φορά τέτοιες μέρες έρχομαι σε δύσκολη θέση και τους λέω ένα ξερό χρόνια πολλά.

</out of topic>

Toufas ωραία videos. Θέλω να διαβάσω και το βιβλίο του Dawkins το The delusion of god.

Δημοσ.
<out of topic>

Πόσοι απο μας που ποστάρουμε σε αυτό το θρεντ θα πούμε Χριστός Ανέστη(δεν θα έπρεπε να είναι με ει??)? Κάθε φορά τέτοιες μέρες έρχομαι σε δύσκολη θέση και τους λέω ένα ξερό χρόνια πολλά.

</out of topic>

εγώ τους απαντάω "ναι... κάτι άκουσα"

Δημοσ.

Παίζει και το "καλή σταύρωση" πάντως. Επίσης, η ταινία είναι πολύ ψαγμένη, κάθε σκηνή και ατάκα.

Δημοσ.
Παίζει και το "καλή σταύρωση" πάντως.

καλή σταύρωση μέχρι την "ανάσταση"... θα το δοκιμάσω φέτος

Δημοσ.

Μόλις την είδα.

Πολύ έξυπνη ιδέα που (κατα την άποψη μου) δεν υλοποιήθηκε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. Να πω ότι ανέκαθεν έβρισκα πολύ κρύους τους αμερικανούς τους stand up comedy (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) και ο κύριος στο συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν κατάλαβα αν ''χρησιμοποίησε'' καθόλου το χιούμορ του ή όχι αλλά ακόμα και οι σκηνές απο τα σόου του που έδειξε μου φανήκαν κάπως κρύες. Γενικά δεν γέλασα. Ένιωσα ότι προσπαθεί να στηρίξει το χιούμρ του πάνω σε βωμολοχίες το οποίο είναι μεν καλό και σατυικό αλλά δεν είναι ΜΟΝΟ αυτό.

Τώρα σχετικά με το μήνυμα που ήθελε να περάσει. Να πω καταρχάς πως μου την ψιλοδίνουν οι σκεπτικιστές αν και μάλλον κατατάσω τον εαυτό μου σε αυτήν την κατηγορία, διότι λένε μεν πως δεν γνωρζίουν αν υπάρχει ή όχι Θεός αλλά συνομιλούν άνετα με έναν άθεο ενώ κατακρίνουν αμέσως έναν θρησκευόμενο. Κάτι τέτοιο έκανε και αυτός εδώ ο οποίος δήλωσε σκεπτικιστής αλλά μάλλον τείνει προς την μεριά του αθειστή.

Επίσης με ενοχλεί και το γεγονός ενός ανθρώπου ο οποίος γνωρίζει κάτι και προσπαθεί να το μάθει και σε άλλους ανθρώπους. Σίγουρα και εγώ και οι περισσότεροι μέσα σε αυτό το φόρουμ θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι ανοησίες και οι άνθρωποι που τα πιστεύον πιθανώς πλανώνται, αλλά δεν νομίζω ότι ζήτησε κανένας έναν ''εμπνευσμένο'' να τους βγάλει απο το λάκκο με τα σκατά. Ίσως είναι λίγο εγωιστικό και χαζό αυτό που λέω, αλλά έτσι νιώθω. Βλέποντας αυτό το ντοκυμαντέρ έπιασα τον εαυτό μου να λέει: ''Πω τι μαλακίες λέει ο τύπος, ποιος νομίζει ότι είναι''. Το είδα σαν έναν ντοκυμαντέρ κομμένο και ραμμένο στο μονάζ κατά έναν τέτοιο τρόπο ώστε να περάσει το μήνυμα πως ο παρουσιαστής βουλώνει στόματα και τους κολλάει στον τοίχο κ.λ.π

Όπως είπα, έξυπνη ιδεά απλά θα προτιμούσα κάποιον άλλο να το γυρίσει και να μας το παρουσιάσει.

Δημοσ.

Να πω καταρχάς πως μου την ψιλοδίνουν οι σκεπτικιστές αν και μάλλον κατατάσω τον εαυτό μου σε αυτήν την κατηγορία, διότι λένε μεν πως δεν γνωρζίουν αν υπάρχει ή όχι Θεός αλλά συνομιλούν άνετα με έναν άθεο ενώ κατακρίνουν αμέσως έναν θρησκευόμενο.

Αυτοί που λένε οτι δεν γνωρίζουν ονομάζονται αγνωστικιστές. Οι σκεπτικιστές λένε οτι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να μας οδηγούν στην ύπαρξη ενός θεού. Εγώ προσωπικά τους βάζω στην ίδια κατηγορία τους θειστές με έναν τρελό που μου έλεγε οτί η γη είναι επίπεδη (αυτά παθαίνεις όταν γύρνας στις πλατείες 05:00 το πρωί).

Επίσης με ενοχλεί και το γεγονός ενός ανθρώπου ο οποίος γνωρίζει κάτι και προσπαθεί να το μάθει και σε άλλους ανθρώπους.

Τότε πρέπει να σε ένοχλει ολόκληρη η ανθρωπότητα...

Ετσί όμως γίνετε συζήτηση και μαθαίνει ο ένας απο τον άλλον.

Δημοσ.
Αυτοί που λένε οτι δεν γνωρίζουν ονομάζονται αγνωστικιστές. Οι σκεπτικιστές λένε οτι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να μας οδηγούν στην ύπαρξη ενός θεού.

Σωστόοος... :o

Αυτά παθαίνεις αν δεν παρακολοθείς και λίγο τα θεωρητικά μαθήατα στο σχολείο.

Τότε πρέπει να σε ένοχλει ολόκληρη η ανθρωπότητα...

Ετσί όμως γίνετε συζήτηση και μαθαίνει ο ένας απο τον άλλον.

Όντως έτσι είναι... Απλα με ενοχλεί. Ο τρόπος πιο πολύ.

Δημοσ.

Ο τρόπος του ήταν απαίσιος. Γεμάτος ειρωνικά σχόλια, προκλητικότητα, "παγίδες" και μπανανόφλουδες τις οποίες πατούσαν τα θύματά του.

Δε μου άρεσε καθόλου. Θα μπορούσε να φτάσει στο point του με πολύ πιο ευπρεπή τρόπο, χωρίς να προσβάλλει τους συνομιλητές του (βλέπε "you 've got fruit in your head" κτλ) καθώς έχει μπόλικο έδαφος για να πατήσει, και όχι να γυρίσει μια ταινία για δεκάχρονα, με ερωταπαντήσεις του στυλ "Gotcha! ha ha ha!!!, βρωμάνε τα πόδια σου"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...