Προς το περιεχόμενο

Religulous.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

religulous-teaser-poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0815241/

RELIGULOUS του Λάρι Τσαρλς.

Υπόθεση: Ένα ντοκιμαντέρ που σατιρίζει και αποκαλύπτει τη δράση των θρησκευτικών οργανώσεων παγκοσμίως. Ο Λάρι Τσαρλς παίρνει το μικρόφωνο και κάνει ένα καυστικό ρεπορτάζ, που θα διχάσει την κοινή γνώμη. Την αφήγηση αναλαμβάνει ο γνωστός αμερικανός κωμικός Μπιλ Μάχερ. Το ‘Religulous’ αναμένεται να συζητηθεί πολύ.

Προσωπική άποψη:

Καλό ήταν.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

religulous-poster.jpg?w=278&h=400

Το Religulous είναι μια δημιουργία του Bill Maher και του σκηνοθέτη Larry Charles (Borat).

O τίτλος προέρχεται από τις λέξεις Religious και Ridiculous, και όπως καταλαβαίνετε ασχολείται με ένα διαφορετικό τρόπο με τις θρησκείες.

Ο Bill Maher στον ρόλο ενός παρουσιαστή ντοκιμαντέρ, συζητά με διάφορους εκπρόσωπους θρησκειών και πιστούς από όλο τον κόσμο κάνοντας, κωμικές, σοβαρές αλλά και προβοκατόρικες ερωτήσεις.

Πρόκειται για μία συλλογή από σκηνές από τις οποίες οι περισσότερες είναι συνεντεύξεις που παίρνει ο Μπιλ Μάχερ από διάφορους εκπροσώπους θρησκειών, οι οποίοι είναι από γραφικοί έως ψυχασθενείς, και σου δημιουργούν διάφορες επιθυμίες, από το να γελάς εις βάρος τους έως να τους φτύνεις.

Κύριος σκοπός είναι μάλλον να αποδείξει την ματαιοτότητα ύπαρξης των θρησκειών αλλά μάλλον καταφέρνει να γελοιοποιήσει τις ιδέες αλλά και τους πιστούς των τρειών βιβλικών θρησκειών με έναν τρόπο που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Δημοσ.

το δα, εχει valid points, αλλα ο μαχερ επειδη τον εχω παρακολουθησει και σε διαφορα ταλκ σοους, ειναι λιγο ξερολας και αλαζονας, οπως και πολυ απολυτος στις αποψεις του. Αλλα λεει συνηθως σωστα πραγματα που ο μεσος αμερικανος πιθανον δυσκολα σκεφτεται. Γενικως συμφωνο με τις αποψεις του περι θρησκειας, αμα το βαλεις κατω πιστευουμε τυφλα επειδη ετσι μας μαθαινουν, και επειδη ολοι μας παντα νιωθουμε καποια στιγμη την αναγκη να ζητησουμε βοηθεια/ελπιδα απο καποια ανωτερη δυναμη. Αλλα περαν του φανατισμου και τον παραδοσεων, η θρησκεια ειναι ενα καλοφτιαγμενο εμπορικο παραμυθι που εκμεταλευται απο τους ισχυρους για την καθοδηγηση των λαων

Δημοσ.

Το δα χθες και ήθελα να ανοίξω topic. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ που θα το δω και δεύτερη φορά. Με τις ερωτήσεις που κάνει σε μερικούς τους κολλάει στον τοίχο μην έχοντας κάτι να απαντήσουν. Μου θύμισε Bill Hicks (ή το αντίστροφο, πρώτα γνώρισα τον Hicks και μετά τον Maher). Must see για ανοιχτόμυαλους.

Δημοσ.

Ακριβως. Για τους ανοιχτομυαλους. Βασικα ειναι γι'αυτους που εχουν αμφιβολιες οσον αφορα το θεμα της θρησκειας. Για να σιγουρευτουν.

Η χειροτερη στιγμη ειναι με τον μλκ τον γερουσιαστη που λεει οτι δεν χρειαζεται IQ Test για να μπεις στην βουλη.... American Dream.

Δημοσ.

Η χειροτερη στιγμη ειναι με τον μλκ τον γερουσιαστη που λεει οτι δεν χρειαζεται IQ Test για να μπεις στην βουλη.... American Dream.

Απίστευτη σκηνή. Η σιγή, τα βλέμματα και χαμόγελο που σβήνει.

Δημοσ.

Μολις το ειδα και εγω.

Πολυ ωραιο, γενικα καλες ερωτησεις, πραγματικα τους κολλαει στον τοιχο

Αν και στις συνεντευξεις του ειχε κατα κανονα πολυ στενομυαλους και brainwashed ατομα ηταν πολυ καλο το αποτελεσμα, καθως αυτο ηθελε να δειξει

Η σκηνη ''your hair is on fire!!'' και η αντιδραση του τυπου ολα τα λεφτα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...