black_widow Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Αν δεις την παγκόσμια κατάταξη του Καποδιστριακού και του ΕΜΠ θα κλάψεις. Κανονικά, με τη κρατική χρηματοδότηση θα έπρεπε να ήταν στα τοπ 10. Εδώ το Καποδιστριακό ακούγεται πως έχει τεράστια περιουσία και νοικιάζει διαμερίσματα για 100 ευρώ....ΆΣΤΑ Γενικά είμαστε για κλάμματα με την ανώτατη παιδεία που έχουμε Πάντως στο ΤΕΙ πριν ένα εξάμηνο συμπληρώσαμε κάτι ερωτηματολόγια αξιολόγησης των καθηγητών. Μεγάλη συγκίνηση, όχι ότι διώξανε και κανένα καθηγητή, όλοι στις θέσεις τους φυσικά.:-D Αυτό που λέω πάντα είναι ότι με τα επίπεδα διαφθοράς που έχουμε ως χώρα ( ναι και εμείς ως άνθρωποι) ποιά αξιολόγηση να γίνει σωστά και ποιά εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Όπως τώρα παίρνεις πτυχίο στα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ με αντιγραφή , σκονάκια, άπειρες φορές να δίνεις μαθήματα, φαξ και τηλεφωνήματα στους καθηγητές να περνάνε διάφορους, κομματικές παρατάξεις, γλύψιμο στους καθηγητές ( τουλάχιστον στο ΤΕΙ από γλύφτες πάμε καλά) τώρα πλέον θα έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις το πτυχίο σου γλιτώνοντας και έναν τουλάχιστον χρόνο . Μιλάω πάντα για μέσο όρο όχι για τις λαμπρές εξαιρέσεις φοιτητών των πανεπιστημίων και των κολλεγίων. Αν τυχόν ( λέμε) θέλεις να μάθεις κιόλας, δυστυχώς μπορείς να βασίζεσαι μόνο στον εαυτό σου .
kabamaru21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Ποιοι απο εσας ειναι ενάντια στην αξιολόγηση των ιδρυμάτων μας (ΑΕΙ-ΤΕΙ) και γιατί; Ο μονος λογος που εχω παρατηρήσει ολλα αυτα τα χρονια ειναι οτι δεν "βολευει" μερικους, υπαρχει άλλος;
StavrosD Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Ποιοι απο εσας ειναι ενάντια στην αξιολόγηση των ιδρυμάτων μας (ΑΕΙ-ΤΕΙ) και γιατί; Ο μονος λογος που εχω παρατηρήσει ολλα αυτα τα χρονια ειναι οτι δεν "βολευει" μερικους, υπαρχει άλλος; Αν γίνει αξιολόγηση, τα ΤΕΙ θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αξιολόγησης διεθνώς είναι το επίπεδο των καθηγητών που διδάσκουν στην σχολή και οι δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο που έχουν κάνει (σε ειδικά περιοδικά που δεν τα βρίσκεις στο περίπτερο, συνέδρια, κτλ). Οι περισσότεροι καθηγητές στο ΤΕΙ αμφιβάλω αν έχουν κάνει δημοσιεύσεις αφού πήραν το διδακτορικό τους, και πολλοί που δεν έχουν θα πρέπει να απολυθούν αν γίνει αξιολόγηση. Ένας καθηγητής πανεπιστημίου κάνει τουλάχιστον 1 δημοσίευση τον χρόνο, το τυπικό είναι 2-3 τουλάχιστον και υπάρχουν και λίγοι που συμμετέχουν σε πάνω από 10 ανά χρόνο. Απ' ότι βλέπω το θέμα μηχανικοί VS τεχνικοί το αντιλαμβανόμαστε όλοι ως Πολυτεχνείο VS TEI. Έτσι το βλέπουν και οι εργοδότες.
Delirium Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 από πότε ? Αν ρωτας θεσμοθετημενα, οχι. Αλλα, εμμεσα ναι, συμβαινει.... Οταν ομως απο το 2ο εξαμηνο εχεις π.χ. 25 (!) ωρες εργαστηρια / βδομαδα, και στη 3η απουσια κοβεσαι, ειναι ετσι υποχρεωτικο, η το λες διαφορετικα? (2 Χ Πανεπιστημιο με remote, μα σε ΤΕΙ δε το καταφερα -> δε γινοταν αυτο)
DrLo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Επιπλέον και στην ορκωμοσία παίρνουμε όρκο ότι θα είμαστε συνεπείς κτλ, αντίστοιχο με τον όρκο του Ιπποκράτη στην ιατρική. Στο ΕΜΠ τουλάχιστον δεν υπάρχει ορκομωσία αλλά και να υπήρχε δε νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία. ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Οταν ομως απο το 2ο εξαμηνο εχεις π.χ. 25 (!) ωρες εργαστηρια / βδομαδα,και στη 3η απουσια κοβεσαι, ειναι αυτο υποχρεωτικο, η το λες διαφορετικα? (2 Χ Πανεπιστημιο με remote, μα σε ΤΕΙ δε το καταφερα -> δε γινοταν αυτο) Δε μπορώ να θυμηθώ πόσες ώρες είχαμε εργαστήρια τη βδομάδα στο ΕΜΠ αλλά σίγουρα είχαμε και εμείς. Ούτε αυτό κάνει τη διαφορά.
Delirium Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δε μπορώ να θυμηθώ πόσες ώρες είχαμε εργαστήρια τη βδομάδα στο ΕΜΠ αλλά σίγουρα είχαμε και εμείς. Ούτε αυτό κάνει τη διαφορά. Τρελα εργαστηρια: καθε εξαμηνο ως το τελευταιο, μαλιστα με μαθηματα αλυσιδες, που ετσι και εχανες ενα, αυτοματα πηγαινες 1 εξαμηνο πισω τη ληψη πτυχιου σου... Extra: η πρακτικη ασκηση-διαβολοεξαμηνο, που γινοταν @ κανονικη 8ωρη δουλεια. Απο την αλλη, εχεις π.χ. καθηγητες [που υποτιθεται θα διδασκουν τα παιδια μας] και δεν εχουν δοκιμαστει οι ιδιοι ουτε να κανουν, εστω 1 ωρα, μαθημα σε σχολειο. (αυτο τη στιγμη μαλιστα που, υποτιθεται οτι, εχουν και καλα "πρακτικη ασκηση")
kirileman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Στο ΕΜΠ τουλάχιστον δεν υπάρχει ορκομωσία αλλά και να υπήρχε δε νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία. Λάθος κάνεις. Εμείς ορκιστήκαμε κανονικά. "Ορκίζομαι να μην κλείνω ημιυπαίθριους, να μην αλλάζω χρήση σε κλειστές θέσεις στάθμευσης και υπόγεια, να κάνω σωστά τους υπολογισμούς στο διάγραμμα κάλυψης και να διάγω εν γένει ως σωστός και φιλότιμος μηχανικός. Σε ότι αφορά τα ερωτήματα: 1) Οχι 2) Ναι
GrafeioTeleton Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Για τον Starter topic Νο offence αλλα πολυ αοριστο ειναι αυτο που λες... -Π.χ. ζητανε απο εναν μηχανολογο μηχανικο να κανει μια μελετη θερμανσης σε μια πολυκατοικια(επιλογη καυστηρα και μπλα μπλα).Στην ουσια και του Τει και του Αει την ιδια δουλεια θα κανει γιατι οι υπολογισμοι ειναι ιδιοι.Αρα για ποιο λογο να πληρωθει ο ενας παραπανω? Και οσο για το 2 ερωτημα σου ε αναλογα παλι την θεση...΄προτεραιοτητα΄ οπως το αναφερεις πιστεψε με ειναι η Προυπηρεσια για πολλες εταιριες Ωραιος ειμαι μεχρι την 5 σελιδα διαβασα χαχαχααχ....
pitouras Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Παιδιά όλα αυτά που λέτε όσοι έχουμε τελειώσει ΑΕΙ και όσοι έχετε τελειώσει τει είναι σωστά ….όμως... 1) παντού υπάρχουν καλά και κακά πανεπιστήμια...η ίδια η αγορά μπορεί να διαχωρίσει τους καλούς από τους μέτριους... 2) είναι αδιανόητο το ίδιο το δημόσιο να αναγάγει το θέμα τει - αει σε διαμάχη Παναθηναικού-Ολυμπιακού ...είναι τουλάχιστον αστείο προσωπικά έχω τελειώσει και Ηλ.Μηχ ΤΕΙ και Πολ Μηχ ΕΜΠ....ο λόγος ?? Θεωρούσα αδιανόητο να μην μπορώ να υπογράψω σχεδόν τίποτα διότι τα περισσότερα τα υπογράφουν οι ΠΜ και Αρχ.Μ και επίσης θεωρώ αδιανόητο τα επαγγ δικαιώματα των Ηλ.Μηχ ΤΕ να είναι αυτα του 1971 για μέχρι 300kw τη στιγμή που η ΔΕΗ το λιγότερο δίνει 630KVA!!!! Όσο για τον φίλο μου που ολόκληρο το πρόβλημα του είναι το ότι σπουδάζει 5 χρόνια να του θυμίσω ότι το Imperial London και το Yale Univ που απλά ΔΕΝ συγκρίνονται με το ΕΜΠ είναι 4 ετή!!!!
Snolly Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Εγώ από την προσωπική μου εμπειρία στον κλάδο της πληροφορικής και ιδιαίτερα στο software engineering αν και έχω τελειώσει ΑΕΙ οι 8 στους 10 ΤΕΙτζίδες νοιώθουν να γράψουν 10 γραμμές κώδικα μόλις τελειώσουν τη σχολή ενώ οι 8 στους 10 ΑΕΙτζίδες είναι μόνο της θεωρίας και από παραγωγή 0. Δεν ξέρω γιατί και πως, βλέπω και την αδερφή μου τελειόφοιτη σε ΑΕΙ πληροφορικής θα πάρει πτυχίο 9 επειδή είναι φυτό θεωρία φουλ και δε ξέρει να σταυρώσει μισή γραμμή κώδικα. Δηλαδή αν αύριο στο γραφείο μου πουνε διάλεξε βοηθό να του φορτώσεις λίγο δουλειά δε θα επέλεγα ΑΕΙτζή κι ας είμαι κι εγώ ένας από αυτούς.
Praetorianos Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι σε καθαρά τεχνικά θέματα οι ΤΕΙτζήδες το 'χουν το αντικείμενο. Εξάλλου κάνουν πολλαπλάσια εργαστήρια και πολύ λιγότερη θεωρία από τα ΑΕΙ. Δεν είναι προορισμένα να παίξουν τον ίδιο ρόλο, άσχετα που για τους περισσότερους είναι το ένα και το αυτό.
De@th L0rd Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Υπάρχουν ΤΕΙ κ ΤΕΙ κ ΑΕΙ κ ΑΕΙ. Άλλο ΣΤΕΦ κ άλλο ΣΔΟ πχ.Οι του ΑΕΙ πείτε τα δικά σας για να μη κάνω συγκρίσεις. Υπάρχουν τμήματα που πας χαβαλέ,μυκόνους,πάρτυ κτλ το βγάζεις λάδι το πτυχίο,και υπάρχουν κ τμήματα που αν δε πατήσεις 5 έτος δε περνάς μάθημα του 3ου εξαμήνου.Αλλά σας καίνε πολύ τα 50-100 ευρώ που θα παίρνει παραπάνω ένας του ΑΕΙ από του ΤΕΙ.Αααχ κουτάλα...
user12 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Καλά δεν βλέπετε οτι και τα δύο είναι μπ*^%$$@#λα κάθεστε και τρώγεστε άδικα,δεν έχετε καταλάβει οτι παίρνουν Ρουμάνους και βουλγαρούς τώρα με την ΕΕ θα κλάψουμε όλοι θέλετε δεν θέλετε.Έμενα πρωσοπικά δεν με νοιάζει το θέμα αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τέτοιες απόψεις σε λίγο στην πρακτική άσκηση δεν θα βοηθάτε κάποιον να μάθει μήπως και σας πάρει την θέση, φοβάμε οτι πάμε πολλά χρόνια πίσω.
vandermonde Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 παλι τα ιδια, απαξιωτικα και επικινδυνα παραληρηματα....... οκ παιδια, αφηστε το διαβασμα και τα ονειρα για καποιο ΑΕΙ, αραχτε καφετερια και στο xbox live γιατι ο ρουμανος και βουλγαρος μαζι με την ΕΕ θα σας κανει αυριο μεθαυριο να κλαψετε.....
user12 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 παλι τα ιδια, απαξιωτικα και επικινδυνα παραληρηματα....... οκ παιδια, αφηστε το διαβασμα και τα ονειρα για καποιο ΑΕΙ, αραχτε καφετερια και στο xbox live γιατι ο ρουμανος και βουλγαρος μαζι με την ΕΕ θα σας κανει αυριο μεθαυριο να κλαψετε..... Καλύτερα είναι να αναλώνεσαι στο ποιος έχει πιο δύσκολη ύλη πιο πολλά μαθήματα και πιο όμορφες καθηγήτριες.Και ναι φίλε τα φτηνά εργατικά χέρια προτιμάνε τα κεφάλαια είναι γνωστό σε όλους.Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό και το παραλήρημα μου το δημιούργησε το παρών thread
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.