firewalker Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μην μπερδεύετε την βούρτσα με την που... Δεν έχουν σχέση τα πτυχία και τα χαρτιά. Μηχανικός και τεχνικός μπορεί να είναι ο καθένας. Από τον αμόρφωτο παππού μέχρι τον υπάλληλο στην NASA. Μην μπερδεύετε τα επαγγελματικά δικαιώματα με τα υπόλοιπα. Ούτε μπορείς να συγκρίσεις την δυσκολία μεταξύ σχολών τόσο απλά. Οι γνώσεις και οι δυνατότητες του καθενός δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους. Έχω δει μηχανικούς του Πολυτεχνείου στην σχολή μου να πιάνουν πάτο και να μην μπορούν να συνεχίσουν. Είναι λίγο ζόρι να κάνεις κβαντομηχανική για τρεις ώρες και το επόμενο δίωρο να έχεις ψυχολογία του εφήβου.
Xorxhs! Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 μπορειτε να απαντησετε στα 2 ερωτηματα που εχω θεσει στο αρχικο post,με ενδειαφερουν ιδιατερα οι απαντησεις σας,πιστευω ειναι ξεκαθαρες
kirileman Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Την εταιρεία δεν την ενδιαφέρει τι πτυχίο έχεις αλλά πόσο καλά μπορείς να κάνεις τη δουλειά, αν αυτό απαντά στην ερώτησή σου. Και βέβαια, το αν έχεις δελτίο παροχής. Τα θέμα, φυσικά, είναι ευρύτερο και αφορά, όπως σωστά γράφτηκε, τα επαγγελματικά δικαιώματα. Χάος, τόσο μεταξύ ΑΕΙτζήδων-ΤΕΙτζήδων όσο και μεταξύ 2 διαφορετικών ειδικοτήτων ΑΕΙ. Πχ, με ποια λογική εγώ υπογραφώ στατικές μελέτες και ένα πολ. μηχ. αρχιτεκτονικές; Καμία. Τέλος πάντων, δεν βρίσκω λόγο να σηζητηθεί εδώ, δεν θα δώσουμε εμείς λύση τη στιγμή που δεν υπάρχει πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση...
Xorxhs! Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 αναφερομαι στο αν 'πιστευετε' ,ζητω δηλαδη την προσωπικη σας γνωμη και οχι της εταιριας για 2 απλα ερωτηματα
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Έχεις παρακολουθήσει τα προγράμματα σπουδών και των 2 ιδρυμάτων και το λες αυτο? Όχι δεν έχω παρακολουθήσει, αλλά βλέπω παιδάκια από το ΤΕΙ λογιστικής που έρχονται στην εταιρία που δουλεύω για πρακτική. Είναι ντροπή να το βγάλεις με βαθμό κάτω από 7,5. Τους βάζουν ίδια θέματα στις εξεταστικές... Όσο για το επίπεδο των θεμάτων και του μαθήματος ας μην το θίξουμε καλύτερα... Παρόλ' αυτά υπάρχουν παιδιά που δεν τελειώνουν σε 4 χρόνια και το θεωρούν δύσκολο. Αυτά στο Οικονομικό τμήμα του πανεπιστημίου δε γίνονται. Γι αυτόν τον τομέα έχω άποψη. Για μηχανικούς και ΤΕΙ δομικών έργων, δεν έχω.
vastravoud Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Άποψη μου είναι ότι κανείς θα πρέπει να αμείβεται ανάλογα με το τι προσφέρει, και όχι με το τι έχει κάνει τη ζωη του. Αν εγώ θέλω σουβλάκι δίπιτο, χέστηκα αν ο τύπος έχει τελειώσει σεφ στο Παρίσι. Αν θελήσω φουα γκρά με στήθος Χήνας και τρυφερό συκώτι ερωδιού, προφανώς και ο σεφ θα μου πει "σκάσε τα λεφτά". Η διαφορά είναι ότι ο απόφοιτος του ανώτερου τμήματος θα είναι σε θέση να παίρνει καλύτερες προαγωγές, αναλαμβάνοντας περισσότερες ευθύνες που θα ταιριάζουν και καλύτερα στο γνωστικό του αντικείμενο
jimarass Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Μην μπερδεύετε την βούρτσα με την που... Δεν έχουν σχέση τα πτυχία και τα χαρτιά. Μηχανικός και τεχνικός μπορεί να είναι ο καθένας. Από τον αμόρφωτο παππού μέχρι τον υπάλληλο στην NASA. Μην μπερδεύετε τα επαγγελματικά δικαιώματα με τα υπόλοιπα. Ούτε μπορείς να συγκρίσεις την δυσκολία μεταξύ σχολών τόσο απλά. Οι γνώσεις και οι δυνατότητες του καθενός δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους. Έχω δει μηχανικούς του Πολυτεχνείου στην σχολή μου να πιάνουν πάτο και να μην μπορούν να συνεχίσουν. Είναι λίγο ζόρι να κάνεις κβαντομηχανική για τρεις ώρες και το επόμενο δίωρο να έχεις ψυχολογία του εφήβου. Σωστά, άσε που κάποιες σχολές 4ετούς είναι ουσιαστικά 5ετούς, αφού πχ το πολυτεχνείο δίνει ολόκληρο εξάμηνο για πτυχιακή ενώ στα ΑΕΙ 4τούς δεν δίνουν. Επίσης,αναφορικά με τη δυσκολία των μαθημάτων, αυτό έχει να κάνει και με τον τρόπο διδασκαλίας και με τον καθηγητή.
deminho11 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Κοίτα να δεις, αν είναι να μην υπάρχει διάκριση τότε πες το μου να παρατήσω την σχολή και να πάω σε μια τετραετή να μην ξεσκίζομαι άδικα. Το βρίσκει κανείς δίκαιο, άτομα που μαθαίνουν πιο δύσκολα πράγματα να καταλήγουν στην ίδια θέση με άτομα που μαθαίνουν πιο απλοϊκά πράγματα? Ανεξάρτητα από το τι γνώσεις τελικά χρειάζονται στην αγορά ο μηχανικός απο ΑΕΙ είναι σίγουρα ένα επίπεδο πάνω. Το βρίσκω πολύ θρασύ να διεκδικούν κάποιοι περισσότερα από όσα τους αξίζουν, εις βάρος άλλων, ενώ γνωρίζουν την κατάσταση και οι ίδιοι. +1000 Αν είναι έτσι να πάω με το 10% ΤΕΙ Μηχανολογίας Πάτρα, να μπώ πρώτος, και να μην με τρώει η ξενιτιά εδω πέρα!!! ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Σωστά, άσε που κάποιες σχολές 4ετούς είναι ουσιαστικά 5ετούς, αφού πχ το πολυτεχνείο δίνει ολόκληρο εξάμηνο για πτυχιακή ενώ στα ΑΕΙ 4τούς δεν δίνουν. Επίσης,αναφορικά με τη δυσκολία των μαθημάτων, αυτό έχει να κάνει και με τον τρόπο διδασκαλίας και με τον καθηγητή. To ακούσαμε και αυτό, οτι έχουμε και παραπάνο εξάμηνα να καθόμαστε... Που κάθε μήνα έχετε εξεταστική στα ΤΕΙ.... Η δυσκολία πηγαίνει ανάλογα με το επίπεδο των σπουδαστών, και με τις βάσεις των ΤΕΙ γνωρίζουμαι το επίπεδο αυτών.... σε σύκγριση πάντα με Πολυτεχνικές σχολές 5ετούς φοίτησης, που οι χαμηλότερες έχουν 15.000 μόρια και είναι στα νησιά!!!
jimarass Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 +1000 Αν είναι έτσι να πάω με το 10% ΤΕΙ Μηχανολογίας Πάτρα, να μπώ πρώτος, και να μην με τρώει η ξενιτιά εδω πέρα!!!***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** To ακούσαμε και αυτό, οτι έχουμε και παραπάνο εξάμηνα να καθόμαστε... Που κάθε μήνα έχετε εξεταστική στα ΤΕΙ.... Η δυσκολία πηγαίνει ανάλογα με το επίπεδο των σπουδαστών, και με τις βάσεις των ΤΕΙ γνωρίζουμαι το επίπεδο αυτών.... σε σύκγριση πάντα με Πολυτεχνικές σχολές 5ετούς φοίτησης, που οι χαμηλότερες έχουν 15.000 μόρια και είναι στα νησιά!!! Γιατί το τελευταίο εξάμηνο δεν αφιερώνεται στην πτυχιακή σας, η οποία μάλιστα έχει και μεγάλη βαρύτητα στο μέσο όρο? Προσωπικά σου μιλάω για 4τή ΑΕΙ. Πήγαινε εσύ βγάλε το μαθηματικό ή το φυσικό, με σοβαρές κατευθύνσεις , σε 4 χρόνια και μετά έλα να με μαμήσεις. Το ότι το πολυτεχνείο είναι 5ετές είναι κατάκτηση. Αν δεις τον οδηγό σπουδών σε κάποια ΑΕΙ θα κλάψεις. Άσε για γεωπονική που έχουν 200 μαθήματα. Όσο έυκολα και να είναι ,είναι 200....και 5τη η σχολή αν δεν κάνω λάθος!! Προσοχή, δε λέω ότι το πολυτεχνείο βγαίνει σε 4 χρόνια, αλλά ότι αν μια σχολή ΑΕΙ είναι 4της , δε σημαίνει ότι είναι πιο εύκολη ή κατώτερη. πχ η κβαντομηχανική που ανέφερε ένα παλικάρι πριν ή η πυρηνική φυσική ή η φυσική υλικών , επιστήμες του μέλλοντος, δεν υπάρχουν καν στο πολυτεχνείο...
deminho11 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Γιατί το τελευταίο εξάμηνο δεν αφιερώνεται στην πτυχιακή σας, η οποία μάλιστα έχει και μεγάλη βαρύτητα στο μέσο όρο?Προσωπικά σου μιλάω για 4τή ΑΕΙ. Πήγαινε εσύ βγάλε το μαθηματικό ή το φυσικό, με σοβαρές κατευθύνσεις , σε 4 χρόνια και μετά έλα να με μαμήσεις. Το ότι το πολυτεχνείο είναι 5ετές είναι κατάκτηση. Αν δεις τον οδηγό σπουδών σε κάποια ΑΕΙ θα κλάψεις. Άσε για γεωπονική που έχουν 200 μαθήματα. Όσο έυκολα και να είναι ,είναι 200....και 5τη η σχολή αν δεν κάνω λάθος!! Για τα ΑΕΙ ναι συμφωνώ, οτι υπάρχουν και δυσκολότερα απο ορισμένες 5ετούς φοίτησης!!!
johnnyestia Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Γιατί το τελευταίο εξάμηνο δεν αφιερώνεται στην πτυχιακή σας, η οποία μάλιστα έχει και μεγάλη βαρύτητα στο μέσο όρο?Προσωπικά σου μιλάω για 4τή ΑΕΙ. Πήγαινε εσύ βγάλε το μαθηματικό ή το φυσικό, με σοβαρές κατευθύνσεις , σε 4 χρόνια και μετά έλα να με μαμήσεις. Το ότι το πολυτεχνείο είναι 5ετές είναι κατάκτηση. Αν δεις τον οδηγό σπουδών σε κάποια ΑΕΙ θα κλάψεις. Άσε για γεωπονική που έχουν 200 μαθήματα. Όσο έυκολα και να είναι ,είναι 200....και 5τη η σχολή αν δεν κάνω λάθος!! Προσοχή, δε λέω ότι το πολυτεχνείο βγαίνει σε 4 χρόνια, αλλά ότι αν μια σχολή ΑΕΙ είναι 4της , δε σημαίνει ότι είναι πιο εύκολη ή κατώτερη. πχ η κβαντομηχανική που ανέφερε ένα παλικάρι πριν ή η πυρηνική φυσική ή η φυσική υλικών , επιστήμες του μέλλοντος, δεν υπάρχουν καν στο πολυτεχνείο... Το τελευταίο εξάμηνο ΔΕΝ είναι αφιερωμένο στην διπλωματική στα περισσότερα πολυτεχνικά τμήματα. Η διπλωματική συνήθως εκπονείται παράλληλα με τα μαθήματα του τελευταίου έτους της σχολής. Παράκληση: Μην αρχίσουμε πάλι αυτή την βλακώδη συζήτηση περί ευκολίας ή δυσκολίας σχολών, ειδικά όταν δεν ξέρουμε ακριβώς τι παίζει και γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας.
jimarass Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Για τα ΑΕΙ ναι συμφωνώ, οτι υπάρχουν και δυσκολότερα απο ορισμένες 5ετούς φοίτησης!!! ΚΑλά για τα ΤΕΙ, είναι για το λούτσο, το ξέρουμε, και σε αυτό φταίνε οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τον κλάδο. Το πτυχείο ΤΕΙ θα έπρεπε να ήταν αξιοπρεπέστατο πτυχίο όπως πχ στη Γερμανία και οι κλάδοι που το ΤΕΙ καλύπτει είναι αναγκαίοι για μια σοβαρή οικονομία. Από όσο έχω ακούσει κάποια τμήματα διασώζονται, όπως πχ ΤΕΙ οπτικής ή ιχθυοκαλιέργειας αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Άλλωστε στην Ελλάδα του σήμερα μάθαμε καλά ότι ένα πτυχείο δε φέρνει την άνοιξη. Ο άλλος με ένα πτυχείο λυκείου ανοίγει ένα franchise και μας χαιρετά..... Το πτυχείο είναι καθαρά προσωπική υπόθεση μόρφωσης, συνδυάζεται με την αγορά εργασίας, αλλά δεν αποτελεί πια κοινωνική καταξίωση. ΚΑταξίωση είναι τι θα είσαι στα 40 σου από μόνος σου... ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Το τελευταίο εξάμηνο ΔΕΝ είναι αφιερωμένο στην διπλωματική στα περισσότερα πολυτεχνικά τμήματα. Η διπλωματική συνήθως εκπονείται παράλληλα με τα μαθήματα του τελευταίου έτους της σχολής. Παράκληση: Μην αρχίσουμε πάλι αυτή την βλακώδη συζήτηση περί ευκολίας ή δυσκολίας σχολών, ειδικά όταν δεν ξέρουμε ακριβώς τι παίζει και γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας. Εγώ σκεφτόμουνα για το τμήμα ηλεκτρολόγων μγχανικών.....τα άλλα δεν ξέρω... Αλλά αν με διάβαζες με προσοχή θα έβλεπες ότι εγώ δεν το πήγα εκεί...
elven Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Η βάση δεν αντικατοπτρίζει την δυσκολία ή την γαματότητα της σχολής,άσε που είναι γνωστό ότι ο Έλληνας διαλέγει πόλη και όχι σχολή.Γαμάτες και δύσκολες σχολές είναι πιο κάτω απο κάποιες "μέτριες" λόγω πόλης. Το Πολυτεχνείο είναι μακράν πιο δύσκολο απο τα αντίστοιχα τμήματα ΤΕΙ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα ΤΕΙ είναι για τα σκουπίδια. Το πρόγραμμα σπουδών μπορεί να έχει πολλά κοινά μαθήματα,δεν θα έχει όμως ίδια ύλη και σίγουρα δεν θα έχει ίδια θέματα. Απο την άλλη και τα ΤΕΙ δεν είναι όλα στο ίδιο καζάνι και είναι κρίμα Physics_Rulez να βάζεις σαν μέτρο για τα ΤΕΙ το ΤΕΙ Λογιστικής γιατί κάποιος θα μπορούσε να βάλει σαν μέτρο για τα ΑΕΙ το Διοίκησης Επιχειρήσεων που είναι πιο εύκολο απο τα περισσότερα ΤΕΙ,ίσως πιο εύκολο και απο το να τελειώσεις το λύκειο Υπάρχουν ΤΕΙ πιο δύσκολα απο αρκετά ΑΕΙ,στάνταρ
jimarass Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Η βάση δεν αντικατοπτρίζει την δυσκολία ή την γαματότητα της σχολής,άσε που είναι γνωστό ότι ο Έλληνας διαλέγει πόλη και όχι σχολή.Γαμάτες και δύσκολες σχολές είναι πιο κάτω απο κάποιες "μέτριες" λόγω πόλης.Το Πολυτεχνείο είναι μακράν πιο δύσκολο απο τα αντίστοιχα τμήματα ΤΕΙ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα ΤΕΙ είναι για τα σκουπίδια. Το πρόγραμμα σπουδών μπορεί να έχει πολλά κοινά μαθήματα,δεν θα έχει όμως ίδια ύλη και σίγουρα δεν θα έχει ίδια θέματα. Απο την άλλη και τα ΤΕΙ δεν είναι όλα στο ίδιο καζάνι και είναι κρίμα Physics_Rulez να βάζεις σαν μέτρο για τα ΤΕΙ το ΤΕΙ Λογιστικής γιατί κάποιος θα μπορούσε να βάλει σαν μέτρο για τα ΑΕΙ το Διοίκησης Επιχειρήσεων που είναι πιο εύκολο απο τα περισσότερα ΤΕΙ. Υπάρχουν ΤΕΙ πιο δύσκολα απο αρκετά ΑΕΙ,στάνταρ Κοίτα, η γαματότητα κατά τη γνώμη μου ορίζεται ΟΧΙ από τη σχολή, αλλά από την τελική σου πορεία. Κάποιος που έβγαλες ΤΕΙ λογιστικής, πέρασε σε ΑΕΙ Φυσικής, Master σε τεχνολογίες νέων υλικών και σήμερα σχεδιάζει το νέο Ρωσικό πύραυλο για εκτόξευση δορυφόρων και φορτίο στο διάστημα, τότε ο τύπος είναι ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. Αν όμως κρίνουμε αυστηρά και ξερά σχολες, πιστεύω ότι πιο γαμάτες είναι οι : 1)Ιατρική αφού σώζεις ζωές--> Αξία υλικού που διαχειρίζεσαι :Άπειρη 2)Σχολή Ικάρων Ιπτάμενοι --> Αξία υλικού που διαχειρίζεσαι: 12-15 δις
elven Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Όταν λέω γαματότητα δεν εννοώ το αντικείμενο αλλά τη δυσκολία. Γιατί είναι άλλο να ασχολήσε με το ολοκλήρωμα του ολοκληρώματος ω ολοκλήρωμα και άλλο να μαθαίνεις τι είναι Ανώνυμη εταιρία. Όσο να 'ναι στο πρώτο χρειάζεται να το ξεζουμίσεις τον εγκέφαλο. Δλδ και το Μαθηματικών έχει υψηλή γαματότητα αν και η αξία υλικού που διαχειρίζεσαι συνήθως είναι 2 ευρώ(1 το στυλό και 1 το τετράδιο) Φυσικά δεν αντιλέγω ότι ένα παιδί απο ΤΕΙ Τυροκομικής μπορεί να σοβαρευθεί στα 20 του και να καταλήξει με 3 master και phd.Αλλά δεν πιάνω τις περιπτώσεις,μιλάω γενικά για τις σχολές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.