Προς το περιεχόμενο

ασυρματo και ενσυρματο ταυτοχρονα με χρηση internet.ολα μεσω router.

dj-sammy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κατ'αρχας γεια σε ολους και συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια που κανετε δινοντας λυσεις στα τεχνολογικα μας προβληματα.

εχω καποια πραγματα στο μυαλο μου και θα ηθελα να ξερω κατα ποσο ειναι εφικτα.

εχω δυο φορητους με vista και εναν σταθερο με xp.

χρησιμοποιω τους φορητους για internet και τον σταθερο τον θελω μονο για αποθηκευτικο χωρο(δεν με χαλαει να εχει κιολας αφου μολις συνδεω το καλωδιο παρεχεται κατευθειαν). βαρεθηκα ομως τα usb stick ,κλπ και αναζητω κατι πιο ευχρηστο και γρηγορο.(μην μου προτεινετε εξωτερικο δισκο γιατι εχω χαλασει δυο με αποτελεσμα την απωλεια χιλιαδων τραγουδιων)

ετσι σκεφτηκα να δημιουργησω ενα ασυρματο δικτυο αναμεσα στους φορητους μεσω του router το οποιο θα συνδεεται ενσυρματα με τον σταθερο.(φορητοι για download και μεταφορα στον σταθερο)

επειδη σαν σκεψη καλη ειναι αλλα στην πραξη μου φαινεται παλουκι ,σκεφτηκα μια καρτα δικτου στον σταθερο.

ετσι συνδεσα τους φορητους ασυρματα δοκιμαστικα και διαπιστωσα οτι δεν ειναι δυνατον να εισαι σε τοπικο ασυρματο και ασυρματο internet ταυτοχρονα.

ετσι επεστρεψα στην σκεψη παλουκι.

ερωτηση 1.μπορω να το κανω αυτο?(laptop-router-laptop) ασυρματα και ταυτοχρονα (router-σταθερος) ενσυρματα?

2.αμα ειναι εφικρη η συνδεση που επιθυμω, θα μπορω να serfαρω ,να κατεβαζω και ταυτοχρονα να μεταφερω δεδομενα στον σταθερο?

3.αμα τα παραπανω γινονται ,υπαρχει καποιος γνωστης ο οποιος θα μου προσφερει τις πληροφοριες που ζηταω με αναλυτικο και κατανοητο τροπο (how to)?

3.αμα δεν γινεται ποια λυση μου προτεινετε? παντα δικτυακη.

σας ευχαριστω μονο και μονο που μπηκατε στον κοπο να το διαβασετε.:-)

Δημοσ.

Κοιτα, αν το ρουτερ σου εχει και ασυρματη συνδεση, τοτε ολο αυτο που θες να κανεις ειναι υπερβολικα ευκολο. Δεν μπορω να σκεφτω που κολλας και σου φανηκε παλουκι.

Απο τη στιγμη που οπως ειπες εβαλες (η θα βαλεις, πρεπει ετσι κι αλλιως αν δεν εχει ενσωματωμενη) ενσυρματη καρτα δικτυου στο σταθερο, τοτε συνδεεις ενσυρματα το σταθερο με το ρουτερ σου, και απλα συνδεεις ασυρματα μετα τα 2 λαπτοπ.

Τωρα αυτο που πρεπει να ξερεις ειναι οτι για να εχεις τοπικο δυκτιο πρεπει τα 3 πισι να ειναι στο ιδιο workgroup. Αν λοιπον κανεις αυτα και καταφερεις να εχεις τοπικο δυκτιο μεταξυ των 3 (που σημαινει οτι το περασμα απο το ρουτερ ειναι δεδομενο), τοτε απλα βαζοντας προεπιλεγμενη πυλη και DNS την IP του ρουτερ σου σε οποιο απο αυτα θες, θα εχεις και ιντερνετ.

Δημοσ.

ακολουθησα εναν οδηγο και εχω τα εξης αποτελεσματα.

1.εχω ιντερνετ και στα τρια.

2.απο τον σταθερο βλεπω τους φορητους αλλα στον α) μου ζηταει ονομα χρηστη και κωδικο. στον β)error δεν ειναι δυνατη η προσβαση στο\\ΧΧΧΧΧΧ.μπορει να μην εχετε δικαιωμα να χρησιμοποιησετε αυτον τον πορο δικτυου...... η διαδρομη του δικτυου δεν εντοπιστηκε.

3.απο τον α) τους βλεπω αλλα οταν παω να μπω στον β) βγαζει δεν ειναι δυνατη η ποσβαση στο \\ΧΧΧΧΧΧ..... η διαδρομη του δικτυου δεν εντοπιστηκε, και στον σταθερο μπαινει και μεταφερει κανονικα.

4.απο τον β) ,βλεπω μονο τον α) και error δεν ειναι δυνατη η προσβαση στο\\ΧΧΧΧΧΧ.μπορει να μην εχετε δικαιωμα να χρησιμοποιησετε αυτον τον πορο δικτυου...... η διαδρομη του δικτυου δεν εντοπιστηκε.τον σταθερο δεν τον βλεπω.

αρα εχω κανει λαθος στις ρυθμισεις του β) και δεν μπορει να συνδεθει με κανεναν ενω οι αλλοι τον βλεπουν και αυτος δεν μπορει να δει τον σταθερο ,και καποιο ακομα λαθος στην ασφαλεια του α)

σωστα δεν τα λεω??

καποιος να μου πει τι να κανω:confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...