S2Katana Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Απο νομικη αποψη, αυτο στεκει; (Πονταρω στο οχι, αλλα να ειμαστε σιγουροι...) Στο ελληνικό δίκαιο ναι, βάσει της αγωγής πέρι αδικαιολόγητου πλουτισμού.
Street-Fighter Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Κανεις δεν χαριζει τιποτα! Σιγουρα οι λογιστες της πρεπει να ειναι για τον μπιπ και σιγουρα και εγω αυτους θα απολυουσα.
bianca76 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Σιγα μην τους τα επεστρεφα!Βρε ουστ...
ilias_t Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Στο ελληνικό δίκαιο ναι, βάσει της αγωγής πέρι αδικαιολόγητου πλουτισμού. Σοβαρά?? Αν μπορείς ανέλυσέ το αυτό λίγο παραπάνω...
million_voices Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Να τα επιστρεψουν στην MS αυτο ειναι το σωστο σε Windows Vista:cry::cry:
S2Katana Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Σοβαρά?? Αν μπορείς ανέλυσέ το αυτό λίγο παραπάνω... Nαι. Σε γενικές γραμμές, βάσει του άρθρου 904 του ισχύοντος Αστικού Κώδικα, όποιος έγινε πλουσιότερος χωρίς νόμιμη αιτία από την περιουσία άλλου ή με ζημία της περιουσίας του, έχει υποχρέωση να αποδώσει την ωφέλεια. Η υποχρέωση αυτή γεννάται ιδίως σε περίπτωση αχρεώστητης παροχής (δλδ παροχής που κάποιος σου έδωσε ενώ πολύ απλά δεν όφειλε να στη δώσει, ή αν σου έδωσε παραπάνω από όσα ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει) Η απαίτηση αχρεώστητου αποκλείεται αν ο λήπτης του, αποδείξει πως αυτός που κατέβαλε γνώριζε ότι δεν υπήρχε το χρέος, αν δλδ εν προκειμένω η M$ έδωσε τα επιπλέον χρήματα, ενώ είχε γνώση του ότι δεν οφείλονταν (πχ ως ηθική ανταμοιβή της προσφοράς των υπαλλήλων της, λέμε τώρα ) και αυτό αποδειχτεί.Πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει καθώς οφείλεται σε εσφαλμένη αντίληψη των υπαλλήλων της M$, και οι οποίοι δεν βλέπω ούτε αποζημίωση να παίρνουν.
ixthy Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Τα λογιστικά τους τα κάνουν σε excel με λειτουργικό Vista; Χαχαχαχαχα καλύτερα να ζητήσουν αποζημίωση από τον εαυτό τους, ή να βάλουν linux με openoffice που θα τους έρθει και πιο φτηνά! Αχαχαχαχαχαχαχαχα! Εντελώς GTP!
G_Zisis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Γελοία κατάσταση πάντως.Θα το σκεφτώ πολύ αν είναι να ξαναπάρω προϊόν της.
SpyrosR Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Γελοία κατάσταση πάντως.Θα το σκεφτώ πολύ αν είναι να ξαναπάρω προϊόν της. Θα συνεχίσεις όμως να χρησιμοποιείς M$ Windows και M$ Office, σωστά; Ίδια περίπτωση με την πειρατία. Η M$ το ξέρει πολύ καλά. Και δε κάνει και πολλά να την σταματήσει, γιατί πολύ απλά έχει κέρδος με το να χρησιμοποιούν ΌΛΟΙ M$ software, ανεξαρτήτως αν είναι γνήσιο ή όχι. Μεγαλύτερη ζημιά θα της έκανες αν αποφάσιζες να δουλεύεις GNU/Linux ή Macintosh.
G_Zisis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Θα συνεχίσεις όμως να χρησιμοποιείς M$ Windows και M$ Office, σωστά; Λάθος.Το μόνο προϊόν που έχω αγοράσει από αυτήν είναι τα windows xp κι αυτά τα αγόρασα όταν πρωτοπήρα pc και δεν ήξερα τίποτα από υπολογιστές.Ήδη έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ linux.
SleekOperator Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Nαι. Σε γενικές γραμμές, βάσει του άρθρου 904 του ισχύοντος Αστικού Κώδικα, όποιος έγινε πλουσιότερος χωρίς νόμιμη αιτία από την περιουσία άλλου ή με ζημία της περιουσίας του, έχει υποχρέωση να αποδώσει την ωφέλεια. Η υποχρέωση αυτή γεννάται ιδίως σε περίπτωση αχρεώστητης παροχής (δλδ παροχής που κάποιος σου έδωσε ενώ πολύ απλά δεν όφειλε να στη δώσει, ή αν σου έδωσε παραπάνω από όσα ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει) Η απαίτηση αχρεώστητου αποκλείεται αν ο λήπτης του, αποδείξει πως αυτός που κατέβαλε γνώριζε ότι δεν υπήρχε το χρέος, αν δλδ εν προκειμένω η M$ έδωσε τα επιπλέον χρήματα, ενώ είχε γνώση του ότι δεν οφείλονταν (πχ ως ηθική ανταμοιβή της προσφοράς των υπαλλήλων της, λέμε τώρα ) και αυτό αποδειχτεί.Πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει καθώς οφείλεται σε εσφαλμένη αντίληψη των υπαλλήλων της M$, και οι οποίοι δεν βλέπω ούτε αποζημίωση να παίρνουν. Φίλε μου, ζωγραφίζεις στον καμβά! Πολύ καλή ανάλυση. Να υποθέσω πως είσαι δικηγόρος; Όπως και να έχει συμφωνώ, με το νομικό του θέματος. Όμως δεν θα μπορούσαν οι απολυμένοι (και ωφελημένοι) να προσβάλουν τα νομικά + οικονομικά δικαιώματα της MS, αν προσφύγει στα δικαστήρια των ΗΠΑ για τα δικαιώματά της? Όπως επίσης δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς είναι η νομοθεσία στις ΗΠΑ για τέτοιου είδους υποθέσεις ή αν υπάρχει δεδικασμένο, το οποίο μπορεί να επικαλεστεί οποιαδήποτε από τις 2 πλευρές για να δικαιωθεί. Πάντως περιμένω τις εξελίξεις επί του θέματος, γιατί έχει μεγάλο ενδιαφέρον...
j11h Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω γιατι αυτη η εταιρια γουσταρει να την φτηνει ο κοσμος! Ειπαμε να τραβαει τα βλεματα για διαφημηστικους λογους αλλα αυτοι εχουν περασει σε φαση ανωμαλιας εκει μεσα! Δηλαδη εαν στο μαγαζι μου κανει λαθος η λογιστρια θα πρεπει να απολυσω τον υπαλληλο μου?! Ελεος!!! Για το ''λαθος'' λειτουργικο των vista που δεν δουλευει τιποτα και το πληρωσα κιολας με το νεο μου pc,μηπως πρεπει να ζητησω κι εγω τα χρηματα μου πισω???!!!
Αδμιν Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Καπου διαβασα οτι μετα το κραξιμο που ακουσε απο τους παντες, εκανε πισω. Δεν βρησκω το λινκ ομως...
Hal9000 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μην ανησυχείτε. Τελικά θα τα κρατήσουν τα λεφτά The Seattle Post-Intelligencer has more information “(Senior Vice President of Human Resources Lisa) Brummel said that she had personally called 22 of the 25 affected individuals letting them know that they did not need to repay the funds. … She said the overpayments ranged from in the hundreds of dollars to $5,000 per employee.” The 20 or so folks who were among the 1,400 employees Microsoft cut in late January have been refunded their money, as well, according to Seattle PI blogger Joseph Tartakoff.
S2Katana Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Φίλε μου, ζωγραφίζεις στον καμβά! Πολύ καλή ανάλυση. Να υποθέσω πως είσαι δικηγόρος; Όπως και να έχει συμφωνώ, με το νομικό του θέματος. Όμως δεν θα μπορούσαν οι απολυμένοι (και ωφελημένοι) να προσβάλουν τα νομικά + οικονομικά δικαιώματα της MS, αν προσφύγει στα δικαστήρια των ΗΠΑ για τα δικαιώματά της? Όπως επίσης δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς είναι η νομοθεσία στις ΗΠΑ για τέτοιου είδους υποθέσεις ή αν υπάρχει δεδικασμένο, το οποίο μπορεί να επικαλεστεί οποιαδήποτε από τις 2 πλευρές για να δικαιωθεί. Πάντως περιμένω τις εξελίξεις επί του θέματος, γιατί έχει μεγάλο ενδιαφέρον... Σε ευχαριστώ φίλε, ασκούμενος δικηγόρος είμαι. Φυσικά και μπορούν να προσβάλλουν τα νομικά και οικονομικά της δικαιώματα, και αν μάλιστα προσλάβουν έναν καταφερτζή δικηγόρο, μπορεί ο ίδιος να πείσει το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο πως όντως η Μ$ το ήξερε για τα παραπάνω χρήματα.Μη σου πω κιόλας ότι μπορεί να βγει και χαμένη, αν τεθούν ζητήματα δίκαιης εργοδοτικής αποζημίωσης λόγω απόλυσης, ή και για να το τραβήξω πιο πολύ, προσβολής της προσωπικότητας των δικαιωμάτων των εργαζομένων με την αρνητική δημοσιότητα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ορθότατο και το 2ο σου σχόλιο, όλα αυτά αναφέρονται υπό του πρίσμα του ελληνικού-κοινοτικού δικαίου.Στις ΗΠΑ έχουν αφενός πολλά δικαιικά συστήματα για κάθε χωριστή πολιτεία(Ομοσπονδιακό κράτος γαρ) και αφετέρου οι δικαστές έχουν εκδόσει κατά καιρούς πολλές αμφιλεγόμενες αποφάσεις. :lol: Τnx Hal9000 για την επιβεβαίωση.Πως τα καταφέρνει πάντως η Μ$ συνέχεια και προκαλεί αρνητική δημοσιότητα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα