Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παιχνιδι εντυπωσεων κανει ο ΟΤΕ. Ξερει πολυ καλα οτι με αυτες τις τιμες χονδρικης που πουλαει στους εναλλακτικους δεν προκειται να εγκριθουν αυτα τα πακετα. Κανει αιτηση στην ΕΕΤΤ για να φανει οτι "ο καλος ΟΤΕ θελει να μειωσει τις τιμες και η κακια ΕΕΤΤ δεν τον αφηνει" και το τρωτε μια χαρα. Πειτε μου μια εταιρεια που να εκανε μειωσεις τιμων σε οποιοδηποτε προιον - νομιζετε οτι οι Γερμανοι θελουν να μειωσουν τα κερδη τους? Οτι δουλευουν για εσας? Οταν εχεις το μεριδιο του λεοντος στην αγορα, σε ενδιαφερει να κατεβασεις τιμες για να γινει και αλλο ανταγωνιστικος?Δειτε στις αγορες που τις ελεγχει η DT τι τιμες εχει, να παρετε μια ιδεα...

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι θα ρίξει και τις τιμές χονδρικής.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ξεχνατε κάτι, τις εποχές που μας πλάσαρε το isdn όταν ουτε στην αφρική δεν το είχαν, ο οτε δεν ήταν ''ανεξάρτητος'' ήταν κατω απο την κηδεμονία της εκάστοτε κυβερνησης, να μην πουλήσει πρώτα ο κοκκαλιάρης τα netmod του; βρείτε λοιπόν ποιοι ήταν υπουργοί μεταφορών και επικοινωνιών εκείνες τις εποχές και να τους μαυρίσετε αν πολιτεύονται ακόμη, δεν εφταιγε οτε που δεν εκσυγχρόνιζε το δίκτυό του αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ζούμε στην χώρα της μιζας της κλεψιάς και της αναξιοκρατίας και αναριωτιέστε γιατί οτε ηταν ακριβός γιατί δεν εκσυγχρόνιζε το δίκτυό του και γιατί ειχε 3 χρονια πιλοτικό dsl σε κάποιες γειτονιές της αθηνας καθυστερώντας την έλευση του dsl ε; γιατί έπρεπε πρώτα να αδειάσουν οι αποθήκες του κοκκαλιάρη απο τα netmod και μετά βλέπουμε, ρε ουστ

To πρώτο πολύ σωστό και...

ας "χωριστεί" ο ΟΤΕ σε 2 μέρη, το ένα κρατικό το οποίο θα διαχειρίζεται το εθνικό δίκτυο και το άλλο ιδιωτικό για τηλεφωνία/internet, το οποίο 2ο θα πληρώνει λεφτά στο 1ο όπως και οι υπόλοιποι εναλλακτικοί χωρίς να έχει προνόμια όπως τώρα και ας βάλουν ότι τιμές θέλουν μετά

το δευτερο πολύ σωστό!! Τώρα...

Η ΕΕΤΤ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, προχώρησε στην έκδοση της σχετικής Απόφασης κατόπιν διενέργειας ελέγχου, κατά τον οποίο διαπίστωσε ότι η εμπορική διάθεση των συγκεκριμένων πακέτων θα συνιστούσε πρακτική συμπίεσης περιθωρίου και κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ στις ορισθείσες σχετικές αγορές.

Source.png Πηγή: naftemporiki.gr

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι η "πρακτική συμπίεσης περιθωρίου"; Εννοεί κέρδους; Αν ναι, δεν μοιάζει λίγο παράξενο αυτό; Δηλαδή ας πούμε τώρα βγάζει 7 Ευρώ τη γραμμή, με την υποδομή εξ ορισμού δική του, και θέλει να βγάζει 5, όσα βγάζουν ας πούμε και οι εναλλακτικοί, με σκοπό να τους εξοντώσει φυσικά, τότε πρέπει να του επιβάλλει η ΕΕΤΤ την υποχρέωση να μείνει ακριβός μπας και φάνε και οι άλλοι;

Αν είναι σωστός ο παραπάνω ισχυρισμός, τότε καλά κάνει η ΕΕΤΤ!!! Ναι, είμαι υπέρ του "προστατευτισμού"! Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, αυτή η κίνηση ισοδυναμεί με ξεσκαρτάρισμα. Φυσικά θα μου πείτε ας πρόσεχαν. Τόσο καιρό είχαν. Και αυτό σωστό!

Αυτή η σαπίλα των Ελλήνων σύμφωνα με την οποία, αν προστατεύονται από τους δυνάστες καπιταλιστές, αυτοκαταστρέφονται, είναι εκνευριστική και ίσως η κύρια αιτία της (δικαιολογημένης, δυστυχώς) στροφής στον φιλελευθερισμό.

Εν κατακλείδι: Καλά κάνει και τον μαζεύει τώρα η ΕΕΤΤ, αλλά αν αυτό δεν αποτελέσει καμπανάκι για τους εναλλακτικούς (για επενδύσεις και σωστή ανάπτυξη - όχι να πληρώνουν τηλέ-μαϊντανούς να πουλάνε στη γιαγιά 24+ Μbps ADSL), τότε θα πρέπει την επόμενη φόρα ίσως να αρχίσει η εξόντωση.

Δημοσ.

Ρε παιδια ηρεμηστε!

Ολοι το καλο της τσεπης μας θελουμε ασχετα αν θα ερθει απο τον Οτε ή απο τους εναλλακτικους.

Τωρα το εχετε δεσει οτι ο κακος και υπουλος ΟΤΕ θα ριξει τις τιμες και μολις ξεπαστρεψει τους εναλλακτικους (Αληθεια ποσο ευκολο ειναι αυτο;Και δεν μιλαω για φουσκες)θα βγαλει την μασκα και θα μας γ&*^ησει ολους.

Λογικη κινηση μου φαινεται απο την στιγμη που βλεπει ο Οτε να φευγουν καθε μερα εκατονταδες πελατες του μαζι τους και εγω που δεν εχω και κανενα παραπονο..

Πρεπει να σκεφτομαστε και αυτους ομως που δεν εχει φτασει το ιδιοκτητο στην πορτα τους και ο Οτε ειναι μονοδρομος...

Βαλτε παλι πισω λοιπον τους πυρσους και τις τσουγκρανες και κυνηγηστε ενα αλλο σεναριο διαπλοκης και συμφερόντων..

Δημοσ.
και στην επαρχία που δεν εχουν παντού παρουσία οι εναλακτικοί εκει τι θα γίνει; γιατί θα πρέπει να πληρώνουν τον οτε ακριβά.

Πρεπει να σκεφτομαστε και αυτους ομως που δεν εχει φτασει το ιδιοκτητο στην πορτα τους και ο Οτε ειναι μονοδρομος...

Βαλτε παλι πισω λοιπον τους πυρσους και τις τσουγκρανες και κυνηγηστε ενα αλλο σεναριο διαπλοκης και συμφερόντων..

Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου!

Πάμε πάλι!

Σωστή η παρατήρηση αλλά αν δεν υπήρχαν οι εναλακτικοί θα ήταν ακόμα ακριβότερος.

Και αν εκλήψουν οι εναλακτικοι ποιό ακριβότερος θα γίνει.

και από παροχές τι θα είχαμε? υπήρχε περίπτωση να είχαμε ποτέ απεριόριστα αστικά υπεραστικά κτλ?????????

Και από ταχύτητες??????

Ξεχάσαμε τη μονάδα με το λεπτό?????

Πώς αλάξαν αυτά???????

Θα το ζήταγε ποτέ ο ΟΤΕ αν δεν υπήρχαν εναλακτικοί??????

Ποιό είναι το συμφέρον όλων μας λοιπόν?????;)

Δημοσ.

Σκληρή ανακοίνωση ΟΤΕ για την απόφαση της ΕΕΤΤ

naftemporiki.gr

Την αντίδραση του ΟΤΕ προκάλεσε η απόφαση της ΕΕΤΤ για τα πακέτα double play. Σε σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε επικρίνει την Επιτροπή για καθυστέρηση στη λήψη της απόφασής της σημειώνοντας πως γεννάται εύλογα το ερώτημα αν η ΕΕΤΤ προωθεί τις τηλεπικοινωνίες ή τα συμφέροντα συγκεκριμένων εταιριών. Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΤΕ:

«Μετά από 5 μήνες αναμονής, ο ΟΤΕ πληροφορήθηκε την απόρριψη από την ΕΕΤΤ των πακέτων του. Θα μπορούσε η ΕΕΤΤ να είχε αποφασίσει πολύ ταχύτερα. Κατά τους 5 αυτούς μήνες, χρονικό διάστημα ιδιαίτερα μεγάλο για την αγορά των τηλεπικοινωνιών, οι ανταγωνιστές του ΟΤΕ προσέφεραν έναν μεγάλο αριθμό ανταγωνιστικών προϊόντων, ενώ ουσιαστικά ο ΟΤΕ στερήθηκε και συνεχίζει να στερείται τη δυνατότητα να ανταποκριθεί.

Επιπλέον, κατά τους 5 αυτούς μήνες, ο ΟΤΕ παρείχε εγκαίρως τα πρόσθετα στοιχεία που του ζήτησε επανειλημμένα η ΕΕΤΤ.

Γεννάται ευλόγως το ερώτημα αν η στάση της ΕΕΤΤ προωθεί τις τηλεπικοινωνίες ή τα συμφέροντα συγκεκριμένων εταιριών.

Ο ΟΤΕ δεν σχολιάζει αυτή τη στιγμή τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκαν τα πακέτα αυτά, επιφυλασσόμενος να μελετήσει την 70 σελίδων απόφαση της ΕΕΤΤ.

Δεδομένου ότι, η επιβίωση του ΟΤΕ εξαρτάται από τη διάθεση ανταγωνιστικών προϊόντων, ο ΟΤΕ πρόκειται να υποβάλει εκ νέου τα αιτήματά του στην ΕΕΤΤ, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα έχει μία ταχύτερη απάντηση».

Δημοσ.

Ο ΟΤΕ κινείται ύπουλα,μόλις εξαφανίσει τους ενναλακτικούς θα επαναφέρει τα 56kbps με 89,99 ευρώ το δευτερόλεπτο.

Για απαντήστε μου κι εσείς γιατί ρώτησα και σε άλλο θέμα.

Έχετε προηγούμενα με τη λογική και την βασανίζετε έτσι;

Οι ενναλακτικοί φέραν την βελτίωση με τις τρελές υποδομές τους,τη γαμάτη εξυπηρέτηση και τις εξωπραγματικές υπηρεσίες τους οπότε κρίμα να κλείσουν.

Είπαμε οι σωστοί ενναλακτικοί θα μείνουν,οι άλλοι ας ψοφήσουν.

Μονοπώλιο ο ΟΤΕ δεν θα ξαναγίνει ότι τιμές και να βάλει, αν υπάρχουν σωστοί ενναλλακτικοί

Ως πότε αυτοί που για τον α ή β λόγο θα πληρώνουν τα μαμισιάτικα της ΕΕΤΤ για να είναι ανταγωνιστική η BabisDSL AE;

Δημοσ.
oh noes poor ΟΤΕ :-(

η ΕΕΤΤ είναι με το μέρος του σωστού ανταγωνισμού...

αν επιτραπεί στον ΟΤΕ να βάλει χαμηλές τιμές όλοι οι εναλλακτικοί θα βάλουν λουκέτο...

σωστός! αλλά εμείς που δεν καλυπτόμαστε από κάποιον εναλλακτικό τι είμαστε? τα κορόϊδα της υπόθεσης? σόρυ αλλά δεν σου κάνω προσωπική επίθεση προς θεού απλά δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ θα πρέπει να πληρώνω λογαριασμό 100 ευρώ και να μην έχω καν γραμμή στα 24 και η ΕΕΤΤ με μια απόφαση να μου το επιβάλλει; και επίσης αν σκεφτόντουσαν μόνο τον ανταγωνισμό θα μπορούσαν να βρουν λύσεις.

και μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν περιοχές που η Forthnet, TEllas, Hol, Ontelecom και οι υπόλοιποι δεν έχουν πάει ακόμα...και σε αυτές τις περιοχές ο ΟΤΕ κάνει καλή δουλειά (από προσωπική μου πείρα τουλάχιστον).

και ξανα-λέω μην το πάρεις προσωπική επίθεση!

• Super Moderators
Δημοσ.
σωστός! αλλά εμείς που δεν καλυπτόμαστε από κάποιον εναλλακτικό τι είμαστε? τα κορόϊδα της υπόθεσης? σόρυ αλλά δεν σου κάνω προσωπική επίθεση προς θεού απλά δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ θα πρέπει να πληρώνω λογαριασμό 100 ευρώ και να μην έχω καν γραμμή στα 24 και η ΕΕΤΤ με μια απόφαση να μου το επιβάλλει; και επίσης αν σκεφτόντουσαν μόνο τον ανταγωνισμό θα μπορούσαν να βρουν λύσεις.

και μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν περιοχές που η Forthnet, TEllas, Hol, Ontelecom και οι υπόλοιποι δεν έχουν πάει ακόμα...και σε αυτές τις περιοχές ο ΟΤΕ κάνει καλή δουλειά (από προσωπική μου πείρα τουλάχιστον).

και ξανα-λέω μην το πάρεις προσωπική επίθεση!

και πες ότι τον αφήνει να βάλει ότι τιμές θέλει και ότι οι εναλλακτικοί βάζουν λουκέτο, τι σου εγγυάται ότι δεν θα σου αναβάσει ο ΟΤΕ τα τιμολόγια πιο πάνω από τώρα?

Ο ΟΤΕ κινείται ύπουλα,μόλις εξαφανίσει τους ενναλακτικούς θα επαναφέρει τα 56kbps με 89,99 ευρώ το δευτερόλεπτο.

προφανώς δεν θα κάνει κάτι τόσο υπερβολικό αλλά σίγουρα με τους εναλλακτικούς έξω από το πλάνο θα δούμε FTTH (ή άλλα είδη xDSL) μαζί με την δευτέρα παρουσία και με τιμές μόνο για λίγους...

θυμάμαι την isdn...φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

Δημοσ.

προφανώς δεν θα κάνει κάτι τόσο υπερβολικό αλλά σίγουρα με τους εναλλακτικούς έξω από το πλάνο θα δούμε FTTH (ή άλλα είδη xDSL) μαζί με την δευτέρα παρουσία και με τιμές μόνο για λίγους...

θυμάμαι την isdn...φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

Ναι αλλά αγνοείς αυτό που έγραψα:

οι σωστοί ενναλακτικοί θα μείνουν,οι άλλοι ας ψοφήσουν.

Μονοπώλιο ο ΟΤΕ δεν θα ξαναγίνει ότι τιμές και να βάλει, αν υπάρχουν σωστοί ενναλλακτικοί

Με λίγα λόγια,δεν θα έχουμε 5 για τα πανηγύρια ενναλακτικούς αλλά 2 και καλούς που θα μπορούν να σταθούν.

Ανταγωνισμός θα υπάρχει και πάλι

Δημοσ.

GREEK_USERS SCRIPT

while ( ΟΤΕ προσφέρει καλύτερα πακέτα από τους εναλλακτικούς )

{

Εναλλακτικοί (καινούριες τιμές)

Εναλλακτικοί (αύξηση ταχύτητας)

Εναλλακτικοί (βελτίωση εξυπηρέτησης)

Εναλλακτικοί (βελτίωση ιδιόκτητου δικτύου)

}

EETT SCRIPT

if ( ΟΤΕ προσφέρει καλύτερα πακέτα από τους εναλλακτικούς)

{

ΟΤΕ (απορριψη) //ετσι μένουν σκατά και οι εναλλακτικοί και ο ΟΤΕ

}

Δημοσ.

Εγώ ξέρω ότι έχω και θέλω ΟΤΕ για κάμποσους λόγους, τον πληρώνω ο κούκος αηδόνι, δεν θέλω να αλλάξω γιατί την αξιοπιστία του (κάμποσα χρόνια τώρα) δεν νομίζω να τη βρω στους άλλους (στο δε κέντρο του Χολαργού αποκλείεται, με αυτά που έχω ακούσει) και η ΕΕΤΤ με αναγκάζει να συνεχίσω να πληρώνω τον κούκο αηδόνι. Τα λεφτά μου πίσω ρε αλήτες. Κάποτε είχα πάρει την ΕΕΤΤ με καλό μάτι, πλέον όχι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ναι αλλά αγνοείς αυτό που έγραψα:

Με λίγα λόγια,δεν θα έχουμε 5 για τα πανηγύρια ενναλακτικούς αλλά 2 και καλούς που θα μπορούν να σταθούν.

Ανταγωνισμός θα υπάρχει και πάλι

περιμένεις να "παίζουν" οι εναλλακτικοί τόσο καλά όσο ο ΟΤΕ που είναι τόσα χρόνια στην αγορά? :o

Δημοσ.
περιμένεις να "παίζουν" οι εναλλακτικοί τόσο καλά όσο ο ΟΤΕ που είναι τόσα χρόνια στην αγορά? :o

Kαι που είναι διαχειριστης του δικτύου!!!! (οχι ιδιοκτήτης)

Δηλαδη έχει και το πεπόνι και το μαχαίρι!

Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος να τον φρενάρει?

Για το καλό όλων μας!;)

Δημοσ.
Εγώ ξέρω ότι έχω και θέλω ΟΤΕ για κάμποσους λόγους, τον πληρώνω ο κούκος αηδόνι, δεν θέλω να αλλάξω γιατί την αξιοπιστία του (κάμποσα χρόνια τώρα) δεν νομίζω να τη βρω στους άλλους (στο δε κέντρο του Χολαργού αποκλείεται, με αυτά που έχω ακούσει) και η ΕΕΤΤ με αναγκάζει να συνεχίσω να πληρώνω τον κούκο αηδόνι. Τα λεφτά μου πίσω ρε αλήτες. Κάποτε είχα πάρει την ΕΕΤΤ με καλό μάτι, πλέον όχι.

εσύ τουλάχιστον καλύπτεσαι από εναλλακτιικούς...εγώ που μόνο ο ΟΤΕ με καλύπτει?

η ΕΕΤΤ ας ανάγκαζε και τους εναλλακτικούς να έχουν πανελλαδική κάλυψη μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ας έπαιζε έτσι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...