Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Επιτέλους!

Πες το πάλι.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Τα καρτοκινητά είναι μια χαρά εφεύρεση,αλλά όταν χρησιμοποιούνται με το πλεονέκτημα της ανωνυμίας,είτε για εγκληματικές ενέργειες, είτε ακόμα και για πλάκες,τότε καταργηθεί ο τρόπος που αγοράζονται τώρα.

Και αν καταργήσουν και την απόκρυψη ;;;; Εκεί να δεις που όλα θα είναι καλύτερα.

Ας το διάολο πια με το κάθε μαλακισμένο και καθυστερημένο και τον κάθε ηλίθιο που θέλει να κάνει promotion στα κρυφά.

• Απαντ. 221
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπον εξυπνακιδες του φορουμ, να δειτε που σε λιγο θα νομιμοποιησουν και την παρακολουθηση των VoIP!

Εξηγησε μου τι σχεση εχει το ενα, που απλα σου λενε οτι θα γινει "ισοτητα" με ολους τους αλλους, και οπως ο κατοχος συμβολαιου, οπως ο κατοχος σταθερου, ετσι και ο κατοχος καρτοκινητου, θα δινουν απλα τα ΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και τιποτε αλλο, με το VoiP το οποιο ουτως η αλλως εχεις δωσει τα στοιχεια σου. Το να εξισωσεις την "εσωτερικη" παρακολουθηση φωνης με την υποβολη στοιχειων κατα την αγορα, ειναι τελειως ατοπο νομιζω.

Δημοσ.

όποιος δεν έχει τίποτα να κρύψει να βάλει και μια κάμερα μέσα στο σπίτι του.

η ανωνυμία και η προσπασία προσωπικών δεδομένων δεν έχει να κάνει με το αν έχεις κάτι να κρύψεις αλλά με το ότι δεν έχει κάνενας δικαίωμα να σε ελέγχει.

οι κάτοχοι συμβολαίου δίνουν τα στοιχεία που δίνουν στις εταιρείες γιατί κανουν χρήση μιας υπηρεσίας της εταιρείας "επί πιστώσει" κ όχι γιατί αυτόι είναι τα θύματα.

αντί να καταδικαστεί απ ευθείας μια τέτοια κίνηση γυρνάτε και λέτε καλά κάνουν κλπ. θα πιάσουν τους τρομοκράτες και τους κακοποιούς.μήπως η λύση είναι τελικά μια κάμερα σε κάθε δρόμο και στενό. για να μη μας ξεφεύγει τίποτα?

κ αν αύριο κύριοι μας πουν πως ότι αγοράζουμε θα πρέπει να το αγοράζουμε επώνυμα έτσι ώστε να μην μας ξεφύγουν οι εν δυνάμει τρομοκράτες που μπορούν να φτιάξουν βόμβες υλικά του σουπερμάρκετ? Μήπως να το δεχτούμε κ αυτό?

Βημα Βήμα πιο χαμηλά.

Συγχαρητήρια.

Δημοσ.

@kavaliotis

ο παλαιοκώστας δεν έχει καμία σχέση με τις αποκρύψεις. τα κανάλια ασχολούνται όλη μέρα μαζί του, οπότε το επιχείρημά σου απλά απέτυχε.

επίσης πουθενά δεν είδα απο κανένα ενα σοβαρό επιχείρημα γιατί δεν πρέπει να καταργηθεί η απόκρυψη του αριθμού στα κινητά και στα σταθερά.

έλλειψη διαφάνειας δεν είναι αυτό; ή κάνω λάθος.

και η ip καμία σχέση δεν έχει με τον αριθμό τηλεφώνου. ο αριθμός τηλεφώνου είναι στατικός σε αντίθεση με την ip (που για να τη κάνεις στατική πρέπει να πληρώσεις). επιπλέον η ip απευθύνεται στη προσωρινή ταυτότητα του χρήστη online, και δε μπορεί να γίνει απευθείας παρενόχληση σε αυτή (επιθέσεις σε υπολογιστές, trojan horses κτλ δεν έχουν σχέση με την ip -στην αρχή- για να γίνει η 1η επαφή του επιτηθέμενου με το θύμα), σε αντίθεση με τον αριθμό τηλεφώνου. και ας μη ξεχνάμε οτι η ανωνυμία στο ιντερνετ είναι μακράν σημαντικότερη απο τα κινητά, λόγω της αναζήτησης περιεχομένου. καμία σχέση με τη ταυτότητα του καλούντος. αν ξέρουν τον αριθμό σου τα προσωπικά σου στοιχεία τα μαθαίνουν μόνο με ένταλμα εισαγγελέα οι σχετιζόμενες με κάποια υπόθεση ποινικου δικαίου αρχές. όχι ο οποιοσδήποτε.

αλλά τα παραπάνω δεν έχουν καμία σημασία απο τη στιγμή που ο μοναδικός λόγος ύπαρξης της απόκρυψης είναι η παρενόχληση. αν θέλει κάποιος να κάνει ανώνυμο τηλεφώνημα μπορεί να το κάνει απο καρτοτηλέφωνο. και να θέλει να ενοχλήσει, θα πρέπει σε καρτοτηλέφωνα της περιοχής του να τρέχει και σίγουρα έτσι είναι και ευκολότερο -όσο συνεχίζεται και δε σταματάει η παρενόχληση- να εντοπιστεί το συγκεκριμένο άτομο.

τώρα οι άστοχες και χωρίς καν λογική βάση θεωρίες συνομωσίας είναι για τα 13χρονα. θα δεχόμουν εγώ ή ο οποιοσδήποτε το οποιοδήποτε φαινομενικά παράλογο σενάριο, αρκεί να στηριζόταν σε ατράνταχτα στοιχεία και νηφάλεια λογική και οχι σε αβάσιμες, ασυνάρτητες εικασίες.

ΕDIT:

η ανωνυμία και η προσπασία προσωπικών δεδομένων δεν έχει να κάνει με το αν έχεις κάτι να κρύψεις αλλά με το ότι δεν έχει κάνενας δικαίωμα να σε ελέγχει.

οι κάτοχοι συμβολαίου δίνουν τα στοιχεία που δίνουν στις εταιρείες γιατί κανουν χρήση μιας υπηρεσίας της εταιρείας "επί πιστώσει" κ όχι γιατί αυτόι είναι τα θύματα.

αντί να καταδικαστεί απ ευθείας μια τέτοια κίνηση γυρνάτε και λέτε καλά κάνουν κλπ. θα πιάσουν τους τρομοκράτες και τους κακοποιούς.μήπως η λύση είναι τελικά μια κάμερα σε κάθε δρόμο και στενό. για να μη μας ξεφεύγει τίποτα?

κ αν αύριο κύριοι μας πουν πως ότι αγοράζουμε θα πρέπει να το αγοράζουμε επώνυμα έτσι ώστε να μην μας ξεφύγουν οι εν δυνάμει τρομοκράτες που μπορούν να φτιάξουν βόμβες υλικά του σουπερμάρκετ? Μήπως να το δεχτούμε κ αυτό?

Βημα Βήμα πιο χαμηλά.

Συγχαρητήρια.

φίλε μου συμφωνώ μαζί σου (αν και σου έβαλα -1, παρακάτω θα καταλάβεις γιατί), αλλά όλα αυτά τι σχέση έχουν με την απόκρυψη στα κινητά;

σοβαρά τωρα, δεν φαίνετε πουθενά πως καταλήγουμε στο συμπέρασμα αυτό.

και θυμίζω οτι πουθενά δεν έχει βρεθεί ενας αξιόλογος τρόπος χρήσης της απόκρυψης.

δώστε μου μόνο εναν σοβαρό λόγο για να μην καταργηθεί η απόκρυψη και ειλικρινά θα αποσυρω όλα όσα έγραψα.

Δημοσ.

δε μιλησα για απόκρυψη αλλά για "επώνυμα" και "ανώνυμα" κινητά τηλέφωνα.

αν αυτο που εννοείς είναι η απόκρυψη της ταυτότητας του χρήστη του κινητού τηλεφώνου σου απαντώ ξανά πως η έλλειψη της απόκρυψης δεν σημαίνει διαφάνεια αλλά δυνατότητα ελέγχου ( πράγμα το οποίο ξεκαθαρίζεται πως είναι ο λόγος για τον οποίο γίνεται η άρση της ανωνυμίας ) και έλεγχο δεν έχει δικαίωμα να κάνει κανείς σε κανέναν όσο θέλουμε να λέμε πως είμαστε ελεύθεροι (οχι δημοκράτες).

υπάρχουν πολλές λύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στο να μη γίνεται ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ. προτιμώ όμως να είμαι ελεύθερος και ας διατρέχω τον κίνδυνο να παρανομήσει κάποιος,ή και εγώ ο ίδιος. Στην τελική αυτός που αντιλαμβάνεται την ελεύθερια σαν τη δυνατότητα του να κάνεις κάτι παράνομο μάλλον απέχει πολύ από τον κόσμο που εγώ θέλω να ζω.

Δημοσ.

η ανωνυμία και η προστασία προσωπικών δεδομένων δεν έχει να κάνει με το αν έχεις κάτι να κρύψεις αλλά με το ότι δεν έχει κάνενας δικαίωμα να σε ελέγχει.

Βημα Βήμα πιο χαμηλά.

Συγχαρητήρια.

Βρεθηκε και ενας λογικος ανθρωπος να μιλησει...και να προσθεσω ενα ειρωνικο μπραβο σε οσους πιστευουν οτι σε μια χωρα δημοκρατικη οπου επικρατει κυριως η ελευθερια, μερικοι θεωρουν οτι πρεπει να υπαρχει αυτο το πουλημα ιδιωτικων στοιχειων...και επειδη ειδα και κατι προηγουμενα posts...μεγαλε/η αν εχεις προβλημα με την γκομενα η τον γκομενο και σε περνει τηλεφωνο και σου λεει οτι σε γουσταρει τοτε δεν σημαινει οτι πρεπει να χασουμε εμεις την ιδιωτικη μας ζωη λεγοντας εσυ οτι ολοι μας πρεπει να δινουμε τα στοιχεια μας...Unknown calling? Just hang it up idiot for god's shake...:-D

Δημοσ.
Μα αυτο ειναι που δεν καταλαβαινω. Ανα πασα στιγμη σε βρισκουν απο κινητο με συμβολαιο, ανα πασα στιγμη σε βρισκουν απο σταθερο ανα πασα στιγμη σε βρισκουν απο καμερες κυκλοφοριας, κλειστων κυκλωματων, ρανταρ κλπ, ανα πασα στιγμη ξερουν ποιος εισαι που εισαι, τι χρωστας τι σου χρωστανε.

Γιατι λοιπον αυτος ο φοβος του να μη με βρουνε αν κανω την ταδε κληση; Μηπως θελω να κρυψω κατι; Και γιατι ο αλλος να ειναι ο μλκς που μιλαει μεσω σταθερου και ξερουν, ενω εγω ειμαι ο "μαγκας" που δεν ξερει για μενα κανεις τιποτε;

Πουρνάρας σύμφωνοι.

Ανά πάσα στιγμή σε βρίσκουν στις κάμερες κυκλοφορίας.

Ξέρεις γιατί?

Γιατί όταν τις βάλανε, κάποιοι σαν εσένα έλεγαν, "Νταξ μωρέ, σιγά, ίσα-ίσα που θα διευκολύνουν την κυκλοφοριακή κίνηση."

Μια μέρα λοιπόν, αποφάσισαν να τις ανοίξουν και σε πορεία για "λογους ασφαλείας".

Τότε κάποιοι σαν εσένα είπανε, "Νταξ μωρέ, εγώ τι έχω να φοβηθώ, δεν πετάω πέτρες"., ενώ τα μέλη της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων παραιτηθήκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κάποιοι τότε είπαν "Έλα μωρέ, κινδυνολόγοι υπερβολικοί και αυτοί, πήγαν και παρατηθήκαν, δεν ξέρουν".

Με την ευκολία που τους αφήνεις να καταργούν τα αυτονόητα δικαιώματά σου, μια μέρα θα σου πουν, θα βάλουμε και στο σπίτι σου, για να είσαι ασφαλής.

Ωπα, τότε θα πεις.

"Εγώ δεν θέλω σπίτι μου!"

Κρίμα όμως που δεν θα μπορείς να διαδηλώσεις ότι δεν θες σπίτι σου κάμερα, γιατί αυτή του δρόμου θα σε φακελώσει, τα blog θα είναι φιμωμένα, τα κινητά βάση δεδομένων των συνδιαλέξεών σου κλπ.

Guess what? Kαμμία αρχή δεν θα υπάρχει να σε προστατέψει τότε.

Γιατί όταν προσπαθούσε να το κάνει, εσύ έκανες λόγο για φαντάσματα-ουτοπίες-κινδυνολογίες και φούμαρα.

Τόσο απλά δουλεύει το πράγμα.

Καταλαβαίνεις πόσο ειρωνικά σου έρχεται μπούμερανκ το επιχείρημά σου?

Εξέφρασα ένα παράδειγμα όσο χαζά μπορούσα, γιατί με τα σύνθετα κάποιοι μπερδεύονται.

(πουρνάρα δεν σε λέω χαζό, απλά έτυχε να πιαστώ από το δικό σου ποστ και να απαντήσω)

Τώρα μπορείτε να με πείτε κινδυνολόγο, φαντασμένο, εγκληματία whatever...

Δημοσ.

Ήρθε ξανά στην επιφάνεια το τρομερό και ακαταμάχητο αντεπιχείρημα <<τότε να βάλουμε και κάμερες στα σπίτια μας>>

Το σπίτι του καθενός είναι ιερός ιδιωτικός χώρος και δεν είναι ένα βολικότατο μέσο (όπως το καρτοκινητό) για εγκληματικές ενέργειες.

Τουλάχιστον όχι ακόμα!

Σιγά μην εξισώσουμε την άρση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά,με την εγκατάσταση καμερών σε ιδιωτικό ή ακόμα και σε αργασιακό χώρο.Δηλαδή έλεος ρε παιδιά.

Η ανωνυμία στις τηλεεπικοινωνίες (με την απόκρυψη αριθμού) πρέπει να σταματήσει γιατί έχω δικαίωμα να ξέρω ποιός μαλάκας με παίρνει τηλέφωνο το μεσημέρι ή το βράδυ,αλλά και τις υπόλοιπες ώρες!(ειδκά όταν είναι τράπεζες και πλασιέ)

Ευτυχώς η Forthnet που έχω,έχει επιλογή για μη αποδοχή τέτοιων κλήσεων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν αύριο βρεθεί ο καταζητούμενος εγκληματίας θα πουν πως ήταν κρυμένος σε κάποιο σπίτι. κ αν τους έρθει έτσι να βάλουν κάμερες στα σπίτια ή τουλάχιστον στις εισόδους για να ξέρουμε πως δεν μπήκαν εγκληματίες θα το δεχτείς?

ιερό είναι το σπίτι και προστατευόμενο.η ιδιωτικότητα των στοιχείων δεν είναι ιερή?

και πέρα απο το σπίτι θα ήθελα να ξέρω πως θα αντιδρούσες αν σου έλεγαν να αγοράζεις τα πάντα επώνυμα.πραγματικά η κατάργηση μιας μορφής ελευθερίας επειδή κάποιοι κάνουν πλάκες είναι ότι πιο χαζό έχω ακούσει. και όσο για τους πλασίε και τις τράπεζες και τους άλλους είτε τους έδωσες ΕΣΥ το τηλέφωνο είτε το βρήκαν από κάποιο κατάλογο σαν κ αυτόν που θα φτιάξουν μόλις περάσει η ρύθμιση για την άρση της ανωνυμίας.

να προσθέσω ότι δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η απόκρυψη αριθμού με την ανωνυμία του χρήστη του κινητού τηλεφώνου.Τελείως μα τελείως διαφορετικά θέματα.

Επεξ/σία από themis
τελευταίες δύο προτάσεις.
Δημοσ.

Τώρα μπορείτε να με πείτε κινδυνολόγο, φαντασμένο, εγκληματία whatever...

Γιατί να σε πούνε ''κινδυνολόγο, φαντασμένο, εγκληματία whatever...'',μιά αδέξια μίμηση του Μπέρτολτ Μπρέχτ προσπάθησες να σκαρώσεις....που κατέληξε ''απολογητικό υπόμνημα''.

Δημοσ.
αν αύριο βρεθεί ο καταζητούμενος εγκληματίας θα πουν πως ήταν κρυμένος σε κάποιο σπίτι. κ αν τους έρθει έτσι να βάλουν κάμερες στα σπίτια ή τουλάχιστον στις εισόδους για να ξέρουμε πως δεν μπήκαν εγκληματίες θα το δεχτείς?

Προφανώς όχι.Τέθηκε τέτοιο ζήτημα;

ιερό είναι το σπίτι και προστατευόμενο.η ιδιωτικότητα των στοιχείων δεν είναι ιερή?

Το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ είναι ιερά;Από πότε;

και πέρα απο το σπίτι θα ήθελα να ξέρω πως θα αντιδρούσες αν σου έλεγαν να αγοράζεις τα πάντα επώνυμα.πραγματικά η κατάργηση μιας μορφής ελευθερίας επειδή κάποιοι κάνουν πλάκες είναι ότι πιο χαζό έχω ακούσει. και όσο για τους πλασίε και τις τράπεζες και τους άλλους είτε τους έδωσες ΕΣΥ το τηλέφωνο είτε το βρήκαν από κάποιο κατάλογο σαν κ αυτόν που θα φτιάξουν μόλις περάσει η ρύθμιση για την άρση της ανωνυμίας.

Μα αυτό δε λέω σε τόσα post μου;Είναι αφελές να διαμαρτυρόμαστε για κάτι που έχει ήδη συμβεί με άλλους τρόπους.

Για την επώνυμη αγορά των πάντων,μήπως υπερβάλλεις όπως αυτοί που λένε <<ας βάλουμε κάμερες και στα σπίτα μας τότε>>;

να προσθέσω ότι δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η απόκρυψη αριθμού με την ανωνυμία του χρήστη του κινητού τηλεφώνου.Τελείως μα τελείως διαφορετικά θέματα.

Απλά μπήκε σφήνα και αυτή η πτυχή,και το αναφέραμε πολλάκις!

Δημοσ.
Πρεπει να σταματησετε να νομιζετε οτι αυτοι που παιρνουν τις αποφασεις για μας το κανουν για το καλο μας.

Αυτό τώρα τι είναι,έπαρση,διαταγή ή η κραυγή της απελπισμένης ''πρωτοπορείας'' ; Ή στραβός ήταν ο γυαλός ή στραβά αρμενίζαμε...

Δημοσ.

Γιατί να σε πούνε ''κινδυνολόγο, φαντασμένο, εγκληματία whatever...'',μιά αδέξια μίμηση του Μπέρτολτ Μπρέχτ προσπάθησες να σκαρώσεις....που κατέληξε ''απολογητικό υπόμνημα''.

Αυτό το παίρνω ως κομπλιμέντο. :-)

(δεδομένου πως δεν έτυχε να ασχοληθώ ποτέ με τον Μπρεχτ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...