Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή στην Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ελβετία είναι λαλακες που έχουν καταργήσει την ανωνυμία στα καρτοκινητά αλλά εμείς μαζί με Αλβανία και Βουλγαρία που τα έχουμε ανώνυμα είμαστε η έξυπνοι, προοδευτική και δημοκράτες...

• Απαντ. 221
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Δηλαδή στην Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ελβετία είναι λαλακες που έχουν καταργήσει την ανωνυμία στα καρτοκινητά αλλά εμείς μαζί με Αλβανία και Βουλγαρία που τα έχουμε ανώνυμα είμαστε η έξυπνοι, προοδευτική και δημοκράτες...

Θα σου την πει ο Lomar για τα ελληνικα σου.

Πανω στην ουσια αυτου που λες, το οτι εφαρμοζεται κατι τετοιο στις χωρες αυτες δεν το κανει και αυτοματα σωστο. Και οι Αμερικανοι εχουν το Echelon και παρακολουθουν τους ιδιους τους τους πολιτες και οχι μονο. Το οτι δεν παραπονιεται κανεις δεν εχει τοσο να κανει με το οτι το δεχονται ως σωστο ή ηθικο μετρο, οσο με το οτι το κλιμα φοβου στο οποιο τους μαθανε που τους κανει να το θεωρουν αναγκαιο.

Δημοσ.

Και επειδή το έκαναν αυτοί είναι σωστό? Η μήπως μας κυνηγάει η Αλ Κάιντα όπως τους Άγγλους/Γάλλους/Ισπανούς ή έχουμε ένα κάρο φράγκα να φυλάξουμε όπως οι Ελβετοί?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
επειδή και εγώ "εθελοτυφλώ", να σου πω πάνω σε αυτά πως το καταλαβαίνω και είναι λογικό, αλλά ακόμα δε μπορώ να καταλάβω ποιό θα είναι το πρόβλημα με τους αριθμούς κινητών; δεν έχει να κάνει με τρομοκράτες, αυτά είναι αηδίες, κλέβω ενα κινητό και τα μαμάω όλα, σαν το αυτοκίνητο, το κλέβεις, κάνεις τη δουλειά, το καίς (προαιρετικό), άνετος.

σορρυ τώρα αλλά εσύ αρνείσαι την ίδια την είδηση!

πάμε από την αρχή λοιπόν μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά..

έχουμε και κλαίμε :

"Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται ότι η Κυβερνητική Επιτροπή με αφορμή την πρόσφατη απόδραση Παλαιοκώστα αποφάσισε την κατάργηση της ανωνυμίας για τους κατόχους καρτοκινητών τηλεφώνων.

Απόσπασμα σχετικής είδησης από in.gr

Παράλληλα, κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, την επομένη της απόδρασης που εξέθεσε διεθνώς τη χώρα, αποφάσισε δέκα νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι η κατάργηση της ανωνυμίας για τους κατόχους καρτοκινητών τηλεφώνων, που έχει ευρύτερες συνέπειες, πέραν της σκοπούμενης ενίσχυσης της ασφάλειας στις φυλακές."

οι ίδιοι περνάνε το μέτρο σαν αντιτρομοκρατικό ουσιαστικά και το παραδέχονται (και από τα συμφραζόμενά)

ο χρόνος και ο τρόπος της αξιοποίησις αυτών των στοιχείων (πάντα συνδυαστικά) φαίνεται καθαρά οτι θέλουν να είναι η παρακολούθηση (έστω και σε εξαιρετικές περιπτώσεις) στο κάτω κάτω γιαυτό δεν συνεδρίαζαν ; και μάλιστα όλα τα υπόλοιπα μέτρα (10 στον αριθμό)

έχουν να κάνουν με την ασφάλεια...

παρόλα αυτά εσύ το αρνείσαι λέγοντας πως αυτά είναι αηδίες!

θες να μας πεις δηλαδή ότι εκεί που συνεδρίαζαν οι άνθρωποι για τον παλαιοκωστα και τα προβλήματα ασφαλείας κλπ κλπ

σκέφτηκαν τελείως τυχαία και αθώα να καταργήσουν την ανωνυμία στα

καρτοκινητα ...και προφανώς θες να μας πείσεις ότι το θέμα έχει ίδια βαρύτητα με την ανωνυμία πχ στα ψώνια του μπακάλη!

απλά αντί αυτού στην παρούσα φάση τυχαία προτίμησαν το πρώτο...

από εκεί και πέρα σε τι βάση περιμένεις να συζητήσουμε ;

Προφανώς μόνο στην δική σου! ανεξαρτήτως της είδησης...

κάποιον κάτι τον διαφεύγει ; :o

Επεξ/σία από activex
Δημοσ.

Παίδες sorry αν αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά ξέρει κανείς πως αντέδρασαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στο μέτρο αυτό? Δεν νομίζω να είναι και ότι καλύτερο για αυτές.

Δημοσ.

Τελικά μάλλον έπεσα μεσα στο θέμα εθελοτυφλώ...

Οι εταιρείες είπαν ότι είναι ανέφικτο αρχικά. κανα νέο δεν έχει βγει

Δημοσ.
Το ψευτοαναρχικό που το είδες? Θα ήθελες να αναφέρομαι σε εσένα ως ακροδεξιό φασίστα? Και αν εσύ θεωρείς ότι τα επιχειρήματα μου και τον άλλων είναι αβάσιμα είναι άποψη σου και δεν είσαι υποχρεωμένος να μπαίνεις εδώ. Και δηλαδή τι τώρα επειδή ενοχλούν εσένα οι διαφημιστές και δεν μπορείς να κλείσεις το τηλέφωνο απευθείας θα χάσουμε όλοι οι υπόλοιποι το δικαίωμα σε ανώνυμη επικοινωνία- διακίνηση ιδεών? Βρε αντε μου στο....

και οι ασυναρτησίες συνεχίζονται.

τώρα μου απαγορεύεις και να μπαίνω στο φόρουμ, με "απειλείς" με τη φοβερή "προσβολη" του φασίστα, λες και με ενδιαφέρουν οι ταμπέλες σε αντίθεση με εσένα που όπως φαίνετε είσαι ακόμα ένας ταμπελολάγνος και επιπλέον γράφεις και πράγματα για εμένα που δεν είπα ποτε.

ποιοί διαφημιστές; ποιό τηλέφωνο δε κλείνω; πως μόνο οι δικές μου επιλογές (τις οποίες δε ξέρεις και υποθέτεις παίρνοντας τις υποθέσεις σου ως αξιώματα) επηρεάζουν τόσο πολύ όλους τους υπόλοιπους;

και η υπερβολή η απίστευτη, επειδή και καλά (το ψέμα, η κωλαριά η ίδια δλδ) εγώ κάνω τα παραπάνω η ανθρωπότητα χάνει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών του τύπου: "έλα ρε μλκ, που είσαι; πάμε για καφέ;". κλαπ, κλαπ.

btw αν καλά ψιλιάστικα τι ήταν αυτό το άκυρο που πέταξες για τους διαφημιστές, καρτοκινητό έχω, δεν κάνει και πολύ καλό στο "φιλελεύθερο", "ανεξάρτητο", "αδάμαστο" και "μοναδικό" πνεύμα σου να βλέπεις σε όποιον διαφωνεί μαζί σου ακόμα ενα <<καπιταλόσκυλο>>.

ps: σου επιστρέφω τη τελευταία σου φράση :-)

EDIT

@activex ποιό είναι το πρόβλημά σου; επειδή λέω τη γνώμη μου; γιατί τη λές μόνο σε εμένα; επειδή με άρχισαν οι άλλοι βρίκες και εσύ πάτημα να μου τα χώσεις;

στη τελική την ελεύθερη διακίνηση ιδεών δεν υποστηρίζεται; τι πρόβλημα έχετε που λέω τι γνώμη μου; εγώ σέβομαι τη δική σας και είμαι διατεθιμένος να ανακαλέσω αρκεί να διαβάσω ενα σοβαρό επιχείρημα, όχι γενικευμένες αερολογίες.

Δημοσ.

Πάντως, ήθελα να ήξερα αυτοί που λένε οτι δεν τρέχει τίποτα με αυτό το μέτρο, πως θα τους φαινόταν αν παράλληλα έπρεπε σε κάθε ποστ τους σε κάθε forum, αντί να έχουν ότι υπογραφή γουστάρουν, να αναφέρονται τα αληθινά στοιχεία τους, όπως ονομα, επίθετο, ΑΦΜ, δνση κατοικίας κτλ, έτσι για να ξέρουμε απλά με ποιόν μιλάμε.

Τελικά, έχει πέσει τόση πλύση εγκεφάλου, που έχουμε φτάσει στο σημείο μόνοι μας να αυτοπεριοριζόμαστε....

Δημοσ.
και οι ασυναρτησίες συνεχίζονται.

τώρα μου απαγορεύεις και να μπαίνω στο φόρουμ, με "απειλείς" με τη φοβερή "προσβολη" του φασίστα, λες και με ενδιαφέρουν οι ταμπέλες σε αντίθεση με εσένα που όπως φαίνετε είσαι ακόμα ένας ταμπελολάγνος και επιπλέον γράφεις και πράγματα για εμένα που δεν είπα ποτε.

ποιοί διαφημιστές; ποιό τηλέφωνο δε κλείνω; πως μόνο οι δικές μου επιλογές (τις οποίες δε ξέρεις και υποθέτεις παίρνοντας τις υποθέσεις σου ως αξιώματα) επηρεάζουν τόσο πολύ όλους τους υπόλοιπους;

και η υπερβολή η απίστευτη, επειδή και καλά (το ψέμα, η κωλαριά η ίδια δλδ) εγώ κάνω τα παραπάνω η ανθρωπότητα χάνει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών του τύπου: "έλα ρε μλκ, που είσαι; πάμε για καφέ;". κλαπ, κλαπ.

btw αν καλά ψιλιάστικα τι ήταν αυτό το άκυρο που πέταξες για τους διαφημιστές, καρτοκινητό έχω, δεν κάνει και πολύ καλό στο "φιλελεύθερο", "ανεξάρτητο", "αδάμαστο" και "μοναδικό" πνεύμα σου να βλέπεις σε όποιον διαφωνεί μαζί σου ακόμα ενα <<καπιταλόσκυλο>>.

ps: σου επιστρέφω τη τελευταία σου φράση :-)

Προφανώς φίλε μου σε παραενδιαφέρει η ταμπέλα. Και για να εξηγούμαστε δεν σου απαγορεύω να μπείς στο forum και δεν σε απειλώ με την προσβολή του φασίστα μια απλή ερώτηση σου έκανα, αν θα σου άρεσε δηλαδή να σε αποκαλώ έτσι. Επιπλέον όταν προβαίνεις σε χαρακτηρισμούς πρέπει να είσαι έτοιμος να δέχτεις και εσύ το ίδιο. Εγώ από την άλλη δεν ανέχωμαι χαρακτηρισμούς του τύπου Ψευτο-αναρχικός ημιμαθείς και τέτοια. comprende?

ps: Για αυτό που είπα για τους διαφημιστές αναφερόμουν σε αυτό που είπες για αυτούς που κάνουν δουλειά μόνο από κινητά και μετά χάνονται στην ανωνυμία

Δημοσ.

@neovdr και τη μάνα μου να βρίσεις, αν το κάνεις επειδή ειλικρινά το πιστεύεις και έχεις και ενα καλό λόγο (όταν λέω καλό δεν εννοώ να το θεωρώ και εγώ καλό αρκει να στηρίζεται σε κάποια υποτυπώδη λογική), εγώ δε μπορώ να σου πω τίποτα. σε αυτή την ιδεολογία πιστεύω, μέσα απο τι συζήτηση, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, αν παρατίθενται λογικά επιχειρήματα μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε.

αν θέλεις, επειδή λόγω εξεταστικής έχω λαλήσει και ίσως τελικά αφού μου επιτίθενται όλοι όσοι είναι κατα της κατάργησης της ανωνυμίας, και μάλιστα σε πολύ προσωπικό επίπεδο, και αρχίζω να πιστεύω πως κάπου κάτι δε κατάλαβα, ανέλυσε μου αν έχεις τη καλοσύνη με μερικά παραδείγματα αν είναι εύκολο, πως κατέληξες εσύ (ή ο οποιοσδήποτε άλλος) στο συμπέρασμα πως θα έχουμε πρόβλημα στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών αν καταργηθεί η ανωνυμία στα καρτοκινητά.

δλδ η ανωνυμία στο ιντερνετ δεν είναι αυτή που πραγματικά μας ενδιαφέρει για την ελεύθερη επικοινωνία, έκφραση και διακίνηση ιδεών;

Δημοσ.
@neovdr και τη μάνα μου να βρίσεις, αν το κάνεις επειδή ειλικρινά το πιστεύεις και έχεις και ενα καλό λόγο (όταν λέω καλό δεν εννοώ να το θεωρώ και εγώ καλό αρκει να στηρίζεται σε κάποια υποτυπώδη λογική), εγώ δε μπορώ να σου πω τίποτα. σε αυτή την ιδεολογία πιστεύω, μέσα απο τι συζήτηση, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, αν παρατίθενται λογικά επιχειρήματα μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε.

αν θέλεις, επειδή λόγω εξεταστικής έχω λαλήσει και ίσως τελικά αφού μου επιτίθενται όλοι όσοι είναι κατα της κατάργησης της ανωνυμίας, και μάλιστα σε πολύ προσωπικό επίπεδο, και αρχίζω να πιστεύω πως κάπου κάτι δε κατάλαβα, ανέλυσε μου αν έχεις τη καλοσύνη με μερικά παραδείγματα αν είναι εύκολο, πως κατέληξες εσύ (ή ο οποιοσδήποτε άλλος) στο συμπέρασμα πως θα έχουμε πρόβλημα στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών αν καταργηθεί η ανωνυμία στα καρτοκινητά.

δλδ η ανωνυμία στο ιντερνετ δεν είναι αυτή που πραγματικά μας ενδιαφέρει για την ελεύθερη επικοινωνία, έκφραση και διακίνηση ιδεών;

Δεκτό και εγώ λαλημένος είμαι (χτές έγραψα το τελευταίο μάθημα) για αυτό είμαι και λίγο ευέξαπτος.

Λοιπόν άκου αυτό το υποθετικό σενάριο.

Έχεις εσύ ριζοσπαστικά πιστεύω σχετικά με ένα θέμα και παίρνεις καρτοκινητό για να συνομιλήσεις ανώνυμα με άτομα που έχουν την ίδια ιδεολογία με εσένα. Τώρα αν δεν είσαι ανώνυμος μπορείς πολύ εύκολα να στοχοποιηθείς από το εκάστωτε καθεστός που δεν σε γουστάρει. Και ξέρεις τι? Ακόμα και να έχεις παράνομες και "κακές" απόψεις είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου να τις εκφράζεις χωρίς να κινδυνεύεις.

Δημοσ.

Αυτά που λες τώρα εδώ,μην κάνεις το λάθος και τα πεις σε κανένα πλούσιο Ευρωπαικό κράτος,όπου όλοι τελειώνουν την μέση εκπαίδευση και το 65%-75% την ανώτατη,γιατί θα σε πάρουν με τις πατάτες!Ναί εννοώ αυτά που ξέχασες να αναφέρεις.Και επ ευκαιρία και στις χώρες που αναφέρεις(πχ Ισπανία),δεν ισχύει γιά όλους το μέτρο...δεν απαιτώ να τα έχεις επισκεφτεί όπως πολλοί συνομιλητές σου εδώ,αλλά αν διάβαζες προσεκτικά τις ειδήσεις χτές δεν θα είχες συμμετοχή στην παραπληροφόρηση today.Και μιά και σου αρέσει το όνομα μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθείς και με τα γραπτά του Επίκουρου,δεν είναι βέβαια από '' Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ελβετία'',αλλά τον διδάσκουν στα πανεπιστήμια τους!

Δημοσ.

Γιατι να μας ενδιαφέρει η ελεύθερη επικοινωνία μόνο με ένα μέσο (internet) και όχι με όλα; Ποιός ο λόγος να υπάρξει τέτοιος διαχωρισμός;

Δηλαδή χωρίς internet, δεν θα υπάρχει διακίνηση ιδεών;

Δημοσ.

Λοιπον lomar μπορει για σενα εμεις να ειμαστε ψευτο-αναρχες και ημιμαθεις αλλα πρεπει να ξερεις οτι οπου υπαρχει δραση υπαρχει και αντιδραση. Εγω θα σε πω απλα αθωο.

Αν καποτε κατι γινει μεσω internet (π,χ μια απειλη βομβας απο ενα ανωνυμο) και αποφασισουν να διακοψουν την ανωνυμια και εδω στα forum τι θα πεις τοτε? Οτι εγω δεν εχω τιποτα να κρυψω και μην βλεπετε συνομωσιες παντου? Για πηγαινε στην Αμερικη να δεις τι κατεφεραν με το προσχημα "τρομοκρατης". Ολοκληρο πατριωτικο νομο εβγαλαν. Πηγαινε στο Λονδινο να δεις ποσες καμερες υπαρχουν στο κεντρο. Πιο πολλες και απο τους κατοικους του. Και ολα αυτα για την ειρηνη και την ασφαλεια των πολιτων? Δεν νομιζω. Μαλλον για την ειρηνη και την ασφαλεια των αφεντικων.

Ακομα και αυτο της καταργησης της ανωνυμιας των καρτοκινητων βαζει το λιθαρακι του. Το ειπα και πριν το ξαναλεω και τωρα, σταματηστε να πιστευετε οτι οι πανω δρουν για το καλο μας.

Δημοσ.

Τη συζήτηση μωρο μου

Ποιος σου ειπε οτι αυριο-μεθαυριο δε θα ερθει να σου αποκλεισει την ανωνυμια στο ιντερνετ? Τοτε τι θα λες? Μπορω να κανω graphiti?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...