Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με αδρανοποίηση σε Vista

bablyk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω Vista και τελευταία αντιμετωπίζω πρόβλημα με την αδρανοποίηση.

Επιλέγω την ως άνω λειτουργία, η οθόνη σβήνει αλλά δεν απενεργοποιείται ο Η/Υ...

Τι λέει η επιστήμη για το παραπάνω πρόβλημα;

(Πιθανώς το πρόβλημα να οφείλεται σε λογισμικό που εγκατέστησα αλλά πως αντιμετωπίζεται χωρίς να κάνω απεγκατάσταση του; )

Δημοσ.

Επιλέγω την ως άνω λειτουργία, η οθόνη σβήνει αλλά δεν απενεργοποιείται ο Η/Υ..

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ!!

Εάν πας στην ''Προφύλαξη Οθόνης'' στην ''Αλλαγή ρυθμίσεων της Ενέργειας''(από κάτω) και πατήσεις αριστερά στο ''Επιλογή χρόνου απενεργοποίησης της οθόνης'' και από εκεί πειράξεις την ρύθμιση πάλι το ίδιο σου κάνει εε??Γιατί και σε εμένα παρόλο που το έχω βάλει να κλείνει ο υπολογιστής σε 20 λεπτά πχ δεν κλείνει :cry::cry:

Δεν ξέρω πως λύνεται αυτό!!:rolleyes::rolleyes:

Δημοσ.

Κοίταξε, αν δεν κάνω λάθος το πρόβλημα εμφανίστηκε από τη στιγμή που εγκατέστησα λογισμικό VPN (συγκεκριμένα το OpenVPN). Έχεις επίσης κάτι σχετικό;

Δημοσ.

Όχι εγώ δεν έχω εγκαταστήσει αυτό το πρόγραμμα!!Δηλαδή αν το απεγκαταστήσεις κάνεις κανονικά απεγκατάσταση??

Δημοσ.

Αν δεν τρέχει το εν λόγω λογισμικό δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν ξέρω όμως αν αυτό είναι τυχαίο ή πραγματικά συσχετίζονται τα δυο γεγονότα.

Δημοσ.

ανακάλυψα ότι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει ακόμα και στην περίπτωση που επιλέγω αναστολή λειτουργίας. Πιθανολογώ ότι μάλλον κάποια εργασία δεν τερματίζεται και ο Η/Υ παραμένει ανοικτός. Κάποια γνώμη-λύση απο ειδήμονα θα ήταν ευπρόσδεκτη

Δημοσ.

Μα αυτό δεν σου είπα και εγώ από πάνω??? {Και ποια η διαφορά ανάμεσα στην αναστολή λειτουργείας και στην αδρανοποίηση??:P:p}

Μήπως ευθύνεται και για αυτό το πρόγραμμα που αναφέρεις??:rolleyes::rolleyes:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετά από αλλαγή antivirus (απο NOD32 πήγα σε Avira) και απεγκατάσταση διαφόρων εφαρμογών το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει...

Δημοσ.

Δώσε σε command prompt

>powercfg -devicequery wake_armed

και

>powercfg -a

To πρώτο σου δείχνει ποιές συσκευές "ξυπνάνε" και το δεύτερο ποια states μπορείς να χρησιμοποιήσεις

Δημοσ.

Η το πολυ πολυ κανε ενα restore στην ημερομηνια που ηταν ΟΚ το πισι και δεν ειχε προβληματα με την αδρανοποιηση.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Δώσε σε command prompt

>powercfg -devicequery wake_armed

και

>powercfg -a

To πρώτο σου δείχνει ποιές συσκευές "ξυπνάνε" και το δεύτερο ποια states μπορείς να χρησιμοποιήσεις

Πραγματικά βρέθηκε συσκευή (modem) η οποία δημιουργούσε πρόβλημα και την απενεργοποίησα. Το πρόβλημα μειώθηκε σημαντικά αλλά και πάλι δεν εξαφανίστηκε! Δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις (πολύ πιο σπάνιες όμως) στις οποίες δεν απενεργοποιείται ο κομπιούτορας. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...