newbie69 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Γεια χαρά, Θέλω να μετατρέψω ταινίες που τις έχω σε .mkv, στην παραδοσιακή dvd-r μορφή για εγγραφή σε δισκάκι και αναπαραγωγή απο επιτραπέζια dvd-players. Για τις απλές ταινίες .avi με τυπικές αναλύσεις (πχ. dvdrip) ως τώρα, χρησιμοποιούσα το ConvertxtoDVD με επιτυχία. Και που είναι το πρόβλημα θα μου πείτε? Δεν ξέρω γιατί αλλά όταν έκανα την μετατροπή μιας .mkv όγκου 4,38GB στο ConvertxtoDVD, το αποτέλεσμα στην TV είχε άθλια εικόνα, ή τέλος πάντων πολύ κατώτερη της εικόνας/αναλυσης ενος DVD. Μάλιστα μου φάνηκε χειρότερη και απο αντίστοιχες μετατροπές καλών dvdrip σε DVD που είχα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αφού στο αρχικό αρχείο μου έχω ανάλυση υψηλότερη του DVD, (πχ. 1280x688) και ουσιαστικά κάνω υποβάθμιση της ανάλυσης σε ανάλυση DVD (720x576), δεν θα έπρεπε το αποτέλεσμα να είναι εφάμιλλο ποιοτητας DVD? Αυτό που πήρα εγώ απέιχε πολύ! Γενικά πρέπει να προσέξω κάτι κατα την διάρκεια μιάς τετοιας μετατροπής ή υπάρχει κάποιο άλλο καλύτερο πρόγραμμα? Γιατι αν είναι οι μετατροπές των HD σε DVD να είναι χειρότερες απο μετατροπές τυπικών AVi σε DVD να μην ψάχνω άδικα τις HD κυκλοφορίες.
dazeman Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το convertXtoDVD. Ιδίως εάν χρησιμοποιήσεις DL δισκάκι (8,5g), η ποιότητα είναι εφάμιλη ή και καλύτερη απο τα εμπορικά dvd. Δές τις ρυθμίσεις του convertXtoDVD(Encoding quality, klp) και δοκίμασε και με άλλο αρχείο mkv. Καλύτερο πρόγραμμα δεν υπάρχει.
gpapai Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Φιλε στις ρυθμίσεις του convertxtodvd θα πας στη κωδικοποίηση και θα τσεκάρεις ποιότητα κωδικοποίησης υψηλή και μέγεθος dvd-9.Το τελικό μέγεθος που θα δημιουργηθεί μπορεί να είναι μεγαλύτερο απο ενα dvd-5 οπότε θα το κόψεις στα δύο με το dvdshrink, ή θα το γράψεις σε ένα dl δισκάκι
newbie69 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Παιδιά συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά να ξαναπεριγράψω το πρόβλημα μου γιατί μάλλον δεν το έθεσα σωστά. Έχω μία ταινία σε 2 μορφές: 1) dvdrip με ανάλυση πχ. 640x320 και σε 2) 720p με ανάλυση 1280χ588 Η μετατροπή του πρώτου αρχείου σε DVD έχει καλύτερη ποιότητα απότι του δεύτερου!!! χωρίς να αλλάζω καμία ρύθμιση ανάμεσα στις μετατροπές! πως εξηγείται αυτό?
disqualified Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Παιδιά συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά να ξαναπεριγράψω το πρόβλημα μου γιατί μάλλον δεν το έθεσα σωστά. Έχω μία ταινία σε 2 μορφές:1) dvdrip με ανάλυση πχ. 640x320 και σε 2) 720p με ανάλυση 1280χ588 Η μετατροπή του πρώτου αρχείου σε DVD έχει καλύτερη ποιότητα απότι του δεύτερου!!! χωρίς να αλλάζω καμία ρύθμιση ανάμεσα στις μετατροπές! πως εξηγείται αυτό? το 720p με 1280χ588 δεν υφισταται γιατι ειναι σα να λες οτι εχεις μια μπλε ομπρελα κοκκινου χρωμματος τωρα η μετατροπη σε DVD κανει επανακωδικοποιηση στα αρχεια σου αλλαζοντας τους ταυτοχρονα και την αναλυση στην εγγενη αναλυση dvd με επιπτωσεις στην ποιοτητα Αυτος ειναι ο πιο πιθανος λογος για τη διαφορα ποιοτητας που παρατηρεις
Toufas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 το 720p με 1280χ588 δεν υφισταται γιατι ειναι σα να λες οτι εχεις μια μπλε ομπρελα κοκκινου χρωμματος μια χαρα ισχυει οτι λεει, μιας και τα καλα 720p εχουν φαει cropping ωστε να βγουν οι μαυρες μπαρες πανω κατω
parsifal Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Και οι δύο εκδοχές DVD VIDEO που παρήγαγες είχαν το ίδιο μέγεθος σε MB (άρα και bitrate); Ή μήπως η 2η σου βγήκε undersized; Το audio stream έχει τις ίδιες προδιαγραφές και στις δύο ή π.χ. στη 2η το ConvertXToDVD κράτησε ανέπαφο το 6ch AC3 (ακόμη χειρότερα, το DTS) audio που τυχόν βρήκε μέσα στο MKV αρχείο, ενώ στην πρώτη έκανε reencode το MP3 audio stream που βρήκε μέσα στο AVI αρχείο σε ένα «ταπεινό» 2ch AC3@192Kbps; Κάνω πολλές υποθέσεις μαζί, αλλά είναι ένα πιθανό σενάριο. Παίζουν ρόλο όλα τα παραπάνω, γιατί αν στην 1η εκδοχή DVD VIDEO, ο εναπομείναντας χώρος για το MPEG-2 video stream είναι π.χ. 4100ΜΒ ενώ στη 2η εκδοχή π.χ. 3100MB, είναι δυνατόν να παρατηρηθεί η διαφορά που περιγράφεις...
disqualified Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 μια χαρα ισχυει οτι λεει, μιας και τα καλα 720p εχουν φαει cropping ωστε να βγουν οι μαυρες μπαρες πανω κατω παω πασο ετσι ναι, ισχυει οπως το λες εσυ και οχι οπως εκφραστηκε
micos000 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Κάνε καμιά ενημέρωση στο ConvertX. Έχω κάνει τέτοιες μετατροπές και η ποιότητα σε dvd5 ήταν φοβερή. Στις παλιότερες εκδόσεις είχα πρόβλημα. Αλλιώς με το The Film Machine αλλά πρέπει να το ρυθμίσεις σωστά και να περιμέεεεεεενεις αρκετές ώρες καθότι είναι αρκετά αργό στην μετατροπή.
newbie69 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 το 720p με 1280χ588 δεν υφισταται γιατι ειναι σα να λες οτι εχεις μια μπλε ομπρελα κοκκινου χρωμματος :shock: Το 90% των "λεγόμενων" 720p είναι σε αλλαγμένη ανάλυση όπως αυτή που ανέφερα για τους λόγους που γράφει και ο toufas πιο πριν. Το ότι δεν συμφωνεί με την ονομασία του είναι κάτι παραπάνω απο προφανές αλλά οποιοσδήποτε αναζητά τέτοιες εκδόσεις των ταινιών το γνωρίζει χωρίς αναλύτικη επεξήγηση... Ίσως να μην έχεις κατεβάσει ποτέ κάτι τέτοιο αλλά αν είναι έτσι κράτα μια πισινή στις κρίσεις σου, φιλικά.... Επί του θέματος τώρα: > disqualified: Αυτό που γράφεις είναι γνωστή διαδικασία αλλα δεν εξηγεί κάτι από το πρόβλημα μου, δηλαδή γιατί το χαμηλότερης ανάλυσης dvdrip δείχνει καλύτερα απο το 720p μετα την μετατροπή και των δύο σε προδιαγραφές DVD-Video. > parsifal: Αυτό που γράφεις είναι ενδιαφέρον γιατί ποτέ δεν είχα σκεφτεί μήπως το υψηλότερης ποιότητας audio stream περιορίζει το διαθέσιμο χώρο για το video stream, θα το κοιτάξω.
disqualified Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 :shock: Το 90% των "λεγόμενων" 720p είναι σε αλλαγμένη ανάλυση όπως αυτή που ανέφερα για τους λόγους που γράφει και ο toufas πιο πριν. Το ότι δεν συμφωνεί με την ονομασία του είναι κάτι παραπάνω απο προφανές αλλά οποιοσδήποτε αναζητά τέτοιες εκδόσεις των ταινιών το γνωρίζει χωρίς αναλύτικη επεξήγηση... Ίσως να μην έχεις κατεβάσει ποτέ κάτι τέτοιο αλλά αν είναι έτσι κράτα μια πισινή στις κρίσεις σου, φιλικά.... Επί του θέματος τώρα: > disqualified: Αυτό που γράφεις είναι γνωστή διαδικασία αλλα δεν εξηγεί κάτι από το πρόβλημα μου, δηλαδή γιατί το χαμηλότερης ανάλυσης dvdrip δείχνει καλύτερα απο το 720p μετα την μετατροπή και των δύο σε προδιαγραφές DVD-Video. > parsifal: Αυτό που γράφεις είναι ενδιαφέρον γιατί ποτέ δεν είχα σκεφτεί μήπως το υψηλότερης ποιότητας audio stream περιορίζει το διαθέσιμο χώρο για το video stream, θα το κοιτάξω. ειμαι ψειρας
dazeman Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Κάνε καμιά ενημέρωση στο ConvertX.Έχω κάνει τέτοιες μετατροπές και η ποιότητα σε dvd5 ήταν φοβερή. Στις παλιότερες εκδόσεις είχα πρόβλημα. .... . Σωστό. Σε κάποιες προηγούμενες εκδόσεις του ConvertXtodvd υπήρχε πρόβλημα με τα mkv.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.