Προς το περιεχόμενο

psu ezcool - μακρυά!

nidiser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αλλά από ότι βλέπω Seasonic και Corsair θέλουν περίπου 100-120 λίρες.

Μόνος σου το είπες...

Στα τροφοδοτικά σε ένα μεγάλο ποσοστό (μεγαλύτερο από άλλα parts) ισχύει το "παίρνεις ό,τι πληρώνεις".

Αν ισχύει πάντως το 30Α στη +12V για το 550άρι, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, κι ας πρόκειται για φθηνό τροφοδοτικό.

Αλλά το 500άρι βγάζει 20A και το 550άρι 30Α; Χμμ...

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

To σκάσιμο που σου έκανε ένα αμφίβολης ποιότητας psu μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες.

Αλλά αφού έγινε, νομίζω σωστά εστιάσαμε αλλού το θέμα, προσπαθώντας να σε προστατέψουμε από μία νέα αμφίβολης ποιότητας αγορά.

Προσωπικά πρώτη φορά ακούω την εταιρία colours. Έχοντας διαβάσει μπόλικα psu reviews, το γεγονός και μόνο πως δεν την είδα πουθενά στον χάρτη σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές που διαθέτει τα psu της, με κάνουν τουλάχιστον καχύποπτο για την αξιοπιστία τους.

Από εκεί και πέρα, δικό σου είναι το Pc, δεν θα το κλάψω εγώ αν γίνει στραβή. :P

Οι σοβαροί κατασκευαστές είναι ακριβοί, σύμφωνοι.

Θεωρώ πως ένα καλό psu όμως σε βάθος χρόνου κάνει απόσβεση, είτε λόγω υψηλού efficiency, είτε επειδή θα δουλέψει τις τριπλάσιες ώρες (τυχαία προσσέγγιση) από ένα noname.

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να δώσεις 100-120 λίρες.. με μια γρήγορη αναζήτηση στο αμαζον βρήκα το παρακάτω psu που είναι πολύ καλό και σε λογική τιμή.

http://www.amazon.co.uk/OCZ-StealthXStream-Gamers-Power-Supply/dp/B000UNVNGM/ref=sr_1_7?ie=UTF8&s=electronics&qid=1235410938&sr=1-7

Δημοσ.
Βεβαίως και δεν αμφισβητώ κανέναν (ακόμα και τον ακόλουθο αλέξιςςςς):;

Κοιτα φιλε,αν ηξερα οτι θα τα επαιρνες ετσι,ειληκρινα δεν θα ποσταρα καθολου στο θεμα σου...Aλλα ολοι προσπαθουμε να σε βοηθησουμε και επειδη εχω και εγω εμπειρια με καμμενο τροφοδοτικο σου λεω οτι ειναι κριμα να καει ενα τροφοδοτικο αξιας 25-30 ευρω και να παρει μαζι του και αλλα,που η αξια τους θα ειναι πολυ παραπανω.Οποτε παρε κατι που και θα αντεξει,και θα κρατησει και για τυχον επομενο pc;)

Λοιπον?Φιλοι?:lol:

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

A....και +1 στην προταση του The_judas(Aπο πανω)για αυτο http://www.amazon.co.uk/OCZ-StealthXStream-Gamers-Power-Supply/dp/B000UNVNGM/ref=sr_1_7?ie=UTF8&s=electronics&qid=1235410938&sr=1-7

Aν δεν αγορασες ακομα το colors παρε αυτο.Ειναι πολυ καλυτερο;)

Δημοσ.

Λοιπον?Φιλοι?:lol:

χαχα...καμία παρεξήγηση από την αρχή! Για αυτό είπα οτι δεν αμφισβητώ κανέναν.

Thanks για το tip

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Γειά χαρά,

δεν ξέρω κατά πόσο κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά τροφοδοτικά της εταιρείας EZCOOL αλλά εάν κυκλοφορούν τότε μείνετε μακρυά!

Πρίν ένα μήνα αγόρασα καινούριο pc (quad core, 4gb ram, geforce 9600gt, m/board MSI κλπ) και το τροφοδοτικό ήταν το:

EZcool 500W ATX-500 JSP, AC INPUT 230V~5A,50 Hz (και κάπου αναφέρει και PENTIUM 4).

Όλα μια χαρά από όταν μου ήρθε μέχρι και τρεις εβδομάδες. Τις τελευταίες δέκα ημέρες ήταν κλειστό καθότι ήμουν στην Ελλάδα και σήμερα μόλις ήρθα και το άνοιξα έπεσαν οι ασφάλειες. Σηκώνω τις ασφάλειες και ανοίγω τον διακόπτη του PSU και πετάχτηκαν σπίθες!!

Άνοιξα το κουτί του τροφοδοτικού και οι σπίθες ήταν κομματάκια από πυκνωτή που έσκασε. Οφείλεται στην τάση (έχω σταθεροποιητή), οφείλεται στην υγρασία (γιατι είχε λίγη) ή μήπως ήταν της πλάκας, οπότε μέινετε μακρυά;

Τώρα παρήγγειλα την αντικατάσταση, να δούμε πώς θα πάει. Ελπίζω να μην κάηκε και τίποτε άλλο γιατί την πουτ*&%#σαμε.

cu

Ανοίγεις ενα θέμα μ εναν τρομοκρατικό τίτλο για ενα εξάρτημα που ούτε καν κ εσυ ο ίδιος ξέρεις γιατι χάλασε.. Προσβάλεις εναν κατασκευαστή που δεν έχεις τεκμηριωμένες ή διασταυρωμένες πληροφορίες για το συγκεκριμένο προιόν !

Υπάρχουν κάμποσοι λόγοι που ενα τροφοδοτικό μπορεί να σε "πουλήσει" Εσυ δεν αναφέρεσαι καν στην σύνθεση του hardware σου , κάνε εναν κόπο να τον γράψεις.

Αν όλοι αντιμετώπιζαν με τον δικό σου τρόπο το όποιο πρόβλημα και δημοσίευαν μια φράση "μακρια απο αυτό" τότε στην αγορά δεν θα υπήρχε τίποτα , απο το πιο φτηνό ρολοί μέχρι το πιο ακριβό αυτοκίνητο !!!

Στην δουλειά μου έχω μηχανήματα που "φοράνε" τροφοδοτικά αξίας 400€ με πολύ μικρότερη τιμή ισχύος απο εναν σύγχρονο υπολογιστή και όμως μας πουλάνε περίπου 2 τεμάχια τον χρόνο..

Το γεγονός και μόνο οτι βρήκες "λίγη" υγρασία θα έπρεπε τουλαχιστον να σε κάνει λίγο πιο συγκρατημένο στην τόσο απόλυτα εριστική στάση στάση σου !

Φίλε μου τι θα πει οτι βρήκες λίγη υγρασία και το περνάς και στα ψιλά γράμματα !!!!!

Δημοσ.
Εσυ δεν αναφέρεσαι καν στην σύνθεση του hardware σου , κάνε εναν κόπο να τον γράψεις.

Πρίν ένα μήνα αγόρασα καινούριο pc (quad core, 4gb ram, geforce 9600gt, m/board MSI κλπ) και το τροφοδοτικό ήταν το:

EZcool 500W ATX-500 JSP, AC INPUT 230V~5A,50 Hz (και κάπου αναφέρει και PENTIUM 4).

Νταξ, είναι γεγονός ότι ήταν κάπως υπερβολικός αλλά κι εσύ πώς κάνεις έτσι... όσο να 'ναι δεν είναι και τροφοδοτικά της προκοπής τα EzCool (όπου προκοπής -> Seasonic, Etasis, Corsair, PC P&C κλπ).

Δημοσ.

Φίλε Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεσαι?

Αν ναι, τοτε http://www.overclockers.co.uk/productlist.php?&groupid=701&catid=123&sortby=priceAsc ...

δεν χρειαζεται απο Amazon :P :p

ορίστε και ενα πολύ πολύ καλό που το έχουν και σε προσφορά

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=CA-030-OC&groupid=701&catid=123&subcat=

Δημοσ.
Ανοίγεις ενα θέμα μ εναν τρομοκρατικό τίτλο για ενα εξάρτημα που ούτε καν κ εσυ ο ίδιος ξέρεις γιατι χάλασε.. Προσβάλεις εναν κατασκευαστή που δεν έχεις τεκμηριωμένες ή διασταυρωμένες πληροφορίες για το συγκεκριμένο προιόν !

Διαβάζοντας τα παραπάνω, υποθέτω πως εσύ έχεις τεκμηριωμένες ή διασταρωμένες πληροφορίες για τα EZcool.

Σου είναι εύκολο να μας τις παραθέσεις?

Δημοσ.

ενας φιλος ειχε παρει ενα pc απο multirama πριν 2 χρονια και χτες επαθε ακριβως οτι επαθες και εσυ.. το ιδιο τροφοδοτικο , η ιδια ζημια.

Δημοσ.

Κι εγώ κάτοχος EZ COOL 550Watt αυτό με τον μπλε φωτισμό περίπου 3 χρόνια. Λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα, μου άρεσε ο φωτισμός που έχει(μιας και έχω παράθυρο στο κουτί), το ωραίο μεταλλικό φινίρισμα και το ότι ήταν πολύ αθόρυβο. Με κάλυπτε πλήρως δηλαδή.

Ε λοιπόν χθες το πρωί πάω να ανοίξω τον υπολογιστή και ακούω ένα τσαφ και βρόμησε καμένο από το τροφοδοτικό. Όπως καταλάβατε κάηκε και όλα αυτά ενώ ήταν πάνω σε ups line interactive και το ups πάνω σε πολύμπριζο ασφαλείας της mge.

Πήγα με την απόδειξη αγοράς στο Cosmodata που το έχω αγοράσει και μου είπαν ότι έχει 2 χρόνια εγγύηση και ότι είναι φυσιολογικό να χαλάσει σε 3 χρόνια. Όταν του είπα αν έχει χαλάσει ποτέ το τροφοδοτικό στους υπολογιστές τους που τους έχουν 10 χρόνια απάντηση δεν πήρα.

Τελικά το αντικατέστησα με ένα Corsair 550W 80+ που έχει 5 χρόνια εγγύηση.

• Super Moderators
Δημοσ.

καλά τι περίμενες από την Cosmodata? να απαντήσει σε τέτοια ερώτηση? :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...