Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ADSL (over ISDN) στα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα,

εχει εξαντληθει πλεον η υπομονη μου με τον ΟΤΕ γιατι εχω ανοιξει απειρες κλησεις στο βλαβοληπτικο κεντρο και δε μπορεσε κανεις να με βοηθησει μεχρι τωρα. Ευελπιστω να βρεθει καποιος ομοπαθης να δωσει καμμια ιδεα.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

==========

Μενω στα Βριλησσια, συνορα με Ανω Χαλανδρι, αλλα υπαγομαι στο τηλεφωνικο κεντρο Χαλανδριου. Βρισκομαι μακρια απο το κεντρο και οι ιδιοι οι τεχνικοι του ΟΤΕ μου εχουν εξηγησει οτι ειναι χαλια οι γραμμες. Μου εχουν δει συστησει να μη παρω ποτε γραμμη πανω απο 2ΜΒ, γιατι απλα δε θα πιασω παραπανω ταχυτητα (εχω τσεκαρει οτι στη περιοχη δε παιζει να πιασεις πανω απο 3ΜΒ).

ΓΡΑΜΜΗ/ΣΥΝΔΕΣΗ

===============

Εχω ADSL 1MB πανω απο ISDN. Η γραμμη ειναι του ΟΤΕ, η συνδρομη ADSL με τη HOL. Οι τεχνικοι του ΟΤΕ μου ειχαν αναφερει οτι η ISDN ειναι πιο ευαισθητη κι επιρρεπης σε προβληματα απο την PSTN. Δε τη γυρναω σε PSTN (ακομα) ομως, γιατι εχω παρει ενα δευτερο νουμερο το οποιο χρησιμοποιειται για επαγγελματικους λογους και δε θελω να μπω στη διαδικασια να το αλλαξω προς το παρον.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

===========

Το κλασσικο modem ISDN της Ιntracom, ενα ADSL over ISDN modem Speedtouch 530 κι ενα access point Microcom wf3126. Τα 2 modems ειναι συνδεδεμενα μαζι τους με τηλεφωνικο καλωδιο και οχι USB.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

===========

Το συνηθισμενο προβλημα ειναι οτι πεφτει το internet. Συνεχιζω να εχω τηλεφωνο αλλα το Speedtouch δε πιανει γραμμη και δεν αναβουν πρασινα τα 3 leds. Μερικες φορες, απλα το led με το "@" ειναι πορτοκαλι. Σε αρκετες αλλες περιπτωσεις το περιεργο ειναι οτι δειχνει να κανει negotiate για λιγο, αναβουν πρασινα τα 3 leds, και υστερα απο ενα χρονικο διαστημα απο μερικα δευτερολεπτα μεχρι 10 λεπτα, ξανασβηνουν ολα τα leds και κανει negotiate απο την αρχη. Mεσα απο το web interface του Speedtouch, αυτο που βλεπω ειναι οτι το modemline μια το αναφερει σαν down, μια ενταξει. Τα logs δεν εχουν τιποτα σχετικο. Αυτη η λουπα συνηθως σταματαει μονη της μετα απο καποιες ωρες, κατοπιν παιζει κανονικα για μερες/εβδομαδες μεχρι να ξαπαρουσιαστει. Τα προβληματα παρουσιαζονται σε ανυποπτο χρονο, αλλα αρκετες φορες και μετα απο διακοπες ρευματος (οπως σημερα πχ). Το αποτελεσμα των κλησεων στον ΟΤΕ ειναι οτι καθε φορα μου λενε οτι θα κανουν ψηφιακο ελεγχο της γραμμης. Εχουν ερθει κι επι τοπου τεχνικοι αλλα δεν εχουν βρει κατι.

ΔΡΑΣΕΙΣ

========

Κατ'οπιν τηλεφωνων και οδηγιων απο ΟΤΕ εχω δοκιμασει να κανω :

-reset το config του speedtouch

-reset το modem ISDN της Intracom

-τσεκαρω τα καλωδια κλπ (κλασσικα).

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ

======================

Επειδη σχεδον καθε φορα μιλαω και με αλλον απο ΟΤΕ, εχω συλλεξει αντικρουομενα στοιχεια.

-Στο διαδικυτο δεν εχω βρει καινουριο firmware για το Speedtouch, τωρα εχω το 4.2.3.0.0. κανεις απο τον ΟΤΕ δε μπορεσε να μου πει αν χρειαζεται αναβαθμιση, και που μπορω να το βρω.

-να φυγω απο ΟΤΕ. Δεν εχει νοημα γιατι θα εξακολουθω να ειμαι ομηρος των ιδιων γραμμων.

-να γυρισω τη γραμμη απο ISDN σε PSTN. Οπως ανεφερα πιο πανω, θα ειναι η τελευταια λυση γιατιε χω ενα δευτερο επαγγελματικο νουμερο που δε θελω να μπω στη διαδικασια να αλλαξω προς το παρον.

-Καποιοι μου λενε οτι φταιει η τηλεφωνικη εγκατασταση της πολυκατοικιας. Το θεμα ειναι προβληματα εχει γενικα ολη η περιοχη εδω. Αλλοι ενοικοι της πολυκατοικιας, εχουν κι αυτοι διακοπες internet αλλα οχι το συγκεκριμενο συμπτωμα με το modem να δειχνει οτι η γραμμη ανεβοκατεβαινει.

-καποιος μου προτεινε να αλλαξω το splitter και αν δε παιξει να αλλαξω modem (το οποιο δε καλυπτεται πλεον απο εγγυηση). Οσον αφορα την αλλαγη modem, ειμαι σκεπτικος γιατι εχω διαβασει γενικα οτι το συγκεκριμενο speedtouch ειναι σκυλι και πιανει γραμμη υπο συνθηκες που αλλα modems δε τη παλευουν. Ασε που καποια στιγμη αν αναβαθμιστουν εδω οι γραμμες (εχει ψηφιστει η μεταβαση σε οπτικες ινες, αλλα ποιος ξερει ποτε θα γινει) θα γυρισω οντως σε PSTN και το νεο modem θα μου ειναι αχρηστο...

Παρακαλω αν καποιος εχει αντιμετωπισει παρομοια προβληματα ειτε στα βριλησσια ειτε αλλου, ας μου πει αν και πως τα ελυσε.

Ευχαριστω πολυ!

Πανος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...