Physics_Rulez Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Έχω έναν εξωτερικό ο οποίος συνδέεται και USB και ESATA. Όταν τον συνδέω με καλώδιο usb κάνω safely remove hardware, μου λέει κανονικά this device can be safely removed... σβήνει και μετά τον αποσυνδέω. Όταν τον συνδέω με e-sata κάνω safely remove hardware, μου λέει this device can be safely removed αλλά δε σβήνει! Συνεχίζει να είναι αναμένος. Πρόβλημα Λύση; Μήπως αρκεί που τα windows σταματάνε να γράφουν στον δίσκο ώστε να το αφαιρέσω; Δεν θα υπάρξει πρόβλημα; Με ψάξιμο στο internet είδα οτι πολλοί αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με esata. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε ποιοτικές λύσεις από το usb 3, γιατί το e-sata είναι πρόχειρα ανεπτυγμένο... δυστυχώς.
smilefreeware Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Νομίζω για να βαζωβγάζεις ESATA πρέπει να έχεις Intel® ICH9 SATA AHCI Controller. Η δικιά μου εμπειρία αφού έπαιξα αρκετά με ESATA ήταν να καταλήξω να τον δουλεύω σε USB .
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Κι όμως το laptop μου έχει αυτόν τον controller Intel® ICH9M-E/M SATA AHCI Controller έχω αυτόν τον driver H HP δεν έχει βγάλει νεότερο..
smilefreeware Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Κι όμως το laptop μου έχει αυτόν τον controllerIntel® ICH9M-E/M SATA AHCI Controller έχω αυτόν τον driver H HP δεν έχει βγάλει νεότερο.. Νομίζω είναι θέμα της Intel για νέο driver και όχι της HP . Πρακτικά η μεγάλη ταχύτητα που έπιανα με esata ήταν 50 και με usb 30. Τις περισσότερες φορές όμως ήταν πολύ λιγότερο λόγω πχ, μικρών αρχείων , κατακερματισμένων αρχείων κλπ. Αρα τελικά η διαφορά δεν μου φαινόταν μεγάλη. Οπότε κατάληξα σε usb και ηρέμησα. Και εμένα μου έκανε κόλπα, μερικές φορές δεν το έβλεπε, άλλες ξαφνικά τον έχανε. (Υπάρχει περίπτωση να μην ήταν καλό το κουτάκι του 2,5" δίσκου που είχα, ίσως δεν έπαιρνε αρκετό ρεύμα με το καλώδιο του usb)
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Σε εμένα δεν τον χάνει. Το μόνο πρόβλημα είναι αυτό που γράφω στο αρχικό post. Το να μένει ανοιχτός ο δίσκος δε με πειράζει και πολύ... δεν παθαίνει τίποτα... όταν θέλω να τον βγάλω να κλείνω το pc. Μέχρι να βγούν καινούριοι drivers
random Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 κάνω safely remove hardware, μου λέει κανονικά this device can be safely removed... όταν τα Windows σου δείχνουν το συγκεκριμένο μήνυμα, σημαίνει οτι έχουν τελειώσει ομαλά όλες οι μεταφορές από και προς το δίσκο, καμία δεν ειναι "στον αέρα", και μπορείς να αποσυνδέσεις το καλώδιο δεδομένων απο το pc, (ή να βγάλεις το δίσκο απο την πρίζα, ότι προτιμάς). Το αν θα σβήσει και το μοτέρ του δίσκου, νομίζω οτι εξαρτάται απο το είδος του controller που περιέχει το κουτί του δίσκου ή καποια ρύθμιση στο firmware (δηλ. να του εχουν ρυθμίσει οταν κλεινει την επικοινωνία το pc, αυτοματα να κλεινει και το μοτερ). Ισως μεσα απο τη συνδεση e-sata να μην δέχεται το ίδιο "σήμα αποσύνδεσης" το κουτι. οσους εξωτερικους usb είχα, δεν σβήνανε αυτόματα με το "safely remove". esata δεν έχω. προσωπικά, πολύ σπάνια κάνω το "safely remove". συνηθως τραβαω το καλώδιο, ή το φλασάκι, κατευθείαν. Εχω τους εξωτερικούς δίσκους στην επιλογή "optimize for quick removal", που ειναι για αυτο ακριβώς το σκοπό.
smilefreeware Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Εχω τους εξωτερικούς δίσκους στην επιλογή "optimize for quick removal", που ειναι για αυτο ακριβώς το σκοπό. Α μπράβο, με αυτό το caching. Πάντα με εκνεύριζε. Από τα κάποτε με κάτι προγράμματα με dbase όπου όταν κοβόταν το ρεύμα γίνονταν τα αρχεία μαντάρα επειδή τα κράταγαν ανοιχτά συνέχεια.
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 random, αν επιλέξω "optimize for quick removal" η μεταφορά γίνεται με 18MB/s το μέγιστο. Ενώ στο "performance" γίνεται με 60ΜΒ/s μέσο όρο (μέγιστο 68). Οπότε.... θα κάνω safely remove
random Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 οταν σκεφτομαι πόσες κινήσεις του καρπού μου στοιχίζει το κλικ στο "safely..", και το χρόνο να περιμένω το "diz ntevaiz kan...", τα 18 μου φαινονται τέλειος χρόνος και το 60, το αμφισβητώ οτι ειναι πραγματική ταχύτητα. Δεν ειναι σίγουρος, αλλα έχω μια υποψία: 1. μεταφορά χωρις χρήση cache . (optimize for quick removal) DriveA -> DriveB 2. μεταφορά με χρήση cache . (optimize for performance) DriveA -> cache -> DriveB (usb) Μήπως ο file manager δείχνει με πόση ταχύτητα φεύγουν τα bytes απο τον Α, στην Cache? και μηπως, οταν φτάσει το τελευταίο byte στην cache, το dialog "copying.. please wait... speed XXX mb/s", κλείνει; ενω το transfer δεν έχει πραγματικά τελειώσει, γιατι αυτο το τελευταιο byte, δεν έχει αποθηκευτεί ακόμα στον DriveB ? λέω... μήπως. Κάθε διαφωνία δεκτή. Η λογική λέει, οτι ελάχιστοι χρήστες, θα κάτσουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη, πανω απο το transfer, να κάνουν ταχύτατα προσπάθεια remove device, με το που δουν το dialog να εξαφανίζεται. αλλα και αν το προσπαθήσεις, θα φας πόρτα. θα καθυστερησει να σου βγει το "this device can be safely removed" (μεχρι παρασκηνιακά να ολοκληρωθει η μεταφορά).
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Και στις δυο περιπτώσεις μετά από 1-2 δευτερόλεπτα είναι δυνατή η ασφαλής κατάργηση. Οπότε δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς καταφέρνουν τα windows τόσο μεγαλύτερες ταχύτητες μέσω του caching. Μιλάμε για μεταφορά αρχείου iso 6.5GB. To teracopy στην πρώτη περίπτωση έδειχνε αρχικά 4MB/s και στη συνέχεια ανέβαινε σταδιακά μέχρι τα 17MB/s, ενώ στο "performance" με Caching έδειχνε από 50MB/s έως 65MB/s. Η διαφορά στο χρόνο ήταν τραγική. Όλα αυτά με eSATA
eSATA Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Και στις δυο περιπτώσεις μετά από 1-2 δευτερόλεπτα είναι δυνατή η ασφαλής κατάργηση. Οπότε δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς καταφέρνουν τα windows τόσο μεγαλύτερες ταχύτητες μέσω του caching.Μιλάμε για μεταφορά αρχείου iso 6.5GB. To teracopy στην πρώτη περίπτωση έδειχνε αρχικά 4MB/s και στη συνέχεια ανέβαινε σταδιακά μέχρι τα 17MB/s, ενώ στο "performance" με Caching έδειχνε από 50MB/s έως 65MB/s. Η διαφορά στο χρόνο ήταν τραγική. Όλα αυτά με eSATA ωραιο:p:p
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Η διαφορά στο χρόνο ήταν τραγική Δηλαδή ήταν μεγάλη.
nek4d Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Έχω έναν εξωτερικό ο οποίος συνδέεται και USB και ESATA.Όταν τον συνδέω με καλώδιο usb κάνω safely remove hardware, μου λέει κανονικά this device can be safely removed... σβήνει και μετά τον αποσυνδέω. Όταν τον συνδέω με e-sata κάνω safely remove hardware, μου λέει this device can be safely removed αλλά δε σβήνει! Συνεχίζει να είναι αναμένος. Πρόβλημα Λύση; Μήπως αρκεί που τα windows σταματάνε να γράφουν στον δίσκο ώστε να το αφαιρέσω; Δεν θα υπάρξει πρόβλημα; Με ψάξιμο στο internet είδα οτι πολλοί αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με esata. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε ποιοτικές λύσεις από το usb 3, γιατί το e-sata είναι πρόχειρα ανεπτυγμένο... δυστυχώς. Αφου σου βγαζει safely remove παλι καλα! Σε μένα φαίνεται σαν δίσκος κανονικός και μόνο απο device manager μπορει να βγει... (το κουτί της thermaltake έχει εξωτερική τροφοδοσία για esata ενω σαν usb παίρνει απο το σύστημα) Για όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα, μια λύση φαίνεται να είναι το εξής > http://mysite.verizon.net/kaakoon/hotswap/index_enu.htm
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Ωχ! με το προγραμματάκι που έδωσες κάνει και spin-down! Τέλειο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.