Προς το περιεχόμενο

hdmi

mea-culpa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια εχω διαβασει σχεδον ολα τα topic με το σχετικο θεμα του hdmi αλλα τιποτα ας πω και γω το δικο μου προβλημα μπας και με βοηθησει καποιος θα το εκτιμησω πολυ. Λοιπον εχω μια tv philips hd και μια motherboard asus m38a78-em εχω τα windows xp στον υπολογιστη μου. Συνδεω το hdmi καλωδιο βλεπω εικονα χωρις ηχο. Εχουμε και λεμε χρησιμοποιω το powerdvd8 ultra η ρυθμιση του ειναι στο spdif η bios τα ιδια. μεσα το καλωδιο η το pc δεν ειχε εξτρα για συνδεση εσωτερικα, στις κεντρικες επιλογες ηχου το spdif φαινεται αλλα δεν μπορει να επιλεχτει ειναι γκριζο το εχω τσεκαρει απο μεσα αλλα τιποτα. Τελος σαν επιλογες ηχου μου δινει μονο το realtek hd audio output που ειναι και το επιλεγμενο. Αυτο ειναι το προβλημα μου εψαξα παντου εκανα σχεδον τα παντα δεν ξερω τι αλλο να κανω αν μπορεσει καποιος και με βοηθησει εχει καλως. Ευχαριστω πολυ για την ευκαιρια που μου δοθηκε να δημοσιευσω το προβλημα μου.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το hdmi μεταφερει μονο εικονα πρεπει να συνδεσεις και ενα καλωδιο audio

mea culpa .............giorgos147

Δημοσ.

Το hdmi μεταφέρει εικόνα+ήχο...Όχι μόνο εικόνα.

mea-culpa,μήπως μπορείς να γράψεις το μήνυμα σου πιο κατανοητό;Το διάβασα 2 φορές και δε κατάλαβα ακριβώς....

• Super Moderators
Δημοσ.
το hdmi μεταφερει μονο εικονα πρεπει να συνδεσεις και ενα καλωδιο audio

το DVI μεταφέρει μόνο εικόνα, το HDMI μεταφέρει και ήχο, είναι ουσιαστικά "digital scart"

Δημοσ.
το DVI μεταφέρει μόνο εικόνα, το HDMI μεταφέρει και ήχο, είναι ουσιαστικά "digital scart"

Τι είπα εγώ βρε Thresh; :P

Εικόνα+ήχο είπα...Δες παραπάνω :o

• Super Moderators
Δημοσ.

γιατί είπα οτι δεν είπες το ίδιο? απλά βλέπω ότι βάζει και το nick σου στο post του και για αυτό είπα να postάρω και εγώ...

Δημοσ.

απλα παιδια συνδεω και δεν μου βγαζει ηχο καθολου στις επιλογες ηχου βγαζει μονο επιλογη realtek hd audio output εχω επιλεξη το spdif αλλα τιποτα δεν ξερω τι αλλο να κανω. στις γενικες ρυθμισεις ηχου που ειναι κατω δεξια οταν μπαινω το spdif δεν μπορω να το επιλεξω. σημερα εβαλα και καρφι ξεχωριστο εχω την εντιπωση οτι δεν μπορω να βγαλω καθολου ηχο. σας ευχαριστω για την αμμεση απαντηση σας ολους σας. αν μπορειτε βοηθηστε με. ευχαριστω

Δημοσ.
Καλησπερα παιδια εχω διαβασει σχεδον ολα τα topic με το σχετικο θεμα του hdmi αλλα τιποτα ας πω και γω το δικο μου προβλημα μπας και με βοηθησει καποιος θα το εκτιμησω πολυ. Λοιπον εχω μια tv philips hd και μια motherboard asus m38a78-em εχω τα windows xp στον υπολογιστη μου. Συνδεω το hdmi καλωδιο βλεπω εικονα χωρις ηχο. Εχουμε και λεμε χρησιμοποιω το powerdvd8 ultra η ρυθμιση του ειναι στο spdif η bios τα ιδια. μεσα το καλωδιο η το pc δεν ειχε εξτρα για συνδεση εσωτερικα, στις κεντρικες επιλογες ηχου το spdif φαινεται αλλα δεν μπορει να επιλεχτει ειναι γκριζο το εχω τσεκαρει απο μεσα αλλα τιποτα. Τελος σαν επιλογες ηχου μου δινει μονο το realtek hd audio output που ειναι και το επιλεγμενο. Αυτο ειναι το προβλημα μου εψαξα παντου εκανα σχεδον τα παντα δεν ξερω τι αλλο να κανω αν μπορεσει καποιος και με βοηθησει εχει καλως. Ευχαριστω πολυ για την ευκαιρια που μου δοθηκε να δημοσιευσω το προβλημα μου.

απλα παιδια συνδεω και δεν μου βγαζει ηχο καθολου στις επιλογες ηχου βγαζει μονο επιλογη realtek hd audio output εχω επιλεξη το spdif αλλα τιποτα δεν ξερω τι αλλο να κανω. στις γενικες ρυθμισεις ηχου που ειναι κατω δεξια οταν μπαινω το spdif δεν μπορω να το επιλεξω. σημερα εβαλα και καρφι ξεχωριστο εχω την εντιπωση οτι δεν μπορω να βγαλω καθολου ηχο. σας ευχαριστω για την αμμεση απαντηση σας ολους σας. αν μπορειτε βοηθηστε με. ευχαριστω

1) motherboard. Δεν μπορώ να βρω ποιό έχεις για να καταλάβω. Τσέκαρε το μοντέλο και διόρθωσε.

2) Και τα δύο ποστ είναι συντακτικά αχταρμάς και η ανάγνωσή τους είναι πολύ δύσκολη. Προσπάθησε να τα μαζέψεις λίγο.

3) Γίνε λίγο συγκεκριμένος.Π.χ.

απλα παιδια συνδεω τι συνδέεις και που?και δεν μου βγαζει ηχο καθολου στις επιλογες ηχου Τις επιλογές ήχου τίνος? βγαζει μονο επιλογη realtek hd audio output. εχω επιλεξη το spdif που?αλλα τιποτα δεν ξερω τι αλλο να κανω.

Αν δεν εξηγήσεις σωστά το πρόβλημα δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς. Κάνε μια περιγραφή των βημάτων που έκανες και να θυμάσαι πως δεν είμαστε εκεί να δούμε τι έκανες.

Δημοσ.

184.JPG

Δε μπορώ άλλο...Με μπέρδεψες. :-(

Άντε βγάλε νόημα εσύ απο αυτό

δεν το νομιζω αυτο μια ταινια εχει τον ηχο ενσωματομενο νομιζω θα επρεπε να ακουγεται η ταινια τουλαχιστον
Δημοσ.

ναι λοιπον το spdif οπως εχω πει το εχω επιλεξει στην bios στις ιδιοτητες της καρτας ηχου. μετα οταν λεω σινδεω εννοω συνδεω την τηλεοραση με τον υπολογιστη με καλωδιο hdmi. motherboard ειναι εδω http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131324

οταν λεω επιλογες ηχου βγαζει μονο το realtek hd audio output βρισκεται στο πινακα ελεγχου, ηχος και συσκευες αναπαραγωγης,ηχος -προεπιλεγμενη συσκευη σε εκεινο το σημειο. επειτα αν παω στο εικονιδιο κατω δεξια στο εικονιδιο εκκινησης στις ιδιοτητες ηχου η μπαρα που εχει το spdif δεν ειναι διαθεσημη για αυξηση ή ελλατωση του ηχου ειναι γκρι. ελπιζω να το συμμαζεψα λιγο τωρα

Δημοσ.

Στις επιλογές ήχου πρέπει να υπάρχει και 'hdmi audio' εκτός από s/pdif αν δε με απατά η μνήμη μου.

Όταν σύνδεσες το καρφί δεν σου έβγαλε παράθυρο για configuration της εξόδου;

Υ.Γ. Βρήκα κι αυτό στο hothardware.com: "We’re also a bit perplexed by ASUS’ decisions on which digital audio and video functions to enable. The board’s rear I/O panel gives access to VGA, DVI, HDMI, four USB 2.0 ports, Gigabit Ethernet, and 7.1-channel sound through 1/8” mini-plugs, but there is no optical or coaxial audio connection on the back panel. If you were planning to take the platform into a home theater environment, you’d either need to go through the HDMI connection or a discrete sound card for digital audio transfer."

Ψάξε το λίγο από το Control panel / Sounds and audio devices.

Δημοσ.
Στις επιλογές ήχου πρέπει να υπάρχει και 'hdmi audio' εκτός από s/pdif αν δε με απατά η μνήμη μου.

Έτσι είναι. Το spdif κλείσε το τελείως από παντού δεν σου χρειάζεται. Κάποια πατάτα έχει γίνει και δεν εμφανίζεται. Αλλά με την περιγραφή αυτή δεν μπορώ να βοηθήσω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...