teo64x Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Okay, νομίζω ότι κατάλαβα το εναλλακτικό νόμισμα του freedubus. Έχω όμως κάποιες απορίες. 1. Εγώ για να σπουδάσω θα πρέπει να πηδάω μια φορά το μήνα τη σπιτονοικοκυρά; 2. Για να παραγγείλω delivery πρέπει πάλι να κατεβάσω το παντελόνι; 3. Αν ποτέ κάνω παιδιά, πώς θα τους δίνω χαρτζιλίκι; 4. Όσο πιο πολύ ρεύμα θα καίω στη ΔΕΗ τόσο πιο πολύ σεξ θα κάνω με την ταμία; 5. ... EDIT: Και τα μπ**ρδέλα με τι θα πληρώνονται;
pournaras Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Okay, νομίζω ότι κατάλαβα το εναλλακτικό νόμισμα του freedubus. Έχω όμως κάποιες απορίες. 1. Εγώ για να σπουδάσω θα πρέπει να πηδάω μια φορά το μήνα τη σπιτονοικοκυρά; 2. Για να παραγγείλω delivery πρέπει πάλι να κατεβάσω το παντελόνι; 3. Αν ποτέ κάνω παιδιά, πώς θα τους δίνω χαρτζιλίκι; 4. Όσο πιο πολύ ρεύμα θα καίω στη ΔΕΗ τόσο πιο πολύ σεξ θα κάνω με την ταμία; 5. ... EDIT: Και τα μπ**ρδέλα με τι θα πληρώνονται; Τα μπ**ρδελα θα μπορουσαν να πlηρωνουν-πληρωνονται σε ευρω, οποτε θα ειχαμε ενα τελειο μετατροπεα συναλλαγματος
javavall Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 EDIT: Και τα μπ**ρδέλα με τι θα πληρώνονται; Γιατί επαναφέρανε τα μπουρδέλα στην Πάτρα? Ή μιλάς για την Ρόδο?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Okay, νομίζω ότι κατάλαβα το εναλλακτικό νόμισμα του freedubus. Έχω όμως κάποιες απορίες. 1. Εγώ για να σπουδάσω θα πρέπει να πηδάω μια φορά το μήνα τη σπιτονοικοκυρά; 2. Για να παραγγείλω delivery πρέπει πάλι να κατεβάσω το παντελόνι; 3. Αν ποτέ κάνω παιδιά, πώς θα τους δίνω χαρτζιλίκι; 4. Όσο πιο πολύ ρεύμα θα καίω στη ΔΕΗ τόσο πιο πολύ σεξ θα κάνω με την ταμία; 5. ... EDIT: Και τα μπ**ρδέλα με τι θα πληρώνονται; wow, serious απορίες...
Tenshi Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Okay, νομίζω ότι κατάλαβα το εναλλακτικό νόμισμα του freedubus. Έχω όμως κάποιες απορίες. 1. Εγώ για να σπουδάσω θα πρέπει να πηδάω μια φορά το μήνα τη σπιτονοικοκυρά; 2. Για να παραγγείλω delivery πρέπει πάλι να κατεβάσω το παντελόνι; 3. Αν ποτέ κάνω παιδιά, πώς θα τους δίνω χαρτζιλίκι; 4. Όσο πιο πολύ ρεύμα θα καίω στη ΔΕΗ τόσο πιο πολύ σεξ θα κάνω με την ταμία; 5. ... EDIT: Και τα μπ**ρδέλα με τι θα πληρώνονται;
Lomar Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Γιατί επαναφέρανε τα μπουρδέλα στην Πάτρα? Ή μιλάς για την Ρόδο? εν συγκρίση με την υπόλοιπη -στερεά- ελλάδα (πλην κρήτης, λευκάδας και θεσσ), μια χαρά μπουρδέλο είμαστε στη ρόδο. EDIT: το παραπάνω σχόλιο, μόνο οφτόπικ δεν είναι. έχει άμεση σχέση με το βιοτικό επίπεδο και το σύστημα αλληλουποστήριξης χωρίς τη χρήση του χρηματοπιστωτικού.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 holy shit batman! πρωτοπορεία όχι αστεία...
Tenshi Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Φαντάσου τι θα πρέπει να "πληρώσεις" αν οδηγάς νταλίκα.
freedubus Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Εντάξει μην κολλάτε σε λεπτομέρειες, δείτε το ως ευρύτερο θεωρητικό ουτοπικό εναλλακτικό κοινωνικό μοντέλο. Ενδεικτικά, απαντώ στις βάσιμες απορίες του τεο64: Θα παρήγγελνες delivery φιλε, αλλά η ντελιβερού θα ήταν γυναίκα, θα την πλήρωνες και αυτή με τη σειρά της θα πλήρωνε το αφεντικό της. Αν θέλει μια φίλη σου τώρα να παραγγείλει, θα της τα έφερνε ο αρσενικός ντελίβερι του μαγαζιού τα σουβλάκια, θα τον πλήρωνε, και αυτός μετά θα πλήρωνε τη γυναίκα του αφεντικού. Κάπως έτσι με όλα. Ετσι δε θα υπήρχαν ούτε κενές θέσεις εργασίας, ούτε σεξιστικοί διαχωρισμοί στη δουλειά, αφού θα ήταν αναγκαία η συνεργασία αντρών-γυναικών σε όλα τα επαγγέλματα. Στα παιδιά δε δίνεις πλέον χαρτζιλίκι, αλλά πάς και πληρώνεις η ίδιος (ή η γυναίκα σου) τα έξοδά τους, έχοντας τον πλήρη έλεγχο. Οχι όπως τώρα που τους σκας το 50ρικο και δεν ξέρεις τι θα κάνουν με αυτό. Και δε θα σε χάλαγε να τον δίνεις μια φορά το μήνα στη σπιτονοικοκυρά. Ολοκληρη σπιταρονα σου δινει. Ασε που και αυτή θα ήταν καλυμμένη, γιατί δε θα μπορούσες να πείς "δεν έχω", αλλά και όντως να μην έχεις εκείνη τη στιγμή, της λές οκ έλα σε κανα τέταρτο πάλι, ή άν δε τη γουστάρεις λές σε ένα φίλο σου να την πληρώσει, και μετά η κοπέλα σου πληρώνει το φίλο σου, ή του χρωστάς, νταξ μωρέ, ένα μαμισάκι είναι θα τα βρούμε ανά πάσα στιγμή. Εχεις τον πλήρη έλεγχο εσύ, ούτε άγχος, ούτε δάνεια, ούτε τράπεζες, τίποτα. Ούτε χρονικά περιθώρια, ούτε πιστωτικά όρια. Το πολύ σε ένα τέταρτο έχει ανατροφοδοτηθεί πλήρως η πιστωτική.
million_voices Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 τα προβληματα θελουν καθαρα πολιτικες λυσεις αλλα αυτη ειναι μια κουβεντα που ισως δεν οδηγει πουθενα η ισως οδηγει πισω σε εμας τους ιδιους και δεν νομιζω οτι ειμαστε ετοιμοι (απο πολλες αποψεις) για τπτ καλυτερο τριπλιτσες και κολπακια του στυλ αλλο νομισμα κλπ ειναι απλα μαλακιουλες η εθελοτυφλισμος η αγνοια
Lomar Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 ... ή αυτό: τα προβληματα θελουν καθαρα πολιτικες λυσεις αλλα αυτη ειναι μια κουβεντα που ισως δεν οδηγει πουθενα η ισως οδηγει πισω σε εμας τους ιδιους και δεν νομιζω οτι ειμαστε ετοιμοι (απο πολλες αποψεις) για τπτ καλυτερο τριπλιτσες και κολπακια του στυλ αλλο νομισμα κλπ ειναι απλα μαλακιουλες η εθελοτυφλισμος η αγνοια όντως αν δεν ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και δεν προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το ίδιο το σύστημα και τους παραλογισμούς του (βλ. η ποσότητα του σιδήρου που συναλλάσσεται στο χρηματιστήριο να είναι περισσότερη απο τον πραγματικό σίδηρο) θα προκύπτουν πολλές τέτοιες κρίσης. ενας άλλος παραλογισμός είναι δεδομένων των πεπερασμένων πόρων του πλανήτη, κάποια μη παραγωγικά επαγγέλματα (βλ. τραγουδιστής/ηθοποιός/μεσάζοντας - αν και είναι απαραίτητα στη σημερινή κοινωνία, ασχέτως της ποιότητάς τους) να συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος της αγοραστικής δύναμης (κοινώς χρήμα). ο Buffet νομίζω είχε πει κάποτε πως αν ήθελε θα μπορούσε με τα λεφτά του να μισθώσει 10.000 εργάτες για να ζωγραφίζουν κάθε μέρα το πορτρέτο του. αυτό όμως θα ήταν σημαντική σπατάλη πόρων και ανθρώπινου δυναμικού απο την αγορά και την ανθρωπότητα. κατα τη γνώμη μου και απο τα λίγα που γνωρίζω για αυτόν τον θεωρώ απο τους λίγους δισεκατομμυριούχους με νηφάλεια λογική και αίσθημα ευθύνης.
million_voices Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 υπαρχουν απειρα παραδειγματα ανθρωπινης βλακειας-ματαιοδοξιας-ατελειας-μικροπρεπειας δεν εμαστε ετοιμοι ουτε για αληθειες ουτε για να οργανωθουμε καλυτερα (δεν θελουμε βασικα αυτη την στιγμη)
Lomar Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 γτ δεν είμαστε; αυτή η κρίση που έχει ξεσπάσει στην οικονομία βοήθησε πολύ στο να σπάσει το κυριλίκι και η ματαιοδοξία του υπερ-άνευ λογικής-καταναλωτισμού. όταν χάνουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους οι πλουσιότεροι του κόσμου, ο φαντασμένος και αποβλακωμένος κοσμάκης αρχίζει να πέρνει πρέφα πως κάτι δεν πάει καλά. και το ακόμα καλύτερο είναι πως δε μπορεί κανένας κουστουμάτος να βγει και να τους καθησυχάσει, ακόμα στη προσπάθεια είναι, μετά έρχετε η παραίτηση. το αποτέλεσμα του τελευταίου είναι να χάνετε το μαγικό χεράκι που πάντα "βοηθάει" και φροντίζει για το ύπνο του κοσμάκη. ξέρει πλέον οτι εν παιζει ρευστό για να δανειστεί το ίδιο άνετα με πριν. θα την πληρώσει 5πλάσια τη βλακεία. αν του την εγκρίνουν.
million_voices Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 κατ'αρχας τα φορτωσαν ολα στα Golden boys,πιστευεις οτι οι κυβερνησεις και οι διεθνης νομισματικοι οργανισμοι δεν ηξεραν τι γινοταν? απλα πραγματα αστο οπως πηγαινει, αφου ολοι τρωμε καλα και το ολοι δεν ειμαστε εγω,εσυ και ο μπαρμπα Μητσος
javavall Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 "Σπατάλη πόρων και ανθρώπινου δυναμικού". Πιστεύω ότι αυτός είναι και ο νούμερο 1 λόγος για τον οποίο έχουμε "οικονομικές κρίσεις" και τα συναπακόλουθά τους. Ας εκτιμήσουμε την αξία της γης και υποθέσουμε ότι αντιστοιχεί στο 100%. Ένα μεγάλο ποσοστό δεν είναι ήδη δεσμευμένο(πχ 80%=golden/silver/bronze boys&girls)? Οι υπόλοιποι(σαν σύνολο) όσο και να προσπαθούμε δεν θα έχουμε πάντα το υπόλοιπο? (πχ Για να κερδίσει κάποιος το 1%, πρέπει να το χάσει κάποιος άλλος(εφόσον δεν γίνεται να ξεπεράσουμε το 20%) ) Το θέμα δηλαδή είναι να έχουμε ισοκατανομή, διαφορετικά πάντα μα πάντα κάποιοι θα είναι φτωχοί κλτ...κλτ Ποιος όμως από αυτούς που έχουν το μεγάλο μερίδιο θα το δεχτεί αυτό? Κανείς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.