cdcl01 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Εχω δουλεψει σε εταιρεια πληροφορικής αρκετα μεγαλη και τωρα ειμαι σε διανομέα και δυστυχώς τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως τα λετε. Οι μονοι σχετικοι με τα ποσοστα ειναι ο MADSC και ο MagasK. Αν ηταν τετοια τα ποσοστα που γραφετε ουτε ο ΣΕΠΕ θα πιεζε την εφορια για μειωση του συντελεστή ΜΣΚΚ ουτε θα ημασταν αναγκασμενοι να πουλαμε μέσω ασφαλιστικών εταιρειων στα γνωστά σας καταστηματα για να μην χάσουμε τα λεφτα μας σε περιπτωση που κάποιος χρεοκοπήσει. Νας σας θυμήσω, chipshop, Avia Computers, eDirect, RAMShop και πολλοι άλλοι. 5-10% παίζει το ποσοστό, laptop και οθονες 2-3%. Rebate ειναι ελάχιστα και με συντελεστή 1% στον τζιρο. Το παραδειγμα του dr.scholl με την vga ειναι ατοπο. Τα προιοντα πληροφορικής ανανεωνονται με κατι νεο καθε 3 μηνες. Λογικο μια VGA και οτιδηποτε αλλο να πεφτει στην μιση αξια ή απλα να εξαφανιζεται. Κάντε όλοι το πείραμα και περαστε απο μια εταιρεια πληροφορικής να εργαστειτε. Μαλλον θα εκπλαγείτε.
magasK Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Χμμμ...ξέφυγε η συζήτηση....μάλλον η καλύτερη λύση για να πιστεί οποιοσδήποτε είναι να ανοίξει ένα μαγαζάκι πληφορικής και να γευτεί το ύπερβολικό ποσοστό κέρδους που αναφέρετε. Εάν έχετε δίκιο όσοι υποστηρίζετε την άποψη των μεγάλων ποσοστών κέρδους...τότε kάθε γωνιά της πόλης θα έχει και ένα computer shop και πίσω απο κάθε shop θα κρύβεται ένας νέος εφοπλιστής. Για να τελιώνει το θέμα όμορφα σας παρακαλώ - μπορεί κάποιος να μου αναφέρει ένα είδος της πληροφορικής e.g. ένα monitor - ένα μοντέλο που πιστεύετε ότι υπάρχει αισχροκέρδεια? Σε 1 μέρα θα αποστείλω στον moderator ένα σκαναρισμένο τιμολόγιο αγοράς απο μεγάλο διανομέα προς ένα μεγάλο κατάστημα χωρίς να φαίνονται οι επωνυμίες των επιχειρήσεων αλλά μόνο το είδος. Απλά και όμορφα χωρίς να βασανιζόμαστε.
ser_x Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Με 5% και 15% κέρδος δεν μπορείς να πληρώνεις προσωπικό διανομείς διευθυντές κλπ κλπ Δεν είναι το θέμα να ανοίξεις μαγαζί και να γευτείς τα κέρδη μεγάλο ποσοστό τον εταιρειών που ασχολείται με το εμπόριο έχουν μεγάλα ποσοστά κέρδους ιδίως τα υποδήματα εκεί γίνεται χαμός δείτε το απλά τον καιρό τον εκπτώσεων (όχι οι εικονικές τιμές ) δεν μπορεί κάποιος να έχει αγοράσει κάποιο προϊών και να το πουλά Χ ευρώ να κερδίζει ποσοστό 20% και στις εκπτώσεις να σου κάνει 50% δεν βγαίνει το μαγαζί !!!!
nickolas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Εγώ θέλω να ρωτήσω συγκεκριμένα. Σε μια κάρτα γραφικών (ας πούμε 4870 1GB όποιας εταιρείας θέλετε) τί ποσοστό κέρδους έχει το Πλαίσιο/eshop ή όποιος άλλος λιανοπωλητής και ποιο είναι το συνολικό περιθώριο κέρδους για όλο το σύστημα από τη στιγμή της εισαγωγής του στην Ελλάδα (σε περίπτωση που τις κάρτες δεν τις φέρνει το ίδιο το Πλαίσιο/eshop κλπ. αλλά αγοράζουν από Έλληνα εισαγωγέα).
cdcl01 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Καταρχας, άλλο ρουχα παπουτσια, αλλο αυτοκινητα και άλλο πληροφορικη. Πληροφορικη δεν ειναι μονο το πουλαω ενα προιον, μια vga, ειναι και το service ειναι τα συμβολαια υποστηριξης. Αυτα κρατανε τις εταιρειες. Το Πλαισιο εχει απο πισω γραφικες υλες, τεμπερες και αλλα ειδή καθως και 2 ακομα εταιρειες, μια real estate και τσιμπαει νοικια και μια εταιρεια ερευνας και μελετων οπου η υπηρεσειες εκει δινουν και περνουν αβέρτα. Στην ερωτηση του nickolas, η Asus 4870 1Gb (dark night) εχει κόστος 189,9€ + ΦΠΑ για τις μεγάλες εταιρειες του χωρου. Και μην βασίζεσε παντα στην χαμηλότερη τιμή του skroutz, οπου βλεπεις μεγαλη διαφορα συνήθως δεν στην φέρνει ποτε το καταστημα. Λίγοι μπορουν να το κανουν αυτο που δεν έχουν τα υπερογκα παγια εξοδα που εχουν οι μεγαλοι. Στην περιπτωση της εισαγωγης ενος προιοντος ολοι ξεχναμε το service εντος εγγύησης. Αν χαλασει η 4870 και το καταστημα την γυρίσει στον εισαγωγέα αυτος επιβαρυνεται τα μεταφορικα προς τον κατασκευαστη, λογικο ειναι να τα εχει υπολογιζει αρχικα σαν κερδος. Αλλα και κατα την εισαγωγη αυτος πληρωνει, μην κοιτατε που στον τελικο καταναλωτή φτανει χωρις εξοδα αποστολής. έχει και αλλα, αλλα το θεμα ειναι να πιασουμε ολοι το νοημα.
kostasR1 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Εγώ θέλω να ρωτήσω συγκεκριμένα.Σε μια κάρτα γραφικών (ας πούμε 4870 1GB όποιας εταιρείας θέλετε) τί ποσοστό κέρδους έχει το Πλαίσιο/eshop ή όποιος άλλος λιανοπωλητής και ποιο είναι το συνολικό περιθώριο κέρδους για όλο το σύστημα από τη στιγμή της εισαγωγής του στην Ελλάδα (σε περίπτωση που τις κάρτες δεν τις φέρνει το ίδιο το Πλαίσιο/eshop κλπ. αλλά αγοράζουν από Έλληνα εισαγωγέα). Μια κάρτα 4870 1GB με τιμή πωλησης στα 220 ευρώ αν κάποιος την εισάγει (πλαισιο,e-shop κτλ..) του αφήνει 50 ευρώ με τους φόρους. Το μικρό μαγαζί που αγοράζει από διανομή (infoquest, interset κτλ..) βγάζει το πολύ 25 ευρώ με τους φόρους.
dr.scholl Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 ρε θα τρελαθω,αν οπος λεει ο cdcl01 εχουν το πολυ 20% κερδος ,τοτε πως θα μας εξιγιση πως γινετε εγω που ειμαι υπαλληλος να μπορω να παρω την Asus 4870 1Gb στα 130 ευρω ενω οπος λες κανει 190 + φπα...και στο λεω αυτο γιατι ρωτησα σημερα για την καρτα αυτη,,να σου βεβαια οτι εμεις στο καταστημα την εχουμε 197 ευρω+ φπα και οχι 190,,,, και δεν πιστευω να νομιζει κανεις οτι απο μενα δεν θα βγαλουν κερδος...γιατι απατατε
nikos21aek Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 ρε θα τρελαθω,αν οπος λεει ο cdcl01 εχουν το πολυ 20% κερδος ,τοτε πως θα μας εξιγιση πως γινετε εγω που ειμαι υπαλληλος να μπορω να παρω την Asus 4870 1Gb στα 130 ευρω ενω οπος λες κανει 190 + φπα...και στο λεω αυτο γιατι ρωτησα σημερα για την καρτα αυτη,,να σου βεβαια οτι εμεις στο καταστημα την εχουμε 197 ευρω+ φπα και οχι 190,,,,και δεν πιστευω να νομιζει κανεις οτι απο μενα δεν θα βγαλουν κερδος...γιατι απατατε 130 την παίρνεις με απόδειξη κανονικά?Γιατί 40ευρώ περίπου είναι ο ΦΠΑς..
dr.scholl Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 και βεβαια με αποδειξη...δεν μπορουν να την βγαλουν αλλιως απο το συστημα που εχουμε που ειναι online...αλλα αυτο θελω να πω..αγορα 1ης παρτιδας στα 100 ευρω ειχαν η καρτες..και τις πουλανε 190....ασε που εχουμε συμφωνια για 15 επιστροφη λογο μη διαθεσημοτητας και οχι επισκευει αμα χαλαση καπια αλλα αμεση αντικατασταση,,μιλαω παντα για την 4870 που ρωτησα και εμαθα...
nikos21aek Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 και βεβαια με αποδειξη...δεν μπορουν να την βγαλουν αλλιως απο το συστημα που εχουμε που ειναι online...αλλα αυτο θελω να πω..αγορα 1ης παρτιδας στα 100 ευρω ειχαν η καρτες..και τις πουλανε 190....ασε που εχουμε συμφωνια για 15 επιστροφη λογο μη διαθεσημοτητας και οχι επισκευει αμα χαλαση καπια αλλα αμεση αντικατασταση,,μιλαω παντα για την 4870 που ρωτησα και εμαθα... Και imho ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην βγάζουν κέρδος και από εσένα στα 130€..
maik356 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 αποτι ξερω...τα μικρα μαγαζακια παιζουν σε harware κατω απο 10% και σε ψιλολογια βαρανε οσο μπορουνε....δηλ μεχρι και 300% και βαλε....τα μεγαλα μαγαζια-αλυσιδες αν το φερνουν μονοι τους 100% μινιμουμ και αν το παιρνουν απο εισαγωγεα οχι κατω απο40% και αυτα που λενε για 6 και 10% ειναι μπαρουφες.....για να μην σας πω και για μεγαλυτερα νουμερα....και μιλαμε για κατι επιταγες 12μηνες... μην ακουτε ιστοριες...μας σκιζουν κανονικα....ειναι ιδι ιστορια που γινεται και με οοολα τα προιοντα....
GeorgT. Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 εγω είχα γραψει κ παλαιότερα μια προσωπική εμπειρία κ πέσανε να με φάνε λες κ καιγόμουν να τους πω ψέματα: οταν πρώτο ανοιξε η electroworld εδω σαλονικη λογο καλού κονε που είχε (μάλλον) ενας φίλος πηρε ενα εκτυπωτή Hp 4180 κ ενα σκληρό Lacie 320gb απο κανονική τιμη τα δυο μαζί 190 του τα έδωσε 110, τώρα στη τιμη αγοράς του τα έδωσε? πιο χαμηλά? πιο ακριβά? δε ξέρω (αν κ πιο πιθανό βλέπω το πρώτο) το ειχα γραψει κ τοτε: http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=1862160&postcount=225
madsc Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Έκαστος έχει δικαιώμα να εκφέρει την γνώμη του εδώ - και οι υπόλοιποι να κρίνουμε ποιον θα πάρουμε στα σοβαρά και ποιόν όχι - αλλά εντός θέματος. Για χωριάτικες, big babol, και σουρωτές αλλού. /sc
dr.scholl Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 και για το λογο το αληθες σας λεω οτι σημερα την πηρα και οπιος την θελει του την δινω 140 ευρω(10 ευρω για τον κοπο μου)αλλα δεν ξερω αν επιτρεοετε να το πω εδω οποτε θα την βαλω στις αγγελιες,,για να καταλαβετε οτι δεν λεω μπαρουφες..ΑΛΛΑ οπιος και να την παρει θα του πω να postari,,, sorry παιδια μολις ειδα οτι πρεπει να ειμαι 6 μηνες μεσα για αγγελια,,,παντος αληθεια λεω:fear::fear:
cdcl01 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 dr.scholl δεν είναι λόγος να απολογήσε. Δεν ειναι οτι δεν σε πιστευουμε αλλα ειναι στο χερι καθε εργοδοτη το ποσο θα πουλησει σε εναν υπαλληλο. Εαν εισαι σε εταιρεια η οποια παρακαμπει την εγχωρια αγορά και κανει εισαγωγη αυτό το ποσό ειναι αρκετα πιθανο (αφαιρωντας τα οποια ποσοστα συνηθως υπολογιζονται για RMA επιστροφες). Το θεμα μας ειναι άλλο. Πόσο αγοραζουν οι εταιρειες πληροφορικής απο τις αντιπροσωπίες γενοκότερα, με τι ποσοστο καταλήγουν στον τελικό καταναλωτη. Εχεις δει το τιμολογιο αγοράς της εταιρειας απο τον αντιπροσωπο ή διανομεα? Εχεις ποτε κανει αγορές για την εταιρεια που εισαι ετσι ώστε να ξερεις απο πρωτο χερι το κοστος του προιοντος και τα πιθανα rebate? Χωρις παρεξηγηση ετσι? Κουβεντα κανουμε... Εγώ πάντως αυτα εκανα και αυτα κανω τα τελευταια 10 χρονια. Επίσης καμιά φορά οι υπερβολικα χαμηλές τιμες ειναι και η καλυτερη διαφημιση. Γιατι μια εταιρεια να σκορπα χιλιαρικα σε φυλλαδια, τηλεοραση και αλλα μεσα όταν μπορει να "ριξει" αυτα τα λεφτα σε ενα προιον βαζοντας το κατω του κοστους και να επωφεληθει και αυτος με περισσοτερο κόσμο αλλα και ο τελικος καταναλωτης. Για του λογου το αληθες ριξε μια ματια σε τι τιμη μπορεις να βρεις της συγκεκριμενη κάρτα στην Ευρωπη (USA το ξεχναμε). Θα δεις πως ειναι τα ιδια ή λιγο φτηνοτερα αλλα μην ξεχνας και τα μεταφορικα. Ολοι συνεννοημενοι ειμαστε για τοσο τρελα κερδοι? Αν ηταν έτσι, προσωπικα, κάθε χρονο θα άλλαζα και αυτοκιντο μόνο από τους προσωπικους στοχους (0,5% ειναι οποτε δεν επηρεαζει ιδιαιτερα την τιμη)... Το σιγουρο ειναι πως πρωτα μας τα τρωει η εφορια και μετα η τραπεζα. Επισης φιλε maik356 να σε ενημερωσω πως οταν καποιος αγοραζει απο τον κατασκευαστη (εξωτερικό) πληρωνει με εμβασμα 45-60 ημερων όταν γινει η αποστολή του εμπορευματος (χρειαζονται 15-20 εργάσιμες για να το παραλαβουμε). Δεν υπαρχουν πουθενα στο εξωτερικο μεταχρονολογημενες επιταγες (κόβω σημερα με ημερομηνια οτι γουσταρω), οι επιταγες ειναι επι τη εμφανιση, αυτο που γινεται στην Ελλαδα δεν υπάρχει πουθενα. Στην Ελλάδα οι "μεγαλοι" πληρώνουν στις 60-90 ημερες και σε ποσά μέχρι καποιου ύψους (πχ. δεν μπορει το καταστημα να αγοράσει 1εκ. € πραγματα μεσα σε μια βδομαδα και να εχουμε ενα χαρτι στα χερια μας μονο). Αφου περασει το πλαφον του μετρητα. Αρκετες οικονομικες πληγες εχουμε δεν θελουμε και αλλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.