GeorgT. Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Ανοίγω αυτό το τοπικ μιας κ υπήρχε χθες στο τοπικ τον προσφορών μια σχετική συζήτηση κ να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε προσωπικός απόψεις κ γνώμες περι του σε ποιο επίπεδο κυμαίνονται τα ποσοστά κέρδους καταστημάτων ηλεκτ. ειδών κ οχι μόνο. Για να μην παρεξηγηθώ δεν το ανοίγω για λόγους αντιπαράθεσης αλλά ώστε να γινει μια συζήτηση γενικων απόψεων!
tmjuju Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Στα pc και σε ανταγωνιστικά προϊόντα (popular vga, hdd, cpu, ram) πέφτεις ακόμα και στο 3% Αλλά είναι πολύ πιο περιπλοκή η απάντηση καθώς έχει σημασία η ποσότητα που παραγγέλνεις, πιθανές προσφορές από εταιρίες και άλλα πολλά. Εννοείτε ότι σε κάτι ψιλολογία (λ.χ καλώδιο usb), υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό κέρδους.
kostasR1 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Φίλε ανοίγεις ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο... Τα μεγάλα καταστήματα -δεν αναφέρω ονομάτα- αγοράζουν κάποια brands κατευθείαν από εξωτερικό . πχ Trancend, evga, chieftec, gainward κτλ... Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ποσοστά μπορού να φτάσουν και το 15-20% . Επίσης όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις αγοράζουν βάσει συμβολαίου και στα συμβόλαια πολλές φορές υπάρχουν και άλλα back bonus. Ποσοστά επί του τζίρου ανα 6μηνο, χρόνο κτλ.. Τα περιφερειακά keyboard, mouse, speakers, webcams κτλ παίζουν από 15-35% Τα μόνιτορ βρίσκονται κάπου στο 20-30%
GeorgT. Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 κυρίως το άνοιξα γιατι στο τοπικ των προσφορών ειχα γράψει μια προσωπική εμπειρία, που κ έμενα με ειχε φανεί παράξενη σαν υπερβολική έκπτωση, κ υπήρχαν διαφορετικές απόψεις περι του θέματος κ ετσι σκέφτηκα οτι άξιζε το κόπο για νέο τοπικ!
Vasilisxd Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Χμμμ τα μικρά μαγαζιά που ψωνίζουν απο Oktabit , Quest , Ιnterset κτλπ παίζουν γύρω στο 6% με 11%.
madsc Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Ωραίο thread για συζήτηση. 3%-10% παίζουν κατά κανόνα τα εμπορικά hw parts εν Ελλάδι σε συνοικιακά και αλυσίδες σύμφωνα με τις δικές μου πηγές. Παραπάνω ανεβαίνει το ποσοστό (10% - 30%) σε εισαγωγές hw parts αλυσίδων από εξωτερικό. Το ποσοστό όμως αλλάζει σχεδόν σε κάθε παραγγελία ανάλογα με αυτά που αναφέρθηκαν πριν, τις ισοτιμίες, τυχόν συμφωνίες για RMA όπως και πόσο γρήγορα θα μπορέσει να πουλήσει ένα κατάστημα/αλυσίδα ένα μοντέλο μέχρι να βγει στην αγορά το επόμενο, και φυσικά σύμφωνα με τον ανταγωνισμό. Οι κράχτες των προσφορών συνήθως βρίσκονται κάτω του κόστους ή πολύ κοντά σε αυτό. Σε προϊόντα που δεν είναι εμπορικά για το ευρύ κοινό ή εισάγονται σε ελάχιστες ποσότητες εκεί μπορεί κατ' εξαίρεση να ανέβει το ποσοστό κέρδους αλλά πάλι μιλάμε για ελάχιστη ποσότητα πώλησης, οπότε για μικρό συνολικό κέρδος. Μεγάλα ποσοστά κέρδους βρίσκονται σε ότι γραμμές προϊόντων περιφερειακών & gadgets αποτύχουν τον ποιοτικό έλεγχο των κατασκευαστών και αγοραστούν από... γνωστές αλυσίδες supermarket π.χ. ή τις κινέζικες απομιμήσεις αυτών, που πωλούνται από το παζάρι μέχρι γνωστές αλυσίδες τεχνολογίας. Σε αυτά απ΄όσο γνωρίζω πάει με έκαστη συμφωνία, δεν υπάρχει σταθερός κανόνας περιθώριου κέρδους. Στην απτή πραγματικότητα της Ελλάδας - όπου το ένα συνοικιακό κλείνει μετά το άλλο - υπολογίστε και τον παράγοντα χρόνο για μια εταιρεία πώλησης λιανικής προιόντων τεχνολογίας. Αγοράζεις 10-100-1000 κομμάτια από ένα προϊόν και το πουλάς με 10% κέρδος π.χ. Αν δεν προλάβεις να το πουλήσεις μέχρι να βγεί το επόμενο (καλύτερο) μοντέλο -οπότε και πέφτει η τιμή χοντρικής σε αυτό που έχεις- ή βγει αντίστοιχο προϊόν ανταγωνιστικής εταιρείας, τότε αναπόφευκτα ρίχνεις την τιμή λιανικής μέχρι να πουληθεί μειώνοντας ή ακόμη και εξαλείφωντας το περιθώριο κέρδους σου. Κάντε υπομονή, αν αποφασίσουν να γράψουν στο thread άτομα με "συγκεκριμένη ιδιότητα" που τους έστειλα το link. p.s. Σαν βάση συζήτησης, πάντα μιλάμε για νόμιμες αγοραπωλησίες με τιμολόγια, εκτελωνισμούς, εφορίες, αποδείξεις κτλ. /sc
GeorgT. Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Oktabit , Quest , Ιnterset ειναι εταιρίες εισαγωγής που πουλάνε χονδρικά σωστα? Την quest την εχω ακουστά, κάπου την πήρε το ματι μου κ εδω σαλονικη! Μικρα ποσοστά κερδώους παντως στα μικρα μαγαζιά!
Age4Greeks Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Συντηρητικούς σας βλέπω. Σίγουρα σε κάποια προιόντα δεν ξεφεύγουν πολύ, αλλά γενικώς το 25% για μια π.χ. οθόνη 22'' ειναι δεδομένο. Για τηλεοράσεις -επειδή και το ποσό ειναι μεγαλύτερο- πάει 30-50% αναλόγως μεγέθους.
Symbad Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ξέρω για τους μεγάλους παίχτες της αγοράς, πάντως φίλος που δουλεύει σε ΚΕΠ στην επαρχία ζήτησε προσφορά δύο υπολογιστές (μόνο κεντρικές μονάδες) από ένα μικρό τοπικό κατάστημα αλλά καθιερωμένο εδώ και χρόνια στην πόλη που ζούμε. Σύνολο 1200€ Από περιέργεια έφτιαξα το ίδιο σύστημα στο e-shop. Αποτέλεσμα... σύνολο 800€. Δεν ξέρω κατά πόσο έπαιξε ρόλο ότι η προσφορά προορίζεται για δημόσια υπηρεσία (ΚΕΠ). Πάντως προσωπικά νομίζω ότι τα περιφερειακά μικρά μαγαζάκια πετσοκόβουν όπου βρουν αδαείς-θύματα.
magasK Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Πράγματι είναι πολύ ωραίο το θέμα της συζήτησης σας και νομίζω ότι ο madsc μας έχει καλύψει πλήρως. Λόγω του πάθους αλλά και της πολυετούς εμπειρίας μου πάνω στο τομέα της πληροφορικής - εμπορίου (είτε face to face με το πελάτη είτε μέσω internet) σίγουρα γνωρίζω αρκετά για το ποσοστό κέρδους και ειδικότερα για το κλάδο της πληροφορικής. Εάν αναφερόμασταν σε αυτές τις εμπορικές συναλλαγές πριν 15-20 χρόνια , ναι ,τότε θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για το πλουσιοπάροχο ποσοστό κέρδους των 50-25-15% ...το οποίο με τα χρόνια - όπως πολλά άλλαξαν - αυτό πήρε το κατήφορο. Ο γοργός ρυθμός ανάπτυξης των πληροφοριακών συστημάτων έφερε στην επιφάνεια νέα προσοδοφόρα αγορά , νέα ενδιαφέροντα , νέους τομείς που μπορούσε να εφαρμοστεί η ''άγνωστη'' πληροφορική αλλά και πολλούς νέους υποψήφιους πελάτες. Η ολοένα και μεγαλύτερη παραγωγή - ζήτηση αλλά και η αύξηση των κατασκευαστών - μεταπωλητών τους έφερε και τον μεγάλο ανταγωνισμό με συνέπεια το κέρδος να συρικνωθεί και να καταλήξει στο μονοψήφιο (-Χ,-ΧΧ) ή + 1,2,3,5 εώς 8% max.Περισσότερα με τεκμήρια για το χαμηλού (%) θα έχετε σύντομα σε νέο reply. Καλή συνέχεια...!!!
dr.scholl Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 ρε παιδια δεν θελω να το παιζω ξερολας αλλα εχει δουλεψει κανεις απο σας σε καμια μεγαλη εταιρια??????????????τα ποσοστα ξεκινανε απο 70% και πεφτουν μεχρι το 20% το μεικροτερο...απο κει και κατω καλυτερα να τα πετανε.........μη τρελαθουμε κιολας οτι δουλευουν για 5%......π.χ παραδειγμα το ps3,,οταν πρωτοηρθε το αγορασαμε 375 ευρω και το πουλαγαμε 600,,σχεδον 100% κερδος, βεβαια μιλαωπαντα για πραγματα που ισαγουν οι ιδιες
giorgos147 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 π.χ παραδειγμα το ps3,,οταν πρωτοηρθε το αγορασαμε 375 ευρω και το πουλαγαμε 600,,σχεδον 100% κερδος, βεβαια μιλαωπαντα για πραγματα που ισαγουν οι ιδιες Εδώ δε ξέρω αν πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου...Έχω κάτι γνωστούς που έχουν κατάστημα γνωστής αλυσίδας ενοικιάσεως(ονόματα δε λέμε-αλυσίδες...Δε θίγουμε )και μου έχουν πει ότι απο τις πωλήσεις(παιχνίδια,συσκευές κ.λπ.)δε βγάζουν πολλά...Δε ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό,αλλά για πιο λόγω να μη μου λένε την αλήθεια;
dr.scholl Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 γιωργο εγω μιλαω για την εταιρια που τα κανει εισαγωγει οχι για τους μεταπωλειτες..αλλωστε και οι φιλοι σου λες οτι πουλανε με 10% με 5 % αυτο το 10% κερδους για αυτους ειναι το ποσο εκπτωσεις λογο αγορας χονδρικης απο τον εισαγωγεα,,τωρα σκεψου πως αφου ο εισαγωγεας κανει 10% δεν θα εχει το λιγοτερο αλλα 10% καθαρο κερδος??????αρα παμε σε αυτο που ειπα...20% το λιγοτερο στο απλο αγοραστη,,και μιλαμε παντα για το λιγοτερο
ser_x Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δεν ξέρω εάν είναι 5%εως 15 η 25 η 105 προσωπικά αγόρασα κουτί από γνωστό κατάστημα hardware το έχει στην σελίδα του 150 ευρώ και το αγόρασα μέσο διανομέα (εργαζόμενο τις εταιρείας ) 110 δηλ 40 ευρώ κάτω και έχει ποσοστό κέρδους η εταιρεία Εγώ πάντως πιστεύω ότι δεν δουλεύουν για την ψύχη τις μάνας τους αλλά ούτε και για το κοινωνικό όφελος Τα σχόλια δικά σας
dr.scholl Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 aλλο παραδηγμα για να καταλαβετε το κερδος ειναι η αρχικη τιμη πχ μια καρτας γραφικων 8800 gt Με τιμη 270 ευρω και μετα απο 8 μηνες 130 ευρω......αρα αν υποθεσουμε οτι μετα απο 8 μηνες τις πουλανε με το ελαχιστο κερδος του 5% αρα πριν 8 μηνες εβγαζαν 110 % απλο:lol::lol::lol::lol:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.