Προς το περιεχόμενο

Πόσο Linux είναι το Android;

DragonlordP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρώτησα και σε ένα θέμα που δημοσιεύτηκε νωρίτερα στο Ειδήσεις-lobby αλλά μάλλον σβήστηκε. Το θέμα έλεγε ότι η asus σκέφτεται να βγάλει μέχρι το τέλος του χρόνο eee pc με λειτουργικό σύστημα android. Το android της google έχει βασιστεί στον πυρήνα του linux και αναπτύχθηκε για smartphones, αλλά τις τελευταίες μέρες έχουν βγει κανα δυο φήμες για netbooks με android και νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να εξελιχθεί σε πλήρες λειτουργικό σύστημα. Πάντα πίστευα ότι η google περιμένει την κατάλληλη συγκυρία για να βγάλει λειτουργικό και να ανταγωνιστεί τη microsoft, άσχετα αν επιμένει ότι το android το έφτιαξε μόνο για κινητά. Η απορία μου είναι η εξής: σε τι βαθμό μπορεί το android να θεωρηθεί διανομή linux; Πόσο εύκολη θα είναι η μεταφορά εφαρμογών από το ένα σύστημα στο άλλο; Υπάρχει πιθανότητα να δουλεύουν εφαρμογές κατευθείαν, μόνο με compile, ή έχουν πειράξει αρκετά τον πυρήνα ώστε να είναι κάτι ουσιαστικά διαφορετικό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

android.jpg

Τα κατώτερα επίπεδα μοιάζουν με ένα σύστημα linux (kernel , libraries).

Απο εκεί και πέρα το σύστημα διαφοροποιείται στα ανώτερα layers με την χρήση της java που είναι ότι πρέπει για συσκεύες όπως smart phones.

Σε netbook θα μπορούσα να φανταστώ λειτουργικό android.

Τώρα γενικότερα με αυτή τη δομή θεωρώ πως δεν μπορεί να βγεί ανταγωνιστικό στα ήδη υπάρχοντα λειτουργικό σύστημα οπότε και δεν νομίζω πως η google θα κυνηγήσει κάτι τέτοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 4 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...