Προς το περιεχόμενο

Υποψήφιος αγοραστής white macbook

becausE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθώς το παλιό μου laptop (του 2007) έχει καταληφθεί από την μάνα μου που έμαθε το internet είπα να δοκιμάσω επιτέλους ένα mac

Το άσπρο macbook με καλύπτει για την δουλειά που θέλω (κάνα video-μουσικούλα και internet το βραδάκι πριν τον ύπνο) με απασχολεί κύριος το θέμα τις μπαταρίας γιατί θέλω να το περνώ μαζί μου στις διακοπές πόσος είναι ο μέσος ορος ζωής τις μπαταρίας του?

Επίσης υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να ξέρω πριν το πάρω? Η μήπως κάποιο απαραίτητο αξεσουάρ? Δεν έχω ξανασχοληθεί με mac δώστε μου τα φώτα σας (όσα έχετε ευχαρίστηση)

Δημοσ.

Θα σε ικανοποιήσει πλήρως για τέτοια χρήση. Η μπαταρία κρατάει περίπου 3 ώρες με μέση χρήση (στην πράξη, όχι θεωρητικά).

Αξεσουάρ αναντικατάστατο δεν υπάρχει, το mac έρχεται με όλα τα βασικά. Αναφέρω όμως κάποια αν είσαι σε κάποια κατηγορία:

-apple remote αν θες να τον χειρίζεσαι με τηλεκοντρόλ (για βίντεο, μουσική, παρουσιάσεις)

-USB modem αν υπάρχει περίπτωση να συνδέεσαι με dialup

-mini-dvi σε VGA ή DVI αν υπάρχει περίπτωση να κάνεις παρουσιάσεις με projector ή να το συνδέσεις σε εξωτερικό μόνιτορ

-θήκη τύπου skin αν θες να τον μεταφέρεις μέσα σε μια άλλη τσάντα

Δημοσ.

"Απαραίτητο" αξεσουάρ για εναν φορητο που δεν μπορει out of the box να συνδεθει σε καμμια οθονη ειναι οι 2 ανταπτορες που κοστιζουν συνολο περι τα 60 ευρω:

mini-dvi->dvi

mini-dvi->vga .

(πχ για να βλεπεις καμμια ταινια στην τηλεοραση σου ή για να δουλευεις καμμια φορα σε κανονικο desktop monitor ή για να κανεις καμμια παρουσιαση σε projector κλπ)

Κατα τα αλλα καλυμμενος θα εισαι...

Δημοσ.

Επίσης: το macbook δεν έχει πλήκτρο delete αλλά πατάς Fn+backspace.

Η μπαταρία στα windows κρατά αρκετά λιγότερο από ότι στο osx

To dvi, εμένα τουλάχιστον, δουλεύει μόνο στο osx

Δημοσ.

Ωραία και μια ακόμη ερώτηση το applecare τι ακριβώς είναι έρχεται μαζί με το macbook η πρέπει αν το πάρω extra?

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Aμα πίστευα πως θα χρειαζόμουν windows δεν θα σκεφτόμουνα για macbook

Δημοσ.

Στα καινούργια δεν γράφει backspace αλλά delete.

Επίσης ο συνδυασμός Fn+Delete στο 10.5.6 δεν λειτουργεί, τουλάχιστον στο δικό μου.

Δημοσ.
Aμα πίστευα πως θα χρειαζόμουν windows δεν θα σκεφτόμουνα για macbook

Μακάρι να σκέφτονταν όλοι όσοι πόσταραν σε αυτό το section έτσι :-D Μια χαρά είναι το Macbook για αυτό που θέλεις .. Δεν υπάρχει απαραίτητο αξεσουάρ ή κάτι που πρέπει να ξέρεις ( τα OS X είναι πανεύκολα ) ... Go for it ;)

Δημοσ.
Ωραία και μια ακόμη ερώτηση το applecare τι ακριβώς είναι έρχεται μαζί με το macbook η πρέπει αν το πάρω extra?

Η apple εμπιστευεται ολα τα λαπτοπ της μονο με ενα χρονο εγγυηση..

Το applecare ειναι πακετο επεκτασης εγγυησης στα 3 χρονια κ για το macbook κοστιζει περι τα 250 ευρω.

Στην Ελλαδα δεν ειναι διαθεσιμο..

Οποτε μονο αμα το παρεις απο το εξωτερικο σε ενδιαφερει..

Κατι που γενικοτερα σε συμφερει, γιατι εξω μπορει να ειναι λιγο φθηνοτερο κ δεν εχεις κανενα μειονεκτημα αγοραζωντας απο εξω.(εγγυηση ισχυει κανονικα κλπ)

Δημοσ.
και κάτι ακόμη MSN θα μπορώ να μπαίνω? (με κάποιο άλλο πρόγραμμα λογικά)

Υπάρχει το MSN messenger από την Microsoft αλλά δυστυχώς είναι αισχρό .. Συγκρίνεται με το version 4.0 των Windows π.χ. ... Υπάρχουν όμως εναλλακτικές ... Αυτό που χρησιμοποιώ προσωπικά είναι το Adium, το οποίο είναι πολύ customizable και μπορείς να το διαμορφώσεις όπως θες ... Δεν έχει όμως video chat ...

Δημοσ.

Ωραία με καλύψατε στα περισσότερα τώρα μήπως θα ήταν καλύτερα αντί για το white να πάρω το alu και να δώσω 260 euro παραπάνω;

Δημοσ.
και κάτι ακόμη MSN θα μπορώ να μπαίνω? (με κάποιο άλλο πρόγραμμα λογικά)

Ναι..

(μονο κατι μικροπροβληματα θα εχεις: πχ το ms messenger for mac δεν δεχεται ακομα offline μηνυματα, ενω με το adiumx -εναλλακτικο προγραμμα που συνδεεται στο msn network- δεχεσαι offline μηνυματα, αλλα πχ οι μεταφορες αρχειων ειναι πολυ αργες)

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Ωραία με καλύψατε στα περισσότερα τώρα μήπως θα ήταν καλύτερα αντί για το white να πάρω το alu και να δώσω 260 euro παραπάνω;

Εννοειται..

Το white δεν ειναι αυτο που λεμε ποιοτικο λαπτοπ..

Σημειωτεον οτι το alu αν το παρεις πχ απο site αγγλικο που στελνει Ελλαδα θα σου ερθει με τα μεταφορικα γυρω στα 1050 ευρω..

Δημοσ.

Εχμ , στις 13,3inch και 15.4inch αποκλειετε να δεις κατι τετοιο συντομα, σε κανα χρονο ισως...

Btw... i7 δεν παιζει να δεις ουτε στα iMac , αντε το πολυ να δεις στο Τοπ 24άρι αλλα και παλι χλωμο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...