Προς το περιεχόμενο

Θα μένατε σε σπίτι ηλικίας 80 ετών;

freedubus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ξυλόσομπες έχει ήδη 3 παμπλοχασάν: μια στην κουζίνα, μία στο μεγάλο δωμάτιο που ήταν το σαλόνι φαντάζομαι και μία μικρότερη πάνω, στο μεγάλο υπνοδωμάτιο.

Δημοσ.

Μία λύση που εκ πρώτης άποψης ακούγεται μη συμφέρουσα είναι τα a/c.

Αν αποφασίσεις να τα στάξεις μία φορά (ή και με συννενόηση με τον ιδιοκτήτη) και πάρεις καλά κλιματιστικά class A, σε economy mode καίνε όσο περίπου ο υπολογιστής σου... (~250w)

Με 3 τέτοια 9άρια ή 2 12άρια (ανάλογα την διαμόρφωση του χώρου) λύνεις το πρόβλημα και της θέρμανσης και του λιοπυριού! :P

(από τις συνθήκες καταλαβαίνω πως δύσκολα θα πάρεις στα σοβαρά τέτοια λύση, αλλά είπα να το αναφέρω). :-)

Δημοσ.

Εχουμε ήδη 2 κλιματιστικά, 9000btu, δεν ξέρω όμως αν θα καλύψουν επαρκώς το χώρο. Ασε που δεν τα συμπαθώ (το καλοκαίρι τα ανέχομαι γιατί δεν υπάρχει λύση, το χειμώνα όμως δεν τα ανοίγω ποτέ ακόμα και τις ώρες που είναι κλειστή η κεντρική θέρμανση) γιατι ξηραίνουν υπερβολικά την ατμόσφαιρα.

Το τελευταίο που είπες δεν το πιασα..εννοείς μη μας τα κλέψουν;

Δημοσ.

Το τελευταίο που είπες δεν το πιασα..

Εννοούσα πως για να συγκατοικείς και να ψάχνεις φθηνή λύση, πιθανόν τα ~800 γιούρια που θες για κλιματιστικά μαζί με τις εγκαταστάσεις να είναι πολύ off budget.

Tα δύο 9άρια, αν μπορείς να απομονώσεις κάποιους χώρους πιθανόν να είναι αρκετά.

Πάντως αν είναι χαμηλής ενεργειακής κλάσης, θα καίνε πολύ περισσότερο από 2 classA 12άρια, και φυσικά θα είναι και πολύ λιγότερο αποδοτικά.

edit:

εννοείς μη μας τα κλέψουν;

:lol: (νευρικό με έπιασε)

Δημοσ.

Δεν τίθεται θέμα μπάτζετ, απλά αν είναι ευκαιρία κοιτάζω να την εκμεταλλευτώ, και πάντα ήμουν υπέρ της συγκατοίκησης. Και εφόσον το σπίτι είναι τεράστιο, γιατί να μη φωνάξω κι άλλους, έτσι μοιράζονται οι ευθύνες και είναι καλύτερα για όλους. Στην τελική τι να την κάνω μια σπιταρόνα με δωματιάρες μόνος μου, μπάλα θα παίζω;

Δημοσ.

Kι εγώ υπέρ της συγκατοίκησης είμαι, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλοι συγκάτοικοι εύκαιροι... :-P

Αφού δεν είναι θέμα budget λοιπόν, σκέψου το σαν λύση, έστω για τους υπόλοιπους που πιθανόν δεν έχουν πρόβλημα με την ξηρασία της ατμόσφαιρας. ;-)

Δημοσ.

Δεν ψάχνω για συγκάτοικο, τον έχω ήδη, η μία θα είναι η κοριτσοφίλη (γκέλφρεντ που λέμε και στο χωριό μου) που ήδη συγκατοικούμε δυόμισι χρόνια τώρα, ε και οι άλλοι 2 ζευγάρι με τους οποίους είχα ξανασυγκατοικήσει στο παρελθόν, οπότε είναι δοκιμασμένοι όλοι.

Από την άλλη σκέφτομαι οτι οι ξυλόσομπες δεν είναι στάνταρ οτι θα υπάρξουν. Υπάρχουν δλδ. αλλά μπορεί να είναι χαλασμένες ή να έχουν διαρροή καπνού κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Οπότε κοιτάζω όλες τις εναλλακτικές.

Δημοσ.

μια μονοκατοικια που περιτριγυριζεται απο ψηλες πολ/κιες σημαινει οτι δεν θα βλεπεις ποτε ηλιο...αρα υγρασια-κρυο...

δες κ για θερμανση τα παρακατω

http://www.insomnia.gr/forum/search.php?searchid=2767569

οταν φτασει η ωρα του face control πες του οτι οποτε θελει περναει κ βλεπει σε τι κατασταση θα ειναι...

Δημοσ.
Η συνήθης μέθοδος σε τέτοιες φάσεις είναι να ζητάς στοιχεία προηγούμενων ενοικιαστών και να μιλάς μαζί τους για ηλεκτρολογικά/υδραυλικά και μονώσεις.

Δεν έχει μείνει κανείς... πέθαναν όλοι (μέσα στο σπίτι).

Τσ τσ τσ... μα δε βλέπεις καθόλου ταινίες τρόμου φίλε μου? Κλασική πρίπτωση στοιχιωμένου σπιτιού που πωλείται/ενοικιάζεται πάμφθηνα επειδή είναι κάργα στο μακαρήτη μέσα.... :D

Δημοσ.
Δεν έχει μείνει κανείς... πέθαναν όλοι (μέσα στο σπίτι)

Οι μακαριτες ειναι τεμαχισμενοι και εντοιχισμενοι μεσα στο σπιτι...

Επομενως τα στοιχεια προηγουμενων ενοικιαστων ειναι incorporated into the house...

Ασε που δινουν και μια γκρι-μωβ αποχρωση στην ταπετσαρια... μμμμμ.... :-)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ναι, θα το νοικιάσουμε, απλά πήρε παράταση για φθινόπωρο το όλο θέμα της μετακόμισης και των μαστορεμάτων γιατί τώρα δεν υπάρχει καθόλου χρόνος. Και επίσης πρέπει να αλλαχτούν κάτι σωλήνες ύδρευσης, μέσα στο καλοκαίρι θα τους φτιάξει ο ιδιοκτήτης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...