pappous_soulis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 step 1: το νοικιαζειςstep 2: party σπιτι σου με παιδια απο εδω step 3: ??????? step 4: PROFIT!!!!!! Sounds like a plan!
freedubus Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Οχι σε αγγελία, μέσω κονέ. Αν έμπαινε αγγελία θα πλάκωναν σαν τις μύγες, και ο ιδιοκτήτης είναι πολύ εκλεκτικός. Ε καλά, εννοείται οτι δε θα μείνουμε για πάντα. Οποτε μας πεί φεύγουμε, θα προηγηθούν όμως συμβόλαια και δεσμεύσεις. Πάρτυ σε επίπεδο καφρίλας δεν έχει, για σπίτι το θέλουμε, όχι για χαμαιτυπείο. Και αστυνομία δεν έρχεται για τέτοια στα Εξάρχεια, τι είπες τώρα, τα κανονίζουν μεταξύ τους οι κάτοικοι όλα αυτά. Είναι από τις λίγες γειτονιές που υπάρχει επικονωνία και αλληλεγγύη μεταξύ γειτόνων ακόμα. Τετραγωνικά δεν μπορώ να πώ με ακρίβεια. Γύρω στα 100 ο κάτω όροφος και 70 ο πάνω χοντρικά ας πούμε, και το υπόγειο. Θα μάθω όμως. Είναι μεγάλο όμως, και φαίνεται ακόμα πιο μεγάλο λόγω ψηλού ταβανιού. Κατσαρίδες, ποντίκια νο προμπλεμ. Θα κάνουμε απεντόμωση, μυοκτονια. Κουζίνα γκαζιού είδα, αλλά πρέπει να έχει και εγκατάσταση για ηλεκτρική. Η θέρμανση είναι το κυριότερο πρόβλημα. Αυτό με απασχολεί. Δεν ξέρω τι λύσεις υπάρχουν, και πόσο κοστίζουν αυτές οι ηλεκτρικές σόμπες, καλοριφέρ λαδιού, πετρελαίου κλπ. Δεν χρησιμοποίησα ποτέ κάτι τέτοιο.
Toufas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 οχι καφριλα ρε! δεν θα πουμε στον thresh
freedubus Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Τούφα στάπ ιτ. Ακόλαστα πάρτι άνιμολς σαν κι εσενα είναι η αιτία που μένουν κλειστές και άδειες τόσες νεοκλασικές σπιταρόνες, επειδή φοβούνται οι ιδιοκτητες να τις νοικιάσουν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 οχι καφριλα ρε! δεν θα πουμε στον thresh dude wtf?! μπουχού κλαψ λυγμ
Toufas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 ρε για τον luci ελεγα οχι για σενα και μου το εκανε edit
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 αίσχος και ντροπή ταυτόχρονα τότε
biscoto Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 οπως το ακουω το θεμα θα γουσταρα πολυ να μεινω, το μονο προβλημα ειναι η θερμανση αλλα σιγα καλοκαιρακι ερχεται )
tmjuju Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 λύση για τη θέρμανση θα βρεις… λ.χ. kerosun. Για 200 ευρώ χτύπα το μόνος σου
kdiam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Εμένα το μόνο πράγμα που θα με απασχολούσε τώρα είναι πως θα περάσω το face control του ιδιοκτήτη. Βέβαια, μέχρι να έρθει θα έριχνα και μια ματιά στην γειτονιά, ιδιαίτερα πόσο ήσυχη είναι τις ώρες που θέλω την ησυχία μου, τι φάτσες γυρίζουν στην περιοχή, αν έχει φούρνο και μπακάλικο κοντά, και τα παρόμοια. Επίσης, αν τελικά το νοίκιαζα, θα προσπαθούσα να κάνω μια συμφωνία για τα πατώματα με τον ιδιοκτήτη του τύπου, αν όλα πάνε καλά, σε κανα εζάμηνο να τριφτούν τα μωσαϊκά με δικά του έξοδα. Τέλος, θα ρωτούσα, και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα προσπαθούσα για συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, για θέματα τηλεφωνικής γραμμής: υποθέτω ότι την γιαγια του ποσώς την ενδιέφερε το adsl και τα καλώδια του ΟΤΕ είναι προπολεμικά και εξωτερικά...
kx5 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Το βασικό πρόβλημα είναι η θέρμανση και γενικά η ανύπαρκτη μόνωση. Σκέψου το καλά.
leukonas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ πάντος σπίτι χωρίς θέρμανση δεν θα νοίκιαζα ποτέ......και φυσικά επείδη είναι τόσο μεγάλο και ψιλοτάβανο θα θέλει πολύ κάψιμο ξύλου για να ζεσταθεί.....
frenzy Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ πάντος σπίτι χωρίς θέρμανση δεν θα νοίκιαζα ποτέ......και φυσικά επείδη είναι τόσο μεγάλο και ψιλοτάβανο θα θέλει πολύ κάψιμο ξύλου για να ζεσταθεί..... Η ξυλόσομπα σωστού μεγέθους ζεσταίνει πολύ αποδοτικά. Το δύσκολο είναι να την κλείσεις σε μέρα που εξελίχθηκε σε ζεστη. Αναγκαστικά ανοίγεις παράθυρα γιατί λιώνεις.
insomniaK Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν αδέρφια και αδερφές. Συμμεριστείτε τον προβληματισμό μου.Τα τελευταία 2,5 χρόνια νοικιάζω (μαζί με μια συγκάτοικο) ένα τριάρι στην Αθήνα, περιοχή Εξαρχείων. Λοιπόν θα πρέπει να μετακομίσουμε (ο υπέργηρος με προβλήματα υγείας πατέρας του ιδιοκτήτη μένει δίπλα, και θέλει να το νοικιάσει σε ζευγάρι ή σε γυναίκα που θα τον φροντίζει παράλληλα), και πρέπει να βρούμε νέο σπίτι μέχρι τον Απρίλιο περίπου. Μας είχε ειδοποιήσει δλδ. έγκαιρα ο άνθρωπος και είμαστε σε φάση αναζήτησης εδώ και 1 μήνα περίπου. Δεν παίζει πρόβλημα με αυτό. Το θέμα είναι οτι βρήκαμε ένα σπίτι, στα Εξάρχεια πάλι. Είναι διώροφο, χτισμένο τέλη δεκαετίας 1920 περίπου. Το σπίτι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση (εσωτερικά εννοείται, εξωτερικά κανένα δεν είναι στα εξάθλια). Καταρχήν είναι τεράστιο. Μπαίνοντας έχει ένα τεράστιο διάδρομο, και αρίστερά και δεξιά πορτάρες που οδηγούν σε δωματιάρες, στο βάθος σκάλες, και πάλι διάδρομος με πορτάρες και δωματιάρες. Οι χώροι είναι πραγματικά αχανείς (με βάση τις μεχρι τώρα ανάγκες μας). Η αισθητική και η διαρρύθμιση του χώρου δεν είναι πρόβλημα, ίσα ίσα γουστάρουμε κιόλας. Ψηλοτάβανα δωμάτια, κάτω μωσαικά, κουζινάρα που θυμίζει εστιατορίου, το wc είναι ένα τετράγωνο δωμάτιο με μία χ3στρα στη μέση απλά, το λουτρό είναι πάλι ένα τετράγωνο δωμάτιο με μια μπανιέρα με λιονταρίσια πόδια (!) . Βέβαια δεν έχει θέρμανση (μόνο 3 στόφες, ξυλόσομπες δλδ). Ψηνόμαστε να το νοικιάσουμε, μαζί με άλλο ένα ζευγάρι φίλων, γιατί είναι τεράστιο για δύο μόνο. Η τιμή που το δίνει ο ιδιοκτήτης (κάποιος φραγκάτος τύπος) είναι μόλις 200 ευρώ/μήνα! 200 ευρώ για μια σπιταρόνα/4 άτομα=50 ευρώ το άτομο! Μέσα εννοείται θέλει βαψίματα και μερεμέτια, αλλά δεν είναι πρόβλημα, τα κάνουμε μόνοι μας. Φαντάσματα δεν ξέρω αν έχει. Θα το νοικιάζατε; Θα ήθελα να μου πείτε διάφορα που ίσως μου διαφεύγουν, μειονεκτήματα κλπ που μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση. Για την κ@ύλ@ θα το νοίκιαζα*, αλλά έχει τα προβλήματα που έχουν ήδη αναφερθεί, για αυτό η ενοικίαση θα ταν με τον όρο ή 6 μήνες και βλέπουμε ή 10 χρόνια και η συντήρηση (δεν εννοώ τις καθημερινές φθορές) του ιδιοκτήτη. Και δε θα έβαζα άλλους 2 για να είναι ευκολότερη η συνεννόηση, αλλά είναι προσωπικό σας το θέμα... *είναι ένα από τα λίγα μου όνειρα να αγοράσω και να μείνω σ' ένα τέτοιο σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.
_hopelesscase_ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Εχω μείνει σε τρώγλη (παλιό μη ανακαινισμένο σπίτι στην Ανω Πόλη) στη Θεσσαλονίκη, κι έχω να προτείνω τα εξής για το θέμα της θέρμανσης: Ξυλόσομπα στον "κοινό χώρο" (σαλόνι ή κουζίνα) όπου αράζετε. Καλή ζέστη που κρατάει, αλλά αργεί να ανάψει. (γι΄' αυτό δεν τη συνιστώ για υπνοδωμάτιο που μπορεί να θές να ζεστάνεις πρωινιάτικα με την τσίμπλα στο μάτι, ή όταν γυρίσεις από έξοδο και πριν κοιμηθείς, και το τελευταίο που θέλεις είναι να κουβαλάς και να τοποθετείς ξύλα). Σόμπα υγραερίου ή αλογόνου (ηλεκτρικό) στα άλλα δωμάτια. Με την υγραερίου αλλάζεις κάθε τόσο φιάλη, εγώ 12 ευρώ τη μία τις έπαιρνα, κρατούσαν εβδομάδες. Στη φέρνει κάθε φορά στο σπίτι ο μάστορας (ίσως αυτός απ' όπου θα πάρεις τη σόμπα). Με την αλογόνου απλά τα σκας παραπάνω στη ΔΕΗ (πάντως είναι λιγότερο ενεργοβόρα και άρα πιο οικονομική από τα ηλεκτρικά καλοριφέρ που κυκλοφορούν κατά κόρο) Αφού άντεξα χειμώνα στη Σαλονίκη που έχει πιο χαμηλές θερμοκρασίες, φυσάει βαρδάρης και η υγρασία τσακίζει κόκκαλα, μια χαρά θα είσαι στα καυτά Εξάρχεια. :lol: ΓΙα μένα το πρόβλημα σε τέτοια σπίτια είναι σάπιες εγκαταστάσεις τόσο τα ηλεκτρικά που δεν σηκώνουν πολλές συσκευές ταυτόχρονα και κυρίως τα υδραυλικά, πέφτει πολύ ξήλωμα για τέτοιες επισκευές και κοστίζουν. Θα σου πρότεινα να το νοικιάσεις αν αντέχεις να συμμοροφωθείς με τα παραπάνω. ΕΠίσης η εμπειρία έχει δείξει ότι η καλή παρέα/ συγκατοίκηση παίζει μεγάλο ρόλο σε σπίτι με προβλήματα και μερεμέτια. Υπό καλές συνθήκες, μπορεί η όποια αθλιότητα του σπιτιού να μην φαίνεται τόσο επώδυνη. Think about it!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.