Προς το περιεχόμενο

Θα μένατε σε σπίτι ηλικίας 80 ετών;

freedubus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
τελικα οι απαντησεις που δινουν τα ατομα εδω ειναι χαρακτηριστικες του νεοελληνα σε οτι αφορα τα παλαια κτίσματά!

Στο εξωτερικο υπαρχουν σπιτια του 1850+ τα οποια οχι μονο διατηρουνται αψογα αλλα επισης ειναι αριστοκρατικα και οι τιμες ενοικιασης ειναι στα υψη!

Οποτε η ηλικια του κτιριου δεν λεει αναγκαστικα κατι, περισσοτερο νομιζω εχει σημασια να συννενοηθεις με τον ιδιοκτητη για το τι μελλει γενέσθαι με τα προβληματα που θα προκυψουν σε ηλεκ/υδραυλ οπως επισης θα επρεπε να επιμεινετε για εγκατασταση θερμανσης, οπως αυτο ειναι εφικτο.

δεν λες ομως τι καταπονησεις εχουν τα κτιρια του εξωτερικου!ποτε ειδαν σεισμο τελευταια φορα?

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
τα οποια τελικα οι απαντησεις που δινουν τα ατομα εδω ειναι χαρακτηριστικες του νεοελληνα σε οτι αφορα τα παλαια κτίσματά!

Στο εξωτερικο υπαρχουν σπιτια του 1850+ ...

Στο εξωτερικό παλιά κτίρια ,ειδικά σε κεντρικές περιοχές,δεν τα αφήνουν να παρηκμάσουν στο σημείο που τα αφήνουν να παρηκμάσουν όπως εδώ.Από την στιγμή που τους περισσότερους ιδιοκτήτες τους ενδιαφέρει πως θα παίρνουν το ενοίκιο και όλα τα άλλα να πάνε χ... τα σπίτια δεν θέλουν και πολλά χρόνια να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση.Και δεν νομίζω στο εξωτερικό να δίνουν παλαιά κτίρια σε άριστη κατάσταση με ενοίκιο 200 ευρώ.Τώρα αν κάποιος γουστάρει να βάλει μπελάδες στο κεφάλι αναπαλαιώντας ένα ξένο κτίριο από το οποίο κάποια μέρα μπορεί να φύγει ας κάνει οτι νομίζει B). Δική του η υπομομή και τα χρήματα :-)

Δημοσ.

Τώρα σου φαίνεται αστείο αλλά να δω τι θα κάνεις (που πραγματικά απεύχομαι) αν έχει πραγματικά φάντασμα το σπίτι. Έναν Μούμο ας πούμε.

Για ρώτα τους προηγούμενος ενοίκους...

Η μήπως... δεν υπάρχουν πια?

Δημοσ.
Τώρα σου φαίνεται αστείο αλλά να δω τι θα κάνεις (που πραγματικά απεύχομαι) αν έχει πραγματικά φάντασμα το σπίτι. Έναν Μούμο ας πούμε.

Για ρώτα τους προηγούμενος ενοίκους...

Η μήπως... δεν υπάρχουν πια?

http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1731

Δημοσ.

Ψάξε για παλαιότερους ενοίκους και αρχείο θανάτων.

Μέσα σ'αυτά τα 80 χρόνια δεν αποκλείεται κάποιος να βρήκε φρικιαστικό θάνατο μέσα σ'αυτό το σπίτι.. :P

Δημοσ.
...50 ευρώ το άτομο!

...παλαιότερους ενοίκους και αρχείο θανάτων.

...Φαντάσματα δεν ξέρω αν έχει.

...δεν αποκλείεται κάποιος να βρήκε φρικιαστικό θάνατο...

Kαποιο πολυ σκοτεινο λακκο εχει αυτη η φαβα... 5551hmvmm.gif

Επιβαλλεται ελεγχος σε υπογειο και σοφιτα!

0052210y.jpg

Δημοσ.

Το σπιτι που μενω τωρα εχει περιπου ιδια ηλικια με αυτο που περιγραφεις,freedubus.Μενω περιπου 5 μηνες.

Μεχρι τωρα,προβληματα στα υδραυλικα και στα ηλεκτρολογικα δν εχει παρουσιασει.Αυτα που μ΄ενοχλουν λιγο ειναι πρωτον οτι λογω της παλαιοτητας του δν καθαριζεται ουτε ευκολα,ουτε γρηγορα σε σχεση με ενα καινουριο.Αυτο εχει να κανει με τα πλακακια που ειναι παλια και φθαρμενα.Και αισθητικα δν μου αρεσει αυτο,αλλα εχω καλυψει μεγαλο μερος τους με χαλακια,βελεντζες κτλ.Δευτερον,τα παραθυρα του,μπαζουν αρκετα κατι το οποιο μαζι με την ελλειψη θερμανσης,δν αποτελει και τον καλυτερο συνδυασμο.Τριτον,η υγρασια.Εχει τυχει να λειπω αρκετο καιρο και γυριζοντας να μυριζει πολυ και οι τοιχοι της κουζινας και του μπανιου να εχουν πιασει μουχλα..

Εν κατακλειδι,επειδη κατα τ΄αλλα μου αρεσει πολυ το σπιτι και η τιμη του ειναι μεγαλο δελεαρ,δν θα το αφηνα εξ'αιτιας των παραπανω.Επομενως στην θεση σου θα το νοικιαζα,οντας ομως προετοιμασμενη για οτιδηποτε προκυψει.

Δημοσ.

Λοιπόν μίλησα με τον ιδιοκτήτη. Ο τύπος μου τηλεφώνησε απο Λονδίνο, 45άρης ακουγόταν. Μου είπε τα εξής:

Το σπίτι ανήκε στον προπάππο του και κατοικούταν συνεχώς από την οικογένειά του* μέχρι το 2000 που πέθανε η γιαγιά του και το πήρε αυτός. Από τότε είναι ακατοίκητο.

*με ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια της κατοχής, που ήταν κρατητήριο της Γκεστάπο και στα υπόγειά του βασανίστηκαν και θανατώθηκαν εκατοντάδες αθώοι τα ουρλιαχτά των οποίων ακούγονται μέχρι σήμερα τις νύχτες μουεχεχε

Δε θέλει να το πουλήσει, γιατί το βλέπει σαν "οικογενειακό κειμήλιο" και σκοπεύει να το κρατήσει και να το φτιάξει/ανακαινίσει στο μέλλον. Επειδή τώρα όμως δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί, και για να μη ρημάξει το σπίτι, θέλει να το νοικιάσει σε άλλους, με την προυπόθεση οτι θα το φροντίσουν και δε θα κάνουν φθορές.

και θα αντέξουν τα δεκάδες φαντάσματα που το στοιχειώνουν

Δε θέλει να βγάλει λεφτά απ' το σπίτι, γι αυτό και δε το νοικιάζει σε μαγαζάτορες για μπάρ, εστιατόριο κλπ. ή σε άλλους επαγγελματίες που θα έκαναν ριζικές τροποποιήσεις στο χώρο. Γι αυτό και το κράτησε κλειστό τόσα χρόνια.

και επίσης γιατί όσοι το νοίκιαζαν αυτοκτόνησαν, τρελάθηκαν ή εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς

Είχε γίνει μια ανακαίνιση στις αρχές του '80, όπου αλλάχτηκαν ηλεκτρικά/υδραυλικά/κουφώματα.

επίσης είχε γίνει ένας ανεπιτυχής εξορκισμός και κάθαρση του χώρου από τα κακά πνεύματα, κατα τον οποίο έχασε τη ζωή του ένας ιερέας, και άλλοι δύο τρελάθηκαν

Οποιο τέτοιο θέμα προκύψει μου είπε, θα το αναλάβει αυτός.

εκτός από άλλους εξορκισμούς, γιατί κοστίζουν και δεν έχουν αποτέλεσμα

Το μόνο σοβαρό πρόβλημα είναι η έλλειψη θέρμανσης, (η οποία ανεβάζει το κόστος διαβίωσης και γι αυτό το δίνει 200 ευρώ) και οτι θα πρέπει να κάνουμε εμείς τα βαψίματα, σοβαντίσματα, ψιλά μερεμέτια κλπ.

και με τον όρο οτι ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δε θα σκάψουμε στο υπόγειο

Απλά (μου το τόνισε) θέλει να το νοικιάσει σε άτομα νέα μεν, έμπιστα, σοβαρά και υπεύθυνα δε, λόγω και της φύσης της περιοχής (γενικά δε θέλει να του το γαμήσουν/κάνουν γιάφκα απ' ότι κατάλαβα).

Μέχρι τέλος του μήνα θα είναι Αθήνα και θα με ειδοποιήσει για να πούμε περισσότερα απο κοντά (για να πέσει τρελό φέης κοντρόλ απ' ότι κατάλαβα).

επίσης, θα μου δείξει την πράσινη ομίχλη που βγαίνει από το κελάρι, και τα δαιμονόμορφα σιμουλάκρα που έχει σχηματίσει η υγρασία στους τοίχους

Θέλει σκέψη η υπόθεση.

Αλλά, ρε σείς, το σπίτι έχει υπόγειο και κηπάκο πίσω, τι να λέμε τώρα. Και αυτή η μπανιέρα με τα λιονταρίσια πόδια ειναι φετίχ.

Δημοσ.

Φίλε νοίκιασε το! Άσε τους υπόλοιπους τους τζουτζέδες εδώ μέσα να θέλουν κτίριο του 2000 στην Φιλοθέη με επιδαπέδια θέρμανση, τζακούζι και Wi-Fi .:P

Και για τα φαντάσματα το ξεφτιλίσατε το ζήτημα.Γιατί δηλαδή? Σε σπίτι π.χ του 2000 αποκλείεται να εμειναν γέροι το τελευταίο διάστημα της ζωής τους? ή να έγινε κάποιο έγκλημα?

Δημοσ.

Κοίτα, δεν είναι τόσο θέμα παλαιότητας όσο καλής συντήρησης.

Το διαμέρισμα που μένω τώρα είναι του 1955, αλλά είναι τόσο καλοδιατηρημένο που δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Εχω μείνει και σε σπίτι του 1985 όμως, το οποίο ήταν τόσο παρατημένο απο τους ιδιοκτήτες, που απλά δεν ήταν κατοικήσιμο.

Εχω μείνει και σε νεόδμητο διαμέρισμα, ρετιρέ με πανύψηλο νοίκι και πόρτες ασφαλείας, κάμερες στα θυροτηλέφωνα και τριπλά τζάμια, που στον 1 χρόνο που έμεινα έβγαλε ό,τι πρόβλημα νεότητας μπορείς να φανταστείς. Από μούχλα στους σοβάδες, μέχρι σπασμένους σωλήνες, διαρροή νερού λόγω κακής μόνωσης της ταράτσας και κατσαρίδες (ναι, στο ρετιρέ, καλά ακούσατε).

Οπότε καταλαβαίνεις οτι η παλαιότητα και μόνο, δε μου λέει τίποτα.

Επίσης και τα φαντάσματα δε μου λένε τίποτα, μπορούν να μείνουν, εφόσον δε βάζουν χέρι στο ψυγείο, στην κάβα, στη γκόμενα και στην καβάτζα μου. Αλλιώς έχουμε πρόβλημα ναούμ.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον freedubus και όπως είπα παραπάνω αν έχεις όρεξη όλα γίνονται.Εγώ στο σπίτι που μένω τώρα,εκτός από την ελλεινή ηχομόνωση,σε άλλα διαμερίσματα έχει και πρόβλημα με την υγρασία τα οποία θα πολλαπλασιαστούν με τα χρόνια.Και δεν έχει κλείσει 4 χρόνια η οικοδομή.Καθώς και τα νεόδμητα που τα αναλαμβάνουν εξ΄ ολοκλήρου εργολάβοι είναι προχειροδουλειές που μόνο προβλήματα θα δημιουργούν στους ενοίκους.Πχ. φασαρία.

Δημοσ.

κ το βρηκατε σε αγγελια απο χρυση ευκαιρια?

φανταζεσε να το φτιαξετε κ να σας πει μετα απο 2 χρονια..καιρος να φυγετε, θα το φτιαξω οπως σας ειχα πει?

παρτυ δυνατο,χλωμο να γινει γιατι στα εξαρχια εχει παντου σπιτια-πολ/κιες γυρω γυρω κ μια που ακουν φασαρια μια που θα ρχετε κ η αστυνομια.

ποσα τμ ειναι?

οι κατσαριδες θα ειναι προβλημα...λυση θα βρεις σε ενα ποστ εδω μεσα...

για την υγρασια δεν υπαρχουν φτηνες λυσεις...

κ πανω απ ολα ρωτηστε εκει γυρω να σας πουν τι ξερουν για το μερος...κ μην τους πειτε ποσο το νοικιασατε.

κ καμμια φωτο πρεπει να ανεβει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...