Προς το περιεχόμενο

Θα μένατε σε σπίτι ηλικίας 80 ετών;

freedubus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν αδέρφια και αδερφές. Συμμεριστείτε τον προβληματισμό μου.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια νοικιάζω (μαζί με μια συγκάτοικο) ένα τριάρι στην Αθήνα, περιοχή Εξαρχείων.

Λοιπόν θα πρέπει να μετακομίσουμε (ο υπέργηρος με προβλήματα υγείας πατέρας του ιδιοκτήτη μένει δίπλα, και θέλει να το νοικιάσει σε ζευγάρι ή σε γυναίκα που θα τον φροντίζει παράλληλα), και πρέπει να βρούμε νέο σπίτι μέχρι τον Απρίλιο περίπου. Μας είχε ειδοποιήσει δλδ. έγκαιρα ο άνθρωπος και είμαστε σε φάση αναζήτησης εδώ και 1 μήνα περίπου. Δεν παίζει πρόβλημα με αυτό.

Το θέμα είναι οτι βρήκαμε ένα σπίτι, στα Εξάρχεια πάλι. Είναι διώροφο, χτισμένο τέλη δεκαετίας 1920 περίπου. Το σπίτι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση (εσωτερικά εννοείται, εξωτερικά κανένα δεν είναι στα εξάθλια). Καταρχήν είναι τεράστιο. Μπαίνοντας έχει ένα τεράστιο διάδρομο, και αρίστερά και δεξιά πορτάρες που οδηγούν σε δωματιάρες, στο βάθος σκάλες, και πάλι διάδρομος με πορτάρες και δωματιάρες. Οι χώροι είναι πραγματικά αχανείς (με βάση τις μεχρι τώρα ανάγκες μας).

Η αισθητική και η διαρρύθμιση του χώρου δεν είναι πρόβλημα, ίσα ίσα γουστάρουμε κιόλας. Ψηλοτάβανα δωμάτια, κάτω μωσαικά, κουζινάρα που θυμίζει εστιατορίου, το wc είναι ένα τετράγωνο δωμάτιο με μία χ3στρα στη μέση απλά, το λουτρό είναι πάλι ένα τετράγωνο δωμάτιο με μια μπανιέρα με λιονταρίσια πόδια (!) .

Βέβαια δεν έχει θέρμανση (μόνο 3 στόφες, ξυλόσομπες δλδ).

Ψηνόμαστε να το νοικιάσουμε, μαζί με άλλο ένα ζευγάρι φίλων, γιατί είναι τεράστιο για δύο μόνο.

Η τιμή που το δίνει ο ιδιοκτήτης (κάποιος φραγκάτος τύπος) είναι μόλις 200 ευρώ/μήνα! 200 ευρώ για μια σπιταρόνα/4 άτομα=50 ευρώ το άτομο!

Μέσα εννοείται θέλει βαψίματα και μερεμέτια, αλλά δεν είναι πρόβλημα, τα κάνουμε μόνοι μας.

Φαντάσματα δεν ξέρω αν έχει.

Θα το νοικιάζατε;

Θα ήθελα να μου πείτε διάφορα που ίσως μου διαφεύγουν, μειονεκτήματα κλπ που μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η συνήθης μέθοδος σε τέτοιες φάσεις είναι να ζητάς στοιχεία προηγούμενων ενοικιαστών και να μιλάς μαζί τους για ηλεκτρολογικά/υδραυλικά και μονώσεις.

Δημοσ.

post pics please :P

Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

αγγλικα ειναι γ4mw το σπ..

Δημοσ.

Ναι αλλα για μαθε και για τις υπόλοιπες ''λεπτομέρεις''.

1)Ηλεκτρολογικα αντέχει? Γιατι αμα εχει τις καλωδιώσεις του 30' τοτε με κουζινα και 2 PC θα τιναζει τις ασφάλειες.

2) Εισαι σιγουρος οτι θέλεις να μέινεις σε μεγαλο σπίτι με ξυλοσομπές? Ξυλα (τονους, οχι μερικα κιλα) που θα βρείς?Βεβαια υπάρχουν και οι kerosun..

3)Εχει τιποτα περιεργους γείτονες?

4)Απο στατικη πως παει?

Γενικα θα έλεγα βρες το λογο που ενα τετοιο σπίτι εμεινε αδειο και νοικιάζται τοσο φθηνα. Ρώτα και τους προηγούμενους αμα μπορεις.

Παντος αμα ειναι ολα οντος καλα, αυτά τα ψηλοταβανα του 20'-30' είναι πραγματικά θησαυρος, αρκεί να το διαμορφώσεις κατάληλα.

Δημοσ.

freedubus, μενω με τα 1000 εκει -κι ας εχει και φαντασματα ακομη :lol:

Σοβαρα μιλαω: Αν δε το κλεισετε εσεις στειλε μου p.m. διευθυνση κ.λπ.

Ασχετο, αλλα οπως το περιγραφεις, μου θυμιζει τρελα,

τα γιαφκογραφεια του fanzine Futura, 10 χρονια πριν,

στην Κ. Δεληγιαννη 6Α @ Εxarchia Square, ενταυθα :devil:

Δημοσ.

Απο προσωπικη εμπειρια,ενα πραγμα πρεπει να προσεξεις

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ!! Ολα τ'αλλα αντιμετωπιζονται

Τα υπολοιπα σε λιγες ωριτσες που θα ξυπνησω:-)

Δημοσ.

Βασικά είμαι σίγουρος οτι το σπίτι θα έχει τα εξής προβλήματα. Υδραυλικά (σωληνώσεις σπασμένες ή έτοιμες να σπάσουν), ηλεκτρολογικά (φθαρμένα καλώδια που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν), υγρασία, μεγάλο κόστος για θέρμανση,χαλασμένα παράθυρα,τρελός κόπος για καθάρισμα και πάνω απ' όλα η στατική του σπιτιού.Κάποιο λάκο έχει η φάβα για να νοικιάζει κάποιος τέτοιο σπίτι 200 ευρώ.Να υπολογίζεις και τις επισκευές που θα χρειαστεί να του κάνεις.Μόνο το βάψιμο αν είναι τόσο μεγάλο θα σου στοιχίσουν τα υλικά αρκετά...

Δημοσ.

Εκ των πραγμάτων το σπίτι έχει περάσει 432 σεισμούς και είμαιαρκετά σίγουρος οτι είναι χαρακτηρισμένο κόκκινο μετά απο τόσα χρόνια... (πορτοκαλί σίγουρα)...

Για να ζεστάνεις όλο αυτό το χώρο που λές θα χρειάζεσαι χ2-3 τα λεφτά που θα έδινες για ένα συμμαζεμένο σπίτι οπότε here goes the ενοίκιο...

Απο κει και πέρα το pc λογικά θα σου καεί σε κάνα μήνα απο την τάση και νταξ τα υδραυλικά όλο και κάπου θα έχουν πρόβλημα ώστενα δημιουργήσουν φωλίτσα για κατσαρίδες κτλ...

Εφόσον νοικιάζετε τώρα που έρχετε άνοιξη μπορείτε να πάτε για την εμπειρία(το κρύο δεν θα είναι θέμα) και βλέπετε πως πάει (κάντε ένα μικρό συμβόλαιο και πείτε του και τους λόγους)...

Απο την άλλη πρέπει να είσαι λίγο κομάντο για να μπείς σε μια τέτοια διαδικασία.

Χίλιες φορές σε ένα 20 ετών αλλα με το κεφάλι σου (σχετικά) ήσυχο παρά σε αυτό...

Και βασικά αν είστε 4 άτομα.. αν βάλετε απο 100+ ευρώ μπορείτε να βρείτε σπιταρώνα με φυσιολογικές συνθήκες. Τα ενοίκια δεν αυξάνουν σε έμεση αναλογία με τα τμ.

Ότι δίνεις παίρνεις :)

Α... και φυσικά μπορείτε να πάτε και σε μια άλλη περιοχή φαντάζομαι... λίγο πιό χαλαρή...

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι το σπίτι λέει πολύ, τουλάχιστον έτσι όπως μου το περιέγραψες... Μου θύμισες στην Αθήνα το στέκι της ΚΟΝΤΡΑΣ (παλιότερα έπαιζαν εκεί ταινίες κάθε παρασκευή, Είναι σε μια κάθετη της πατησίων, κάτω απο Φωκίωνος Νέγρη)

και Άντρες είστε.. κάτι θα πιάνει το χέρι σας, και αν δεν πιάνει κάντε το να πιάσει

Δημοσ.

Μπορεί να παίζει και πρόβλημα με μόνωση. Κοίτα αν υπάρχουν σημεία όπου έχει φουσκώσει ο σοβάς, αν υπάρχουν ρωγμές στον τοίχο, αν στάζει από κάπου, κυρίως σε γωνίες ή κάτω από παράθυρα. Μπορεί να υπάρχει και πρόβλημα με φασαρία. Βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο, κάνουν τίποτα έργα δίπλα;

Δημοσ.

Το σπίτι δεν το έχω δει οπότε εσύ ξέρεις καλύτερα αλλά να σου πω την εμπειρία μου από τέτοια σπίτια. Στα εξάρχεια διώροφο νεοκλασσικό είχε τα εξής προβλήματα: Ότι μεταλλικό (εξωτερική σκάλα υπηρεσίας, και κάγκελα μπαλκονιών. Σκεβρωμένα πατζούρια= κρύο. 2-3 τοίχοι με υγρασία (έβαλα γυψοσανίδα σε κάποια φάση να μη τους βάφω συνέχεια). Δεν είναι και τόσα πολλά τα προβλήματα, ειδικά αν η αισθητική σου έχει ανάγκη αυτή την αλλαγή.

Σε σπίτι φίλου στην Κηφισιά, ίδιας ηλικίας, τα προβλήματα ήταν παρόμοια + κάποια υδραυλικά. Με πολύ χιόνι όμως και ξυλόσομπες ήταν μια χαρά.

Σε ανακαινισμένο στάβλο πέτρινο στην Γαλλία του 1840 έμεινα 6 μήνες. Κρύο του Ρασκόλνικωφ. Ηλεκτρικά και υδραυλικά καινούργια όμως.

Γνώμη μου: Πάρτε το. Συνεννοηθείτε με τον ιδιοκτήτη πως θα αναλάβετε βαψίματα και μικροβλάβες φτάνει να πληρώσει όποιες ελλείψεις σε ηλεκτρολογικά και υδραυλικά.

Δημοσ.

τελικα οι απαντησεις που δινουν τα ατομα εδω ειναι χαρακτηριστικες του νεοελληνα σε οτι αφορα τα παλαια κτίσματά!

Στο εξωτερικο υπαρχουν σπιτια του 1850+ τα οποια οχι μονο διατηρουνται αψογα αλλα επισης ειναι αριστοκρατικα και οι τιμες ενοικιασης ειναι στα υψη!

Οποτε η ηλικια του κτιριου δεν λεει αναγκαστικα κατι, περισσοτερο νομιζω εχει σημασια να συννενοηθεις με τον ιδιοκτητη για το τι μελλει γενέσθαι με τα προβληματα που θα προκυψουν σε ηλεκ/υδραυλ οπως επισης θα επρεπε να επιμεινετε για εγκατασταση θερμανσης, οπως αυτο ειναι εφικτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...