sukalas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Γεια σας... Εχω το παραπάνω πρόβλημα στην αναπαραγωγή μουσικών αρχείων dts.Πιο συγκεκριμένα ,οταν τα ανοίγω με κάποιον player(σε όλους το ίδιο κάνει:foobar,WMPC-HC,KM player ,WMP,Powerdvd και αλλα) ακούω ενα μακρόσυρτο θόρυβο(φύσημα) λες και δεν πιάνει σημα το ραδιο.Εχω την asus xonar d2 και τα z-5500 συνδεδεμένα ψηφιακά και αναλογικά.Εχω ac3 kai ffdshow.Τα αρχεία που έχω είναι σε μορφή flac αλλα και κάποια dts samples σε wav που κατέβασα το ίδιο μου κανει.Απο την Xonar εχω δοκιμάσει ολές τις επιλογές(dts ,dd,pcm)πάντα σε Spdif Out.Από control panel είναι η προεπιλεγμένη καρτα και τα ηχεία είναι δηλωμένα 5.1. Εχω ακούσει dolby digital αλλα μόνο απο dvd audio που εκανα τον φακελο video_ts source folder στο powerdvd.Αλλα ότι dts ή dolby και να έχω δοκιμάσει μου δίνει αυτό το "φύσιμα" Ο ήχος απο dvd(saw3) παίζει κανονικά σε dts 5.1 kai se dolby digital αλλα έπρεπε να το επιλέξω απο το μενού(πράγμα φυσιολογικό)αλλα και απο το audio center της κάρτας.Θέλω να πω δε το αναγνώρισε αυτόματα με το που επέλεξα το dts στο menu όπως υποτίθεται οτι έπρεπε.. Επειδήτα έχω μπλέξει λίγο θα ήθελα λίγο support Τα samples τα πήρα απο εδώ.. Ευχαριστώ για τη βοήθεια
sukalas Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Ξέρω οτι είναι βαρετό και λίγο ανούσιο το πρόβλημα μου..άλλα απλά απο περιέργεια θα ήθελα να μάθω γιατί συμβαίνει..απο google βρήκα οτι συμβαίνει επειδή παρεμβαλεται ο windows mixer.
apomat1982 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Εχω τα ηχεια που αναφερεις και τα εχω συνδεμενα με SPDIF. Και επισης αντιμετωπιζα το ιδιο προβλημα και παρα τις προσπαθειες μου με τις ρυθμισεις δεν καταφερνα τιποτα. Το μοναδικο που εβγαλε ηχο ηταν το VLC Player χωρις ομως να ειμαι και πολυ σιγουρος για την ποιοτητα ηχου που εβγαλε. μπορεις παντα να το δοκιμασεις
dimitris__ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δεν παρεμβάλλεται στη μέση κανένας decoder για DTS και τα ηχεία το παίζουν κωδικοποιημένο (σαν παράσιτα). Κατ' αρχήν αποσύνδεσε τις αναλογικές και άσε μόνο την οπτική. Μέσα απο το ac3filter μπορείς να ρυθμίσεις να κάνει την αποκωδικοποίηση το PC, ή να περνάει το σήμα passtrhough στον αποκωδικοποιητή των z5500. Την κάρτα ήχου άστην απέξω. Συνιστώ Media Player Classic Homecinema και ac3filter (πρέπει να το επιλέξεις ως "prefer" στα external filters)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.