jvgrjohn Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Προς τους προγραμματιστές του Insomnia, Τι θα λέγατε για την δημιουργία μιας real time chat ενότητας ώστε η επικοινωνία να γίνεται πιο άμμεση? To insomnia αποτελεί ένα χρηστικό εργαλείο σε κάθε άνθρωπο που χειρίζεται υπολογιστή αφού και από προσωπική εμπειρία μου έχουν λυθεί πολλά προβλήματα και απορίες, Παρατηρώ ότι στο insomnia βρίσκονται πολλά άτομα με εξαιρετικές γνώσεις στον τομέα των υπολογιστών τα οποία είναι πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν σε διάφορα προβλήματα. Πιστέυω ότι μια real time chat ενότητα θα ήταν αποδεκτή από το σύνολο των χρηστών του insomnia αφού θα μπορούμε όλοι να ανταλλάζουμε απόψεις, να λύνουμε και να δένουμε προβλήματα και να ενημερωνόμαστε σε real time χρόνο. Δεν γνωρίζω το κατά πόσο είναι εφικτό αυτό που προτείνω αφού δεν γνωρίζω τις δυσκολίες του εγχειρήματος παρ΄όλα αυτά θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι κάτι το ακραία δύσκολο και ακατόρθωτο. Σας ευχαριστώ
pappous_soulis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Ναι αλλά σ'ένα chat η γνώση και οι πληροφορίες που ανταλλάσοντε χάνοντε. Ενώ στο forum μένει διαθέσιμη για κάθε μέλος που μπαίνει στο κόπο να κάνει ένα search.
Jason13 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 μπορουμε ομως να το εχουμε για να μιλαμε γρηγορα ..φιλοι και γενικα για πιο γρηγορες πληροφοριες(θα εχουμε και φορουμ αλλα και ενα μερος gia chat το οποιο θα εχει κατηγοριες..π.χ μπλαμπλα και ιντερνετ να συζηταμε προβληματα γρηγορα.γιατι εγω περιμενω στο φορουμ και 1 μηνα μεχρι που καποιος απανταει ενω αν εχουμε και εξτρα φορουμ για κατι γρηγορο ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..(το msn δεν ειναι και καταλλαλη λυση διοτι καποιος μπορει να μην θελει να το δωσει)
notios7 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 μπορουμε ομως να το εχουμε για να μιλαμε γρηγορα ..φιλοι και γενικα για πιο γρηγορες πληροφοριες(θα εχουμε και φορουμ αλλα και ενα μερος gia chat το οποιο θα εχει κατηγοριες..π.χ μπλαμπλα και ιντερνετ να συζηταμε προβληματα γρηγορα.γιατι εγω περιμενω στο φορουμ και 1 μηνα μεχρι που καποιος απανταει ενω αν εχουμε και εξτρα φορουμ για κατι γρηγορο ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..(το msn δεν ειναι και καταλλαλη λυση διοτι καποιος μπορει να μην θελει να το δωσει) δεν ειναι οτι δεν δινουμε το μσν ,απλα αμα δεις τις αιτησεις που παιρνουμε απο παιδια που θελουν βοηθεια ακομα και για ψιλου πηδημα θα φριξεις.και ποτε αργησες να παρεις απαντηση σε θεμα σου?εκτος αν ηταν κακογραμμενο και χωρις νοημα.παντα υπαρχει καποιος να απαντησει.
Lomar Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 δεν έχει άδικο ο απο πάνω. το live chat θα ήταν καλό για την εκτόνωση των trollers όμως, με παράλληλη κατάργηση του offtopic thread για να μην πιάνει χώρο στο σέρβερ το όλο chatting (αν και δε πιστεύω πως δημιουργεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα στο χώρο που πιάνει). άσε που πλέον όποιος οφτοπικάρει σε επίπεδο κλειστής συζήτησης με άλλα μέλη πλην του topic starter θα μπορεί επιτέλους κάποιος να του πει να τα πούνε μέσω του chat, γτ τα πμ όντως δε βολεύουν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 υπάρχει το IRC channel του Insomnia στους servers του GRnet για όσους θέλουν chat και αμεσότητα
Lomar Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 υπάρχει το IRC channel του Insomnia στους servers του GRnet για όσους θέλουν chat και αμεσότητα εεεεεεεεεεεεεελα! το chat, πέραν του οτι έχει παλαιολιθικές προσωπικότητες που αποσο ξέρω καμία σχέση δεν έχουν με το φόρουμ (Jheremias, paravoid, kopykat soulman), δεν προωθείτε απο το ίδιο το φόρουμ. επίσης πολλοί πλέον τοποι έχουν υιοθετήσει το ενσωματωμένο chat στο φόρουμ τους. φυσικά και δε συγκρίνετε η αμεσότητα του έτοιμου και ενσωματωμένου java irc client, με την -έστω και πάρα πολύ απλή- διαδικασία του κατεβάσματος irc client και σεταρίσματός του στο σέρβερ nana.irc.gr για να μπεις μετά στο #insomnia. ps: το έχω ξαναπεί δεν είναι δουλειά μου να το λέω, ούτε κάποιος να με ακούσει, αλλά το ινσόμνια έχει μπει σε παρακμή εδώ και καιρό. αν τώρα το μόνο που θέλουν οι υπεύθυνοι είναι να έχουν το #1 αριθμό επισκέψεων και online συνδέσεων, αυτό δε λέγεται βελτίωση ή έστω ποιοτική ανάπτυξη. ps2: παλιότερα είχε καταργηθεί το μπλα-μπλα. στο γαιτανάκι του τραμπουκισμού των θρεντ είναι και αρκετοί μοντς (οχι τπτ άλλο κράζουν όποτε το θυμηθούνε). καλά όμως κάνουν, δεν είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν το επίπεδο του φόρουμ σε κάποιο επίπεδο, απλά είναι κρίμα.
teo64x Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Πραγματικά φοβάμαι τη μέρα που θα πραγματοποιηθεί έστω και μία από τις προτάσεις του Lomar...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 εεεεεεεεεεεεεελα! το chat, πέραν του οτι έχει παλαιολιθικές προσωπικότητες που αποσο ξέρω καμία σχέση δεν έχουν με το φόρουμ (Jheremias, paravoid, kopykat soulman), δεν προωθείτε απο το ίδιο το φόρουμ. και τι πάει να πει αυτό? επειδή δεν postάρουν σαν και μένα δεν υπάρχουν? έλεος δλδ... μπαίνουν στο forum, διαβάζουν απλά δεν postάρουν...simple as that ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** επίσης πολλοί πλέον τοποι έχουν υιοθετήσει το ενσωματωμένο chat στο φόρουμ τους. χαλαρά θα γίνει το τριμπούρδελο το ίδιο... ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** ps: το έχω ξαναπεί δεν είναι δουλειά μου να το λέω, ούτε κάποιος να με ακούσει, αλλά το ινσόμνια έχει μπει σε παρακμή εδώ και καιρό. αν τώρα το μόνο που θέλουν οι υπεύθυνοι είναι να έχουν το #1 αριθμό επισκέψεων και online συνδέσεων, αυτό δε λέγεται βελτίωση ή έστω ποιοτική ανάπτυξη. ps2: παλιότερα είχε καταργηθεί το μπλα-μπλα. στο γαιτανάκι του τραμπουκισμού των θρεντ είναι και αρκετοί μοντς (οχι τπτ άλλο κράζουν όποτε το θυμηθούνε). καλά όμως κάνουν, δεν είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν το επίπεδο του φόρουμ σε κάποιο επίπεδο, απλά είναι κρίμα. pm στην Ομάδα διαχείρισης...
million_voices Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 @Lomar θες να γινεις λιγο ποιο συγκεκριμενος σχετικα με το "το ινσόμνια έχει μπει σε παρακμή εδώ και καιρό"
Lomar Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 μπα, είναι πολλοί που επωφελούνται απο το καφενείο και αρπάζονται μόλις γίνουν αναφορές με συγκεκριμένα παραδείγματα. άσε που μου δόθηκε πολλές φορές η ευκαιρία να κράξω άτομα τα οποία -πιστεύω- οτι ευθύνονται για τη κατάσταση. είπαμε, το μπλά-μπλά παλιότερα είχε καταργηθεί.
giorgos147 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ είμαι κατά του...Chat. Για πιο λόγω;Δες ποστ νούμερο 2. Γενικότερα,με το chat υπάρχει κίνδυνος να "πέσουν" τα φόρουμ μιας που όλοι για αμεσότητα και μόνο θα μπαίνουν εκεί και έτσι δε θα δημιουργούνται θέματα στα φόρουμ.
Lomar Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ είμαι κατά του...Chat.Για πιο λόγω;Δες ποστ νούμερο 2. Γενικότερα,με το chat υπάρχει κίνδυνος να "πέσουν" τα φόρουμ μιας που όλοι για αμεσότητα και μόνο θα μπαίνουν εκεί και έτσι δε θα δημιουργούνται θέματα στα φόρουμ. ακριβώς αυτός είναι ο στόχος. να σταματήσει το φόρουμ να είναι μέρος για τρολερς και απο ενα σημείο και μετά το κάθε τόπικ να μετατρέπετε σε προσωπική οφτοπικ συζήτηση. πχ. user1: ... και έτσι έγινε αυτό πχ το σκηνικό στο τάδε μέρος. user2: ... έλα ρε ήσουν και εσύ στο τάδε, όταν πέχτυκε η φάση δείνα; user1: ... φίλε ναι απίστευτη φαση... μ[λα μπλα και το τόπικ είναι ας πούμε φιλοσοφικού περιεχομένου. με το chat τέτοιες φάσεις θα μπορούν να αποτραπούν, αφού πλέον η προσωπική συζήτησή τους θα μπορεί να γίνει πιο εύκολα μέσα απο το chat σε σχέση με πμ. εννοείται πως θα είναι πολύ δύσκολο να αποτραπεί αυτό, αφού πρώτα θα πρέπει να γίνει αναφορά στο τόπικ της οφτοπικ συζήτησης. αλλά τουλάχιστον θα μπορεί να περιοριστεί σε ενα ποστ του ύφους: ...user2 έλα σε chat για τη φάση στο τάδε. και έτσι όποιος ενδιαφέρεται για το θέμα του πλατιασμού που προέκυψε απο το αρχικό τόπικ, θα μπορεί και πιο εύκολα και χωρίς να ενοχλεί να συνομιλήσει για αυτό στο chat, αντί πχ να μπούν στο οφτοπικ θρέντ, ή να ανοίξουν νέο θρεντ, ή να ξεφύγει το αρχικό.
teo64x Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Ξέρεις, υπάρχει μια πιο απλή λύση. Να μη μπαίνεις στο μπλα μπλα. Ή, εν μέρει, να μη μπαίνεις στο offtopic. Δεν είναι ανάγκη να μην υπάρχει ό,τι δε γουστάρεις. (No offence intended. )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.