Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Netbook 8.9"

GinGin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Οτι εχεις το 901 δε σημαινει οτι ειναι το καλυτερο φιλε μου ομως. ;)

Δεν ειπα οτι εχει προβλημα θερμοκρασιων το συγκεκριμενο, γενικα μιλησα. Ξαναδιαβασε τα ποστ μου σε παρακαλω.

Εμεις σου παραθεσαμε αναλυτικα επιχειρηματα.

Ναι το ξερω, κι εγω οταν εχω αγορασει κατι προσπαθω να το υποστηριξω οσο μπορω, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση επειδη δεν εχω αγορασει (ακομα) κανενα, αλλα εχω ψαχτει παρα πολυ, η γνωμη μου δεν επηρεαζεται απο καπου οπως θα επηρεαζοταν αν ειχα καποιο απ αυτα.

Ναι ειναι περσυνα, και κανω τεραστια υπομονη μεχρι να βγει κατι σημαντικα καλυτερο, οποτε και θα το παρω.

Και φυσικα παντα με το σκεπτικο netbook = 300 ευρω το πολυ.

Αυτα, και προσπαθησε να καθαρισεις το μυαλο σου. Το Advent ειναι απλα καλυτερο. Γνωμη μου? Ναι. Τεκμηριωμενη? Ναι.

Απο κει και περα μπορεις να πιστευεις ο,τι θες, αλλα μη μου λες οτι θαβω το 901 και οτι υπερβαλλω! Αφου ΕΙΝΑΙ καλυτερο και φτηνοτερο το Advent, και αφου η Asus ΔΕΝ εχει αξιωθει να βγαλει κατι καλυτερο στα χρηματα αυτα, ΝΑΙ θα υποστηριζω τo Advent. :-)

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν με απασχολει καν εμενα ποιο ειναι καλυτερο. Εγω μιλησα για την υπερβολη που ειπε οτι με το 901 θα παθεις εγκαυματα, την στιγμη που ουτε καν ζεσταινεται!

Παντως εγω αν επαιρνα κατι τωρα δε θα αγοραζα ουτε το asus ουτε το advert ουτε τιποτα, μονο το dell θα αγοραζα επειδη εχει ενσωματωμενο 3g modem, και κανενα απο τα υπολοιπα δεν εχουν, με αποτελεσμα να κυκλωφωρω μεν με το μικρο 901, αλλα να κρεμεται το 3g modem της vodafone στο πλαι, πραγμα που ειναι απαραδεκτο.

Οποτε αν θελει καποιος να παρει 3g συνδεση για ασυρματο ιντερνετ του προτηνω να παρει dell και μονο επειδη δε χρειαζεται να κουβαλαει μαζι του το usb modem 3g το οποιο ειναι μεγαλο και πολυ ενοχλητικο να εχεις μαζι σου. Στο dell απλα βαζεις την sim καρτα μεσα στο μηχανημα και εισαι ετοιμος

• Moderators
Δημοσ.

Κατι παρομοιο εχει και η VOdafone.

Επισης, η συντριπτικη πλειοψηφια που αγοραζει netbook δεν τα αγοραζει για να σερφαρει απο 3g/gsm δικτυα. ;)

Δημοσ.
Οτι εχεις το 901 δε σημαινει οτι ειναι το καλυτερο φιλε μου ομως. ;)

Δεν ειπα οτι εχει προβλημα θερμοκρασιων το συγκεκριμενο, γενικα μιλησα. Ξαναδιαβασε τα ποστ μου σε παρακαλω.

Εμεις σου παραθεσαμε αναλυτικα επιχειρηματα.

Ναι το ξερω, κι εγω οταν εχω αγορασει κατι προσπαθω να το υποστηριξω οσο μπορω, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση επειδη δεν εχω αγορασει (ακομα) κανενα, αλλα εχω ψαχτει παρα πολυ, η γνωμη μου δεν επηρεαζεται απο καπου οπως θα επηρεαζοταν αν ειχα καποιο απ αυτα.

Ναι ειναι περσυνα, και κανω τεραστια υπομονη μεχρι να βγει κατι σημαντικα καλυτερο, οποτε και θα το παρω.

Και φυσικα παντα με το σκεπτικο netbook = 300 ευρω το πολυ.

Αυτα, και προσπαθησε να καθαρισεις το μυαλο σου. Το Advent ειναι απλα καλυτερο. Γνωμη μου? Ναι. Τεκμηριωμενη? Ναι.

Απο κει και περα μπορεις να πιστευεις ο,τι θες, αλλα μη μου λες οτι θαβω το 901 και οτι υπερβαλλω! Αφου ΕΙΝΑΙ καλυτερο και φτηνοτερο το Advent, και αφου η Asus ΔΕΝ εχει αξιωθει να βγαλει κατι καλυτερο στα χρηματα αυτα, ΝΑΙ θα υποστηριζω τo Advent. :-)

+1 σε ολα!!!!

Δημοσ.
Βρες μου ενα λόγο για τον οποίο είναι καλύτερο το 901 από το advent 4211.

Το advent 4211 έχει πολύ πιο άνετο πληκτρολόγιο, καλύτερη οθόνη (και σε μέγεθος και σε απεικόνιση), ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, φτηνότερη τιμή και το κυριότερο έχει Α-Ρ-Ι-Σ-Τ-Η θερμική συμπεριφορά και επίπεδα θορύβου σε αντίθεση με το ASUS 901 που κινδυνεύεις να πάθεις εγκαύματα από τις θερμοκρασίες που αναπτύσει.

1. εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης

2. εχει σαφως καλυτερη οθονη απο το advent σε απεικονιση, οι ιντσες ειναι κατι υποκειμενικο

3. εχει πανω απο την διπλασια αυτονομια

4. εχει την διπλασια εγγυηση (2 χρονια)

5 φυσικα και δεν αναπτυσει θερμοκρασια

6. θορυβος; εχει ssd...δεν καταλαβαινεις αν ειναι ανοιχτο η οχι σε σχεση με το advent

7. εχει καλυτερη καρτα δικτυου

8. εχει τεραστια κοινοτητα απο πισω

9. αν σε ενδιαφερουν τα mods προσφερει σαφως περισσοτερες ευκαιριες

10. η οθονη του δεν κανει τραμπαλα

11. εχει bluetooth

αυτα. το θεμα ειναι τι ζητα ο καθενας αλλα και τι απαιτησεις εχει

Δημοσ.
1. εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης

2. εχει σαφως καλυτερη οθονη απο το advent σε απεικονιση, οι ιντσες ειναι κατι υποκειμενικο

3. εχει πανω απο την διπλασια αυτονομια

4. εχει την διπλασια εγγυηση (2 χρονια)

5 φυσικα και δεν αναπτυσει θερμοκρασια

6. θορυβος; εχει ssd...δεν καταλαβαινεις αν ειναι ανοιχτο η οχι σε σχεση με το advent

7. εχει καλυτερη καρτα δικτυου

8. εχει τεραστια κοινοτητα απο πισω

9. αν σε ενδιαφερουν τα mods προσφερει σαφως περισσοτερες ευκαιριες

10. η οθονη του δεν κανει τραμπαλα

11. εχει bluetooth

αυτα. το θεμα ειναι τι ζητα ο καθενας αλλα και τι απαιτησεις εχει

1) δεν έχει καλύτερη ποιότητα απο το advent (msi wind)

2)δεν συμφωνώ

3)συμφωνώ αλλά με 50ε από ebay παιρνεις 9cel και πας για πάνω απο 7-8 ώρες αυτονομία

4)συμφωνώ

5)το advent είναι το ποιό ψυχρό(δοκιμασμένο)

6)Το advent εχει 120 σκληρό οπότε πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα και τελοίως αθόρυβο

7)Συμφωνώ (από αναφορές άλων αλλά εγώ δεν το έχω διαπιστώσει)

8)Και το advent msi wind εχει!

9)Δεν το γνωρίζω

10)Γιατί του advent κάνει? μήπως είδες κανένα διαλυμένο?

11)Και το advent εχει bluetooth

επιπλέον μπορείς να βάλεις mac

Με λίγα λόγια αξίζει γι'αυτό το επέλεξα :-)

• Moderators
Δημοσ.

+1 στον free-s, μονο ενα απο αυτα που ειπα θελω να αλλαξω.

Και συγκεκριμενα το (4).

Ο,τι ηλεκτρικο/ηλεκτρονικο πωλειται στην ΕΕ πρεπει να εχει 2 χρονια εγγυηση. Αρα ΑΝ (λεμε αααν) σου χαλασει στο δευτερο χρονο, θα τρεξεις λιγο παραπανω (ισως και με καταγγελια στο ΙΝΚΑ), αλλα την εγγυηση θα στη δωσουν.

Επισης, το γεγονος και μονο οτι ο βασιλης5 ειπε οτι κανει τραμπαλα η οθονη του Advent και οτι δεν εχει bluetooth αναδεικνυει το ποσο ανενημερωτος ειναι σχετικα με τo Advent.

Δημοσ.

Παντως εγω αν επαιρνα κατι τωρα δε θα αγοραζα ουτε το asus ουτε το advert ουτε τιποτα, μονο το dell θα αγοραζα επειδη εχει ενσωματωμενο 3g modem, και κανενα απο τα υπολοιπα δεν εχουν,

Υπάρχει και αυτό που παιρνει κάρτα 3g αλλά δεν ξέρω πολλές τεχνικές λεπτομέρειες!

http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://farm4.static.flickr.com/3051/2928440805_008b9a9e65_o_d.jpg&imgrefurl=http://ghz.gr/2008/10/10/%25CE%25BD%25CE%25AD%25CE%25BF-msi-wind-u120&usg=__xyWcPASlgmud1nHgsrhr3zC0P08=&h=428&w=499&sz=90&hl=el&start=2&um=1&tbnid=E2rcEf5jJfEV6M:&tbnh=112&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dmsi%2Bwind%2Bu120%26um%3D1%26hl%3Del%26cr%3DcountryGR%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:el:official%26hs%3D3Vu%26sa%3DG

Και τιμές για το u120 εδώ. http://www.skroutz.gr/s/69846/MSI-Wind-U120.html

Δημοσ.

για το bluetooth διαβασα τα specs απο κωτσοβολο-electroworld που επισης λενε πως το πουλανε 349 ευρω, πασο

οσο για την οθονη, το εχω δει απο κοντα ο ιδιος, και εχω διαβασει και απο αλλους χρηστες εδω μεσα, οποτε τα περι 'ποσο ανημερωτος ειμαι' να λειπουν.

αν ειναι να δωσεις +60 ευρω για μπαταρια, αυτοματως ξεπερνας το κοστος του 901.

επισης απο τοτε τα advent(msi) εχουν καλυτερη ποιοτητα απο τα ασους;το ακουσαμε κι αυτο..

ενας δισκος ssd σαφως και δεν πλησιαζει ουτε στο ελαχιστο, τοσο την θερμικη συμπεριφορα οσο και την παραγωγη ηχου ενος hdd. Το θεμα της χωρητικοτητας σε ενα νετμπουκ ειναι σαφως υποκειμενικο.

η κοινοτητα που υπαρχει πισω απο της ασους ειναι η μεγαλυτερη στην κατηγορια -οχι οτι κανει την διαφορα βεβαια στην τελικη επιλογη του αγοραστη.

οσο για μακ δεν εχω αποψη, αλλα σαφως αν ειναι συμβατα τα αντβεντ με mac OS τοτε σιγουρα καλυτερο για καποιον που ενδιαφερεται.

οσο για την κοινοτικη οδηγια με τα 2 χρονια για προιοντα που κατασκευαζονται και πωλουνται εντος ΕΕ το γνωριζω,απλα θελει τρεχαματα.σας το λεω εκ πειρας.

Εν ολογοις,δεν αντιλεγω πως αν οντως εχει 299 ευρω οπως εχουν πει στο φορουμ ειναι καλη ευκαιρια γι αυτα που προσφερει, αλλα γενικα δεν το θεωρω 'καλυτερο' απο το 901, με βαση τα δικα μου προσωπικα κριτηρια.

περι ορεξερως κολοκυθοπιτα

• Moderators
Δημοσ.

Ειναι υπο καθεστως "μονιμης προσφορας".

Απο 259 μεχρι 299 το εχουν σχεδον μονιμα.

Τωρα το εχουν 289. ;)

Αυτα και αλλα πολλα στο επομενο επεισοδιο :P

Δημοσ.

Απ' ότι βλέπω το ASUS 901 πωλείται στο eshop περίπου στα 380 ευρώ με την φοβερή χωριτηκότητα των 12gb (σ.σ: και από τα χειρότερα ssd που υπάρχουν) :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908060

Αν τώρα πάω στην λύση του advent...με 360 ευρώ μπορώ να έχω:

- Ένα netbook με συνολικά πολύ καλύτερο πληκτρολόγιο και οθόνη, δεκαπλασια αποθηκευτική χωριτηκότητα, σαφώς καλύτερη θερμική συμπεριφορά (βλ. παρακάτω), εργοστασιακό o/c στα 2.0Ghz, macos ready ;), πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων και Bluetooth (για όσους δεν γνωρίζουν).

- 2 μπαταρίες αντί για μία ( μια μεγάλης χωριτηκότητας 6cell/9cell και την μαμίσια των 3cell)

- 2GB RAM αντί για 1

- Τσάντα μεταφοράς αντί για θήκη

- Σε σχέση με το 901 μας περισσεύουν και 20 ευρώ για να τα κάνουμε ότι θέλουμε. (σ.σ: με άλλα 20 χτυπάμε και ένα external dvdrw ;) )

Όσο αφορά τις θερμοκρασίες που αναπτύσει το 901 ακόμη και με ssd (πόσο μάλλον αν βάλει δίσκο) παραθέτω τις απόψεις των δύο μεγαλυτερων site σε Laptop' s review:

Notebookreview

"Heat and Noise

Even with the low voltage processor and SSD drives, the ASUS Eee PC 901 produced an incredible amount of heat. While the temperatures didn't get as hot as some mini notebooks we've reviewed, the 901 did produce hotter temperatures than the MSI Wind. The bottom of the notebook got quite hot even under normal use"

Notebookcheck

"Temperature

Because of its slow rotating system fan and the small case size, the case of the netbook warms up to a maximum of 40°C"

Δημοσ.
Απ' ότι βλέπω το ASUS 901 πωλείται στο eshop περίπου στα 380 ευρώ με την φοβερή χωριτηκότητα των 12gb (σ.σ: και από τα χειρότερα ssd που υπάρχουν) :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908060

Αν τώρα πάω στην λύση του advent...με 360 ευρώ μπορώ να έχω:

- Ένα netbook με συνολικά πολύ καλύτερο πληκτρολόγιο και οθόνη, δεκαπλασια αποθηκευτική χωριτηκότητα, σαφώς καλύτερη θερμική συμπεριφορά (βλ. παρακάτω), εργοστασιακό o/c στα 2.0Ghz, macos ready ;), πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων και Bluetooth (για όσους δεν γνωρίζουν).

- 2 μπαταρίες αντί για μία ( μια μεγάλης χωριτηκότητας 6cell/9cell και την μαμίσια των 3cell)

- 2GB RAM αντί για 1

- Τσάντα μεταφοράς αντί για θήκη

- Σε σχέση με το 901 μας περισσεύουν και 20 ευρώ για να τα κάνουμε ότι θέλουμε. (σ.σ: με άλλα 20 χτυπάμε και ένα external dvdrw ;) )

Όσο αφορά τις θερμοκρασίες που αναπτύσει το 901 ακόμη και με ssd (πόσο μάλλον αν βάλει δίσκο) παραθέτω τις απόψεις των δύο μεγαλυτερων site σε Laptop' s review:

Notebookreview

"Heat and Noise

Even with the low voltage processor and SSD drives, the ASUS Eee PC 901 produced an incredible amount of heat. While the temperatures didn't get as hot as some mini notebooks we've reviewed, the 901 did produce hotter temperatures than the MSI Wind. The bottom of the notebook got quite hot even under normal use"

Notebookcheck

"Temperature

Because of its slow rotating system fan and the small case size, the case of the netbook warms up to a maximum of 40°C"

Τα είπες όλλα!!!!!!;)

Και είναι τα βήματα που σιγά σιγά κάνω! δηλαδή τσάντα , ram , και μπαταρία!! ααα θέλω και ποντίκι Bluetooth μου τη δίνουν τα ασύρματα με το μερκούτσι στο πλάι (έστω και μικρό)

Δημοσ.

οπως νομιζετε, οπως ξαναειπα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. παντως, στην αγορα των netbook ο σκληρος και ο αποθηκευτικος χωρος δεν ειναι ζητουμενο για ολους,

επισης, δεν ξερω τι λετε εσεις για τους 2 ssd του 901, εγω προσωπικα δεν εχω κανενα παραπονο.

δεν ξερω τι αναφερουν τα παραπανω reviews, εγω παντως δεν εχω διαπιστωση κανενα ιχνος υπερθερμανσης. Ισως τελικα ο καθενας γραφει οτι θελει...

ζητουμενο ειναι η φορητοτητα στην κατηγορια αυτη, και οχι οι επιδοσεις του δισκου.

και το 901 αντικειμενικα παρεχει καλυτερη φορητοτηα, την οποια συνδυαζει και με καλυτερη ποιοτητα.

ο καθενας κρινει και επιλεγει με βαση τις απαιτησεις του.

Αν καποιος περιοριζεται απο τον ατομ 1.6 και απο τον μικρης χωρητικοτητας δισκο, και θελει και μακ, τοτε καλυτερα να παρει εναν απο τους κλωνους του ΜΣΙ με καλυτερο το αντβεντ που ναι και φθηνο,

αν καποιος θελει να τρεχει απροβληματιστα windows-linux με θεαματικη για την εποχη και τον ανταγωνισμο αυτονομια τοτε παιρνει το 901

ειναι απλο πιστευω

Δημοσ.
αν καποιος θελει να τρεχει απροβληματιστα windows-linux με θεαματικη για την εποχη και τον ανταγωνισμο αυτονομια τοτε παιρνει το 901

ειναι απλο πιστευω

Απλά είναι αλλα δεν βλέπω να καταλαβαίνεις τι λεμε :-) Αυτό ακριβώς γράφω παραπάνω...ότι πέραν των υπολοίπων, με το advent και δίνοντας λιγοτερα χρήματα, μπορείς να έχεις πολύ μεγαλύτερη αυτονομία απο το 901.

Όσο για την τεράστια διαφορά στην φορητότητα μεταξύ των δύο μηχανημάτων, μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να το λάβω.

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι παιρνετε σαν τιμη του 901 τα 380 ευρω του e-shop?

Αντε δε το ξερετε το cloce στην αγγλια αλλα το εχω αναφερει σε αυτο το θεμα.

300+ ευρω (το Linux με τον 20αρι δισκο) ρε παιδια το δινει, εμπιστο καταστημα και το εχουμε χρυσωσει οι ελληνες.

Η κοντρα-συγκριση δε με ενδιαφερει αλλα να εχουμε κοινη βαση στην τιμη, ειδικα αν σκεφτουμε οτι το electroworld εχει λιγα καταστηματα (δεν ξερω αν στελνει πανελλαδικα).

289 το ενα και 300 περιπου το αλλο, αν ειναι να περνετε την μικροτερη τιμη για το advent παρτε την και για το asus αλλιως πειτε 349 to advent χωρις παζαρεμα μιας και δεν ειμαστε γυφτοι αλλα απλες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...