GinGin Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα σας, ψάχνω να αγοράσω netbook μικρούλι (8.9") και κάνω έρευνα αγοράς. Έχω δει τα διάφορα μοντέλα που κυκλοφορούν: Dell Mini 9, Toshiba NB100-12M, Asus EEE 901, MSI wind. Από ό,τι έχω ακούσει δεν το συμπαθούν το τοσιμπάκι γιατί δεν είναι λέει αρκετά πρωτοποριακό. Γενικά το θέλο για light χρήση όταν μετακινούμαι με τη δουλειά μου, αφού έχω και ένα εξαιρετικό Dell Latitude (γι'αυτό δεν θέλω κάτι πάνω από 9 ίντσες). Το Μini 9 και το Toshiba έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με διαφορά τον σκληρό (16 και 160 GB αντίστοιχα) και τη μνήμη (1GB στα 533 και 667 ΜΗz αντίστοιχα). Αξίζουν όμως τόσο τα 160 γίγα για netbook; Θα ήθελα τη γνώμη σας και τη συμβουλή σας σε περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από τα παραπάνω μοντέλα. Φιλικά
Orlandob Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 προσωπικα φιλε εχω το msi wind u100 με 2gb ram και 160gb σκληρο δισκο....φοραει windows xp sp3 και πεταει, το πληκτρολογιο ειναι ανετοτατο εκεινο που με χαλαει ειναι η αυτονομια του 2 ωρες και κατι.... επισης προσφατα πηρα το Ace aspire one 110L του εχω περασει windows xp lite version και ειναι γρηγορο....η οθονη και το πληκτρολογιο ειναι αρκετα καλα θα ελεγα.... σαν προταση με 8,9 οθονη εναι το Acer aspire one A150X με τον 160αρι δισκο..... αυτα απο μενα.....
stefa_1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Και εγω προτεινω acer.110L αν το θες για απλα πραματα ή 150L για να εχεις και σκληρο δισκο. Εγω περασα στο 150L winXP SP3 και πετουσε
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Acer Aspire One A150L (αν ξερεις να περνας απο εξωτερικη μοναδα Windows), η το Α150Χ με windows. Εναλλακτικα, το Advent 4211. Ειναι το ΙΔΙΟ με το MSI Wind U100 (μα ΙΔΙΟ ε, και η ποιοτητα η ιδια). Απλα η Advent το κανει rebrand για την αγορα της αγγλιας, και ο Κοτσοβολος/Electroworld τυχαινει να το φερνουν. Μη σε μπερδευει η τιμη, 260-300 παιζει ΠΑΝΤΑ (σε μονιμο καθεστως προσφορας). Αυτη τη στιγμη το εχουν προσφορα 289 Νομιζω ειναι η καλυτερη επιλογη, και με 10' οθονη.
Radiatedsoul Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Το νετβοοκ που θα παρεις να προσεξεις να εχει 6 cell μπαταρια, την μεγαλη δηλαδη. Οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω, καλα χρυσα ολα τα μικρα, ωραιο το μεγαλο πληκτρολογιο και το ντιζαιν, αλλα αν διαρκει η μπαταρια 2 ωρες να τα βρασω. Εγω προσωπικα εχω το asus 901 και ο μονος λογος που το προτημησα απο τα υπολοιπα ειναι η 6 cell μπαταρια που εχει, και διαρκει με ολα αναμενα και σερφαρισμα 5-6 ωρες αναλογα ποσο εχω ανεβασει την φωτηνοτητα της οθονης του (με 40% φωτηνοτητα σερφαρω για 6 ωρες χαλαρα). Προτεραιτοτητα η μπαταρια και μετα ολα τα υπολοιπα, τα οποια ειναι λεπτομεριες, επειδη ολα τις ιδιες επιδοσεις εχουν, ιδιο επεξεργαστη φορανε. σημειωση: το asus 901 εχει ssd σκληρο δισκο γιαυτο και εχει την μικροτερη καταναλωση απο ολα τα μικρα με κανονικο σκληρο δισκο, και επεισης ειναι και το ποιο μικρο σε διαστασεις απο ολα.
atrias Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 +1 για το asus 901 γιατί έχει πραγματικά την πιο μεγάλη αυτονομία από όλα τα netbook που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή
basilis5 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 αν δεν σε απασχολει το θεμα σκληρου, το 901 ειναι μονοδρομος μετα αν θες, του βαζεις εναν runcore ssd και φυσαει πραγματικα, αν δεν σε καλυπτουν τα 4+8 γιγα (εγω εχω και μια καρτουλα 16γιγα για αρχεια)
panos2000gr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Η ιδανική λύση για μένα είναι το advent 4211 από Κωτσόβολο/Electroworld στα 289 ευρώ. Από εκεί και πέρα εναλλακτικά με επιπλέον 60 ευρώ πέρνεις μια δεύτερη μπαταρία (μεγάλης χωριτηκότητας) και του βάζεις και 2 gb RAM. Με 349 ευρώ συνολικά έχεις ίσως το καλύτερο netbook της αγοράς (οθόνη, πληκτρολόγιο, τεχνικά χαρακτηριστικά κτλ). Επιπλέον είναι και το πιο mac-friendly netbook, αν βέβαια σε ενδιαφέρει κάτι τετοιο.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Ρε παιδια το EEE 901 εχει μεν ολα τα καλα που λετε (πιο μικρο απο ολα ειναι, πιο μικρο ομως πληκτρολογιο απο αλλα εχει, και αβολο), αλλα απο την αλλη κοστιζει ΕΚΑΤΟ ευρω παραπανω απο το advent (MSI) που εχει και 10ρα οθονη και 120/160 σκληρο συν τοις αλλοις. Για τους δισκους, καλοι χρυσοι οι SSD, αλλα σε netbooks μπαινουν απλες μνημες NAND (σαν αυτες που εχουμε στα USB φλασάκια μας). Οι οποιες ειναι μεν αξιοπρεπεις, αλλα σε εγγραφη πολλαπλων μικρων αρχειων σου κανουν το βιο αβιωτο. Κι επισης, εγω προσωπικα δε θα δεχομουν σε καμια περιπτωση να ειχα μονο 12GB "σκληρο"... Αυτος ισα που φτανει για τα απολυτως βασικα. Ενω με το Advent, μπορεις με ενα 60ρι να παρεις μια 6cell μπαταρια, κι ετσι να εχεις (σε σχεση με το 901): 1)Μεγαλυτερο πληκτρολογιο λογω χωρου απο τη λιγο μεγαλυτερη οθονη. 2)Σκληρο 10πλασιου+ μεγεθους απο τον SSD (συν οτι δε θα εχει τις παιδικες ασθενειες των SSD). Η αυτονομια δεν επηρεαζεται και τοσο, ειδικα με την μπαταρια 6κελιων. 3)10ρα οθονη αντι για 8,9 (πολυ σημαντικο για μενα, ειδικα αν "τα θες τα ματακια σου"). Και ολα αυτα σε μικροτερη τιμη...! Δικια σου η τσεπη, εσυ αποφασιζεις
free-s Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Ρε παιδια το EEE 901 εχει μεν ολα τα καλα που λετε (πιο μικρο απο ολα ειναι, πιο μικρο ομως πληκτρολογιο απο αλλα εχει, και αβολο), αλλα απο την αλλη κοστιζει ΕΚΑΤΟ ευρω παραπανω απο το advent (MSI) που εχει και 10ρα οθονη και 120/160 σκληρο συν τοις αλλοις. Για τους δισκους, καλοι χρυσοι οι SSD, αλλα σε netbooks μπαινουν απλες μνημες NAND (σαν αυτες που εχουμε στα USB φλασάκια μας). Οι οποιες ειναι μεν αξιοπρεπεις, αλλα σε εγγραφη πολλαπλων μικρων αρχειων σου κανουν το βιο αβιωτο. Κι επισης, εγω προσωπικα δε θα δεχομουν σε καμια περιπτωση να ειχα μονο 12GB "σκληρο"... Αυτος ισα που φτανει για τα απολυτως βασικα. Ενω με το Advent (και ξανασημειωνω: 10 οθονη, πολυ πιο ξεκουραστη απο τις 8,9), μπορεις με ενα 60ρι να παρεις μια 6cell μπαταρια, κι ετσι να εχεις (σε σχεση με το 901): 1)Μεγαλυτερο πληκτρολογιο λογω χωρου απο τη λιγο μεγαλυτερη οθονη. 2)Σκληρο 10πλασιου+ μεγεθους απο τον SSD (συν οτι δε θα εχει τις παιδικες ασθενειες των SSD). Η αυτονομια δεν επηρεαζεται και τοσο, ειδικα με την μπαταρια 6κελιων. 3)10ρα οθονη αντι για 8,9 (πολυ σημαντικο για μενα, ειδικα αν "τα θες τα ματακια σου"). Και ολα αυτα σε μικροτερη τιμη...! Δικια σου η τσεπη, εσυ αποφασιζεις +1 Πολλά λες 60άρι για μπαταρία 6cell Θα παραγγείλω την 9cell απο ebay 50e
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δε παραγγελνεις 2 λεω γω... θελω κι εγω μια και δεν εχω παρει απ εξω ποτε μου
kostasfalcon Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 προσωπικα φιλε εχω το msi wind u100 με 2gb ram και 160gb σκληρο δισκο....φοραει windows xp sp3 και πεταει, το πληκτρολογιο ειναι ανετοτατο εκεινο που με χαλαει ειναι η αυτονομια του 2 ωρες και κατι....επισης προσφατα πηρα το Ace aspire one 110L του εχω περασει windows xp lite version και ειναι γρηγορο....η οθονη και το πληκτρολογιο ειναι αρκετα καλα θα ελεγα.... σαν προταση με 8,9 οθονη εναι το Acer aspire one A150X με τον 160αρι δισκο..... αυτα απο μενα..... Και εγω πηρα το acer aspire 110L το οποιο ειχε linux και του περασα XP αλλα σερνεται. Του περασα και μια light version αλλα δεν εβλεπε το wifi modem μου. Σου ειναι ευκολο να μου δωσεις pm ενα λινκ απο αυτα που περασες? - εχουν προβλημα με το ιντερνετ? Ευχαριστω.
tolis_01 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Και εγω πηρα το acer aspire 110L το οποιο ειχε linux και του περασα XP αλλα σερνεται. Του περασα και μια light version αλλα δεν εβλεπε το wifi modem μου. Σου ειναι ευκολο να μου δωσεις pm ενα λινκ απο αυτα που περασες? - εχουν προβλημα με το ιντερνετ? Ευχαριστω. Τα journaling filesystems σέρνονται στους ssd των netbooks. NTFS έβαλες?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Εγω μιλησα για το 150L με το σκληρο δισκο. ΕΠισης, αν διαβασες και το προηγουμενο ποστ μου εδω, γενικα σερνονται τα XP (ειδικα με NTFS) σε NAND SSD, γιαυτο και δε προτεινονται netbooks με SSD.
Orlandob Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 εγω τα εβαλα σε fat32 τα Xp.....διοτι γνωριζα οτι αμα τα εβαζα σε ntfs o ssd θα ηταν σαν κουτσουρο.... :-D :-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.