Προς το περιεχόμενο

Gia deite enan tropo lishs tou B. tou 4ou thematos tis fysik

StRatiGos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

afou edioksa ta tetragona anti na paro + -<BR>pira apolyto \Lω - 1/c1ω\=\Lω - 1/c2ω\ kai gia na diokso to apoluto adi na paro dio periptoseis eipa:i xoritikotita C1 einai prin tin sixnotita sintonismou opote to kykloma parousiazei xoritiki simperifora kai Zc > ZL opote evgala to apolyto me (-).Gia tin c2 eipa oti einai meta ton sintonismo kai i simperifora einai epagogiki opote evgala to apolyto xoris (-).<BR>kai mou vgike<P>Einai sosto???

Δημοσ.

Εγώ αυτό το έλυσα διαφορετικά,ρώτησα την καθηγήτριά μου και μου είπε οτι είναι σωστό...Είπα: Εφόσον έχουμε ένα συγκεκριμένο RLC κύκλωμα,στο οποίο συμβαίνει για 2 <B>διαφορετικές</B> τιμές του πυκνωτή,C1 και C2 το ρεύμα που περνάει να είναι σταθερό,τότε για τις 2 αυτές τιμές το κύκλωμα συντονίζεται...Επομένως:<P>Για την πρώτη περίπτωση:<BR>Zc1=ZL<==>1/C1ω=Lω <==>1/C1=Lω^2 (σχέση 1)<P>Για την δεύτερη περίπτωση, πάλι το κύκλωμα συντονίζεται, άρα:<P>Zc2=Lω <==>1/C1ω=Lω <==> 1/C1=Lω^2 (σχέση 2).<P>Με πρόσθεση κατά μέλη των (1) και (2) προκύπτει η δοθείσα.....Στηρίχτηκα στο οτι όταν για 2 τιμές του πυκνωτή το ρεύμα σταθερό, το κύκλωμα συντονίζεται και το ρεύμα γίνεται max.... smile.gif" border="0<P>Φιλικά,<BR>Jheremias<p>[ 31-05-2001: Message edited by: Jheremias ]

Δημοσ.

Φίλε Στρατίγκο αν η εξήγηση που έγραψες είναι αυτή που έκανες post εδώ νομίζω δε θα την δεχτούν γιατί δεν μπορείς να πεις ότι η χωρητικότητα είναι πριν τη συχνότητα! Δεν στέκει κάτι τέτοιο. Η δική σου απάντηση φίλε Jheremia είναι σίγουρα λάθος γιατί το κύκλωμα δεν μπορεί να βρίσκεται σε συντονισμό για δυο διαφορετικές τιμές της χωρητικότητας c του πυκνωτή! Θα έπρεπε να άλλαζε και το L. Το (Lω-1/ωc)^2 δεν μπορεί να πάρει την ίδια τιμή για δυο τιμές του c εκτός κι αν το c πάρει αρνητική τιμή, πράγμα αδύνατο. <P>Παιδιά εγώ τη γνώμη μου σας είπα και δεν θέλω να νομίσετε ότι σας κάνω τον εξυπνάκια. Διορθώστε με αν νομίζετε ότι κάνω λάθος.<P>Φιλικά<BR>---Sniper---<p>[ 01-06-2001: Message edited by: Sniper ]

Δημοσ.

Φίλε Sniper,ίσως και να έχεις δίκαιο.Αλλά να σε ρωτήσω κάτι,όταν στο Ίδιο RLC κύκλωμα,στο οποίο τα L,ω είναι σταθερά,το <B> μόνο </B> που μπορεί να αλλάζει είναι η χωρητικότητα του πυκνωτή,καταφέρνουμε να πετύχουμε (με κάποιο τρόπο,(δεν μας λέει η άσκηση πως και δεν μας ενδιαφέρει) το ρεύμα να έχει σταθερή τιμή,και <B>ίδια</B> για τις 2 τιμές του πυκνωτή, δεν σημαίνει πως πετύχαμε με κάποιο τρόπο συντονισμό για τις 2 αυτές τιμές του πυκνωτή; confused.gif" border="0 confused.gif" border="0 <P>Δηλαδή για τον ίδιο λόγο που επιτρέπεται αλλάζοντας μόνο τη χωρητικότητα του πυκνωτή να πετύχουμε ίδιο <B> ρεύμα </B> (μια και Iεν=Vεν/Z, όπου Z εξαρτάται από τις τιμές των Ωμικών αντιστατών,του L, του ω, που όλα είναι σταθερά, και από το C,που είναι μεταβλητό) ,έτσι δεν γίνεται για τις 2 αυτές τιμές το κύκλωμα να είναι σε συντονισμό, μια και η τιμή του ρεύματος είναι η ίδια; confused.gif" border="0 <P>Αν έχω λάθος διορθώστε με please...<P>Φιλικά,<BR>Jheremias<p>[ 01-06-2001: Message edited by: Jheremias ]

Δημοσ.

Κάτσε να στο θέσω τότε αλλιώς το θέμα.. Λοιπόν στην κατάσταση συντονισμού έχουμε ZL=Zc ok? Αυτό σημαίνει ότι Lω = 1/ωc. Η άσκηση λέει ότι αλλάζοντας ΜΟΝΟ την χωρητικότητα του πυκνωτή και τίποτα άλλο, έχουμε την ίδια ένδειξη ρεύματος για δύο διαφορετικές χωρητικότητες. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι έχουμε πετύχει το |Lω-1/ωc| να είναι το ίδιο για δύο c. Εάν τώρα είχαμε συντονισμό αυτό θα σήμαινε ότι αυτή η διαφορά θα έκανε μηδέν πράγμα αδύνατο για δυο διαφορετικά c. Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι το ZL-Ζc να είναι ίσο με Zc-ZL.<P> Φιλικά<BR>---Sniper---<p>[ 01-06-2001: Message edited by: Sniper ]

Δημοσ.

Sorry αυτό που ήθελα να γράψω ήταν ότι βρήκαμε ότι ZL-Zc1=Zc2-ZL. Το Ζc1 δεν είναι ίσο με το Zc2! Τέλος πάντων πάει η φυσική. Αλλά έστω κι έτσι ήταν κρίμα αυτά τα μόρια γιατί τα θέματα ήταν πολύ εύκολα και πολλοί πρέπει να έχουν γράψει καλά. Εγώ πρέπει να είμαι γύρω στο 19+ επειδή έκανα μαλακία αιτιολόγηση στην δημιουργία Εεπ στα δαχτυλίδια. Να δούμε τώρα τα μαθηματικά που προφανώς θα μας ξεσκίσουν. Τα λέμε κάπου αλλού...<P> Φιλικά<BR>---Sniper---<p>[ 01-06-2001: Message edited by: Sniper ]

Δημοσ.

Χεχεχε... smile.gif" border="0 smile.gif" border="0Δεν ξέρω...Η καθηγήτρια που ρώτησα μου είπε οτι είναι σωστό...Αλλά και η δική σου άποψη πάλι ευσταθεί...Τι να πεις...Τελικά μάλλον προκύπτει οτι το κύκλωμα είναι σε συντονισμό σε οποιαδήποτε περίπτωση...,μια και καταλήγουμε πάντα στη σχέση ZC=ZL.... wink.gif" border="0<P>Εννοείται πως δεν έχει νόημα να συζητάμε,για κάτι τετελεσμένο...Σου είπα, το πολύ πολύ να εχω πάρει 18 αντί 20.... wink.gif" border="0Λεπτομέρειες...Όσο για τα μαθηματικά, αν δεν πέσουν τίποτα αντι-sos, όπως Αντίστροφες συναρτήσεις και σύνθεση,και πέσουν βατά όπως Rolle, ολοκλήρωμα με άκρο x που να βγαίνει,μονοτονία καμπή, ακρότατα, τότε καλά θα πάμε...Αλλιώς...Είθε ο Θεός να μας λυπηθει!! Αν και ακούω πως....μάλλον παλούκια θα πέσουν..... frown.gif" border="0<P>Φιλικά,<BR>Jheremias<p>[ 01-06-2001: Message edited by: Jheremias ]

Δημοσ.

Πάντως έκανα λάθος στην διατύπωσή μου και το διόρθωσα στο προηγούμενό μου post. Ρίξε μια ματιά και θα δεις ότι δεν βγαίνει το κύκλωμα σε συντονισμό. Αν έχεις τα φυλλάδια του ΚΕΕ δες την ερώτηση 46. Κι αν έχεις και τις απαντήσεις ακόμα καλύτερα. Όσο για τα μαθηματικά πιστεύω ότι θα βάλουν πολλά! Να κάνουμε γύρω στις 2:30 ώρες να τα γράψουμε όλα! Το μέλλον θα δείξει...<P>Φιλικά<BR>---Sniper---<p>[ 01-06-2001: Message edited by: Sniper ]

Δημοσ.

Συμφωνώ...Ίσως να έχεις δίκαιο...Αλλά και σ'αυτήν τη σχέση που βγάζουμε,δηλ:<P>ZL-ZC1=-ZL+ZC2 συνεπάγεται πως 2ΖL=ZC1+ZC2..Μα αυτό δεν μπορεί επουδενί λόγο να συμβαίνει την ίδια στιγμή στο κύκλωμα,δηλαδή να έχουμε 2 διαφορετικές τιμές του Πυκνωτή,σωστά; ʼρα η σχέση προέκυψε: ZL=ZC1 την πρώτη φορά, με την πρώτη τιμή και ZL=ZC2 την δεύτερη φορά, με την δεύτερη τιμή! Γιατί,πως είναι δυνατόν να έχουμε 2 διαφορετικές τιμές του πυκνωτή την ίδια στιγμή στο κύκλωμα,το άθροισμα των εμπεδήσεων των οποίων να μας δίνει δυο φορές το Lω;;;Αυτό που θέλω να πω είναι πως η σχέση αυτή που δίνεις από πάνω προέκυψε από άθροιση των σχέσεων που ισχύουν όταν το κύκλωμα είναι σε συντονισμό!!!!!<P>Τέλος πάντων,πες μου την άποψή σου και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το Topic... wink.gif" border="0<P>Φιλικά,<BR>Jheremias<P>Υ.Γ Πάντως ελπίζω να μη χάσω όλες τις μονάδες,μια και τη σχέση την έχω αποδείξει...Φτου! Έχασα το 20! grin.gif" border="0<p>[ 01-06-2001: Message edited by: Jheremias ]

Δημοσ.

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by Jheremias:<BR><STRONG>Συμφωνώ...Ίσως να έχεις δίκαιο...Αλλά και σ'αυτήν τη σχέση που βγάζουμε,δηλ:<P>ZL-ZC1=-ZL+ZC2 συνεπάγεται πως 2ΖL=ZC1+ZC2..Μα αυτό δεν μπορεί επουδενί λόγο να συμβαίνει την ίδια στιγμή στο κύκλωμα,δηλαδή να έχουμε 2 διαφορετικές τιμές του Πυκνωτή<BR></STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Μα δεν μιλάμε για την ίδια χρονική στιγμή! Η σχέση που βρήκαμε δεν έχει σχέση με το χρόνο. Τέλος πάντων ας το αφήσουμε το topic, άμα πέσεις σε κανα διορθωτή και τον μπερδεψεις μπορεί να σου το πιάσει σωστό, αν και δεν το νομίζω frown.gif" border="0<P> Φιλικά<BR>---Sniper---

Δημοσ.

Φίλε Sniper,μάλλον έχεις δίκαιο τελικά...Τέλος πάντων,τελείωσε.... smile.gif" border="0<P>Για όσους δεν καταλαβαίνουν,μιλάμε για φυσική κατεύθυνσης Γ'λυκείου, όπως ήταν μέχρι φέτος...Γιατί από του Χρόνου,αλλάζει εντελώς η ύλη κατεύθυνσης.... smile.gif" border="0Καλά που τελειώσαμε!<P>Φιλικά,<BR>Jheremias<p>[ 01-06-2001: Message edited by: Jheremias ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...