Προς το περιεχόμενο

2η οθονη ως default

Street-Fighter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα εχω ενα netbook και εχω περασει τα mac :-)

Θελω να κανω την οθονη του υπολογιστη μου ομως ως κανονικη οθονη του netbook μου

δηλαδη οχι σαν 2η η σαν mirror αλλα ως defalult και αυτο γιατι αμα την κανω mirror δεν μου επιτρεπει να ανεβασω την αναλυση της οθονης πανω απο 1024x700 ενω κανονικα παει 1680x1050

Την βοηθεια σας παρακαλω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, πας κανονικά System Preferences - Displays, δεν επιλέγεις φυσικά mirror

αλλά τραβάς την μπάρα από την οθόνη του laptop στην external.

Ναι, είναι τόσο απλό...

Όταν έχεις συνδέσει μια εξωτερική οθόνη και πας System Preferences - Displays, εμφανίζονται 2 οθόνες που παριστάνουν την οθόνη του laptop και την εξωτερική οθόνη.

Η οθόνη του laptop (η οποία είναι default αρχικά) έχει στο πάνω μέρος μια μπάρα, την πιάνεις και την βάζεις στο πάνω μέρος της άλλης οθόνης. Τότε γίνεται η άλλη default.

Όταν έχεις συνδέσει μια εξωτερική οθόνη και πας System Preferences - Displays, εμφανίζονται 2 οθόνες που παριστάνουν την οθόνη του laptop και την εξωτερική οθόνη.

Η οθόνη του laptop (η οποία είναι default αρχικά) έχει στο πάνω μέρος μια μπάρα, την πιάνεις και την βάζεις στο πάνω μέρος της άλλης οθόνης. Τότε γίνεται η άλλη default.

Μαλιστα nice :D

Να ρωτισω και κατι αλλο πως γινετε τωρα να απενεργοποιήσω την οθόνη του laptop?

Ευχαριστω

Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στο Leopard (το ξεχάσανε!), υπάρχει όμως ένα κόλπο.

Πατάς το power για ν'ανοίξει το laptop (έχοντας συνδεμένη την εξωτερική οθόνη)

και μόλις φωτίσει η οθόνη του laptop κατεβάζεις το καπάκι.

Περίμενε λίγο και θα μπουτάρει με μόνη οθόνη την εξωτερική.

Αν έχεις bluetooth mouse ή keyboard πας System Preferences - Keyboard & Mouse - Bluetooth και επιλέγεις Allow Bluetooth devices to wake this computer.

Κοιμάται γιά πολύ λίγο και τον ξυπνάς με ένα κλικ.

Αν είναι USB mouse ή keyboard, δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι ισχύει το ίδιο πράγμα από default.

• 1 μήνα μετά...
Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στο Leopard (το ξεχάσανε!)

Δε νομίζω ότι το ξεχάσανε... Αυτή η επιλογή δεν υπήρχε στα 11 updates του Tiger, όπως επίσης και στα 6 updates του Leopard μέχρι τώρα. Είναι ίσως η πιο εκνευριστική απουσία feature μέχρι τώρα (για μένα τουλάχιστον). Θέλω να συνδέω την 17 οθόνη μου στο macbook και να σβήνει η εσωτερική του. Πολύ απλό. Δε θέλω να μειώνω την διάρκεια ζωής της εσωτερικής οθόνης του (πείτε το κόλλημα ή κόμπλεξ ή όπως αλλιώς θέλετε. Εμένα δε μ'αρέσει). Δε βρέθηκε κανένας να στείλει ένα e-mail στην Apple για να τους επισημάνει αυτή την έλλειψη; Αυτό θα κάνω εγώ, αμέσως τώρα.

edit: Η ειρωνία είναι πως με το bootcamp σε Windows XP, ο driver της κάρτας γραφικών με αφήνει να ενεργοποιώ/απενεργοποιώ όποια οθόνη θέλω, πολύ απλά με 2-3 κλικ. Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...