mindcrime Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσα το Linksys AG241 (v.2). Αγόρασα το Liksys WAG54G2 γιατί ήθελα να έχω wireless. Παρόλο που το ρύθμισα όπως και το παλιό, ενώ το AG241 είχε downstream 15500 περίπου, το WAG54G2 έχει 11800 περίπου. Χωρίς να ξέρω και πολλά υποθέτω πως πλέον με το καινούργιο modem-router χάνω αρκετά σε ταχύτητα. Έψαξα λοιπόν στο Insomnia και είδα ότι μπορείς να συνδέσεις ένα ενσύρματο με ένα ασύρματο μέσω Ethernet και με κάποιο τρόπο στο Internet να συνδέεσαι από το ενσύρματο και το ασύρματο να το έχεις μόνο για το wireless, κάτι σαν AP. Επειδή όμως δεν βρήκα καμιά αναλυτική (για άσχετους ) επιγραφή για το πως το κάνεις αυτό, μπορεί κάποιος να γράψει κάτι πιο αναλυτικό. Και τα 2 έχουν το κλασσικό μενού Linksys. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει αλλά δεν έχει δει το μενού, ας περιγράψει γενικώς την διαδικασία. Ευχαριστώ
vagpap Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Θα χρησιμοποιήσεις το ενσύρματο όπως απλά το χρησιμοποιείς όταν το έχεις μόνο του (με username & password και τις λοιπές ρυθμίσεις για τη σύνδεσή σου). Το ασύρματο θα το βάλεις σε Bridge mode και θα του αλλάξεις την IP σε κάποια διαφορετική από τη default του (πχ 192.168.1.2 αν το ενσύρματο έχει 192.168.1.1). Επίσης θα κλείσεις το DHCP server στο ασύρματο και θα το αφήσεις μόνο στο ενσύρματο. Καρφώνεις ένα lan καλώδιο μεταξύ των 2 και είσαι έτοιμος. Port forwarding κλπ κάνεις πλέον από το ενσύρματο μόνο. Τα μενού τα βλέπεις από τις αντίστοιχες IP.
mindcrime Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 DHCP το κλείνω τελείως ή βάζω στο DHCP Relay την IP του ρούτερ που παίρνει το Internet. Ποια η διαφορά στις δύο περιπτώσεις; Και μία ερώτηση πιο γενική. Έστω ότι έχω δώσει στο wireless IP 192.168.1.2 . Το notebook που θα συνδέεται ασύρματα ποια IP θα παίρνει; Υποθέτω ότι δεν μπορεί να πάρει την ίδια με το wireless. Άρα πως θα του δίνει IP το wireless;
vagpap Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ το έχω κλείσει εντελώς στο ασύρματο. Για το DHCP Relay δεν έχω απάντηση. Δε θα του δίνει IP το wireless. Θα του δίνει το wired. Λογικά θα πάρει την 192.168.1.3 μιας και θα είναι ελεύθερη στο pool. Το wireless απλά θα χρησιμοποιείται για να του δώσει σύνδεση στο δίκτυο 192.168.1.χ, gateway προς τα έξω θα παραμείνει το wired (192.168.1.1).
mindcrime Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 αυτό ήταν το μόνο που μπορούσα να φανταστώ και εγώ. Ευχαριστώ πάντως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.