Προς το περιεχόμενο

γερμανικο πληκτρολογιο

leoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο σημειο αλλα θελω να ρωτησω κατι.Προκειται να αγορασω το lenovo x300 απο Γερμανικο e-shop.Προφανως θα ερθει με γερμανικο πληκτρολογιο.Το αγγλικο θελει αλλα 90 ευρω.

Θα μου ειναι δυσκολο να δουλεψω με το Γερμανικο?Εχει μεγαλες διαφορες?Ευχαριστω.

Δημοσ.

η γερμανικη αλφαβητος εχει τους ιδιους λατινικους χαρακτηρες με την αγγλικη.

Απλα θα εχει μαλλον σημειωσεις για χαρακτηρες οπως το β(ss)

το οποιο μοιαζει με το δικο μας βητα και τροπους εισαγωγης umlaut που μοιαζουν με τα δικα μας διαλυτικα. Εσυ απλα θα πρεπει να θυμασαι πως μπαινουν τα ελληνικα γραμματα τονοι και διαλυτικα, ερωτηματικο τελικο ς και ο,τι αλλο υπαρχει γιατι αυτα δε θα αναγραφονται πανω στο πληκτρολογιο πληκτρολογιο

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

german keyboard

αλλα ειναι τοσο απλο, εχουμε ολο τον κοσμο στα ποδια μας και ακομα πνιγομαστε σε μια κουταλια νερο...

Δημοσ.

Κάποτε μου είχε δώσει ένας φίλος για λίγο καιρό ενα acer aspire με πληκτρολόγιο με αραβικά φαρσί. Εκεί να δείς. Αλλά όπως τα έιπε ο disqualified, αρκεί να θυμάσαι που είναι το κάθε τι.

Δημοσ.

το πρόβλημα με τα γερμανικά πληκτρολόγια είναι ότι ενώ είναι 99% ίδια με τα αγγλικά έχουν το "Υ" με το "Ζ" ανάποδα...

έτσι αν δεν γράφεις με "τυφλό" σύστημα και δεν το θυμάσαι/ ξέρεις αυτό θα μπερδεύεσαι για λίγο.

Αλλά αν αξίζει το λαπιτόπι... σιγά τα ωά

Δημοσ.

Επίσης θα πρέπει να θυμάσαι που είναι και κάποια σύμβολα

. : ' -

Για τα Ελληνικά άμα χρειαστείς κάποια βοήθεια μπορώ να σε βοηθήσω γιατί εγώ έχω γερμανικό πληκτρολόγιο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...