Προς το περιεχόμενο

Περί μαθηματικής απόδειξης.

kvgreco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
says who? μπορεί να έχουν πάει 4 και όχι 3. γιατί ντε και καλά πριν τους 3 αστροναύτες να είναι 2?

Μήν μπερδεύεσαι. Αν αποδείξεις οτι υπάρχουν 3 διαφορετικοί αστροναύτες, τότε μπορεί να υπάρχουν και 4, και 5 κτλ. Αν αποδείξεις όμως πως δεν υπάρχουν 3 διαφορετικοί, τότε δεν υπάρχει ούτε 4ος.

Ωραίος ο Krokodilos by the way.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μήν μπερδεύεσαι. Αν αποδείξεις οτι υπάρχουν 3 διαφορετικοί αστροναύτες, τότε μπορεί να υπάρχουν και 4, και 5 κτλ. Αν αποδείξεις όμως πως δεν υπάρχουν 3 διαφορετικοί, τότε δεν υπάρχει ούτε 4ος.

επειδή το 4 συμπεριλαμβάνει το 3? αυτό δε λες? (τι εννοείς με το διαφορετικοί αστροναύτες? αφού ο κάθε αστροναύτης διαφορετικός είναι)

μπορεί να ισχύει αυτό που λες in real life? γιατί όταν μου λες αστροναύτες το μυαλό μου πάει στην πραγματικότητα

Δημοσ.

Επειδή σε σύνολα με πληθάριθμο ίσο ή μεγάλύτερο μεγαλύτερο από N, μπορείς να σχηματίσεις μία ή περισσότερες N-αδες.

Δημοσ.
Επειδή σε σύνολα με πληθάριθμο ίσο ή μεγάλύτερο από N, μπορείς να σχηματίσεις μία ή περισσότερες N-αδες.

ναι το ίδιο πράγμα είπα και εγώ

Some months have 30 days, some months have 31 days. How many months have 28 days?

Δημοσ.

Έστω δύο συναρτήσεις που έχουν δύο κοινά σημεία στα χ1 και χ2,(ή η διαφορά τους έχει 2 ρίζες).

Αν δείξεις ότι δεν υπάρχει ρίζα στο (-οο,χ1), στο (χ1,χ2) και στο (χ2, +οο) είσαι ok

(το οποίο φαντάζομαι ότι είναι σχετικά εύκολο αφού πχ στο (-oo,x1) η μία είναι αυξουσα και η άλλη φθίνουσα

αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ή καλύτερα ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ότι δεν έχει 3 ρίζες αλλά ότι δεν έχει τρίτη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...