mayrozjack Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους! Αποφάσισα σήμερα να εγκαταστήσω το Debian GNU/LINUX 4.0 στο pc φίλου (ναι ξέρω ότι βγήκε το 5.0 άλλα αυτο είχα πρόχειρο!) Λοιπον... Ενώ η εγκατάσταση προχωράει κανονικά εμφανίζει πρόβλημα στο πακετο gtk2 ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι... Anyway, επιστρέφω στο μενου select and install και οταν διαλέγω εγκατάσταση του desktop environment το πρόβλημα παραμένει. Τελικά εγκαθιστώ μόνο το standard system, και το σύστημα με το οποίο καταλήγω είναι ένα λιτό linux σε περιβάλλον κονσόλας. Αμέσως μετά πληκτρολογώ startx προκριμένου να ξεκινήσω το GUI. Εκεί το σύστημα κρασάρει βγάζοντας εγχρωμες γραμμές στην οθόνη, ενώ το power led της αναβοσβήνει. Βασικά απελπίστικα, και κάνοντας τη διαδικασία 2-3 φορές απελπίστικα ακόμα περισσότερο... Καμιά βοήθεια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 αυτό που σου δημιουργεί το πρόβλημα (πρόβλημα στο πακετο gtk2 ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι... ) είναι "υπέυθυνο"* για την "σχεδίαση" των γραφικών στην οθόνη σου οπότε χωρίς αυτό .... δεν υπάρχει και ...startx προκριμένου να ξεκινήσω το GUI ελπίζω να σου απαντήσουν οι Debian-άδες αργότερα με τις κατάλληλες οδηγίες καλημέρα ! *περίπου, υπέυθυνο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπον εφοσον εχει εγκατασταθει ο xserver-xorg κανε dpkg-reconfigure xserver-xorg και ακολουθησε τον wizard αναλογα με την καρτα γραφικων και την οθονη σου.Αν παλι δεν δουλεψει τοτε χρησιμοποιησε τον vesa σαν driver στο xorg.conf σου και δες αν δουλευει ετσι.Αν ναι τοτε κατι παιζει με τους drivers της καρτα σου.Επισης αφου εισαι σε κονσολα προσπαθησε να ξανα περασεις το DE που θες και τον xorg.Περνα δοκιμαστικα icewm η κατι ελαφρυ να δεις αν ανοιγει ετσι γιατι παιζει το σφαλμα που σου εβγαλε να εχει σχεση με την εγκατασταση του gnome...(Για να αλλαξεις DE βαλε το αναλογο DE π.χ icewm-session στο xinitrc σου). Αλλαξε και το /etc/apt/sources.list σου για καλο και για κακο πριν τα ξαναπερασεις...βαλε ελληνικο server θα προτεινα παντως αμεσα να πας σε stable πλεον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mayrozjack Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Χειροτερο προβλημα..... Προσπάθησα να φορτωσω το Ubuntu 8.04 σε κατάσταση live cd, και εμφανίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, με τις εγχρωμες γραμμες στην οθόνη... Ο δίσκος που είχε το debian είναι πλήρως αποσυνδεμένος... Τωρα πραγματικά.....ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 νομίζω υπάρχει επιλογή στην αρχή να τρέξεις το ubuntu se safe graphics mode δοκίμασε την . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Αν με windows δουλευει τοτε μαλλον καποια ασυμβατοτητα παιζει με καποιον driver.Δοκιμασες με vesa στο xorg.conf ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Επειδη η εκδοση 4 του debian ειναι λιγο αρχαια, μηπως να δοκιμαζε και με κατι νεοτερο? Δεν ειναι μονο θεμα πακετων, ειναι και θεμα υποστιριξης του hardware απο τον πυρηνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mayrozjack Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Τελικά εγκαταστήσαμε το Ubuntu 8.04 σε safe graphics mode και παίζει μια χαρά... Δεν ξέρω ακόμα με το Debian τι θα κάνω... Σύντομα θα δοκιμάσω να το βάλω σε δικό μου μηχανημα και αναλογα με το αν θα υπάρξει πρόβλημα θα ξαναποστάρω. Ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθεια!! Α! Και δυο ερώτησεις off-topic: μπορώ να εγκαταστήσω το Debian 4.0 και μετά να προχωρήσω σε αναβάθμιση kernel και πακέτων ωστε να πάρω τελικά ένα σύστημα εφάμιλλο του Debian 5.0? Ρωτάω, για να μην κατεβάζω ξανά τα iso, ξανακαίω δισκάκια, κλπ, κλπ... Ακόμη, παρατήρησα ότι κατά την εγκατάσταση του Debian 4.0 δεν μου ζητήθηκαν ποτέ τα 2 επιπλέον δισκάκια της διανομής. Αυτό είναι πρόβλημα, ή κατι φυσιολογικό (λέγοντας φυσιολογικό, εννοώ ότι τα πακέτα που περιέχονται πρέπει να εγκατασταθούν χειροκίνητα)? Ευχαριστώ και πάλι!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 1) Γινεται να πας απο 4 σε 5 με μια απλη αλλαγη στο sources.list και κανοντας dist-upgrade. Το κακο ειναι οτι το update θα ειναι πολυ μεγαλο και ισως να σε συμφερει να κατεβασεις το .iso της 5 και να κανεις εγκατασταση κανονικα. 2) Τα 2 επιπλεον δισκακια ειναι για να τα προσθεσεις σαν sources με το "apt-cdrom add". Αυτο βεβαια το κανεις αν ΔΕΝ εχεις συνδεση στο internet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mayrozjack Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Άρα στην τελική και αφού θέλω να πάω στο Debian 5.0, τι είναι το καλυτερο που έχω να κάνω (με τα δεδομένα που υπάρχουν στην περιπτωση μου)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Εγκατασταση απο την αρχη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.