Προς το περιεχόμενο

Νοες samsung 1tb αλλα προβλημα...

murcielago580

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μολις εβαλα σε ενα καπως παλιο μηχανημα αυτον τον δισκο.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=1107399

Ομως η μητρικη μου υποστηριζει μονο sata 1 kai oxi sata 2.απο τα bios δεν αναγνωριζεται καν ο σκληρος και οταν ειναι συνδεδεμενος κανει και μια ωρα να ανοιξει το pc.ο δισκος ομως απο πισω δεν εχει Pin ετσι ωστε να συνδεσεις jumperaki και να τον κανεις να δουλευει σε sata1.απο το site της samsung ειχε καποια patch τα οποια τα γραφεις σε δισκετα και bootarei απο εκει ετσι ωστε να γυρισει απο μονο του se sata1.το θεμα ομως ειναι οτι οταν τρεχω αυτο το προγραμμα απο δισκετα βρισκει μονο τους παλιους σκληρους και μου λεει οτι δεν ειναι supported αυτοι.τι στο καλο γινεται?καμια βοηθεια καποιος?????

Δημοσ.

εχω και αλλον sata πανω εναν 250 gb τον οποιο τον βλεπει κανονικα.ομως οταν συνδεω και τον καινουριο δεν βλεπουν ta xp Ουτε τον παλιο....η μητρικη ειναι η 775v88+ της asrock του 2005 ειναι το Pc.λιγο παλιο...καμια ιδεα?

Δημοσ.

Τσέκαρε στο bios αν είναι first boot device ο δίσκος σου που έχει το λειτουργικό.Αν έχει μπει ο καινούριος σου δίσκος ή κάποια άλλη συσκευή δε θα bootάρει ποτέ, μιας και δεν βρίσκει bootloader.

Δημοσ.

το συστημα bootarei κανονικα απο τον δισκο που εχω πανω το λειτουργικο.λειτουργικο και bios δεν βλεπουν καθολου τον δισκο τον καινουριο ομως οταν ειναι συνδεμενος αργει παρα πολυ να ανοιξει...απο οτι καταλαβαινω η δεν υποστηριζει η μητρικη μου τοσο μεγαλο δισκο(δυσκολο βεβαια)η απλα πρεπει να του αλλαξω ταχυτητα σε sata1 για να τον δει επειδη δεν υποστηριζει sata 2...

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι δεν έχει σημασία αν είναι sata 1 ή sata 2 ο δίσκος,θα τον υποστηρίζει κανονικά η μητρική εφόσον υποστηρίζει sata γενικά.

Ξεκαθάρισέ μας αν ανοίγει, έστω και αν αργεί, όταν έχεις και τους 2 συνδεδεμένους πάνω.

Δημοσ.

ναι ανοιγει.αλλα κανει πανω απο 3 λεπτα να μπει στα windows.επισης και που ανοιγει δεν βλεπει τον καινουριο δισκο αλλα οταν ο καινουριος ειναι συνδεμενος τοτε τα windows δεν βλεπουν ουτε τον αλλο sata τον παλιο.

Δημοσ.

Τι εννοείς ότι όταν είναι συνδεδεμένος ο καινούριος τότε τα windows δεν βλέπουν ούτε τον παλιό? Σε αυτή την περίπτωση δεν θα bootαρε καν. Μήπως χάνω κάτι? Έχεις και τρίτο σκληρό στο μηχάνημα?

Δημοσ.

Καταρχην thanks για την βοηθεια.Ακου,εχω εναν δισκο ide 120 gb στον οποιο ειναι και τα windows.επισης εχω εναν sata 250 gb για δεδομενα.ολα δουλευουν καλα.ο καινουριος ο 1tera δεν αναγνωριζεται ουτε απο bios ουτε απο xp.αλλα οταν τον συνδεω τα windows δεν βλεπουν ουτε τον 250....επισης στην αρχικη μαυρη οθονη που σου λεει οτι εχεις ταδε cpu μνημη σκληρους κλπ πριν φορτωσει το λειτουργικο οταν ειναι συνδεμενος ο 1tera αργει παρα πολυ να βγαλει τα χαρακτηριστικα του pc αν.αλλα αν και κανει πολυ ωρα τελικα ανοιγει.

Δημοσ.

Δοκίμασε να μπεις windows χωρίς τον 1Tera συνδεδεμένο και προσπάθησε να τον συνδέσεις με εξωτερική θήκη, για να δεις αν τον βλέπει κανονικά ή αν σου κολλάει το μηχάνημα. Εάν ισχύει το δεύτερο μάλλον ο σκληρός πάει για απόσυρση. Είναι καινούριος?

Δημοσ.

και χωρις κουτι, ενω εισαι μεσα στο windows συνδεσε τον, δεν εχουν αναγκη οι sata δισκοι ειναι Hot plug.

Πανε στη διαχειριση δισκων και κοιτα αν τον αναγνωριζει, κανε και μια αναζητηση νεου υλικου

Δημοσ.

για δοκίμασε αυτό που λέει ο koprodogis. απλά να έχεις το σκληρό στο ρεύμα πριν ανάψεις το πισι. μετα σύνδεσε και το σατα καλώδιο(υποθέτω είναι καλύτερα να γίνει έτσι παρά να καρφώσει την πρίζα στον σκληρό όταν ήδη δουλεύει το μηχάνημα)... Επίσης έχεις βάλει το τελευταίο bios της μητρικής σου για να είσαι καλυμμένος και από αυτό το ενδεχόμενο; Το τελευταίο (αν και παλιό λόγω ηλικίας της μητρικής) είναι το 1.8. Αν μπορείς δοκίμασέ τον σκληρό σε κάποιο πιο σύγχρονο υπολογιστή...

Δημοσ.

ok παιδια μολις δοκιμασω θα σας πω αν εγινε τπτ.ευχαριστω ολους για την βοηθεια!!!!!

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

καλα θα με τρελανει.πηρα ενα κουτι για να τον κανω εξωτερικο αυτο εδω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700825'>http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700825

και τωρα με το που τον συνδεω τον βρισκει απο την usb θυρα σαν νεα συσκευη αλλα μου λεει οτι η εγκατασταση παρουσιασε καποιο σφαλμα και δεν βρισκει ο οδηγος το απαραιτητο λογισμικο....τα xp οτι σκληρο η φλασακι τους βαλεις δεν το αναγνωριζουν απο μονα τους????

ok παιδια μολις δοκιμασω θα σας πω αν εγινε τπτ.ευχαριστω ολους για την βοηθεια!!!!!

καλα θα με τρελανει.πηρα ενα κουτι για να τον κανω εξωτερικο αυτο εδω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700825

και τωρα με το που τον συνδεω τον βρισκει απο την usb θυρα σαν νεα συσκευη αλλα μου λεει οτι η εγκατασταση παρουσιασε καποιο σφαλμα και δεν βρισκει ο οδηγος το απαραιτητο λογισμικο....τα xp οτι σκληρο η φλασακι τους βαλεις δεν το αναγνωριζουν απο μονα τους????

Παιδια τελικα τον δισκο μολις τον βαλω στο εξωτερικο κουτι δεν τν βλεπει καθολου παλι.ουτε δειχνει οτι βρισκει νεα usb συσκευη ουτε τπτ.σκεφτομαι να τον παω πισω στο πλαισιο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...