thanosaek Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα... Έχω έναν φίλο που έχει έναν γνωστό που δουλεύει σε μία αποθήκη με Laptop Toshiba και μπορεί να μου βρει ένα Α300 σε πολύ καλή τιμή...Μου είπε όμως ότι δε μπορεί να μου κόψει απόδειξη...Ξέρει κανένας σας αν θα έχω εγγύηση.....???Η διαφορά σε λεφτά είναι πολύ μεγάλη και συμφέρει αλλά θέλω και εγγύηση....Με συμφέρει να το αγοράσω ακόμα και αν δεν έχω εγγύηση.....????Μπορώ να το φτιάξω μόνος μου όπως το Desktop....????
Allokotos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Όχι αφού δεν θα σου κόψει απόδειξη και δεν θα φαίνεται πουθενά η αγορά δεν θα έχεις εγγύηση. Τώρα το αν συμφέρει εξαρτάται και από το πόσο θα στο αφήσει αν και προσωπικά πιστεύω ότι χωρίς εγγύηση δεν αξίζει καθόλου.
HellasVagabond Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Αν το αγορασει μεσα απο την Toshiba θα εχει αποδειξη αφου τιποτα δεν φευγει χωρις αποδειξη απο καμια αποθηκη...Εκτος αν σκοπευει να κανει κατι αλλο.
thanosaek Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Ξέρει κανένας σας ποίες διαδικασίες γίνονται κατά την αγορά....??Αν το έπαιρνα από ένα άλλο μικρό μαγαζί ( όχι πλαίσιο, e-shop , multirama ) θα ενημερωνώταν η Toshiba για την αγορά.....????
HellasVagabond Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Η Toshiba τα πουλαει στα μαγαζια, απο εκει και περα δεν της δινουν και αναφορα τι πουλανε και που. Απλα οταν σου χαλασει και το πας στην Toshiba θα σου ζητησουν την αποδειξη αγορας.
basilis5 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 φυσικα και θα εχεις εγγυηση,τι του λετε του παιδιου; θα κανεις online registration και θα κατοχυρωθεις,και αν προκυψει θεμα σερβις και σου ζητησουν αποδειξη λες πως ηταν δωρο.αλλα απο το συστημα τους θα δουν πως εχεις κανει δηλωδη ο προιον κανονικα και ουτε γατα ουτε ζημια!
HellasVagabond Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Μα τι λες ? Με αυτη την λογικη οσοι εκλεψαν Toshiba Notebooks πριν κατι μηνες στις διαληλωσεις και καταστροφες θα τα εκαναν Register και θα ειχαν εγγυηση...Αυτο ΔΕΝ ισχυει. Και δωρο να ειναι η αποδειξη παλι ειναι απαραιτητη : 1) Για να δουν οτι ειναι αγορασμενο και οχι κλεμενο. 2) Για να δουν ποτε αγοραστηκε και αν ειναι μεσα στην εγγυηση καθοτι η αντιπροσωπεια μπορει να εδωσε το κομματι σε ενα μαγαζι αλλα αυτο να το πουλησε 2-3-4-5 μηνες μετα. 3) Για να δουν αν ειναι αγορασμενο απο επισημη εισαγωγη η οχι.
kakovatos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Μα φυσικά και χρειάζεται η απόδειξη, τι λέμε τώρα? Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκευάσει κάτι το service χωρίς την εγγύηση αγοράς του προϊόντος.
wraios80 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Μα τι λες ? Με αυτη την λογικη οσοι εκλεψαν Toshiba Notebooks πριν κατι μηνες στις διαληλωσεις και καταστροφες θα τα εκαναν Register και θα ειχαν εγγυηση...Αυτο ΔΕΝ ισχυει. Και δωρο να ειναι η αποδειξη παλι ειναι απαραιτητη : 1) Για να δουν οτι ειναι αγορασμενο και οχι κλεμενο. 2) Για να δουν ποτε αγοραστηκε και αν ειναι μεσα στην εγγυηση καθοτι η αντιπροσωπεια μπορει να εδωσε το κομματι σε ενα μαγαζι αλλα αυτο να το πουλησε 2-3-4-5 μηνες μετα. 3) Για να δουν αν ειναι αγορασμενο απο επισημη εισαγωγη η οχι. Έτσι είναι
PCharon Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 basilis5 βγάλε το avatar και βάλε ένα ομορφόπαιδο-μπρατσαρά γιατί θα σου χρειαστεί όταν θα σε ψάχνει ο thanosaek για να του καλύψεις την εγγύηση...
anjo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 ...συμφωνώ κι'εγώ παιδιά απόλυτα... έτσι είναι.... Μα τι λες ? Με αυτη την λογικη οσοι εκλεψαν Toshiba Notebooks πριν κατι μηνες στις διαληλωσεις και καταστροφες θα τα εκαναν Register και θα ειχαν εγγυηση...Αυτο ΔΕΝ ισχυει. Και δωρο να ειναι η αποδειξη παλι ειναι απαραιτητη : 1) Για να δουν οτι ειναι αγορασμενο και οχι κλεμενο. 2) Για να δουν ποτε αγοραστηκε και αν ειναι μεσα στην εγγυηση καθοτι η αντιπροσωπεια μπορει να εδωσε το κομματι σε ενα μαγαζι αλλα αυτο να το πουλησε 2-3-4-5 μηνες μετα. 3) Για να δουν αν ειναι αγορασμενο απο επισημη εισαγωγη η οχι.
madsc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Καταρχήν, εγγύηση έχεις βάση σειριακού του προϊόντος που πουλήθηκε ή του αριθμού της απόδειξης/τιμολογίου. Και τα 2 καταχωρούνται στη βάση δεδομένων της εκάστοτε εταιρείας/αντιπροσωπείας και βάση αυτών γνωρίζουν που ήταν το προϊόν από τη στιγμή που κατασκευάστηκε μέχρι τι στιγμή που πουλήθηκε στον τελικό καταναλωτή. Αυτά ισχύουν στην πράξη. Όμως, ναι υπάρχει περίπτωση να σου αρνηθούν την όποια εγγύηση χωρίς απόδειξη ακόμη και αν το είχες αγοράσει κανονικά από κατάστημα και την είχες απλά χάσει. Ο λόγος δεν είναι νομικός είναι απλά πως είναι μεγαλύτερη ταλαιπωρεία για αυτούς. Επειδή εμείς δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που θα πετύχει καλύτερη τιμή ο γνωστός σου στην Toshiba, καλύτερα ρώτα τον ίδιο για το αν θα έχεις εγγύηση και πως και που θα την επικαλεστείς αν χρειαστεί (εφόσον τον εμπιστεύεσαι πάντα). Γράψε εδώ την απάντηση του να σου πούμε. Ανάλογα με τον τρόπο που θα αποκτήσει ο ίδιος το προϊόν από την αντιπροσωπεία ενδέχεται να βρεθεί μπλεγμένος και ο ίδιος αν επικαλεστείς εγγύηση χωρίς απόδειξη και ψάξουν sn. Επικοινώνησε μαζί του πριν προβείς σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια. /sc
HellasVagabond Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Καταρχήν, εγγύηση έχεις βάση σειριακού του προϊόντος που πουλήθηκε ή του αριθμού της απόδειξης/τιμολογίου.Και τα 2 καταχωρούνται στη βάση δεδομένων της εκάστοτε εταιρείας/αντιπροσωπείας και βάση αυτών γνωρίζουν που ήταν το προϊόν από τη στιγμή που κατασκευάστηκε μέχρι τι στιγμή που πουλήθηκε στον τελικό καταναλωτή. Αυτά ισχύουν στην πράξη. Όμως, ναι υπάρχει περίπτωση να σου αρνηθούν την όποια εγγύηση χωρίς απόδειξη ακόμη και αν το είχες αγοράσει κανονικά από κατάστημα και την είχες απλά χάσει. Ο λόγος δεν είναι νομικός είναι απλά πως είναι μεγαλύτερη ταλαιπωρεία για αυτούς. Επειδή εμείς δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που θα πετύχει καλύτερη τιμή ο γνωστός σου στην Toshiba, καλύτερα ρώτα τον ίδιο για το αν θα έχεις εγγύηση και πως και που θα την επικαλεστείς αν χρειαστεί (εφόσον τον εμπιστεύεσαι πάντα). Γράψε εδώ την απάντηση του να σου πούμε. Ανάλογα με τον τρόπο που θα αποκτήσει ο ίδιος το προϊόν από την αντιπροσωπεία ενδέχεται να βρεθεί μπλεγμένος και ο ίδιος αν επικαλεστείς εγγύηση χωρίς απόδειξη και ψάξουν sn. Επικοινώνησε μαζί του πριν προβείς σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια. /sc Φιλτατε κανεις μεγαλο λαθος. Ο Σειριακος καταγραφεται οταν το κομματι αφησει τη αποθηκη. Το ποτε θα πουληθει στον τελικο καταναλωτη η αντιπροσωπεια δεν το γνωριζει και δεν νομιζω πως ειναι και υποχρεωμενο το καταστημα να την ενημερωσει στην τελικη. Εγω εχω παρει φορητο που ηταν στην βυτρινα καταστηματος για 6 μηνες. Δλδ αν δεν ειχα αποδειξη και μου χαλαγε μετα απο 19 μηνες και τους το πηγαινα λες να πιστευανε τον λογο μου οτι το εχω 19 μηνες η θα κοιτουσαν το Serial που θα ελεγε 25 μηνες και αρα θα ειμουν εκτος εγγυησεως ? Εξαλλου αν οντως το εχεις αγορασει πας και σου βγαζουν αντιγραφο της αποδειξης...Οποτε ο μονος λογος για να μην μπορεις να εχεις αποδειξη ειναι η οτι εχει ληξει η εγγυηση η οτι δεν ειναι αγορασμενο απο Ελλαδα η οτι ειναι κλεμενο.
madsc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 ... Εξαλλου αν οντως το εχεις αγορασει πας και σου βγαζουν αντιγραφο της αποδειξης... Άρα στην τελική με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο γνωρίζουν πότε το έχεις αγοράσει. Οποτε ο μονος λογος για να μην μπορεις να εχεις αποδειξη ειναι η οτι εχει ληξει η εγγυηση η οτι δεν ειναι αγορασμενο απο Ελλαδα η οτι ειναι κλεμενο. Η απλά να την έχεις χάσει. Δεν θα σου ξαναεξηγήσω τα αυτονόητα απλά για να γράφουμε, ιδίως όταν αυτοαναιρείσαι με τα λεγόμενα σου. Διάβασε πιο προσεκτικά τι γράφω από πάνω. thanosaek στην τελευταία μου πρόταση δώσε βάρος. Ανάλογα με τον τρόπο που θα αποκτήσει ο ίδιος το προϊόν από την αντιπροσωπεία ενδέχεται να βρεθεί μπλεγμένος και ο ίδιος αν επικαλεστείς εγγύηση χωρίς απόδειξη και ψάξουν sn. Επικοινώνησε μαζί του πριν προβείς σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια. /sc
basilis5 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 μαγκες, δεν ξερω τι λετε εγω οσες φορες εχω παει λαπτοπ σε σερβις (διαφορες μαρκες- σονυ,τοσιμπα,φουτζιτσου) ποτε δεν εδειξα αποδειξη...σιγα μην κανουμε αυτη τη δουλεια τωρα..αυτο ειναι το νοημα της δηπωσης μεσω ιντερνετ και επισης ετσι κατοχυρωνεσαι και σε περιπτωση κλοπης εγω πχ εχω δηλωμενο στη σονυ το κλεμμενο μου βαιο, και αν ποτε παει εκει για σερβις, τοτε ισως το ξαναπαρω στα χερια μου.. εντιτ: το πρωτο πραγμα που θα κανουν αν το πας για σερβις, ειναι να το γυρισουν αναποδα και να χτυπισουν το σειριακο κωδικο στο συστημα τους να δουν αν εχεις εγγυηση..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.