Προς το περιεχόμενο

προβλημα συγχρ. ήχου/εικόνας σε dvd

tasos__

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

έχω φτιάξει μερικά dvd από αρχεία .avi pal 25 fps.

όταν παίζουν τα dvd που έχω φτιάξει στο pc, είναι όλα μια χαρά.

σε 2 οικιακά players που έχω στο σπίτι έχω πρόβληματα συγχρονισμού εικόνας και ήχου όχι τόσο σημαντικά ενωώ 1 sec περίπου και φαίνονται οι ηθοποιοί σαν ντουμπλαρισμένοι. Μήπως ο σταθερός player έχει πρόβλημα να διαβάσει frames ή τα κάνει drop;

Αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω είναι εάν κάτι πήγε στραβά στη μετατροπή από avi se dvd ή αν φταίνε οι standalone players.

Αν είχα πρόβλημα στο re-encoding θα τα έπαιζε στο pc σωστά τότε; Γιατί στο pc όλα ρολόι εκτός αν το powerdvd αναγνωρίζει και διορθώνει κάποια bugs που έγιναν κατά τη μετατροπή σε dvd. Στέκει αυτό;

Δημοσ.

Οι software players είναι σίγουρα πιο ανεκτικοί από το τα standalone μηχανήματα.

Οι λόγοι για τους οποίους το DVD παίζει με προβλήματα στο DVD player σου μπορεί να είναι διάφοροι:

1. Ίσως το DVD player είναι απλά στα τελευταία του

2. Ίσως το DVD player έχει γενικότερο πρόβλημα να διαβάσει δισκάκια της συγκεκριμένης μάρκας που χρησιμοποίησες

3. Ίσως το δισκάκι είναι χαμηλής ποιότητας και το optical drive του PC σου κάνει καλύτερο error correction από το drive του DVD player

4. Ίσως στο πρόγραμμα που χρησιμοποίησες για τη μετατροπή έκανες λάθος ρυθμίσεις και ως αποτέλεσμα δεν παρήγαγε απολύτως DVD-compliant video και audio streams

Ίσως το πρόγραμμα που χρησιμοποίησες για τη μετατροπή ενσωματώνει:

5. χαμηλής ποιότητας encoders που δεν παράγουν απολύτως DVD-compliant video και audio streams, ανεξαρτήτως ρυθμίσεων

6. χαμηλής ποιότητας multiplexer που δεν πολυπλέκει με σωστό τρόπο video και audio streams στο τελικό αποτέλεσμα

7. χαμηλής ποιότητας DVD authoring module που δεν παράγει απολύτως compliant δομή DVD VIDEO

Δοκίμασε να αποκλείσεις ένα-ένα τα παραπάνω για να βγεις σε συμπέρασμα.

Δημοσ.

υπάρχει περίπτωση μια ταινια να ειναι με b-frames, delta frames ή κάτι άλλο και να μην είναι τεχνολογικά καινούριο το dvd player γι\αυτό να δυσκολεύεται;

Δημοσ.

Όχι, καθόλου. Και αυτό γιατί, όταν κάνεις transcoding (μετατροπή από ένα format σε ένα άλλο) στην πραγματικότητα ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:

1. Το αρχικό format πρώτα αποκωδικοποιείται από τον κατάλληλο decoder σε raw (ασυμπίεστο) video

2. Τα raw video frames οδηγούνται στην είσοδο του encoding stage του προγράμματος μετατροπής

3. Στην έξοδο του encoding stage παίρνεις το τελικό format

Άρα, ανεξάρτητα από το αρχικό format (MPEG-4 AVI με B-frames, MPEG-1/2, MPEG-4 AVC, DV-AVI, whatever), στο στάδιο 2 πάντα θα έχουμε καρέ ασυμπίεστου video.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...