max12 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα Εχω ορίσει να γίνεται port forwarding κάποια θύρα σε εσωτερικό IP. Για περισσότερη ασφάλεια, πως γίνεται τo port forwarding να επιτρέπεται μόνο σε κλήση από συγκεκριμένη IP του Inet ?
random Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 δεν ξέρω αν μπορει να γίνει κατι τέτοιο, τουλαχιστον με τα συνηθισμένα οικιακά ρουτερ που έχουμε. αλλα μπορει να γίνει στο software, ανάλογα ποιο πρόγραμμα εχεις βάλει να ακουει σε αυτη την πόρτα (της εσωτερικης ip). δηλαδη θελεις να μπορεις να συνδεθείς μόνο εσύ, μεσω μιας ip που ειναι ήδη γνωστή. προφανώς δεν ειναι κανένα p2p. τι τρέχεις σε αυτη την πόρτα; Apache? IIS? FTP? ssh? remote desktop? λειτουργικό Win ?
parsifal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Για περισσότερη ασφάλεια, πως γίνεται τo port forwarding να επιτρέπεται μόνο σε κλήση από συγκεκριμένη IP του Inet ? Είναι router-specific λειτουργία αυτή. Έχω δει Zyxel π.χ. που το υποστηρίζουν. Αν ο router σου δεν το υποστηρίζει, έχεις και την εναλλακτική να το αντιμετωπίσεις σε επίπεδο software όπως είπε κι ο random. Το port forwarding θα γίνει μεν, αλλά τα incoming connections μπορούν και πάλι να μπλοκαριστούν βάσει IP είτε από κάποιο software firewall είτε από την υπηρεσία που δέχεται τα connections (π.χ. ο FileZilla FTP Server έχει στις ρυθμίσεις του IP whitelists/blocklists) είτε από το ίδιο το Λ/Σ (π.χ. αρχείο /etc/hosts.allow σε Linux)
max12 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 τι τρέχεις σε αυτη την πόρτα; Apache? IIS? FTP? ssh? remote desktop? λειτουργικό Win ? Ευχαριστώ για το χρόνο σας. IP camera είναι και δεν έχει δυνατότητα περιορισμού των IP. Για τέτοιες ρυθμίσεις πάμε σε ακριβά router απ΄ότι βλέπω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.