Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι σχετικο, νομιζω ειναι το πλησιεστερο νημα που ισως υπαρχει απο καποιον μια απαντηση.

Μια νορμαλ τιμη για σωματιδια pm2.5 εντος σπιτιου, ποια θεωρειται;

18 hours ago, nzeppos said:

Ο ιονιστής είναι αυτός: https://www.skroutz.gr/s/20992475/Winix-Zero-Pro-Katharistis-Aera-90W-gia-CHorous-120m2.html

Το επίσημο φίλτρο είναι αυτό: https://www.healthyhouse.gr/filtra-antikatastasis/filtra-antikatastasis-winix-zero-pro-detail-107.html

Παραδείγματα συμβατών φίλτρων:

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, με καθημερινή χρήση, σχετικά τακτικό καθάρισμα κλπ, ένα φίλτρο κρατάει περίπου 12 μήνες. Αλλά πιστεύω έχει να κάνει και με το πόσο επιβαρύνεται. Άλλο να καπνίζεις μέσα στο σπίτι, να ανάβεις συνέχεια τζάκι, να μένεις σε περιοχή με αρκετά σωματίδια στον αέρα κλπ κι άλλο να είναι σχετικά καθαρή η ατμόσφαιρα.

Ευχαριστω!

Εχω ακουσει οτι ειναι ισως η καλυτερη εταιρια. Φυσικα αυτο φαινεται με το καλημερα και απο την...τιμή!

Βεβαια, οταν ειναι θεμα υγειας, δεν το συζηταμε. Αλλα σιγουρα θα ενδιαφερουν τον περισσοτερο κοσμο αξιολογες επιλογες σε οικονομικοτερη τιμη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τους λεμε και 'ιονιστες', οχι απλως 'καθαριστες' αερα...

Τα αρνητικα ιοντα, αποφορτιζουν, αν καταλαβαινω καλα, την ατμοσφαιρα;

Μπορει μεν να μην την καθαριζουν, οπως κανει ενα φιλτρο, αλλα ομως, επικουρικα, βοηθουν σε μια καλυτερη ατμοσφαιρα στο δωματιο;

Δημοσ.

Η θεωρία που ξέρω λέει ότι φορτίζονται αρνητικά τα σωματίδια που υπάρχουν στον αέρα και μετά προσκολουνται σε κάτι θετικό, όπως οι τοίχοι. 

Παλιά λέγαμε ότι αν βάλεις ιονιστη θα πλένεις τοίχους γιατί θα μαυρίζουν.

Δεν ξέρω αν στις νέες συσκευές η φορτισμένη σκόνη μένει με κάποιον τρόπο στην συσκευή. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυο αχρηστα πραγματα στη ζωη αυτη ειναι το air fryer (εφοσον εχεις ηδη φουρνο με αερα) και ο ιονιστης

Επεξ/σία από vagos789
  • Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ιονιστής σκέτος δεν έχει πολύ νόημα. Αλλά αν ένας καθαριστής αέρα με φίλτρα HEPA κλπ, έχει επιπλέον και λειτουργία ιονιστή, μάλλον δεν βλάπτει. Αρκεί φυσικά να μην είναι κινέζικος και να παράγει όζον ή να έχει άλλες παρενέργειες. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα κοιτούσα αρχικά σε μοντέλα που κατασκευάζονται ή έστω πωλούνται στις ΗΠΑ, γιατί νομίζω οι προδιαγραφές που θέτουν εκεί σε τέτοιες συσκευές είναι αυστηρότερες των ευρωπαϊκών.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, nzeppos said:

Νομίζω ιονιστής σκέτος δεν έχει πολύ νόημα. Αλλά αν ένας καθαριστής αέρα με φίλτρα HEPA κλπ, έχει επιπλέον και λειτουργία ιονιστή, μάλλον δεν βλάπτει. Αρκεί φυσικά να μην είναι κινέζικος και να παράγει όζον ή να έχει άλλες παρενέργειες. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα κοιτούσα αρχικά σε μοντέλα που κατασκευάζονται ή έστω πωλούνται στις ΗΠΑ, γιατί νομίζω οι προδιαγραφές που θέτουν εκεί σε τέτοιες συσκευές είναι αυστηρότερες των ευρωπαϊκών.

Αν παραγει οζον, ειναι το γνωστο κακο για το περιβαλλον, ή κανει κακο στην υγεια οσων ειναι στο χωρο; Η λειτουργια ιονιστη μπορει να το προξενησει αυτο;

---

Αναρωτιεμαι αν ο 'ιονισμος' ειναι τελικα τελειως fake, hype, useless.

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να προτείνω εγώ έναν air purifier που αγόρασα πρόσφατα και έχω μόνο θετικά να πω.
καθαρίζει πραγματικά τον αέρα, το νιώθεις όταν αναπνέεις. Αν ανάψεις τσιγάρο και ανέβουν τα μικροσωματίδια στο χώρο σε λίγη ώρα έχουν επιστρέψει στα minimum επίπεδα και δεν μυρίζει τσιγαρίλα. Είναι τελείως αυτόματος και έχει πολύ καλό app. Έχει επίσης ενσωματωμένο air quality monitor και ανάλογα του τι γίνεται στον χώρο δουλεύει ανάλογα.
Added bonus, συνεργάζεται με alexa και το Amazon Smart Air Quality Monitor.
https://www.amazon.de/dp/B0C8TVMFFP?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Επεξ/σία από spooker
Δημοσ.
1 hour ago, mindreader said:

Αν παραγει οζον, ειναι το γνωστο κακο για το περιβαλλον, ή κανει κακο στην υγεια οσων ειναι στο χωρο; Η λειτουργια ιονιστη μπορει να το προξενησει αυτο;

---

Αναρωτιεμαι αν ο 'ιονισμος' ειναι τελικα τελειως fake, hype, useless.

Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω το όζον των ιονιστών είναι επιβλαβές και για τα δύο, τόσο για την υγεία όσων μένουν στο χώρο, όσο και για το περιβάλλον γενικότερα αν πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τέτοιες συσκευές. Οι καλοί ιονιστές βέβαια  (με πιστοποιήσεις κλπ) διαφημίζουν ότι δεν παράγουν καθόλου όζον ή ρεαλιστικότερα ότι το παράγουν σε τόσο χαμηλές ποσότητες που είναι αβλαβές.

Από και πέρα το ερώτημα είναι κατά πόσο βοηθάει ο ιονισμός. Γιατί ναι μεν στη θεωρία ακούγεται καλός (σωματίδια με κατάλληλη σύσταση και κατάλληλο μέγεθος αναγκάζονται να προσκολληθούν σε επιφάνειες και άρα να μην αιωρούνται) αλλά δεν ξέρω αν αναφέρεται κάπου το ποσοστό βελτίωσης του αέρα και πόσο μεγάλη διαφορά κάνει ο ιονισμός. Όταν το είχα ψάξει, ο καθένας έλεγε τα δικά του οπότε δεν έβγαινε άκρη.

Νομίζω η καλύτερη λύση είναι οτιδήποτε έχει φίλτρα, τα οποία φυσικά πρέπει να συντηρούνται και να αλλάζονται τακτικά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...