kostas••• Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Και εγω σκεφτομουν τον electrolux γιατι ηταν πιο φτηνος. Αλλα διαβασα κριτικες που αναφερουν ενα βασικο μειονεκτημα.δεν εχει προφιλτρο και ετσι ολες οι σκονες μπαινουν μεσα στην συσκευη και μπλοκαρουν τα φιλτρα. Στην ουσια τα αχρηστευει μετα απο λιγο καιρο. Εγω τελικα κατεληξα στον winix u450, το εχω ενα χρονο,δεν εχει βγαλει προβληματα και κανει πολυ καλη δουλεια.
mkafetzis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 @georgexx και @ kostas... καλησπέρα, αφου ο Electrolux είναι ίδιος με τον Winix p300 δεν μπορούμε να βάλουμε τα φίλτρα του Winix? ακόμα να βάλουμε τα φίλτρα απο τον Winix U300 που είναι ακόμα καλύτερα?
georgexx Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Νομιζω η διαφορα του p300 απο το u300 ειναι το προφιλτρο,το οποιο ειναι βασικο αν εχεις κατοικιδια.τωρα οσον αφορα τα φιλτρα μαλλον τα ιδια ειναι,h13 heppa και ανθρακας.ο electrolux ειναι 70watt και εχει λιγο μεγαλυτερο card.θα δω το κουτι απο το υπογειο να σας πω ακριβως.εγω ειχα ταβανι τα 200 ευρω οποτε μου εκατσε κουτι ο συγκεκριμενος,τον winix δεν θα μπορουσα να το αγορασω,οπως ειπα εχουν πολλες ομοιοτητες εξωτερικα και στο τηλεκοντρολ,μεσα δεν ξερω τι παιζει,μπορει να εχουν αλλη ποιοτητα υλικων η μπορει να πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.θα μετρησω διασταση απο τα φιλτρα και θα σας πω,κοστος για το electrolux γυρω στα 60 ευρω για 1 heppa(1 χρονου) και 4 ανθρακα(καθε 3 μηνες για 1 χρονο).
kostas••• Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Ναι το προφιλτρο ειναι πολυ σημαντικο. Σκεψου δεν εχω κατοικιδιο στο σπιτι και παρολα αυτα καθε μηνα που καθαριζω το προφιλτρο βγαζω ενα καρο σκονη, σαν πουλοβερ. Σκεψου ολα αυτα να πηγαινουν κατευθειαν στα φιλτρα, μπλοκαρουν κατευθειαν....και εσυ νομιζεις οτι καθαριζουν τον χωρο!!! Οσον αφορα τα φιλτρα, της winix εχουν το προφιλτρο και τα φιλτρα μαζι μεσα σε μια κασετινα και επομενως δεν νομιζω να κανει σε αλλη μαρκα. Ασε που το φιλτρο ενεργου ανθρακα ειναι πιο χοντρο απο τις αλλες μαρκες, γι'αυτο στην winix u450 αλλαζεις φιλτρα μια φορα το χρονο και οχι καθε 3 μηνες οπως στην electrolux. Και κατι αλλο που διαβασα σε ενα ξενο φορουμ, η ιδια η winix παραγει τα μηχανηματα της electrolux καθως αυτη δεν εχει την τεχνογνωσια στον καθαρισμο του αερα. Αρα δεν εχει και την δυνατοτητα να ανταγωνιστει την winix σε ποιοτητα.
georgexx Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Γιατι να μπλοκαρουν τα φιλτρα?αφου εχει προφιλτρο ανθρακα.Απλως το 450 εχει ξεχωριστο προφιλτρο που το πλενεις.Δεν αντιλεγω κατι απο αυτα που λες,αυτο που σου λεω ειναι οτι το 450 ειναι αλλο μηχανημα με 2πλασια και βαλε τιμη, και φιλτρα 5 σταδιων οχι 4 οπως αυτο τα οποια νομιζω ειναι και πλενομενα.κανε συγκρηση με αυτο αν θες http://www.amazon.com/Electrolux-PureOxygen-Allergen-Filtration-Purifier/dp/B00IABVZGY που εκει το πουλανε και πιο ακριβο απο το winix και μαλλον εχει την ιδια κασσετα με το δικο σου.στο electolux(eap 300) τα φιλτρα τα αλλαζεις καθε 3 μηνες τον προφιλτρο ανθρακα και καθε χρονο το hepa.
mkafetzis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 έχω την εντύπωση απ' οτι έχω δει στις φωτό οτι ο P300 και o EAP300 είναι φασόν. Είναι ολόιδιοι. μόνο στο πλαινό πλαστικό έχουν μια διφορα. Αφου το control panel είναι ίδιο άρα και οι λειτουργείες τους είναι ίδιες. λογικά παίρνουν και τα ίδια φίλτρα. τώρα η διαφορά του P300 με τον U300 είναι οτι ο U300 παίρνει καλυτερα φίλτρα, τα οποία όμως μπαίνουν και στον P300. Θα συγκρίνω τα manual και θα σας πώ. Τώρα το φίλτρο άνθρακα δεν μπλοκάρει γιατί είναι πίσω απο το Hepa το οποίο είναι υπεύθυνο για την κατακράτηση των σωματιδίων. Το φίλτρο άνθρακα εξουδετερώνει μόνο τις μυρωδιές ,η UV λάμπα αποστηρώνει και ο ιονιστής φορτίζει θετικά ή αρνιτικά όσα σωματίδια περάσουν απο το hepa και πάνε και κολάνε στα έπιπλα στους τοίχους κ.λ.π. με αποτέλεσμα να μην αιορούνται στην ατμόσφαιρα. Τώρα το plasmawave δεν έχω προλάβει να διαβάσω τι είναι. μόλις διαβάσω θα σα πώ. Το θέμα είναι μπάινουν τα φίλτρα του P300 στον EAP300?
kostas••• Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 mkafetzis, ψαξε λιγο στο google να δεις ποσο επικυνδινη ειναι η συσκευη που εχει UVλαμπα και ιονιστη. Παραγουν οζον το οποιο ειναι καρκινογονο. Θελει προσοχη αυτο. Αυτος ηταν και ο βασικος λογος που αγορασα Winix, επειδη εχει πιστοποιητικα οτι δεν παραγει οζον. Οσον αφορα τα φιλτρα, στην Winix πρωτα ειναι το φιλτρο ανθρακα και μετα Hepa, δες μηπως ειναι και σε σενα ετσι, αλλιως σιγουρα δεν θα κανουν τα φιλτρα της Winix.
galan711 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 @kostas... οντως ισχυει οτι η ιονιστες παραγουν όζων και οτι ειναι βλαβερο για τους ανθρωπους? γιατι και εγω θελω να αγορασω μια συσκευη για το δοματιο του μωρου, αλλα αντι για καλο μπορει να κανω κακο στο μωρο... εχεις κανα λινκ να διαβασω στα ελληνικα? (με τα λιγα αγγλικα που γνωριζω δεν εβγαλα ακρη)
georgexx Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 παιδια αυτα τα 2 εχουν τεχνολογια plasmawave,σε review που εχω διαβασει στο αμαζον και ρωτησανε μερικοι (και για τις 2 μαρκες)στην electrolux απαντανε οτι ναι παραγει αλλα πολυ μικρη ποσοτητα που ειναι ακινδυνη και στη winix ειπαν παλι οτι ναι παραγει αλλα εκει δωσαν και αριθμο νομιζω 0.05.το καλο με τον eap300 ειναι οτι κλεινει και εγω προσωπικα το βαζω μονο οταν δεν ειμαστε σπιτι.
kostas••• Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 galan711, απο ελληνικα sites μπορω μονο να βρω αυτο http://www.healthyhouse.gr/siskeves-katharismou οπου μπορεις να δεις και τα πιστοποιητικα και ειδικα απο τον Δημοκριτο, οτι η συσκευη Winix δεν παραγει καθολου οζον. Επισης απο ξενα ειναι το wikipedia οπου γραφει: 'Ozone is a highly toxic and extremely reactive gas.[5] A higher daily average than 0.1 ppm (0.2 mg/m³) is not recommended and can damage the lungs and olfactory bulb cells directly.' Με απλα λογια αν παραγει η συσκευη πανω απο 0.2mg/m3 οζον, τοτε ειναι επιβλαβης για την υγεια του ανθρωπου.
mkafetzis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα. Πήρα τηλέφωνο τον αντιπρόσωπο και του έκανα ορισμένες ερωτήσεις. 1. Το plasmawave δεν είναι ιονιστής. Αυτο που κάνει είναι να ρουφάει τα μορια του νερού που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα και να να αφαιρεί το ενα υδογόνο. Το άλλο υδρογόνο μαζί με το οξυγόνο που μένουν ονομάζονται υδροξύλια. (ΗΟ). Τα υδοξύλια είναι αντισιπτικά. οπότε απελευθερόνοντας τα πίσω στο περιβάλον όπου βρει μικρόβιο πάει και κολάει επάνω του και το εξουδετερώνει. 2. Όταν γίνει διακοπή ρεύματος οι ρυθμίσεις χάνονται και πρέπει να ξαναανοίξεις το μηχάνημα να ξαναβάλεις τις ρυθμίσεις που θές. Αυτο λοιπόν αποκλείει να μπορέσεις να το δουλέψεις με χρονοδιακόπτη όπως ήθελα εγώ. ΠΧ. να μπαίνει το βραδυ και να σβήνει το πρωί ώστε να μην ασχολούμε μαζί του. 3. σημαντικό. Το μοντέλο είναι το U300 και οχι το P300. To P300 δεν εισάγεται στην Ευρώπη. είναι μόνο για Αμερική. που σημαίνει αν κάποιος παραγγείλει απο εξωτερικό P300 θα είναι στα 110V και όχι στα 220V. 4. To U300 είναι το πιο εξελιγμένο μοντέλο απο το P300. Δηλαδή έχει το προφίλτρο ή carbon ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε και έναι αυτο το πλαστικό διχτάκι που έχουν τα air-condition. δηλαδή τα φίλτρα του air condition που τα βγάζουμε και τα πλένουμε. 5. Ντράπηκα να τον ρωτήσω αν ο EAP300 είναι ίδιος με τον U300 αλλα και να τον ρώταγα είμαι σίγουρος ότι θα μου έλεγε οτι δεν είναι ίδιος. 6. Απο τις φωτογραφίες που είδα τελικά ο ΕΑP300 και ο U300 δεν πρέπει να είναι ίδιος ο χώρος μέσα που μπαίνουν τα φίλτρα. Ο Winix κάνει μια κουρμπα επάνω ενώ ο Electrolux είναι flat. Οπότε μάλλον δεν μπαίνουν τα φίλτρα του winix. κατα τα άλλα το υπολοιπο μηχάνημα είναι μάλλον ολόιδιο. απλώς αλλάζει το μπροστινό καπάκι μαζί με το πλαινό που κουμπώνουν. 7. Αυτο που κατάλαβα είναι οτι δεν είναι καμία τεχνολογία τρομερή (εκτος απο το plasmawave). Αν θέλει κάποιος μπορέι με λίγα λευτά να φτιάξει ένα μόνος του. Πέρνει τα φίλτρα. φτιάχνει μια καμπίνα απο MDF βάζει ένα ανεμιστηράκι υπολογιστή μεγάλο με τρείς σκάλες και ορίστε ο καθαριστής σας. αν θέλει και έχει και γνώσεις ηλεκτρονικές βάζει και ένα χρονοδιακόπτη, το κάνει και τηλεχειριζόμενο και το κρεμάει και στον τοίχο του και το κάνει και κάδρο. Αυτο που κάνει την δουλειά είναι τα φίλτρα. Επίσεις (σας βάζω ιδέες) υπάρχουν μαγαζιά που κόβουν φίλτρα HEPA και άνθρακα στις διαστάσεις που θές και τα προσαρμόζεις στο aircondition σου, εφόσον βέβαια έχει χώρο να μπει και το δουλέυεις στον ανεμιστήρα ή στην αφύγρανση και έχεις καιτ τα δύο. 8. Τέλος το συμπέρασμα που έβγαλα είναι οτι δεν αξίζει να δώσει κάποιος 150 ευρώ παραπάνω για ακριβώς ίδιο μηχάνημα με διαφορετικό logo. Τα φίλτρα, που κατα την γνώμη μου κάνουν το μηχανημα είναι τα ίδια. απλά στο ένα είναι κασσέτα, στο άλλο τα βάζεις ένα ένα. άσε που μπορέις να τα αλλάζεις και ξεχωριστά και όχι απαράιτητα όλα μαζί. @kostas... Αγαπητέ χωρίς να θέλω να κάνω τον ξερόλα και χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις ξέρω οτι το οζον σε μικρές ποσοτητες έχει ευεργετικές ικανότητες για τον ανθρωπινο οργανισμό γιατι έχει αποστηρωτικές ικανότητες. Σε μεγάλες ποσότητες απλώς παρα αποστηρώνουν τον οργανισμό με αποτέλεσμα να τον δηλητιριάζουν και όχι να προκαλούν καρκίνο. Τώρα απο τα λίγα που ξέρω, για να παραχθεί και να πουληθεί ενα προιόν όταν έχει πιστοποίηση είτε CE είτε οποιαδήποτε σοβαρού φορέα (γερμανικού, αγγλικού, αμερικάνικου) πάει να πεί ότι είναι ελεγμένο και κατασκευασμένο με συγκεκριμένες προδιαγραφές που έχουν οριστέι απο τους εκάστοτε δημόσιους φορείς ώστε να μην είναι επικύνδινο ή βλαβερό για τον άνθρωπο. Θα μου πείς όλα έναι κινέζικα, ψεύτικα κ.λ.π. Ναι. δυστηχώς τίποτα δεν παράγεται πια εκτός κίνας. παρα μόνο σε βιοτεχνικό και ιδιόχειρο προιόν. όμως αυτή δεν είναι λογική. γιατί τότε όλα ειναι επικυνδινα και βλαβερά. Όσον αφορα την συγκεκριμένη συσκευή Winix έριξα μια ματιά στο πιστοποιητικό του Δημόκριτου. το πιστοποιητικό δεν λέει αν παράγει ή όχι η συσκευή Όζον. αλλά οτι στις τρείς σκάλες του ανεμιστήρα δεν αυξάνονται τα επίπεδα του όζον στην ατμόσφαιρα. Επίσης το παράδοξο στο πιστοποιητικό είναι οτι αναφαίρει 4 mode και παρουσιάζει μετρήσεις για 3. Μπορεί να κάνω λάθος αλλα αυτό κατάλαβα εγώ απα αυτά που διάβασα. http://www.healthyhouse.gr/images/pdf/dimokritos.pdf Τέλος μπορεί να είμαστε μπανανία αλλα τουλάχιστον υπάρχουν κράτη που δεν είναι και τόσο, όπως η Αμερική και η Γερμανία (μιλάω για τους φορείς πιστοποίησης.) Άν είναι κάποιοι φορείς που μπορέις να εμπιστέυεσαι είναι ο αντίστοιχος Αμερικάνικος ΕΟΦ και ο Γερμανικός TUV. αυτή είναι η άποψή μου. και ένα ρητορικό ερώτημα.. καλά όλα αυτά..αυτό που θέλουμε είναι το καλύτερο για τα παιδιά μας. και εγώ για τα παιδιά μου ψάχνομαι για καθαριστή και όχι για μένα. αλλα όμως μήπως δεν κάνουμε καλά που θέλουμε να αποστηρώσουμε το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν? μήπως με όλα αυτά τελικά εμποδίζουμε το ανοσοποιητικό τους σύστημα να αναπτηχθεί ή να εξελιχθεί περεταίρω το DNA μας? Μήπως τα παιδιά μας μεγαλόνοντας τελικά γίνουν πιο ασθενικά στα βρωμερά και ανθυγιηνα περιβάλοντα που μεγαλώνουν? μήπως τα σκοτώνουμε εν αγνοία μας πιστέυοντας οτι έτσι τα προστατέυουμε? ποιος ξέρει? γιατί τα γυφτάκια που μεγαλώνουν μέσα στην βρώμα δεν αρρωστένουν ποτέ? (αστειαέβομαι. Δεν έχω γνωρίσει καμία γύφτισα για να την ρωτήσω...)
kostas••• Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Φιλε mkafetzis, συμφωνω οτι η αποστειρωση δεν κανει καλο και τα παιδια μας πρεπει να ερθουν σε επαφη και με τα μικροβια. Εσυ δεν ξερω σε ποιο μερος της Ελλαδας μενεις, αλλα εγω μενω στην Αθηνα και αφηνωντας το παιδι μου εκτεθημενο σε καυσαεριο, χημικα, σκονες και πολυ περισσοτερο σε αιθαλομιχλη, τοτε νομιζω οτι το σκοτωνω. Οι καθαριστες αερα δεν αποστειρουν τον χωρο, απλα μειωνουν την επιβαρυνση απο ολα τα παραπανω. Και τονιζω οτι απλα το μειωνουν, δεν νομιζω οτι υπαρχει μηχανημα που να καθαριζει στο 100%. Αλλα εστω και με αυτην την μειωση, μειωνονται αναλογα και οι πιθανοτητες να παθεις κατι απο ολα αυτα τα χημικα. Μειωνονται οι αλλεγιες για να μην πω για αλλα χειροτερα (ο καρκινος θεριζει) ειδικα σε επιβαρυμενες περιοχες. Οσον αφορα για το οζον που ειπες, μου κανει εντυπωση γιατι μια απλη ερευνα να κανεις στο google βλεπεις οζον και καρκινος μαζι. Τελος μπηκα στο επισημο site του AHAM (επισημος παγκοσμιως ανεξαρτητος φορεας σου συνιστω να μπεις να το δεις πολυ χρησιμο site για ολες τις σπιτικες ηλεκτρικες συσκευες) που ελεγχει τους καθαριστες πριν βγουν για κυκλοφορια και δινει και τα CADR RATES. Αν κανεις μια συγκριση βλεπεις οτι ο electrolux eap300 δεν πληρει τα κριτηρια για το οζον. Ο Winix αντιθετα πληρει τα κριτηρια για το οζον, οπως επισης οτι ειναι energy star χαμηλης καταναλωσης ρευματος, αντιθετα με τον electrolux. Επομενως προτειμω να πληρωσω 100 ευρω παραπανω αλλα να εχω παρει το καλυτερο δυνατο. Δεν σου λεω οτι ειμαι εξασφαλισμενος στα σιγουρα αλλα τουλαχιστον εχω κανει το καλυτερο που μπορουσα για το παιδι (και για μενα και την γυναικα μου φυσικα).
georgexx Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Certifications Swedish Asthma & Allergy Association RoHS Compliant Air Resource Board – Ozone Omission AHAM αυτα λεει οτι εχει παρει ο eap 300,τωρα τι ειναι αυτα δεν τα εχω ψαξει.εγω και το winix να ειχα παρει θα προτιμουσα να το ειχα κλειστο το plasmawave,τουλαχιστον οσο ειμαι σπιτι,και δεν το λεω εγω το λενε και σε καποια review που διαβασα
mkafetzis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα, Κώστα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. και εγώ ακριβώς το ίδιο με σένα νιώθω. Η ερώτηση ήταν απλώς ρητορική και γιαυτό δεν υπάρχει σωστό και λάθος απο την στιγμή που επιστήμη δεν μπορεί να δώσει 100% αποδεδηγμένη απάντηση. Επειδή δεν έχω καταλάβει καλά θα μπορούσατε Κώστα και Γιώργο να μου πείτε αν έχετε πάρει κάποιο απο τα δύο μηχανήματα ή σκοπεύετε να πάρετε? για να με βοηθήσετε σχετικά με το αν ο EAP300 παίρνει τα φίλτρα απο τον Winix. Τώρα σας έχω κι άλλο προβληματισμό. Ενας φίλος πήρε αφυγραντήρα. Στο σπίτι δεν έχει κεντρική θέρμανση αλλα ένα ηλεκτρικό σώμα και ένα air condition. Με αποτέλεσμα το σπίτι όταν γύρναγε απο δουλειά να έχει 16 με 17 βαθμούς κελσίου. Πήρε λοιπόν ένα αφυγραντήρα με ζεόλιθο και μου είπε οτι βρήκε την υγειά του. το σπίτι πλέον έχει κοντά στους 19 με 20 βαθμούς χωρίς θέρμανση και η ατμόσφαιρά έχει γίνει πολύ πιο ευχάριστη. Επίσης το πρωϊ που σηκώνεται το σπίτι δεν έχει παγωνιά. όντως πήγα σπίτι του και έχει μια ατμόσφαιρα χωρίς να κάνει κρύο αλλα ούτε και ζέστη. Απλά είναι μια ουδέτερη κατάσταση που νιώθεις άνετα. η υγρασία είναι 45 με 50 % σύμφωνα με το υργόμετρο που έχει. Άλλο η μία συσκευή και άλλο η άλλη. και έχουν και απο 200 ευρώ η καθεμία. που είναι πολλά τα λευτά. Την δανίστηκα λοιπόν και την έβαλα εχτές στην μάνα μου που έχει ισόγειο και έχει μια σχετική υγρασία. Σήμερα το πρωϊ που πήγα για να αδειάσω τον κάδο με το νερό ΄δεν είχε καθόλου παγωνιά και το σπίτι ήταν αρκετά ευχάριστο χωρίς θέρμανση. Δεν ΄ξέρω λέω.....ψάχνω....έχω πολλά προβλήματα...... :-D
kostas••• Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 mkafetzis, εγω εχω αγορασει απο περσι τον καθαριστη της Winix. Τα φιλτρα δεν χρειαστηκε να τα αλλαξω ακομα αλλα δεν νομιζω να κανουν στην electrolux. Παντως μπες στο site http://www.ahamdir.com/aham_cm/site/pages/index.html;jsessionid=A9EBA318D7633416B70CB756E3AD449E.node2?code=r.rac.AboutThisProgram και κανε συγκριση winix - electrolux να δεις αν περνουν τα ιδια φιλτρα. Για αφυγραντηρες ξερω οτι υπαρχουν 2 κατηγοριες, με κομπρεσορα και με ζεολιθο. Εχω ακουσει οτι αυτοι που εχουν ζεολιθο αυξανουν την θερμοκρασια 6-7 βαθμους. Αλλα κανουν τελειος διαφορετικες δουλειες οι υγραντηρες με τους καθαριστες αερα. Οι υγραντηρες τραβανε το νερο (υγρασια) απο τον αερα, απο την αλλη οι καθαριστες καθαριζουν απο τους τοξικους αεριους ρυπους. Παντως οπου και αν καταληξης, αν αγορασεις καποια συσκευη, μπες να μας πεις εντυπωσεις και σχολια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα