Προς το περιεχόμενο

προβλημα με RAM

yanniliki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν βαλω την 1giga μονη της στο 3ο λειτουργει κανονικα.. λοιπον ενα ακομα τεστ εκανα μολις... εβαλα την 1giga στην μεση και παλι εδειχνε 1,5 giga αλλα στην εκκινηση των windows πεταξε μπλε οθονη:P . μετα εβαλα στο 1ο 1giga στο 2ο 512 στο 3ο 256 αναγνωρισε παλι 1,5g αλλα στην εκκινηση wins μπλε οθονη... δοκιμαζω το ιδιο με μια διαφορετικη 256 εκανε τα ιδια ακριβως μονο που ξεκινησαν τα wins και μετα πεταξε την μπλε οθονη:P οποτε με βλεπω μαλλον με τα 1,5g 1&2 σλοτς :P

Δημοσ.

οταν τις εχω ολες με το siw μου τις βλεπει και τις 3 κανονικα ονομα ημερομηνια κτλ αλλα εχει μονο 1,5 giga και περνει αυτες που εχω στα σλοτ 1-2 σαν να την βλεπει δηλαδη αλλα να μην την βαζει στην φυσικη μνημη... αυτο με την ταση το εκανα... εδωσα παραπανω αλλα τιποτα ειχε 3 επιλογες +0,1V +0,2V +0,3V δεν νιωθει σε καμια επιλογη :P

Δημοσ.

Ακόμα δεν μου απάντησες (ή δεν το κατάλαβα) αν κοίταξες για αναβάθμιση στο Firmware.

Επίσης πες μας ποιά μητρική έχεις (κατασκευαστής και μοντέλο).

Σε μια παλιά QDI μετά από Firmware Update κατάφερα να βάλω ντιμάκι 1GB που πριν δεν το δεχόταν.

Αυτό με τα banks μου κάνει κάτι για dual side και single side μνήμες. Δλδ να έχουν τσιπς και στις δύο ή μόνο στην μία πλευρά.

Αν κατάλαβα καλά στην 1η θέση δέχεται ντιμάκια μνήμης διπλής πλευράς, ενώ στην 2η και 3η μόνο μονής πλευράς.

Οι μνήμες που έχεις πως είναι διαμορφωμένες (διπλής/μονής πλευράς);

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι δεν εψαξα για αναβαθμιση.. η μητρικη μου ειναι μια gigabyte p4 titan 533 GA-8IE533 ολες οι μνημες μου ειναι διπλης πλευρας

Δημοσ.

Απ ότι διάβασα με τα αγγλικά (άσχετου ) στο manual τις μητρικής σου δεν μπορείς να τοποθετήσεις σε παραπάνω από 2 slot και μέχρι 2 g σε αυτά για γνωστές τις αγγλικής διαβάστε παρακάτω (απόσπασμα από το manual )

Memory 3 184-pin DDR DIMM sockets

Supports PC2100 DDR or PC1600 DDR DIMM

Supports up to 2GB DRAM (Max)

Supports only 2.5V DDR DIMM

Step 2: Install memory modules

The motherboard has 3 dual inline memory module (DIMM) sockets, but it can only support a

maximum of 4 banks of DDR memory. DDR sockets 1 uses 2 banks, DDR sockets 2&3 share the

remaining 2 banks. Please refer to the following tables for possible memory configurations supported.

The BIOS will automatically detects memory type and size. To install the memory module, just push

it vertically into the DIMM socket .The DIMM module can only fit in one direction due to the notch.

Memory size can vary between sockets.

Support Unbuffered DDR DIMM Sizes type:

slot 1)64 Mbit (2Mx8x4 banks) slot 2)64 Mbit (1Mx16x4 banks) slot 3)128 Mbit(4Mx8x4 banks)

slot 1)128 Mbit(2Mx16x4 banks) slot 2)256 Mbit(8Mx8x4 banks) slot 3)256 Mbit(4Mx16x4 banks)

slot 1)512 Mbit(16Mx8x4 banks)slot 2) 512 Mbit(8Mx16x4 banks)

Total System Memory (Max2GB)

Notes: Double-sided x16 DDR memory devices are not support by Intel 845E/G chipset.

- 11 - Hardware Installation Process

English

H http://europe.giga-byte.com/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-8ie533_e.pdf

Δημοσ.

ωπ αυτο ηταν οντως καλο.. πινακακι λεει καθαρα οτι μπορω να βαλω μονο 2 διπλης πλευρας ram.... αρα η μοναδικη μου λυση ειναι να βρω αλλη μια του ενος giga η να μεινω με τις υπαρχουσες :P (καταραμενη σαβουρα:P )

Δημοσ.
ναι αλλα αν ηταν ετσι δεν θα μου αναγνωριζε την 512mb που εχω στο 2ο slot ετσι δεν ειναι?

Όχι ακριβώς.

Αν βάλεις 1ο=1GB 2o,3o=512MB τότε σου αναγνωρίζει στην 1η θέση όλο το 1GB και στις άλλες από 256ΜΒ, σύνολο 1,5GB, εκτός αν βλέπει την μισή 1GB και δέχεται τις 2χ512 κανονικά

Αν βάλεις 1η,2η=512ΜΒ και 3η=1GB, τότε σου αναγνωρίζει κανονικά τις 512 μάλλον επειδή είναι ίδιες και την μισή 1GB.

Πάντως γίνεται μπάχαλο. Προσπάθησε να έχεις 2 ίδια ντιμάκια του 1GB.

Δημοσ.

χαιρομαι τουλαχιστον που το αρχαιο pc μου εγινε ο λογος να μαθω αρκετα για τις ram μολις μου εδωσε ενας φιλος μου μια 1giga απο το παλίο του pc... αυριο θα την βαλω και θα σας ενημερωσω:P αν και με την γκαντεμια που με δερνει δεν θα ειναι συμβατη :P και ας ειναι και αυτη kingston:lol::lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...