Προς το περιεχόμενο

προβλημα με RAM

yanniliki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω εναν P4 και ειχα πανω 2 512 kingston σημερα μου εδωσε ενας φιλος μου αλλο 1GB και τις εβαλα μαζι... στις ιδιοτητες και στην εκκινηση μου λεει οτι εχω 1,5GB ενω οταν το βλεπω με το siw μου τις βλεπει και της 3 τι μπορει να συμβαινει? τις εχω δοκιμασει ολες ξεχωριστα και δουλευουν ολες.. τα φωτα σας :-)

Δημοσ.

Άλλαξε θέσεις στις μνήμες και βάλει 1η την 1gb ή ανακάτεψε τις θέσεις. Επίσης, δες αν υπάρχει firmware (ΒΙΟS) update στο site του κατασκευαστή της μητρικής.

Κάποιες μητρικές το παρουσιάζουν με κάποια ντιμάκια μνήμης.

Δημοσ.

το εκανα αυτο αλλα τπτ.. τωρα που το βλεπω με το everest μου λεει οτι εχω μια 1gb στο slot 1 και 512 στο slot 2... την αλλη τπτ

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

μηπως πρεπει να πειραξω τπτ στο bios? κανεις καμια ιδεα? :cry:

Δημοσ.

τα πρωτα τα εκανα ολα.. αν βαλω την 1gb μετα τις αλλες δεν την βλεπει το συστημα και βλεπει μονο οποια ειναι πριν.. οταν λεμε clear CMOS τι εννοεις? δεν ειμαι και πολυ σχετικος:-)

Δημοσ.

Ψάξε το πως γίνεται στο manuallι της μητρικής σου, αν δεν το έχεις, βγάλε το pc από την πρίζα, βγάλε την μπαταριούλα της μητρικής, πάτα και κανένα poweron και σε 2 λεπτά βάζεις μπαταρία και καλώδιο τροφοδοσίας και είσαι έτοιμος ;)

( Giggity gοοοο καινούργια επεισόδια πότε θα βγούνε ρε gmt :mad: )

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ:-) αν και μου φανηκε κουραστικο ολο αυτο :P θα το δοκιμασω αν και δουλευουν 2 μαζι σε οτι σλοτ τις βαλω αλλα δεν δουλευουν και οι 3 μαζι..:fear:

(ναι ρε γμτ και εγω τα περιμενω γκιγκιντι γκιγκιντι :P )

Δημοσ.

...έτσι όπως μου τα λες (ότι πάντα δεν δουλεύει το 3ό dimm, όποιο και να είναι αυτό) κάτι μου λέει ότι δεν φτάνει το ρεύμα, αν έχεις τέτοιες επιλογές (chipset/controller voltage) από το bios για δώσε λιγάκι ρεύμα παραπάνω ;)

Δημοσ.

BIOS Update είδες αν υπάρχει; Μπορεί να διορθώνει κάτι τέτοια περίεργα.

Επίσης μπορεί να μην δέχεται τέτοια ανακατέματα. Αν δλδ βάλεις άλλα 2χ512 στις άλλες θέσεις ή μόνο 2χ1GB στις 2 πρώτες να τις δει σωστά. Αν μπορείς δοκίμασε κι αυτό.

Δημοσ.

αυτο που λες πιστευω οτι ειναι... αυριο σιγουρα θα δω με μια καρτουλα 1gb ενος φιλου... αν δουλεψει θα προσπαθησω να κανω μια ανταλαγη :P

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

λοιπον εδωσα λιγη ταση παραπανω αλλα τα ιδια.. παρακατω γραφω τι λεει για τις μνημες το μανουαλ της μητρηκης..

''The motherboard has 3 dual line memory module sockets, but can only support amximun of 4 banks of ddr memory. ddr slot one uses 2 banks, ddr slot 2 &3 share the remaining 2 banks. the bios will automatically detects memory size and type. memory size can vary between sockets''

Δημοσ.

3 slot εχει... στο πρωτο βαζω την 1gb και στα αλλα 2 τις 512 αλλα μου αναγνωριζει μονο αυτη που ειναι στο 2 slot..

Δημοσ.

Συγγνώμη φίλε μου αλλά δεν το διάβασα ότι έχεις 3 slot μπας περίπτωση δώσε άκυρο στο ποστ μου

Δοκίμασες διάφορους συνδυασμούς ??όπως 1&2 512 MB 3 1 G H 1&3 512 mb 2 1G είναι κατινίστικο αλλά όλα παίζονται

Δημοσ.

το μονο που δεν εχω δοκιμασει ειναι να βαλω την 1giga στην μεση... οταν εβαλα την 1 γιγα στην δεξια δεν την εβλεπε καν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...