dimitris2006 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Ερευνητές νανοτεχνολογίας υποστηρίζουν πως έχουν σημειώσει επαναστατική δηλώνοντας ότι μπορούν να αποθηκεύσουν τα περιεχόμενα 250 DVDs σε επιφάνεια εμβαδού ενός κανονικού νομίσματος. Οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια Berkeley της Καλιφόρνια και Amherst της Μασαχουσέτης, ανακάλυψαν πως να στοιχήσουν συγκεκριμένου τύπου μόρια σε τέλειες συστοιχίες σε σχετικά μεγάλες επιφάνειες. Το επίτευγμα αυτό θα φέρει περισσότερα δεδομένα στην ίδια επιφάνεια, υψηλότερης ευκρίνειας τηλεοράσεις και επαρκέστερες φωτοβολταϊκές μονάδες. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες πέτυχαν αποθηκευτική πυκνότητα της τάξης των 10Tb (10240GB) σε μία τετραγωνική ίντσα, η οποία είναι κατά 15 φορές μεγαλύτερη της πυκνότητας που είχε επιτευχθεί στο παρελθόν. Πηγή: pcw.gr Πηγή: reuters.com Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2009 από dimitris2006
alexzzz Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 έχω ένα 2 ευρώ ταινίες και ένα 50 λεπτό mp3...
PCharon Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Άντε, πάμε για τον κβαντικό δίσκο να τελειώνει το παραμύθι...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Άντε, πάμε για τον κβαντικό δίσκο να τελειώνει το παραμύθι... woot serious business δεν μας νοιάζει πάντως τόσο η χωρητικότητα όσο η αξιοπιστία...χίλιες φορές προτιμώ να έχω πχ ένα "δίσκο" που να είναι 1000% ότι δεν θα χάσω τα δεδομένα μου παρά ένα δίσκο που να είναι 1 Petabyte
pournaras Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 woot serious business δεν μας νοιάζει πάντως τόσο η χωρητικότητα όσο η αξιοπιστία...χίλιες φορές προτιμώ να έχω πχ ένα "δίσκο" που να είναι 1000% ότι δεν θα χάσω τα δεδομένα μου παρά ένα δίσκο που να είναι 1 Petabyte Αυτος θα ειναι δισκος "ξε-petabyte" Εγω αυτο που δεν καταλαβα ειναι το Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες πέτυχαν αποθηκευτική πυκνότητα της τάξης των 10Tb (125GB) σε μία τετραγωνική ίντσα, η οποία είναι κατά 15 φορές μεγαλύτερη της πυκνότητας που είχε επιτευχθεί στο παρελθόν. Ποια η σχεση των 10tb με τα 125gb;
DragonlordP Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Εμένα μού φαίνεται ότι εννοεί terrabit (που και πάλι είναι λάθος, γιατί 10 terrabit=1250 gigabyte χοντρικά). 10 terrabyte ούτως ή άλλως είναι 10240 gigabyte και όχι 1250. Εκτός αν αντί για 125 ήθελε να γράψει 10250 ως στρογγυλοποίηση του 10240... που είναι λίγο ακραίο.
dimitris2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 το αλλαξα σε οσα gb ειναι το σωστο. απλα κατι δε θα εκαναν καλα στην αναδημοσιευση της ειδησης. πρωτοδημοσιευτηκε απο το reuters.com
PCharon Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Αν προσέξει πάντως κάποιος λίγο καλύτερα την είδηση, θα δει πως είναι τελείως άκυρα όλα τα σχόλια από κάτω περί σκληρών δίσκων (συμπεριλαμβάνομαι). Άλλο πράγμα έκαναν με άλλες εφαρμογές. Η σύγκριση με το DVD είναι για να μας κάνουν να κατανοήσουμε την πυκνότητα της ελεγχόμενα δομημένης ύλης... [edit] ώπα άκυρο, μπορεί και να έχει κάποια σχέση τώρα που είδα την αρχική είδηση, αφού μιλάει για τρανζίστορς. Τι να πω, μπερδεύτηκα...
21century Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Κβαντικές μηχανές, ολογραφική αποθήκευση, δις τρανζίστρο στους επεξεργαστές...σίγουρα αν το συζητούσαμε προετών θα μας έλεγαν φαντασμένους...
teo64x Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Κβαντικές μηχανές, ολογραφική αποθήκευση, δις τρανζίστρο στους επεξεργαστές...σίγουρα αν το συζητούσαμε προετών θα μας έλεγαν φαντασμένους... Τώρα θα κάνω κάτι που κανείς στο ελληνικό ίντερνετ δεν έχει τολμήσει να κάνει. Έτσι, για να λέω ότι είμαι ο πρώτος, για να μείνει το username μου στην ιστορία, θα το κάνω. Διαφωνώ με τον 21century.
kabamaru21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Κβαντικές μηχανές, ολογραφική αποθήκευση, δις τρανζίστρο στους επεξεργαστές...σίγουρα αν το συζητούσαμε προετών θα μας έλεγαν φαντασμένους... δυστυχώς η τεχνητή νοημοσύνη εχει μείνει στάσιμη...
pappous_soulis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δηλαδή παρατάμε τα blu-ray και πάμε σε κερματοδέκτες?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Κβαντικές μηχανές, ολογραφική αποθήκευση, δις τρανζίστρο στους επεξεργαστές...σίγουρα αν το συζητούσαμε προετών θα μας έλεγαν φαντασμένους... Eκπληκτική διαπίστωση και καινοτόμος σκέψη. Είσαι, για άλλη μία φορά, πρωτοπόρος και ρηξικέλευθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα