Προς το περιεχόμενο

Αναποδιά απ' το πουθενά...χαλασμένη Μ/Β...;

freedubus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το νέο μου πισί δούλευε άψογα μέχρι χτές.

Χτές λοιπόν δουλειά δεν είχε ο διάολος, αλλά είχα εγώ ένα πιστωτικό στο e-shop, τι να πάρω, λέω, ε, αφού την ξαναείδα κομπιουτεράς μοντίφικας κι έτσι, ας πάρω ένα ανεμιστήρι για τον επεξεργαστή, γιατί της μάνας του (sic) δε μου γέμιζε το μάτι. Πάω λοιπόν και παίρνω αυτό, καλούλι απ' όσα διάβασα, απλά ήθελε λίγο μανούρα για να μπεί (έπρεπε να λυθεί η μητρική και να βιδωθεί απο κάτω). Ε, μη δω μανούρα εγώ και δε χωθώ, λεω οκ ας το πάρω, σιγά, μια μητρική θα λύσω.

Το λύνω όλο, βγάζω μητρική, επεξεργαστή, μνήμες, gpu, βάζω την ψύκτρα (τυπικά και by the book η εγκατάσταση) το ξαναδένω, βάζω τα καλώδια... Μάλιστα. Νοικοκυρεμένα πράγματα. Αβασάνιστα. Απροβλημάτιστα.

Μέχρι εκεί.

Το βάζω στο ρεύμα, πατάω το κουμπί...αμ δε. Αρχισαν οι κλασικές μαλακίες (τόσα χρόνια χωρίς Pc μονο αυτά δε μου λειψαν).

Ολα γυρίζουν, φωτάκια ανάβουν, ανεμιστηρες δουλεύουν στο φουλ, drives ανοιγοκλείνουν...αλλά...το πισί δε μπουτάρει. Η οθόνη νεκρή. Τα πολυπόθητα "μπιπ" από το speaker της mb δεν ακούγονται.

Λοιπόν, για να μη τα πολυλογώ, δοκίμασα όλες τις τετριμμένες λύσεις, έβγαλα μπαταρία, reset cmos, εβγαλα μνημες, άλλαξα θέση σε κάρτες, εβγαλα gpu, το ξανάλυσα και το ξανάδεσα όλο απ' την αρχή, τίποτα.

Μητρική είναι, έτσι;

Γαμω το τέτοιο της τέτοιας της MSI δλδ. Tόσο εύκολα χάλασε; Ποτέ δε μου είχε χαλάσει μητρική, κάποτε έπαιζα μπάλα με αυτά και δεν πάθαιναν τίποτα και μου χάλασε τώρα στα γεράματα;

Και δε φτάνει αυτό, είναι και αγορασμένη απ' το e-shop. To μόνο πράγμα που αγόρασα απ' το e-shop βρήκε να χαλάσει!! Φτου ρε που...

Πείτε μου οτι δεν είναι μητρική. Πείτε μου οτιδήποτε. Τα χω παίξει.

σπεκς:

CORSAIR 550VXEU

AMD ATHLON X2 7750 2.7

CORSAIR 4GB DDR2-800 PC2 6400 (2 x 2GB)

MSI K9A2 CF-F (γαμ$%&*#*)

SAPPHIRE HD 4850

Δημοσ.

Εγω παλι στοιχηματιζω οτι καποιο καλωδιο δεν συνδεσες σωστα. Κι εγω την πατησα πριν λιγο καιρο που ελυσα το κατεβαστηρι και μετα εβαλα λαθος τα καλωδια που ειναι για το Power, HDD Led, Reset κτλ. Για τσεκαρε τις συνδεσεις σου.

Δημοσ.

κοιτα αμα ηταν asus θα ελεγα οτι καμια ..."απροσεξια" θα ειχες κανει αλλα αφου ειναι msi,πετα την οπως ειναι οσο προλαβαινεις και παρε asus!!!

παιζει να καηκε.........

Δημοσ.

Eliaskir, oλόσωστα. Τα είχα σημειώσει σε χαρτί πριν, για να μην κάνω μαλακία.

Ετσι κι αλλιώς, και λάθος βαλμένα να ήταν, θα μπούταρε. Μόνο το power νομιζω θελει.

Δημοσ.

lol τι ειναι το σιμακι?

freedubus μηπως εβγαλες τον επεξεργαστη και στραβωσες κανα pin? ή μηπως εκοψες κανα πυκνωτη κατα την τοποθετηση? Οι μητρικες δεν καιγονται ετσι απλα ρε γμτ.

Δημοσ.

Το έκανα κι αυτό ήδη. Ολα τα σιμάκια, ένα ένα τα σιμάκια, σε διαφορετικές θήκες τα σιμάκια, καθόλου σιμάκια...

(Νιώθω οτι ειμαι 10 χρονια πριν, τότε όντως υπήρχαν σιμάκια και τα ίδια τράβαγα και τότε)

EliasKir, δε στράβωσα pin, τη mb βέβαια την παίδεψα λίγο μέχρι να μπεί η ψύκτρα, αλλά προσεκτικά, γειωμένος και τα σχετικά. Δεν έκοψα πυκνωτη, να άγγιξα παίζει, αλλά ήμουν γειωμένος ξαναλέω.

Δημοσ.

Γενικά τις βίδες (και τις μητρική-κουτι και τις μητρική-ψύκτρα) τις είχα σφίξει αρκετά, αλλά και τώρα που τίς χαλάρωσα δεν άλλαξε τίποτα.

Δημοσ.

Δε βγαζεις τελείως και την ψυκτρα απο πάνω;Δε ξερω τι ψυκτρα ειναι και πως δενει στο μοδερμπορντ αλλα αμα χρειαζεται να πιανει και πισω απο τη mobo (αν καταλαβα καλα) μηπως βρισκει πουθενα και βραχυκυκλώνει την πλακετα.Δοκιμασε να την βγαλεις εντελως.

Δημοσ.

Α, ρε συ, οι βίδες της ψύκτρας, περνάνε από τις τρύπες της μητρικής και βιδώνεται με κάτι παξιμαδάκια πάνω σε ένα κομμάτι σίδερο στο πίσω μέρος της μητρικής. Λές αυτό να ακουμπάει στο σασί και βραχυκυκλώνει; Αλλά και πάλι δε νομίζω, το κομμάτι σίδερο αυτό είναι μονωμένο με ένα πλαστικό αυτοκόλλητο (που οι οδηγίες λένε να μην αφαιρεθεί γι αυτο ακριβώς το λόγο), και το σασί έχει χάλκινους αποστάτες, ε, του πούστη...

Θα το τσεκάρω πάντως.

εντιτ: το τσέκαρα, τσίμα τσίμα είναι, 1 χιλιοστο κενό έχει, το οποίο με το σφίξιμο της μητρικής πάνω στο σασί παίζει να εξαφανίζεται και να γίνεται επαφή. Μήπως φταίει αυτό τελικά; Παίζει να βάλω κάτι ενδιάμεσα για να το μονώσει;

Δημοσ.

Αν δεν ειναι μπελας καλυτερα βγαλτην για λιγο να δεις αν ξεκιναει το πισι.Αν βραχυκυκλωνει η ψυκτρα ειναι επικινδυνο παντως.Αν δεν εισαι σιγουρος σε ποιο σημειο βραχυκυκλωνει προσεχε μη σου κανει ζημια.

Δημοσ.

Τελικά αυτό ήταν. Να' σαι καλά Τάκη, καλή ιδέα!

Εβαλα την παλιά ψύκτρα, και όλα εντάξει. Ξεκινάει κανονικά, όπως πρίν.

Προφανώς η νέα ψύκτρα ακουμπάει στο σασί και βραχυκυκλώνει. Εχει ένα κομμάτι σίδερο όπως είπα που είναι μονωμένο. Αλλά τα 4 παξιμάδια που τη σφίγγουν στις γωνίες, δεν είναι, είναι γυμνά. Και αυτά βρίσκουν στο σασί προφανώς.

Το θέμα είναι οτι απο κεί που έβριζα την MSI, τώρα βρίζω την CoolerMaster (και μαζί κι εμένα που τη διάλεξα).

Μπορώ να βάλω κάτι να τα μονώσω αυτά τα παξιμάδια; Κάποιο πλαστικό ή κάτι τέτοιο; Μονωτική ταινία ας πούμε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...