Προς το περιεχόμενο

Δικαιοσύνη στο διαμοιρασμό πόρων στα torrent

nickolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kατεβάζω ένα νέο torrent με 5πλάσιους leechers από seeders.

Πρακτικά πάντα έχω ratio αρκετά πάνω από το 1, συνήθως κοντά στο 1,5 κατά την ολοκλήρωση του κατεβάσματος και η ερώτησή μου είναι ΓΙΑΤΙ???

Αφού υπάρχουν και seeders που δίνουν χωρίς να πέρνουν, δε θα έπρεπε στο τελείωμα του κατεβάσματος να έχω ratio κάτω από 1?

Προφανώς δεν έχω πρόβλημα με το ratio, αλλά με το ότι αργώ να κατεβάσω αφού δίνω με 100+ΚΒ και πέρνω με ~70ΚΒ. Κανονικά, αφού υπάρχουν και οι seeders δε θα έπρεπε να κατεβάζω λίγο πιο γρήγορα από ότι ανεβάζω? ...και εν πάσει περιπτώσει, ακόμη και χωρίς seeders δε θα έπρεπε το upload μου να είναι παρόμοιο με το download μου?

Γιατί συμβαίνει αυτό και δε λαμβάνω όσα δίνω?

Υπάρχουν προγράμματα που να "κλέβουν" στα torrent τους άλλους?

edit: Eννοείται πως αναφέρομαι σε torrent με πολλούς χρήστες

Δημοσ.

Φυσικά και κλέβουν αν έχουν ενεργοποιημένο το DHT,και καλά συνδέεσαι απευθείας με τους χρήστες χωρίς να λειτουργεί ο tracker κι έτσι δεν μετράει το συγκεκριμένο ratio.Επίσης μπορεί οι υπόλοιποι να δίνουν για upload πολύ λίγα Kbs.

Δημοσ.

Δεν ειναι απαραίτητο οτι οι άλλοι "κλέβουν". Μπορει να έχει ο άλλος 5 ενεργά τορεντ, και να ανεβαζει με 20 στο καθενα, ενω εσυ με 1 να του δινεις ολο το διαθεσιμο σου up: 100.

και τέλως πάντων, εγώ δεν ασχολουμε με το ratio μου ανα torrent, αλλα με το ratio μου ανα tracker.

ενα συνηθισμένο, δημοφιλές τορεντ, πχ. μια ταινια του τελευταιου 6μηνου, 0,5-4 Gb, που οταν τελειωσω το κατέβασμα μπορει να εχει >50 seed/leechers, την κόβω αμέσως κι ας έχω 0.20,

ενώ κάτι σπάνιο, ή μεγάλο πχ. κάτω απο 5 seeds, ή >15 gb σύνολο, μπορει να το seedάρω για βδομάδες συνέχεια και να φτιαξω (για το συγκεκριμένο) ratio > 10.0

Δημοσ.

πολύ υλικό θα πρέπει να ανέβει για να πετύχεις ratio >10 σε 15gb torrent!

κι επίσης αν το torrent είναι σπάνιο όπως λές δύσκολα θα ανεβάσεις ratio για αυτό γιατί δεν θα το θέλει και πολύς κόσμος (γιαυτό θα έχει και τόσο λίγους seeders/leechers)

Δημοσ.
Δεν ειναι απαραίτητο οτι οι άλλοι "κλέβουν". Μπορει να έχει ο άλλος 5 ενεργά τορεντ, και να ανεβαζει με 20 στο καθενα, ενω εσυ με 1 να του δινεις ολο το διαθεσιμο σου up: 100.

Mα σε ένα torrent με πάρα πολλούς χρήστες και ένα 20% seeders δε θα έπρεπε να κατεβάζω τουλάχιστον με όσο ανεβάζω?

Δημοσ.
Mα σε ένα torrent με πάρα πολλούς χρήστες και ένα 20% seeders δε θα έπρεπε να κατεβάζω τουλάχιστον με όσο ανεβάζω?

φυσικα και οχι γιατι να συμβαινει αυτο. Αν εσυ δινεις σε 5 χρηστες ενα κομματι που δεν εχουν με 25ΚΒ, και παιρνεις απο 5 seeders οι οποιοι σου δινουν 1ΚΒ ο καθενας και απο αλλους 5 leechers παλι απο 1ΚΒ τον καθενα, δεν βγαινεις

εξαρταται με ποιους συνδεεσαι και ποσο σου δινει ο καθενας, αν δεν εχει να σου δωσει τι θα παρεις.

Αν κανουν seed αλλα 100 torrents ο καθενας φανταζεσαι οτι αυτο που λες δεν ειναι εφικτο

Στα torrents δεν σου εγγυαται κανεις ταχυτητα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...