MemphisX Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Κατα 1ον σε χιλιοευχαριστώ που ασχολήθηκες με το πρόβλημα Εν συνεχεια στο θεμα μας(!!!!): Λοιπόν τσέκαρα στο catalyst control center το section Smartgart και είναι ολα ON kai AGP 8x, αν δοκιμασω με ΑΤΙ Τray Tools υπαρχει περιπτωση να δω κατι διαφορετικο; Η οθονη δυστυχω ς μονο VGA έχει οποτε και ετσι ειναι συνδεδεμενη με την καρτα. Η αίσθηση που μου δινει είναι ότι καθως δουλευω, και γενικα η καρτα γραφικων καθως απεικονιζει νεα πραγματα στην οθόνη λειτουργεί με καθυστερηση με αποτελεσμα να λειτουργει στο full ο επεξεργαστης. ΠΑταω Process Manager και το Cpu usage πεφτει αμεσως μόλις σταματησω το scrolling και σταθεροποιηθεί η "εικόνα" που εμφανίζεται στην οθόνη. Να σημειωσω ότι σε video playback δεν παρατηρείται καποια καθυστερηση, αντιθετα όταν μετακινω το playback window τότε παρατηρείται το φαινόμενο. Ψάχνοντας, έπεσε το ματι μου στο http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33943268 με τιτλο: HD3650 AGP Crashing, Fixed by Increasing Voltage from 1.5 to 1.7 Ίσως η ελλειψη ενεργειας να προκαλει υπολειτουργια-καθυστερηση της κάρτας; Σκεφτομαι να το δοκιμασω αλλα μιας και δεν εχω ξανακανει παρομοιες ρυθμισεις, θα μπορουσες να μου πεις τι πρεπει να προσεξω;πρέπει να το δοκιμασω σταδιακα; ποιο είναι το ανωτατο όριο που μπορω να φτασω; υπαρχει κινδυνος να καψω την καρτα; Format θα είναι η τελευταία λύση μιας και λογω υποχρεωσεων δεν εχω προς το παρον το χρονο και την υπομονη να ξαναστησω το συστημα ,κλπ Σε καραευχαριστω και πάλι, εχω την αισθηση οτι αυτο το AGP voltage μάλλον θα δώσει τη λύση Εγω στη θέση σου δε θα επαιζα με τις τάσεις σε καμία περίπτωση. Με τις τάσεις παίζουν κυρίως όταν κάνουν overclocking και ενω μπορούν να κρατησουν σε χαμηλες θερμοκρασίες είτε CPU κ GPU το συστημα κολάει η βγάζει μπλε οθόνες κι αυτό γιατί πολύ απλά χρειάζεται περισότερο ρεύμα το σύστημα απότι του δίνεται. Με μια αύξηση της τάσης καταφέρνεις να κάνεις το σύστημα σου πιο σταθερό αλλά ανεβάζεις τις πιθανότητες να κάψεις την επεξεργαστή/κάρτα γραφικών (ανάλογα πιο voltage ανεβαζεις). Αν έχεις προβλήματα και στα παιχνίδια όπως κολλήματα η μπλε οθόνες με το παραμικρό τότε σκέψου να δοκιμάσεις κάποιο άλλο τροφοδοτικό γιατι το περισσότερο ρεύμα δεν το παίρνει απο την μητρική αλλά απο το ίδιο το τροφοδοτικό απο το molex καλώδιο που έχεις συνδέσει πάνω της. Αν είναι το πρόβλημα μονο σε 2D τοτε κάτι αλλο φταιει (και έτσι όπως το περιγράφεις είναι σα να μην υπάρχει 2D Accelaration καθόλου). Αν δεν παίζεις παιχνίδια κατέβασε το PC Mark η κάποια παλία έκδοση του 3D Mark και δες αν μπορεί να τρέξει τα τεστ χωρίς να κολλήσει (θα τα βρεις στο http://www.futuremark.com/). Αν παρόλα αυτά θέλεις να δοκιμάσεις να ανεβάσεις το AGP Voltage από το BIOS κάντο σταδιακά με το μικρότερο βήμα που σου δίνει το BIOS της μητρικής και τσέκαρε αν βλέπεις διαφορά μετά στα Windows. Πάντως είχα την εντύπωση οτι οι Catalyst στο AGPGART δεν είχαν όλες τις πληροφορίες που δίνει το ΑΤΙ Tray Tools αλλά έκανα λάθος. Πάντως αν θες κατέβασέ το γιατί σαν εργαλειάκι δίνει πρόσβαση και σε ρυθμίσεις που δε δινει το CCC. Τέλος αν κάνεις τα τεστ παραπάνω καλό ειναι να ρίχνεις ματιές στη θερμοκρασία της κάρτας... με ένα καλό εργαλιάκι όπως το GPU-Z (http://www.techpowerup.com/gpuz/) μπορείς να βλέπεις πέρα απο τα τεχνικά χαρακτηριστικα της κάρτα και το GPU Usage και τη θερμοκρασία (όταν έκανα scrolling στον firefox στο δικό μου σύστημα παρατήρησα χωρίς lag μεν την CPU usage να φτάνει μέχρι και 100% σποραδικά για δέκατα του δευτερολέπτου και την GPU usage sto 30% και την θερμοκρασία της GPU στους 35C ενώ όταν έπαιζα Crysis εφτανε μέχρι και 55C) Υ.Γ.: Μη με ευχαριστείς ακόμα. κάτσε να το λύσουμε το πρόβλημα και μετά...
Panathinaikara Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 λοιπόν δοκίμασα να τρέξω το 3dmark 05 αλλά δεν ξεκινούσε με την καμία. Έδειχνε την αρχική splash screen και μετά από λίγο κολούσε(στο Process manager έδειχνε not responding). Τελικά όντως υπήρχε θέμα με 3Δ εφαρμογές απλά μιας και δεν πολυπαίζω παιχνίδια δεν το είχα παρατηρ'ησει ως τώρα και αρκέστηκα στα tests tou Dxdiag. Dοκιμάζοντας να ανεβάσω AGP voltage μέχρι και 1,8 είδα κάποια βελτίωση στο scrolling αν και σε εξακολουθούσε να υπάρχει εμφανώς το πρόβλημα αλλά ήταν αρκετά πιο στρωτή η κίνηση. Το 3dmark κλασσικά δεν έτρεξε MemphisX , το επόμενο που θα με συμβούλευες να υποθέσω θα ήταν νέο τροφοδοτικό; στα πόσα w θα ήταν καλά;
MemphisX Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 λοιπόν δοκίμασα να τρέξω το 3dmark 05 αλλά δεν ξεκινούσε με την καμία. Έδειχνε την αρχική splash screen και μετά από λίγο κολούσε(στο Process manager έδειχνε not responding). Τελικά όντως υπήρχε θέμα με 3Δ εφαρμογές απλά μιας και δεν πολυπαίζω παιχνίδια δεν το είχα παρατηρ'ησει ως τώρα και αρκέστηκα στα tests tou Dxdiag. Dοκιμάζοντας να ανεβάσω AGP voltage μέχρι και 1,8 είδα κάποια βελτίωση στο scrolling αν και σε εξακολουθούσε να υπάρχει εμφανώς το πρόβλημα αλλά ήταν αρκετά πιο στρωτή η κίνηση. Το 3dmark κλασσικά δεν έτρεξε MemphisX , το επόμενο που θα με συμβούλευες να υποθέσω θα ήταν νέο τροφοδοτικό; στα πόσα w θα ήταν καλά; Φίλε μου καλό είναι να κατεβάσεις το patchακι για το 3DMark05 (αν δε κάνω λάθος το τελευταίο ήταν το 1.2 - http://majorgeeks.com/download4378.html ) γιατί παρόμοιο πρόβλημα στην εκκίνηση είχα με το 06 το οποίο λύθηκε με patch. Παρόλα αυτά το ότι το πρόβλημα άρχισε να σιγοφτιάχνει με το που ανέβασες την τάση του AGP όντως δείχνει ότι δεν παίρνει αρκετά Ampere απο το καλώδιο... Πριν αγοράσεις τίποτα, καλό είναι να δοκιμάσεις να συνδέσεις άλλο καλώδιο πάνω στην κάρτα γραφικών που κατα προτίμηση να μην συνδέεται άλλη συσκευή πάνω στο καλώδιο. Κι όταν λέω στο καλώδιο εννοώ απο κει που ξεκινάει απο το τροφοδοτικό μπορεί να έχει 2-3 connectorες molex που καλό είναι να μην συνδέονται πουθενά. Αν δεν δεις διαφορά βρες από κάποιον φίλο σου ή γνωστό σου η αν έχεις κάποιο πιο δυνατό μηχάνημα ξύλωσε το τροφοδοτικό και βάλτο στο μηχάνημα και δες, κατα προτίμηση >=400W αν και αυτό που έχει σημασία είναι να δίνει στα +12V από 18Α και πάνω ανα connector ή σύνολο 30Α (ένα απο τα δύο μπορεί να ισχύει πχ μπορεί να δίνει 14Α ανα connector αλλά σε ενα rail να έχει 3 connectors οπότε αν κάνεις τα μαθηματικά βρίσκεις ότι κάνει). Από την άλλη η αγορά ενός τροφοδοτικού κατα την άποψή μου είναι αγορά που θα μείνει ειδικά αν σκέφτεσαι να στήσεις καινούριο μηχάνημα απο την αρχή μετά, οπότε σε αυτή την περίπτωση ψάξε για κανα 700+ επώνυμο... είναι μεν ακριβά αλλά είναι το πιο ζωτικό στοιχείο ενός υπολογιστή οπότε πρέπει να δώσεις προσοχή. Άξια προσοχής τα Hiper, Enermax, Thermaltake, Zalman και Antec αν και ο ειδικός σε αυτά (http://www.jonnyguru.com/) ξέρει καλύτερα. Το θέμα βέβαια είναι να γλυτώσουμε περαιτέρω έξοδα οπότε κάνε τα τεστ σου πρώτα για να βεβαιωθείς... Εγω είμαι σε διακοπές τώρα αλλά θα έχω το μάτι μου στο thread και θα βοηθάω όσο μπορώ (είχα πάρει τα βουνά τώρα λόγο οικογενειακών υποχρεώσεων γι'αυτό ήμουν off). Χρονια πολλά σε όλους, Καλό Πάσχα!
yannis18 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Να προσθέσω και εγώ κάτι στη συζήτηση. Η κάρτα μπήκε σε ένα σύστημα AMD. Όλα τα προβλήματα λύθηκαν μέσω των παρακάτω μηνυμάτων: Παραθέτω: Recent Catalyst drivers BSOD with code 0x0000008E on Socket A systems with more than 1900MHz CPU clock. This problem has been investigated since quite some time at the VGA Forums by the user Anunnaki in this thread. He found out that the problem seems to only occur with CPU frequencies of more than 1900MHz. While several workarounds were found, none were really acceptable. Another user of the forum, _MetalliC_, has found the check for the frequency after a while. The patcher offered here is an automated way of removing the check in recent Catalyst drivers. It seems to work with Catalyst drivers version 8.5 up to 8.12 for 32-bit Windows XP and Windows Vista. http://www.vgaforum.com/showthread.php?t=21035 και http://code.bastart.eu.org/csapatch/ EDIT: Για Hardware GPU acceleration των ταινιών, δείτε αυτόν τον οδηγό: http://www.guru3d.com/article/accelerate-x264-1080p-movies-over-the-gpu-guide/
ipal Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Drivers εχουν μεινει αυτοι 05-2008 σωστα? Σε τιμη κατω απο 50 παιζει καμμια αλλη με HDCP & DX10? Πηρε κανεις την 3450? Βλεπω κατα καιρους 3650 σε αγγελιες αλλα επειδη διαβασα διαφορα και ειναι για HTPC 350w, λεω να κανω pass
nick#18 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 παιδια εγω δεν την δοκιμασα σε hdmi και δεν ξερω παντος μια χαρα τα πηγαινε....cs 1.6 100fps χαλαρα....
themizzz Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Σε εμένα πάντως αυτή η κάρτα ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!Κολάει συνέχεια και πρέπει να κάνω reset τον υπολογιστή!
nick#18 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 σιγουρα ειναι η καρτα? (δεν ειναι συμβατη και με ολα τα mobos ομως...)
Darth to the V Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπερα,και καλως σας βρισκω Memphisx το ποστ σου ειναι απιστευτο!τον τελευταιο καιρο μου πεταγε συνεχεια μπλε οθονες οταν δοκιμαζα να βαλω καποιο παιχνιδι κ μετα restart στα καπακια..δοκιμασα να κανω update τους drivers αλλα δεν φτιαχτηκε...απο το Link για τα patches στο safe mode,δεν μπορω να καταλαβω ποιο πρεπει να κατεβασω(εχει 5-7 διαφορετικα)...εχω Xp sp3...μηπως ξερεις και θα ειχες τη καλοσυνη να μου πεις? ευχαριστω
MemphisX Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπερα,και καλως σας βρισκωMemphisx το ποστ σου ειναι απιστευτο!τον τελευταιο καιρο μου πεταγε συνεχεια μπλε οθονες οταν δοκιμαζα να βαλω καποιο παιχνιδι κ μετα restart στα καπακια..δοκιμασα να κανω update τους drivers αλλα δεν φτιαχτηκε...απο το Link για τα patches στο safe mode,δεν μπορω να καταλαβω ποιο πρεπει να κατεβασω(εχει 5-7 διαφορετικα)...εχω Xp sp3...μηπως ξερεις και θα ειχες τη καλοσυνη να μου πεις? ευχαριστω http://code.bastart.eu.org/files/csapatch-1.0.1.zip θα βρείς μέσα στο zip έναν κατάλογο dist ο οποίος περιέχει 2 αρχεία...εσυ εκτελεις το exe σε safe mode και εισαι εντάξει!
Darth to the V Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 http://code.bastart.eu.org/files/csapatch-1.0.1.zip θα βρείς μέσα στο zip έναν κατάλογο dist ο οποίος περιέχει 2 αρχεία...εσυ εκτελεις το exe σε safe mode και εισαι εντάξει! ευχαριστω παρα πολυ να εισαι καλα!!
limplixos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Memphix, μιας που από ό,τι βλέπω, γνωρίζεις πολύ καλά όλα τα σχετικά με αυτή την κάρτα, θα σου ήμουν ευγνώμων αν μπορούσες να με βοηθήσεις και μένα! Έχω βρει τον μπελά μου με αυτή την κάρτα και με μια μητρική. Και τις 2 τις έχω αγοράσει πρόσφατα και συνεπώς είναι καινούριες. Έχω την SVGA AGP ASUS AH3650 SILENT 512MB HDTV (σας το αντιγράφω, όπως ακριβώς το βλέπω από την απόδειξη του Πλαισίου που έχω) με Chipset: ATI Radeon 3650 AGP. Έχω και μια μητρική Asrock Socket 478 P4i65GV AGP Vga Lan Audio. Θα ήθελα να σε ρωτήσω : 1) Με ποιες μητρικές είναι συμβατή αυτή η κάρτα γραφικών ; Δεν μπορώ να βρω! Νόμιζα πως ήταν αυτή της Asrock (και έτσι μου είπαν δηλαδή μερικοί αχαρακτήριστοι τύποι) την αγόρασα και μετά είδα πως δεν είναι συμβατή!!!! Γκρρρρρ... 2) Πιστεύεις πως είναι καλύτερα να κρατήσω τη μητρική και να πουλήσω τη κάρτα γραφικών ή το αντίθετο; Η προηγούμενη μητρική μου είναι η Albatron PX865PEC Pro (V2.0) (για Intel Pentium 4 , με Υποδοχή CPU: Socket 478 ) και πρέπει να αντικατασταθεί καθώς είναι ελαττωματική. Έχω CPU INTEL P4 PRESC (s478) 3,0EGhz 800 / 1M και οι RAM μου είναι DDR στα 400. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για οποιαδήποτε βοήθεια! Υ.Γ. Αυτό που συνειδητοποιώ κάθε μέρα είναι η υπεροχή της Apple , έναντι της Microsoft. Mac, mac και πάλι Mac !!! Ένα μήλο την ημέρα, τον τεχνικό και τα προβλήματα κάνει πέρα!
IMAndreas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Σκέφτομαι και εγώ να πάρω αυτή την κάρτα....έχω την μητρική http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/specs/8s648fx-rz.html θα μου δουλέψει ή οχι?
nick#18 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δεν περνεις καμια μεταχειρισμενη χ1000 κατι να τελειωνεις? ολοι γκρινιαζουν για αυτη την καρτα και ολοι θα πουν οχι...σε εμενα και αλλους 2 φιλους μου που τους την εχω προτεινει δουλευει μια χαρα πανω σε μητρηκες asrock (και σε asus πλεων για εμενα) χωρις ομως την hdmi...δεν εχει κανει κανεις μας δοκιμη για να σου πω κιαλη γνωμη...
MemphisX Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν σε όσους ρωτάνε αν θα είναι συμβατή η κάρτα με την μητρική τους να επισημάνω ότι τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται απο την τροφοδοσία...δηλαδή είτε το τροφοδοτικό σας είναι μικρό και δε μπορεί να δώσει αρκετή τροφοδοσία στην κάρτα η είναι μούφα... Κατα δεύτερον η πλειοψηφία των μητρικών με chipset της Intel δε θα έχει πρόβλημα, αντιθέτως προβλήματα εμφανίζονται με μητρικές που έχουν nforce chipset (κατα κανόνα όσοι έχουν AMD επεξεργαστή) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είδα μικροπροβληματάκια με via και sis chipsets αλλα παλεύονταν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων! Σε όσα συστήματα με Pentium 4/Celeron την έχω δοκιμάσει παίζει περίφημα ακόμα και σε AMD συστήματα αλλά εκεί υπήρχαν άλλα προβληματα... Στους P4 ειδικά στισ μεγάλες συχνότητες οπωσδήποτε 400 τροφοδοτικο επώνυμο γιατί οι τελευταίοι P4 απο ενεργιακής άποψης ήταν αχόρταγοι! Τέλος επειδή έχουμε να κάνουμε κατα κόρον με παλιά μηχανήματα κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι οποιαδήποτε κάρτα θα τρέξει στο μηχάνημά σας. Υπήρχαν περιπτώσεις με μηχανήματα 10ετίας που δεν έπερναν ούτε επεξεργαστή ούτε καρτα γραφικών διαφορετική απο αυτή που έτρεχαν τοσα χρόνια...δε μπορούσα να το εξηγήσω τότε αλλά και το μηχάνημα ήταν στα τελευταία του!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα