MemphisX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Παρατηρώντας τα μυριάδες προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στους διάφορους κατόχους της παρούσας κάρτας αποφάσισα να γράψω ένα αναλυτικό thread γι’ αυτήν. Έχω απαντήσει παλιότερα σε ένα thread για την συγκεκριμένη κάρτα και είχα υποσχεθεί να δώσω περαιτέρω αποτελέσματα αφού την τέσταρα παραπάνω. Μπορείτε να τα βρείτε παρακάτω όσα threads αναφέρονται στην συγκεκριμένη κάρτα με τα προβλήματα που είχαν οι χρήστες: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=259525 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=282418 Πρίν την εγκατάσταση πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετά ισχυρό τροφοδοτικό για την συγκεκριμένη κάρτα. Οι απαιτήσεις της σύμφωνα με την ASUS είναι 350W κι εδώ περιπλέκονται τα πράγματα κι ερχόμαστε στην πραγματικότητα. Έχω δεί αρκετά τροφοδοτικά τα οποία ονομαστικά είναι 400-500 αλλά αποδίδουν σαν 300 και επώνυμα τροφοδοτικα (Zalman, Hiper κλπ) τα οποια ονομαστικά είναι 500-600 και αποδίδουν σαν 700ρια. Συγκεκριμένα η συγκεκριμένη κάρτα ζητάει τροφοδοσία 25A σε μονό connector των 12V η 15A σε διπλό+ connector. Προτιμήστε να συνδέσετε πάνω της καλώδιο το οποίο δεν δίνει ρεύμα σε καμιά άλλη συσκευή. Το επόμενο βήμα είναι η μητρική. Η συγκεκριμένη κάρτα έχει μια ιδιαιτερότητα. Πέρα από κάρτα γραφικών είναι και κάρτα ήχου και μπορεί να δίνει ήχο μέσω του HDMI connector αυτή η ιδιαιτερότητα είναι που την διαφοροποιεί από την αντίστοιχη Sapphire. Κι εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. H διπλή φύση της κάρτας την κάνει να απαιτεί 2 IRQ από την μητρική. Επίσημα η ΑΤΙ δεν έχει βγάλει AGP κάρτες με το HD3650 αλλά κάποιες εταιρίες όπως η ASUS και η Sapphire ενσωμάτωσαν έναν controller στην κάρτα που την μετατρέπει σε AGP και αυτό δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα μιας και δεν έχουμε επίσημη υποστήριξη από την ΑΤΙ για τις συγκεκριμένες κάρτες. Γυρνάμε πίσω στην διπλή φύση της κάρτας και την απαίτησή της για 2 IRQ. Όταν δημιουργήθηκε το πρότυπο AGP κανείς δε περίμενε ότι θα υπήρχε συσκευή που θα απαιτούσε επιπλέον ΙRQ. Έχουμε 3 περιπτώσεις προβλημάτων. 1η περίπτωση, μητρικές με VIA Chipset: Υπάρχει ενδεχόμενο να μην μπορεί να δώσει IRQ για ήχο οπότε απλά την προσπερνάει δίνει μόνο ένα IRQ στην κάρτα γραφικών και απλά μετά στα Windows θα προσέξετε ότι δεν αναγνωρίζει μια συσκευή, αυτή του ήχου. Μικρό το κακό 2η περίπτωση, μητρικές με nVidia nForce Chipset: Πάλι τα ίδια μόνο που σε αυτή την περίπτωση το chipset της nVidia προσπαθεί συνεχώς να αποδώσει το 2 IRQ και αποτυγχάνει παταγωδώς. Αποτέλεσμα είναι να χρησιμοποιείτε συνεχώς ένα 20-30% της CPU και οι επιδόσεις του συστήματος να είναι πολύ μικρότερες. (αν παρατηρείτε σε idle κατάσταση πολύ χρήση της CPU τότε αυτό είναι το πρόβλημα). 3η περίπτωση: Είναι και η πιο περίεργη δεν την έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Η μητρική κάνει το λάθος να δώσει IRQ για ήχο και να μην μπορεί να δώσει για τα γραφικά με αποτέλεσμα το σύστημα να μην ξεκινάει καν… (αν καταφέρατε να ξεκινήσετε το σύστημά σας με μια αντίστοιχη Sapphire κι όχι με την ASUS τότε είστε εδώ) 4η περίπτωση (ιδανική): Η μητρική αποδίδει επιτυχώς 2 IRQ ή ένα μέσω IRQ sharing και δουλεύει επιτυχώς δίχως κανένα πρόβλημα και γραφικά και ήχος. Κάποιοι χρήστες σε ξένα forums που ανήκαν στην 1η και 2η περίπτωση κατάφεραν να πάνε στην 4η αφού έκαναν αρκετές αλλαγές στο BIOS για χειροκίνητη αντιστοίχηση διευθύνσεων IRQ. Στην δικιά μου περίπτωση με μητρική Asus A7V8X (VIA KT400) δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα, όλα δούλεψαν ρολόι. Σε όποια περίπτωση κι αν βρίσκεστε κάντε αναβάθμιση το BIOS της μητρικής σας στην τελευταία έκδοση… Πριν προχωρήσουμε στα λειτουργικά συστήματα και τα προβλήματα με drivers καλό είναι να πειράξουμε κάποιες ρυθμίσεις σχετικά με το AGP στο BIOS. Συγκεκριμένα καλό είναι να απενεργοποιήσουμε το AGP Fast Writes ειδικά αν έχουμε μητρική με VIA chipset και να βάλουμε μικρό μέγεθος στο AGP Aperture size (16ΜΒ) μιας και η κάρτα έχει αρκετή μνήμη και δε χρειάζεται βοήθεια από την κεντρική RAM. Και φτάνουμε λοιπόν στο σημείο όπου πρέπει να ξεκινήσουμε τα Windows. Κάτι που θα έπρεπε να είχαμε κάνει από πιο πριν είναι να βγάλουμε τους drivers της προηγούμενης κάρτας γραφικών ειδικά αν αυτή δεν ήταν ATI. Αν τα Windows δε ξεκινάνε ούτε σε Safe Mode τότε μάλλον φταίνε conflicts μα παλιούς drivers. Καλό είναι να προχωρήσουμε σε καθαρή εγκατάσταση των Windows XP με SP2 κατά προτίμηση (όχι SP3). Στην περίπτωση των Windows Vista δεν έχει σημασία. Οι drivers που δίνει η ASUS μπορώ να πω ότι είναι αρκετά προβληματικοί. Αποφύγετε τους. Οι δε επίσημοι drivers της ΑΤΙ δεν θα αναγνωρίσουν την κάρτα. Μπορείτε όμως να τους βάλετε χειροκίνητα. Προτιμότερο είναι όμως να βάλετε τους ειδικούς drivers που δίνει η ATI και θα βρείτε εδώ: http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=31625 Για τους drivers για ήχο θα χρειαστείτε στα Windows XP το SP3 αλλά ίσως δημιουργήσει προβληματα οπότε προς στιγμήν παραμένουμε σε SP2 και δεν τους κάνουμε εγκατάσταση. Αν παρόλα αυτά θέλουμε ήχο από HDMI και είμαστε σίγουροι τους κατεβάζουμε από δώ (διαλέγουμε ATI HDMI audio device): http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3 Αν όλα έχουν πάει καλά και τα windows δουλεύουν απροβλημάτιστα τότε πάμε στο επόμενο βήμα που είναι τα παιχνίδια. ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΕΣ (σε XP) ή crashαρίσματα των παιχνιδιών (σε Vista) συγκεκριμένα στα XP μας δίνει το εξής μηνυμα η μπλε οθόνη 1)STOP: 0x0000007F (0x0000000D, 0x00000000 0x00000000, 0x00000000) Λύση: Βάζουμε τους Catalyst 8.12 ή τους τελευταίους 9.1 (ίσως και νεότερους όταν βγουν) ή οποιαδήποτε άλλη έκδοση μικρότερη από 8.6 2) STOP: 0x0000008E (0xC000001D, 0xE3?????C 0x9???????, 0x00000000) Λύση:Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι και η πιο περίεργη, κι εμφανίζεται σε επεξεργαστές Athlon XP με συχνότητα 1,9GHz και πάνω. Οι drivers προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν εντολές SSE2 που δεν υποστηρίζονται από τον επεξεργαστή με αποτέλεσμα η το παιχνίδι να κρασάρει στα Vista η να κρεμάσει όλο το σύστημα στα XP με την παραπάνω μπλε οθόνη. Επίσημη λύση από την ATI δεν υπάρχει. Με φιλότιμες προσπάθειες όμως κάποιον χρηστών μπορούν να patchαριστουν οι drivers και να μη χρησιμοποιείτε το set εντολών SSE2. Το patch μπορείτε να το βρείτε εδώ. http://code.bastart.eu.org/csapatch/ Πρέπει να εκτελεστεί σε safe mode… Λοιπά προβλήματα: Αργό AERO σε Windows Vista/7 Λύση: Κάντε εγκατάσταση την τελευταία έκδοση 9.1 στα Windows Vista την Beta 8.12 (WDDM 1.1) για τα Windows 7 Αργά Cinematics/Videos σε παιχνίδια στα Vista Λύση: Δεν υπάρχει και ίσων να μην υπάρξει μέχρι τα Windows 7 όπου θα ξαναυπάρξει επιτάχυνση 2D γραφικών μέσω hardware (χαρακτηριστικό του μοντέλου WDDM 1.1 που δεν υπάρχει στην έκδοση 1.0 που χρησιμοποιούν τα Vista). Ως τότε τα XP είναι πιο ασφαλής επιλογή. Αυτά προς το παρών Ελπίζω να βοήθησα όσους μαχητές συνεχίζουν να παλεύουν με αυτή την κάρτα. Για περισσότερες πληροφορίες και άλλα προβλήματα που ίσως δεν καταγράφω εδώ ρίξτε μια ματιά κι εδώ : http://www.vgaforum.com/showthread.php?t=21035
takis3 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μπραβο φιλε πολυ κατατοπιστικος.Την ειχα καποτε αυτη τη καρτα και προσπαθησα να βαλω drivers απο την ατι αλλα δεν τους επερνε και την πηγα πισω.Οχι οτι μου παρουσιασε καποιο προβλημα αλλα τι να τη κανω μια καρτα που δεν δεχεται τους επισημους drivers ενω γραφει οτι εχει chipset ati.Τωρα που το εξηγησες καταλαβα τι πεζει. Δυστηχως καποιοι ενδιαφερονται να πουλησουν και μονο.Κανονικα θα επρεπε στο κουτι να γραφουν οτι η καρτα αυτη δεν εχει υποστηριξη απο την ατι.Δεν ξερω αν τωρα τελικα η ατι τις υποστηριζει αλλα τοτε που την πηρα εγω η ατι εβγαζε drivers αλλα στη καρτα αυτη δεν πεζανε.
MemphisX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Μπραβο φιλε πολυ κατατοπιστικος.Την ειχα καποτε αυτη τη καρτα και προσπαθησα να βαλω drivers απο την ατι αλλα δεν τους επερνε και την πηγα πισω.Οχι οτι μου παρουσιασε καποιο προβλημα αλλα τι να τη κανω μια καρτα που δεν δεχεται τους επισημους drivers ενω γραφει οτι εχει chipset ati.Τωρα που το εξηγησες καταλαβα τι παίζει.Δυστηχως καποιοι ενδιαφερονται να πουλησουν και μονο.Κανονικα θα επρεπε στο κουτι να γραφουν οτι η καρτα αυτη δεν εχει υποστηριξη απο την ατι.Δεν ξερω αν τωρα τελικα η ατι τις υποστηριζει αλλα τοτε που την πηρα εγω η ατι εβγαζε drivers αλλα στη καρτα αυτη δεν πεζανε. Κατατοπιστικός μεν αλλά δεν βλέπω καμιά ανταπόκριση... μάλλον άργησα να το γράψω και όσοι την είχαν την κάρτα την έστειλαν απο κεί που ήρθε. Εγώ πάντως έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος... το μόνο που περιμένω είναι επίσημη υποστήριξη V.A. για τους fglrx drivers στο Linux για να βλέπω ανθρώπινα ταινίες HD. Σε Vista/7 με Media Player Classic η χρήση της CPU δεν ξεπερνούσε το 40% ενώ με CoreAVC 100% και με πολλά προβλήματα... εντυπωσιακό θα έλεγα αν αναλογιστεί κανείς το πόσο παλιό είναι το μηχάνημά μου. Είδα και τρομερή βελτίωση στις επιδόσεις των παιχνιδιών που έπαιζα (εντάξει μη φανταστείτε κανα Crisis ) και μπορώ να πώ ότι άξιζε τα ευρώπουλά της (ήμουν και τυχερός βέβαια λιγουλάκι ). Οι θερμοκρασία επίσης παραμένει χαμηλά παρόλο την παθητική ψύξη (σε idle κατάσταση δε ξεπερνά τους 40 βαθμούς) Από την άλλη βέβαια δεν μπορώ να την συστήσω σε κάποιον. Μόνο αν μπορεί να την πάρει μεταχειρισμένη και να την δοκιμάσει πριν τα σκάσει. Υ.Γ.: Σκέφτομαι να εμπλουτίσω το αρχικό μηνυμα με περισσότερες πληροφορίες ερωτήσεις αλλά και πως να καταφέρει κανείς να δεί HD ταινίες με Hardware Accelaration απο την κάρτα εφόσον δω ενδιαφέρον... (μη γράφω και τζάμπα αν δε με διαβάζει κανείς )
sactw Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δυστυχώς πρώτα την αγόρασα και μετά είδα το συγκεκριμένο topic. Σε παιχνίδι ελάχιστων απαιτήσεων το Counter-Strike 1.6 και είχα 30-50fps, όταν η τιποτένια geforce 5700LE μου έδινε 100 κολλημένα. Ο επεξεργαστής μου, μόνιμα σε κατάσταση αναμονής, χτύπαγε 50% usage. Προφανώς εντάσσομαι στην 2) περίπτωση, με το nforce3 chipset, και τις συνεχείς προσπάθειες για αντιστοίχιση σε κάποιο IRQ. Εννοείται έβγαλα-έβαλα ότι drivers υπάρχουνε, κ hotfix κ omega κ από ATI(δεν την βλέπουνε καν). Τέλος πάντων, την επέστρεψα σήμερα στο eshop, και μου είπανε θα την δει τεχνικός. Τι λέτε να γίνει θα την δεχτούνε πίσω να πάρω κάποια άλλη? Tested on: MSI K8N Neo Platinum / AMD64 3200+ / 2x1GB ram / WinXP Pro 32bit + 64bit both Κρίμα πάντως γιατί φαντάζει τέλεια λύση για AGP σε σχέση τιμής/αποδοσης
giannisv6 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Εχω και γω αυτην την καρτα,ναι οντως ειχα καποια προβληματα με το ηχο στην αρχη και,ακομα εχω που και που μπλε οθονες με κωδικο που δεν ταιριαζει στο 1ο post αλλα το θεμα με τον ηχο το ξεπερασα χωρις να θυμαμε πως, ισως με καποια hotfix ...
caution Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 /respect @ MemphisX ( reference post έχει γίνει )
avpap Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Τελικά πέρασα ξώφαλτσα απ' όλα αυτά που περιγράφετε. Εχω Asus P4P800-E Deluxe με ένα Prescott στα 3,2 GHz, 1Giga Ram,τροφοδοτικό Seasonic 750 Watt, Win XP SP3. Την αγόρασα γιατί ήθελα να στήσω MacOSX και μου είχαν πεί ότι ήταν συμβατή,αλλά τίποτα. Drivers έβαλα απο τη Sapphire (XP http://us.sapphiretech.com/driver/488.zip και Vista http://us.sapphiretech.com/driver/490.zip) καί όλα δούλεψαν άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα.Την κάρτα ήχου της, την αναγνώρισαν τα XP και την εγκατέστησαν αμέσως. Μάλιστα στα Vista, που έχω στήσει σε άλλο σκληρό, δουλεύει ακόμα καλύτερα (λόγω DX10; δεν ξέρω). Τι να πώ.Μάλλον τυχερός στάθηκα.
Panathinaikara Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 (επεξεργασμένο) έχω κι εγώ P4c800 deluxe mobo και πολλές φορές ενώ κάνω browsing χτυπάει κάτι 100% usage η CPU. Τελικά μπορεί κάποιος να μου δώσει link με recommended drivers? Επίσης ποια XP προτείνονται; έχω τα Sp3. Nα σημείωσω ότι κάτι πάει στραβά με το refresh rate σα να κάνει σπασίματα η οθόνη(πχ κατα το vertical scrolling ) κάτι που δεν ξέρω αν είναι απόροια της αυξημένης cpu usage ή προβληματικών drivers. Τέλος, μια άλλη ερώτηση: hotfix drivers είναι αυτοί που έδωσε ο avpap της Sapphire? τους δοκίμασα και είχε μετά το reboot ξεθωριασμένα χρώματα και χαμηλότατη ανάλυση (πιθανότατα 640x480) Επεξ/σία 7 Απριλίου 2009 από Panathinaikara
MemphisX Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Έκανα το λάθος να δοκιμάσω την κάρτα σε ενα μηχανημα με nForce 2 chipset (Chaintech 7NJL3/4) και καταλαβα τι εστί ΚΟΛΑΣΗ. Η όλη περιπέτεια ξεκίνησε όταν βρήκα έναν Celeron 2.4GHz με μια μητρική Albatron και αποφάσισα να τα στείλω και τα δύο στο PC της αδερφής μου να βγάλω την Chaintech και να την βάλω στον δικό μου και με να φτιάξω έναν Server με την παλιά ASUS και τον 1400 Duron. Πήρα και έναν SATA 300 Controller της promise μιας και η Chaintech δεν είχε και όλα αυτα για να δώ τις παραπάνω επειδόσεις που θα μου έδινε το nForce με Dual Channel μνημη σε σχεση με το ΚΤ400. But when something works dont fix it... Μετά απο άπειρες προσπάθειες να κανω το θυρίο της ATI να μονιάσει με το θυριο της nVidia τα κατάφερα. Μπορώ να πώ τώρα αισίος σε όσους κατόχους μητρικων με chipset της nVidia να μείνουν μακριά απο την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών εκτός κι αν τους αρέσουν οι περιπέτειες. Τα περισσότερα προβλήματα είναι επιλύσημα αρκέι να ξέρουν τί φταίει και θα προσπαθήσω να δώσω μια εικόνα για το τι πρέπει να κάνουν για να δουλέξει άψογα και χωρίς κανένα πρόβλημα. (εστω και χωρις ηχο HDMI) Συγκεκριμένα το πρώτο πρόβλημα που είδα είναι το γνωστό πρόβλημα που περιέγραψα και στο αρχικό μου post με την μεγάλη χρήση CPU που οφείλεται στο HDMI sound. Το πρόβλημα εμφανίζεται στα XP με το που γίνει εγκατάσταση είτε το SP3 η to patch της Microsoft για HDMI ήχο σε συστημα windows XP SP2 και είναι τόσο σοβαρό που μπορεί να κάνει τα Windows να μην ξεκινάν καθόλου παρα μόνο σε safe mode. Αν πάλι ξεκινήσου....τα ζωα μου αργά και ο επεξεργαστής να ζορίζεται χωρίς λόγο και αιτία. Μια λύση είναι να βάλουμε το Service Pack 2 και να κολλήσουμε εκεί χώρις κανένα επιπλέον update από την Microsoft, λύση απαράδεκτη κατά την άποψή μου. 2η λύση είναι να ξεκινήσουμε τον υπολογιστή (σε Safe Mode αν δεν ξεκινάει καν) και αφού φορτώσουν τα Windows να απενεργοποιήσουμε την συσκευή που είναι υπέυθυνη για το πρόβλημα. Αναλυτικότερα πατάμε Έναρξη(Start) και κάνουμε δεξί κλίκ στον "Υπολογιστή μου" (My Computer) διαλέγουμε "Διαχείριση"(Manage) και στο παράθυρο Computer Management που ανοίγει επιλέγουμε στο Αριστερό μέρος Διαχείριση Συσκευών (Device Manager) κανουμε κλικ στο +System Tools δεξί κλικ στο "Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio" και απενεργοποίηση (disable) Με αυτόν τον τρόπο χάνουμε τον HDMI ήχο αλλά το σύστημά μας μπορεί να ανασάνει Μια τρίτη λύση για όσους θέλουν σονυ και καλά HDMI ήχο ξήλωμα όλων των καρτών PCI απο την μητρική χειροκίνητη αντιστοίχιση IRQ από το BIOS σε κάθε θύρα PCI και ταίριασμα καρτών μια μια μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα (δηλαδη να αποδίδεται το IRQ 10 και στην κάρτα γραφικών και στο HDMI Audio) - εγώ προτίμησα την δέυτερη λύση μιας και ο HDMI ήχος μου είναι άχρηστος και έχω ήδη πάρα πολλες κάρτες PCI για να κάνω πειράματα Το άλλο πρόβλημα που έμφανίστηκε είχε να κάνει καθαρά μόνο με την μητρική. To σύστημα ενώ δούλευε μιά χαρα για ανεξήγητους λόγους μου εβγαζε κάθε λογής BSOD (PFN_LIST_CORRUPT,IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL,PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA κλπ). Στην αρχή εμφανίζονταν μόνο όταν έπαιζα παιχνίδια ώστε να με οδηγήσουν σε συμπεράσματα ότι φταίνε οι drivers της καρτας γραφικών μέχρι που το πρόβλημα εμφανίστηκε και όταν απλά είχα ανοιχτό το firefox. Όλες οι μπλέ οθόνες που έπαιρνα είναι συνήθως αποτέλεσμα η κακων drivers η χαλασμένης mnhmhw RAM. Έτσι άφησα να τρέχει το Memtest86+ για κανα 8ωρο για να σιγουρευτώ και όντως δεν έβγαλε ούτε ένα error στα τεστ μετα απο 7-8 περάσματα. Τι έφταιγε λοιπόν; 1ον drivers της nVidia: Διάβασα σε διάφορα site ότι γενικά η nVidia είχε κακιά φήμη για τους drivers της στα παλιά chipset της. Το θέμα είναι ότι όσο κι αν έψαξα δεν έβρισκα καποιον που να δουλέυει το σύστημα απροβλημάτιστα για πολλές ώρες. Εκεί εξηγείτε και το ότι δεν έβγαλε προβήματα το Memtest ουτε φυσικά είχα προβλήματα με Linux. 2ον η συχνότητα του επεξεργαστή σε σύστημα με nForce πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ ίδια με την μνήμη. Ναι καλά ακούσατε μπορεί να έχετε 400ρες DDR αλλά αν έχετε σαν κι εμενα εναν Barton που ο πυρήνας του τρέχει στα 333 μη τολμίσετε και αφήσετε το BIOS της μητρικής σας να βάλει χρονισμούς από το SPD των μνημών...βάλτε το χειροκίνητα να είναι ίδιο με του επεξεργαστή. Αν πάλι είστε απο τους τυχερούς που είχαν τους τελευταίους Barton me 400FSB τοτε μάλλον δε θα έχετε πρόβλημα. Αυτά τα λίγα... θα προσπαθήσω να ανανεώσω το αρχικό post με τις επιπλέον πληροφορίες όπως επίσης και επιπλέον υλικο (πχ πως να κανετε το UT3 να δουλεύει χωρίς προβληματα). Αυτη την στιγμή απλα αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος να κάνω αναβάθμιση τον επεξεργαστή όταν το μηχανημα δουλέυει άψογα και χωρίς κανένα πρόβλημα τρέχω μέχρι και Crysis σε medium. Υ.Γ. : Επειδή η AMD άλλαξε τις διευθύνσεις δίνω την καινούρια για τους agp hotfix drivers. http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx'>http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx Εναλακτικά βάλτε αυτούς που δίνει η Saphire δεν έχουν καμιά διαφορά. Και αν έχετε επεξεργαστη Socket A σαν κι εμενα (Athlon XP, Duron κλπ) μην ξεχάσετε να βάλετε το patch που έχς στο αρχικό post. Μεχρι και την έκδοση 9.3 των Catalyst η AMD δεν εχει λύσει το πρόβλημα με το SSE2... Θα επανέλθω δριμύτερος... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:23 ---------- έχω κι εγώ P4c800 deluxe mobo και πολλές φορές ενώ κάνω browsing χτυπάει κάτι 100% usage η CPU. Τελικά μπορεί κάποιος να μου δώσει link με recommended drivers? Επίσης ποια XP προτείνονται; έχω τα Sp3.Nα σημείωσω ότι κάτι πάει στραβά με το refresh rate σα να κάνει σπασίματα η οθόνη(πχ κατα το vertical scrolling ) κάτι που δεν ξέρω αν είναι απόροια της αυξημένης cpu usage ή προβληματικών drivers. Τέλος, μια άλλη ερώτηση: hotfix drivers είναι αυτοί που έδωσε ο avpap της Sapphire? τους δοκίμασα και είχε μετά το reboot ξεθωριασμένα χρώματα και χαμηλότατη ανάλυση (πιθανότατα 640x480) Φίλε μου κατέβασε και βάλε τους τελευταίους drivers για το chipset σου απο το site της intel ( http://www.intel.com/ ) αντι αυτών που δίνει η Asus οι οποιοι δεν ειναι και ενημερωμένοι. Για σιγουριά βγάλε και τους drivers της κάρτας γραφικών οποιους κι αν έχεις κανε ένα καθάρισμα μετά με το Driver Sweeper ( http://www.phyxion.net/ ) και το CCleaner ( http://www.ccleaner.com/ ) επανεκκίνηση και βάλε τους drivers που δίνει η ATI με το hotfix ( http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx ). Ελπίζω και πιστεύω οτι μετά δε θα έχεις προβλημα... Επίσης με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33931814 όπου κάποιοι χρήστες με την ίδια μητρική κατάφεραν να λύσουν τα όσα προβλήματατα αυξάνοντας το Aperture Size στο BIOS στα 256MB... Κάνε update και το BIOS για καλό και για κακό...
Panathinaikara Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 (επεξεργασμένο) δυστυχώς έβαλα AGP Hotfix 9.3, το νεο intel chipset installation utility(και τα 2 που είχε για το chipset 875p που εχει h p4c800),agp aperture size 256mb αλλά το πρόβλημα όταν κάνω scrolling σε σελίδες στο ιντερνετ δε λύθηκε. Τα άλλα προβλήματα που περιγράφουν στο rage3d δεν τα έχω συναντήσει αλλά το συγκεκριμένο είναι πολύ ενοχλητικό. Συναντώ τα -Moving windows goes very choppy - Scrolling internet pages goes very choppy το ίδιο επίσης με minimize-restoring windows με τους drivers της sapphire τα windows δεν έδειχναν ούτε τα χρώματα κανονικά ,ανάλυση τέρμα χαμηλή. Επίσης παρατηρώ κι εγώ ότι σε άκυρες φάσεις πχ browsing όταν πατάω Alt Ctrl Del έχει αυξημένο cpu usage το οποίο πέφτει με το που ανοίγει το process manager σταδιακά!! Δοκίμασα να απενεργοποιήσω και το Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio αλλά δεν ... to περίεργο είναι ότι αναφέρουν στο vgaforum ότι το πρόβλημα με το choppy scolling λύθηκε με τους Agp hotfix. Μήπως χρειάζεται συγκεκριμένη version που λύνει το πρόβλημα; Αnyway, σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου MemphisX Να προσθέσω ότι με λίγη έρευνα βρήκα ότι πολλοί κάτοχοι Radeon έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με αργό "κλιμακωτό" scrolling και υψηλό cpu usage, οπότε ίσως στην περίπτωσή μου να μη φταίει απαραίτητα η 3650 αλλά κάποια ασυμβατότητα με τους drivers Επίσης δοκίμασα και το 9.4 version twn drivers αλλά πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Τελευταία παρατήρηση: το τροφοδοτικό μου είναι 350w όχι επώνυμο. Μήπως αυτό μπορεί να φταίει για τα προαναφερθέντα προβλήματα; Επεξ/σία 10 Απριλίου 2009 από Panathinaikara
NoS13 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Να σαι καλα φιλε... Ενα τετοιο τοπικ με τοσες λεπτομεριες ειναι οτι πρεπει για οποιον εχει την καρτα... Λοιπον ερωτηση σε σχεση με κατι που ειπες! Εχω AsRock 478(εγγυηση απο πλαισιο μετα απο καμμενο ASUS DELUXE)//Pentium3 3.0GHz //2GB RAM DDR// SATA δισκους// ASUS ATI AH3650 512MB// Hiper 600Watt//Windows XP SP3. Ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος γιατι βρηκα μια agp καρτα να παιζω ικανοποιητικα κατι cod και crysis που δεν θελω να τα παιξω στο ΧΒΟΧ (το ενα και να ηθελα δεν υπαρχει) Με ηχο δεν εχω προβλημα γιατι να σου πω την αληθεια ουτε καν ηξερα οτι εχει καρτα ηχου πανω οποτε χρησιμοποιω την onboard. Το προβλημα μου ειναι με τα HD βιντεο ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (Youtube-Gamespot-Gametrailers κλπ κλπ κλπ) οπου και ψιλοκαρεδιαζουν. Υπαρχει καποιος τροπος να δωσει ωθηση η καρτα γραφικων και να μου τα παιξει κομπλε;;; Η φρεναρεται απο τη cpu...Η μηπως φταιει η οθονη;;; (SONY SDM 17ARA TFT 5ETIAS) Τα 720 σε αρχεια βιντεο (mkv κλπ) μου τα παιζει ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΤΑΤΑ να μην πω αψογα... Ta 1080 με καρεδιασματα. Αν γινεται hardware accelarate απο την καρτα για τα βιντεο μεσω ιντερνετ μηπως γινεται και για τα 1080 αρχεια βιντεο;;; και κατι αλλο. Η καρτα υποστηριζει directx 10 αλλα για εμας με παλια μηχανηματα που δεν λεει να βαλουμε vista υπαρχει καμια πατεντα να δουμε διαφορα σε γραφικα με directx 10 με windows xp και αν ναι αξιζει τον κοπο;;; Ευχαριστω!!!
MemphisX Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 δυστυχώς έβαλα AGP Hotfix 9.3, το νεο intel chipset installation utility(και τα 2 που είχε για το chipset 875p που εχει h p4c800),agp aperture size 256mb αλλά το πρόβλημα όταν κάνω scrolling σε σελίδες στο ιντερνετ δε λύθηκε. Τα άλλα προβλήματα που περιγράφουν στο rage3d δεν τα έχω συναντήσει αλλά το συγκεκριμένο είναι πολύ ενοχλητικό. Συναντώ τα -Moving windows goes very choppy - Scrolling internet pages goes very choppy το ίδιο επίσης με minimize-restoring windows με τους drivers της sapphire τα windows δεν έδειχναν ούτε τα χρώματα κανονικά ,ανάλυση τέρμα χαμηλή. Επίσης παρατηρώ κι εγώ ότι σε άκυρες φάσεις πχ browsing όταν πατάω Alt Ctrl Del έχει αυξημένο cpu usage το οποίο πέφτει με το που ανοίγει το process manager σταδιακά!! Δοκίμασα να απενεργοποιήσω και το Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio αλλά δεν ... to περίεργο είναι ότι αναφέρουν στο vgaforum ότι το πρόβλημα με το choppy scolling λύθηκε με τους Agp hotfix. Μήπως χρειάζεται συγκεκριμένη version που λύνει το πρόβλημα; Αnyway, σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου MemphisX Να προσθέσω ότι με λίγη έρευνα βρήκα ότι πολλοί κάτοχοι Radeon έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με αργό "κλιμακωτό" scrolling και υψηλό cpu usage, οπότε ίσως στην περίπτωσή μου να μη φταίει απαραίτητα η 3650 αλλά κάποια ασυμβατότητα με τους drivers Επίσης δοκίμασα και το 9.4 version twn drivers αλλά πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Τελευταία παρατήρηση: το τροφοδοτικό μου είναι 350w όχι επώνυμο. Μήπως αυτό μπορεί να φταίει για τα προαναφερθέντα προβλήματα; Έχω την εντύπωση ότι η αιτία του προβλήματος είναι το απενεργοποιημένο Hardware Accelaration απο τα Windows μιας και σε Windows XP τέτοιο πρόβλημα είχα μόνο όταν δεν εγκατεστημένοι οι drivers και το σύστημα δούλεβε με τους Standard VGA drivers. Ρίξε μια ματιά κάνοντας δεξί κλικ στο Desktop επέλεξε Properties (Ιδιότητες) πήγαινε στην καρτέλα Settings (Ρυθμίσεις) και κανε κλικ στο κουμπί Advance (Για προχωρημένους). Στο νέο παράθυρο διάλεξε την καρτέλα Troubleshooting (Αντιμετώπιση προβλημάτων) και δες αν το slider είναι στο Full (Πλήρης) στο Hardware Accelaration (επιταχυνση υλικού). Το πρόβλημα όπως είπες είναι συνηθισμένο αλλά σε συστήματα με Windows Vista/7 και το AERO ενεργοποιημένο. Σύμφωνα με την ΑΤΙ το πρόβλημα έχει λυθεί με τους τελευταίους Catalyst αλλά δεν είχα την τύχη να το δώ με τα μάτια μου μιας και είχα ήδη κάνει downgrade σε XP (ήμουν και γώ παθόν). Εγώ απλά μέχρι τότε απενεργοποιούσα το AERO επιλέγοντας στα θέματα Vista Basic. Εσύ βέβαια δεν ανοίκεις σε αυτή την κατηγορία μιας και είσαι σε Windows XP. Να προσθέσω ότι παρόμοια προβλήματα με scroll-lagging στον firefox είχαν και χρήστες Linux με Compiz Fusion αλλά με τις τελευταίες εκδόσεις fglrx το πρόβλημα λύθηκε και είναι αρκετά γρήγορο μπορώ να πώ. Όσων αφορά το τροφοδοτικό σου αν όντως αποτελούσε πρόβλημα δε θα είχες τέτοια προβλήματα αλλα χειρότερα όπως επανεκινήσεις/μπλέ οθόνες όταν κυρίως έπαιζες παιχνίδια (οπού τότε κυρίως τρώει περισσότερο ρεύμα) η ακόμα και να μην ξεκινάει το μηχάνημα. Να σημειώσω ότι είχα δεί περιπτώσεις απο άτομα με τροφοδοτικά 250W αλλα άδεια μηχανήματα ( δηλαδή η μητρική είχε πάνω μονο καρτα γραφικων απο καρτες και έναν σκληρο δίσκο τπτ άλλο) και μπορούσαν να δουλέψουν με την συγκεκριμένη κάρτα, τυχερές κατά την άποψή μου περιπτώσεις ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:25 ---------- Να σαι καλα φιλε... Ενα τετοιο τοπικ με τοσες λεπτομεριες ειναι οτι πρεπει για οποιον εχει την καρτα... Λοιπον ερωτηση σε σχεση με κατι που ειπες! Εχω AsRock 478(εγγυηση απο πλαισιο μετα απο καμμενο ASUS DELUXE)//Pentium3 3.0GHz //2GB RAM DDR// SATA δισκους// ASUS ATI AH3650 512MB// Hiper 600Watt//Windows XP SP3. Ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος γιατι βρηκα μια agp καρτα να παιζω ικανοποιητικα κατι cod και crysis που δεν θελω να τα παιξω στο ΧΒΟΧ (το ενα και να ηθελα δεν υπαρχει) Με ηχο δεν εχω προβλημα γιατι να σου πω την αληθεια ουτε καν ηξερα οτι εχει καρτα ηχου πανω οποτε χρησιμοποιω την onboard. Το προβλημα μου ειναι με τα HD βιντεο ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (Youtube-Gamespot-Gametrailers κλπ κλπ κλπ) οπου και ψιλοκαρεδιαζουν. Υπαρχει καποιος τροπος να δωσει ωθηση η καρτα γραφικων και να μου τα παιξει κομπλε;;; Η φρεναρεται απο τη cpu...Η μηπως φταιει η οθονη;;; (SONY SDM 17ARA TFT 5ETIAS) Τα 720 σε αρχεια βιντεο (mkv κλπ) μου τα παιζει ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΤΑΤΑ να μην πω αψογα... Ta 1080 με καρεδιασματα. Αν γινεται hardware accelarate απο την καρτα για τα βιντεο μεσω ιντερνετ μηπως γινεται και για τα 1080 αρχεια βιντεο;;; και κατι αλλο. Η καρτα υποστηριζει directx 10 αλλα για εμας με παλια μηχανηματα που δεν λεει να βαλουμε vista υπαρχει καμια πατεντα να δουμε διαφορα σε γραφικα με directx 10 με windows xp και αν ναι αξιζει τον κοπο;;; Ευχαριστω!!! Το hardware video decoding/accelaration γίνεται πάντα υπο προυποθέσεις. Πρώτον το video πρέπει να παίζεται απο player που να μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών (πχ Cyberlink PowerDVD, Media Player Classic - Home Theater κλπ) και δεύτερον τα βιντεο που θέλεις να παίξεις να εχουν κωδικοποιηθεί με βάση κάποια αυστηρά profile κωδικοποίησης για H.264. Υπάρχουν περιπτώσεις που βίντεο κωδικοποιημένα με συγκεκριμένες εκδόσεις του χ264 codec δεν μπορούσαν να αποκωδικοποιηθούν γιατί δεν ακολουθούσαν αυτά τα προφιλ. Αυτό βέβαια φαίνεται πολύ εύκολα σε έναν Player όπως είναι ο Media player classic κατι στο οποίο θα αναφερθώ όταν ανανεώσω το αρχικό post μου για τις ταινιες HD. Όπως καταλαβαίνεις όταν παίζεις βίντεο στο youtube και γενικα σε όλα τα site που χρησιμοποιουν flash video δεν υπάρχει hardware accelaration απο την καρτα γραφικών αλλά όλη η δουλειά γίνεται απο την CPU και δυστηχώς δε βλέπω κάτι τέτοιο να αλλάζει γιατί πέρα του ότι το όλο θέμα του Hardware Video Accellaration είναι κλειστό απο πατέντες ωστε να μην έχει κανείς πρόσβαση στο Hardware για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των καρτών εκτός φυσικά απο τις εταιρίες ποθ εμπλεκονται (Microsoft, Cyberlink κλπ) και κάνουν κλειστές συμφωνίες με τις nVidia κ ATI/AMD. Και επειδή η Adobe είναι πολύ αργή εταιρία σε τέτοια θέματα δε το βλέπω να καταφέρνουμε να έχουμε για αρκετό καιρό ακόμα HVA σε flash (HD) video... Όσων αφορά το Direct X 10 θα σου πω να περιμένεις για τα Windows 7 που θα υποστηρίζει και την έκδοση 11 και θα είναι πολύ πιο ελαφριά απο τα Vista (ας είναι καλά ο Νεγκροπόντε που τους έκανε άνω κάτω με τα Netbooks). Αυτή την στιγμή ενώ υπάρχει τρόπος να βάλεις DX10 (όχι 10.1 που έχουν τα Vista) σε Windows XP δεν υποστηρίζεται απο την Microsoft και δεν αξιοποιείτε απο την κάρτα γραφικών παρα μόνο μέσω software accelleration κι αυτό γιατί οι drivers της ΑΤΙ για Windows XP ακουν τις προσταγές της Microsoft που θέλουν στα XP DirectX 9.
Panathinaikara Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Ναι, το hardware acceleration eίναι στο full ενώ ενεργοποιημένο είναι και το Write combining. Στο Dxdiag ολα είναι οκ, ενώ και τα D3d , Ddraw tests έτρεξαν φυσιολογικα Άρα φίλε MemphisX θεωρείς ότι το τροφοδοτικό δεν έχει πρόβλημα; άρα αυτό που μένει είναι format και clean install. ή να περιμένω καρτερικά νέους drivers έχεις μήπως κάτι άλλο υπόψιν σου; thnx πάντως για τον κόπο σου A, kai to fglrx τι είναι; μπορεί να δώσει λύση στην περίπτωσή μου;
MemphisX Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Ναι, το hardware acceleration eίναι στο full ενώ ενεργοποιημένο είναι και το Write combining. Στο Dxdiag ολα είναι οκ, ενώ και τα D3d , Ddraw tests έτρεξαν φυσιολογικα Άρα φίλε MemphisX θεωρείς ότι το τροφοδοτικό δεν έχει πρόβλημα; άρα αυτό που μένει είναι format και clean install. ή να περιμένω καρτερικά νέους drivers έχεις μήπως κάτι άλλο υπόψιν σου; thnx πάντως για τον κόπο σου A, kai to fglrx τι είναι; μπορεί να δώσει λύση στην περίπτωσή μου; Φιλέ μου το πρόβλημα σου χρήζει ακαδημαϊκή συζήτηση... Η απλά μιλάμε για μεγάλη ασυμβατότητα της κάρτας με την μητρική/ελατωματική κάρτα γραφικών, η ολοι μας είμαστε χαζοί και δε μπορούμε να βρούμε ένα απλό πρόβλημα. Το να περιμένεις να βγάλει καινούριους drivers η ΑΤΙ μηπως και διορθώνουν το πρόβλημα δεν είναι λύση γιατί δε θα δείς διαφορά. Εδώ έχουν περάσει πάνψ απο 6 μήνες από τότε που εμφανίστηκε το bug με τους Socket Α επεξεργαστες και τις μπλε οθόνες και ενώ έχει βγεί ανεπίσημο patch που να το διορθώνει και έχει ενημερωθεί και η ATI δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην επίλυσή του. Μάλλον θεωρεί τους πελάτες τις με επεξεργαστές Socket A μειονότητα αρκετή για να μήν ασχοληθεί. Το φορμάτ από την άλλη δεν είναι σίγουρο ότι θα λύσει το πρόβλημα, μπορεί όμως να βοηθήσει στο να βρείς την αιτία του προβλήματος πιο εύκολα. Πριν μπεις στον κόπο κάνε εγκατάσταση το Ati tray tools (http://www.guru3d.com/article/ati-tray-tools-/) και μετα κάνε δεξι κλικ στο εικονίδιο του κάτω στο taskbar και διαλεξε Hardware->SMARTGART και δες αν είναι όλα στο on και το AGP 8x (που λογικά θα είναι). Αν κάποια απο αυτά δεν είναι τότε το πρόβλημα είναι καθαρά οι drivers της μητρικής για το AGP. Αν πάλι δεν δεις τίποτα παράξενο (πολύ πιθανό) αν μπορείς κάνε φορμάτ και βάλε Windows XP με SP2 και τπτ άλλο πάνω. προχώρησε στην εγκατάσταση των drivers που δίνει η ΑΤΙ (τους hotfix) και όχι οι Asus κ Saphire... Σε μια τέτοια εγκατάσταση δε θα αναγνωρίζεται καν ο HDMI ήχος οπότε προχωράς βλέπεις αν υπάρχει το πρόβλημα και συνεχίζεις στην εγκατάσταση των τελευταίων drivers της μητρικής σου και πάλι από το site της Intel κι όχι της Asus. Αν και πάλι δε δεις τίποτα προσπάθησε να δοκιμάσεις αν μπορείς την κάρτα γραφικών σε άλλο μηχάνημα. Πρόσεξε επίσης και τις θερμοκρασίες της, υπάρχει πιθανότητα να μην ψύχεται καλα η μνήμη της καρτας (αν και το βρίσκω δύσκολο μιας και σε περίπτωση υπερθέρμανσης δε θα μπορούσες να τρέξεις παιχνίδια χωρίς κολλήματα). Και κάτι τελευταίο που αφορούσε το refresh rate που είχες πεί σε προηγούμενο post η οθόνη σου πως συνδέεται στην κάρτα (HDMI, DVI η κλασικά VGA D-SUB 15pin). Αν η οθόνη σου έχει θύρα DVI η HDMI προτίμησε την από τη VGA μιας και το σήμα θα μεταφέρεται ψηφιακά και θα γλιτώνεις έτσι την άσκοπη μετατροπή απο ψηφιακό σε αναλογικό και μετα απο την οθόνη σου (αν είναι TFT) από αναλογικό σε ψηφιακό. Έτσι κερδίζεις σε ποιότητα εικόνας και δεν έχεις πρόβλημα με τα refresh rate (κάτι το οποίο μπορεί να είναι ενδεικτίκο προβληματος με το RAMDAC της κάρτας) Αυτά τα λίγα μου έρχονται στο μυαλό όπως καταλαβαίνεις φτάνουμε σε σημείο να ψάχνουμε και την τελευταία λεπτομέρια... Και κάτι τελευταίο συγνώμη αν άργησα να απαντήσω απλά αυτές τις μέρες ήμουν off ...γενικά... Υ.Γ. : To fglrx είναι οι επίσημοι proprietary drivers της ΑΤΙ για linux, αν και εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιεί τον όρο Catalyst και στο linux το driver module συνεχίζει να λέγεται fglrx. Πληροφοριακά και μόνο υπάρχουν άλλοι 2 drivers αλλά ανοιχτού κώδικα για τις κάρτες γραφικών της ATI, οι radeon και οι radeonHD (της Novel οι τελευταίοι). Οπως καταλαβαίνεις οι fglrx δεν σε βοηθούν. Απλά ήθελα να τονίσω ότι η ΑΤΙ/AMD είχε γενικά προβλημα με lagging και χαμηλές επιδόσεις σε περιβάλοντα compositing όπως είναι τα Vista/7 με το AERO και το linux είτε με Compiz/Compiz Fusion είτε με KDE 4 και ενεργοποιημένα τα εφέ. Τα ΧP όμως δεν έχουν composite desktop manager...
Panathinaikara Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Κατα 1ον σε χιλιοευχαριστώ που ασχολήθηκες με το πρόβλημα Εν συνεχεια στο θεμα μας(!!!!): Λοιπόν τσέκαρα στο catalyst control center το section Smartgart και είναι ολα ON kai AGP 8x, αν δοκιμασω με ΑΤΙ Τray Tools υπαρχει περιπτωση να δω κατι διαφορετικο; Η οθονη δυστυχω ς μονο VGA έχει οποτε και ετσι ειναι συνδεδεμενη με την καρτα. Η αίσθηση που μου δινει είναι ότι καθως δουλευω, και γενικα η καρτα γραφικων καθως απεικονιζει νεα πραγματα στην οθόνη λειτουργεί με καθυστερηση με αποτελεσμα να λειτουργει στο full ο επεξεργαστης. ΠΑταω Process Manager και το Cpu usage πεφτει αμεσως μόλις σταματησω το scrolling και σταθεροποιηθεί η "εικόνα" που εμφανίζεται στην οθόνη. Να σημειωσω ότι σε video playback δεν παρατηρείται καποια καθυστερηση, αντιθετα όταν μετακινω το playback window τότε παρατηρείται το φαινόμενο. Ψάχνοντας, έπεσε το ματι μου στο http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33943268 με τιτλο: HD3650 AGP Crashing, Fixed by Increasing Voltage from 1.5 to 1.7 Ίσως η ελλειψη ενεργειας να προκαλει υπολειτουργια-καθυστερηση της κάρτας; Σκεφτομαι να το δοκιμασω αλλα μιας και δεν εχω ξανακανει παρομοιες ρυθμισεις, θα μπορουσες να μου πεις τι πρεπει να προσεξω;πρέπει να το δοκιμασω σταδιακα; ποιο είναι το ανωτατο όριο που μπορω να φτασω; υπαρχει κινδυνος να καψω την καρτα; Format θα είναι η τελευταία λύση μιας και λογω υποχρεωσεων δεν εχω προς το παρον το χρονο και την υπομονη να ξαναστησω το συστημα ,κλπ Σε καραευχαριστω και πάλι, εχω την αισθηση οτι αυτο το AGP voltage μάλλον θα δώσει τη λύση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα