Προς το περιεχόμενο

Κάνει κακό το format;

paylospaylidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα καινουργιο συστημα αλλα σαν καινουργιος κι εγω εκανα μια <πατατα> (εχω γραψη σχετικα στο φορουμ) και δεν λειτουργη η βοηθεια σκευτομε λοιπον σαν λυση το φορματ το οποιο παρεπιπτωντος δεν ξερω να κανω αλλα θα βρω τροπο Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν κανει <κακο>στον υπολογιστη αυτη η διαδηκασια; καπως ετσι το εχω καταλαβει οτι ειναι σαν να λυνεις ενα καινουργιο κινητηρα Δεν ειναι και οτι καλυτερο για τον κινητηρα

Δημοσ.

καμία σχέση αγόρι...κάνε όσα φορμάτ θες...δε παθαίνει τπτ το μηχάνημα...

Δημοσ.

Ίσα ίσα που του κάνει καλό... Αδειάζει από όλα τα άχρειστα που μένουν στον σκληρό από διάφορα installs ή από το ίντερνετ...

Απλά σαν συμβουλή, σιγουρέψου ότι έχεις όλους τους drivers ή βρες τους από το νετ γιατί μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού θα σου χρειαστούν!

Καλή επιτυχία!

Δημοσ.

Αααααααα .... Τα πρώτα σου format !!!!

Είναι σαν να βλέπεις ένα μωρό που κάνει τα πρώτα του βήματα.

Και που είσαι ακόμα.

Δημοσ.

Το format δεν κάνει κακό στον υπολογιστή σου. Το να αφήνεις το Λειτουργικό Σύστημά σου να περιέλθει σε προβληματική κατάσταση που λύνεται πιθανώς (?) μόνο με format επίσης δεν κάνει κακό στον υπολογιστή σου. Κάνει όμως μεγάλο κακό στα νεύρα σου και στον χρόνο σου.

Κόστος λογισμικού για να παίρνεις images του partition του Λ/Σ και να τα επαναφέρεις κατά βούληση: Μικρό [1] [2] ή και μηδενικό ακόμη [3] [4] [5].

Κόστος της ψυχικής ηρεμίας μας και του ελεύθερου χρόνου μας: Ανεκτίμητο. ;)

Δημοσ.

Βρε παιδιά τί ίδιο και ξε-ίδιο, τη διάταξη μαγνητικών διπόλων αλλάζουμε πάνω σε μια επιφάνεια. Χαλαρώστε λίγο, κάνετε λες και πρόκειται για εγχείρηση.

Είναι καθαρά θέμα σπατάλης χρόνου, όπως άριστα τόνισε και ο parsifal: αν έχεις μια εικόνα του ενεργού διαμερίσματος θα κάνεις 2~5 λεπτά να ξαναβάλεις το λειτουργικό. Αν το πας μέσω format κι επανεγκατάστασης θα κάνεις 40+ λεπτά.

Δεν πρόκειται για κάτι άλλο.

Δημοσ.

υπαρχει προγραμμα το οποιο σου σβηνουν ολα τα προγραμματα και ξεκιναει απο την αρχη το pc?πως το κανουν στο πλαισιο?:devil:

Δημοσ.
φιλε parsifal το να κανεις image και να το επαναφέρεις είναι ακριβώς ίδιο σαν να έκανες format?ή πιο καλά να κανεις format?

thanks!

ετσι κανεις μια τρυπα στο νερο, εφόσον μιλας για image που να εχουν και εγκατασταση windows μεσα

εκτος κι αν το image ειναι αρχικο καθαρο και λειτουργει απροβληματιστα, ετσι εισαι κυριος

εξαρταται τι εννοεις

Δημοσ.
εχω ενα καινουργιο συστημα αλλα σαν καινουργιος κι εγω εκανα μια <πατατα> (εχω γραψη σχετικα στο φορουμ) και δεν λειτουργη η βοηθεια σκευτομε λοιπον σαν λυση το φορματ το οποιο παρεπιπτωντος δεν ξερω να κανω αλλα θα βρω τροπο Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν κανει <κακο>στον υπολογιστη αυτη η διαδηκασια; καπως ετσι το εχω καταλαβει οτι ειναι σαν να λυνεις ενα καινουργιο κινητηρα Δεν ειναι και οτι καλυτερο για τον κινητηρα

Καλό είναι να κάνεις ένα format που και που, για να "ξεφορτώνεις" το μηχανημά σου (ειδικά αν τρέχεις windows). Επίσης, με την ευκαιρία του format, εγκατέστησε και κανένα λεξικό στο pc σου :devil:

Δημοσ.

Πηγαινε στο Start ( Εναρξη ).

Κανε κλικ στο Run ( Εκτελεση ).

Εκει γραψε Services.msc και πατα enter.

Στο παραθυρο που θα σου ανοιξει ψαξε να βρεις το Help And Support ( Βοηθεια Και Υποστηριξη - Η Εστω Βοηθεια ).

Κανε διπλο κλικ πανω εκει.

Στο κουτακι που θα ανοιξει διπλα στο Startup Type ( Τροπος Εκκινησης ) διαλεξε το Auto ( Αυτοματο ).

Ετσι δεν ειναι αναγκη να κανεις Format...

Δημοσ.

κάνω format ,εγκαθιστώ drivers και προγράμματα απαραίτητα(firefox,nero,office ktlp)και κάνω εκείνη την στιγμή ένα image,κάθε φορά που θα το επαναφέρω είναι σαν να του έχω κάνει format αλλά με την διαφορά ότι θα έχει είδη τα προγράμματα? δηλαδή θα είναι καθαρό σαν μετά από format?

Δημοσ.

Όχι, δε θα είναι «καθαρό σαν μετά από format». Μετά από format το partition είναι εντελώς άδειο από αρχεία, ενώ μετά από την επαναφορά ενός image το partition θα είναι στην κατάσταση ακριβώς που ήταν τη στιγμή που καταγράφηκε το image.

Δημοσ.

μια παρατηρηση οσο αναφορα τον χρονο

για να κανω format και να περασω windows + drivers +progrz θελω τουλαχιστον 3 ωρες

για να περασω τα ιδια απο image θελω 6 λεπτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...