MasterX Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Ετοιμάζω ένα site.. Μπορώ να κάνω αντιγραφή ειδήσεις και νέα από διάφορα sites χωρίς να ζητήσω την άδειά τους για αναδημοσίευση, αν αναφέρω την πηγή? Μπορούν να με κυνηγήσουν ή δεν υπάρχει πρόβλημα? Ουσιαστικά αυτό που κάνει το Insomnia στην αρχική του σελίδα? Όποιος γνωρίζει ας μου πει... Επίσης θα ήθελα και απάντηση από κάποιον υπεύθυνο του Insomnia, αφού σίγουρα το έχουν ψάξει και γνωρίζουν..
MasterX Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 α, ο Paredwse ειναι δικηγόρος στο επαγγελμα ε? Κατι θυμάμαι σχετικά... Οπότε ειναι ο πλεον κατάλληλος και ενημερωμένος επί του θέματος.. Περιμένω τις συμβουλές του..
grtt Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Λογικά αν το site έχει rss feeds αναφέρει και τους όρους χρήσης τους. Από εκεί και πέρα έχω την εντύπωση πως εξαρτάται από το site. Σε κάθε περίπτωση η πηγή πρέπει να αναφέρεται!
Timour21 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μπορείς να κάνεις μια περίληψη της είδησης (με δικά σου λόγια) και μετά να βάλεις και το λινκ με την πηγή , έτσι (λογικά) δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν κοιτάξεις και τα νέα στο lobby του insomnia, κάτι αντίστοιχο γίνεται. Αν πέρνεις RSS feeds τότε τα βάζεις αυτούσια, και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
MasterX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μπορείς να κάνεις μια περίληψη της είδησης (με δικά σου λόγια) και μετά να βάλεις και το λινκ με την πηγή , έτσι (λογικά) δεν θα έχεις πρόβλημα.Αν κοιτάξεις και τα νέα στο lobby του insomnia, κάτι αντίστοιχο γίνεται. Αν πέρνεις RSS feeds τότε τα βάζεις αυτούσια, και δεν έχεις κανένα πρόβλημα. στο lobby του insomnia βαζει αυτουσια την ειδηση, ή ολοκληρη ή ενα μέρος της.. Δεν κάνουν ποτε περίληψη μέ άλλα λόγια...
HellasVagabond Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Συνηθως μονο μεγαλα News Sites εχουν τετοιο ορο, οτι δηλαδη δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτα που λενε ακομα και αν βαλεις πως ειναι πηγη αυτα, εκτος αν φυσικα τα πεις ολα με δικα σου λογια. Περα απο αυτο αυτουσια θα σου ελεγα να μην βαζεις για παν ενδεχομενο.
MasterX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 εχω δει αρκετα site που χρησιμοποιούν ολοκληρα αρθρα χωρις καμια αλλαγη, παρμενα απο μεγαλα sites... Και αν πουμε οτι σου κανουν παρατηρηση και εσυ τα αφαιρέσεις αμεσως τα αρθρα απο το δικο σου site, μπορουν να σε κυνηγησουν μετα, και πως μπορουν να αποδειξουν οτι σε παρελθοντικο χρονο, χρησιμοποιούσες αρθρα τους???
HellasVagabond Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Συνηθως κανουν μια παρατηρηση πριν ασχοληθουν και ΑΝ ασχοληθουν, και παλι ομως το ρισκαρεις ? Αρκει ενα Screenshot για να το αποδειξουν.
MasterX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 ενα Screenshot αποτελει αποδεικτικο? αφου ολα μπορουν να "φτιαχτουν"...
HellasVagabond Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Εμπειρογνωμονες μπορουν να εντοπισουν ποτε κατι ειναι κατασκευασμενο, και συν τις αλλοις υπαρχει και το Google Cache που ισως να το εχει μεσα. Μην το ψαχνεις, αν θελουν σε κυνηγανε. Περα απο αυτο εσυ αποφασιζεις.
MasterX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 καλά, σε αυτά που λες έχεις δικιο.. όλα μπορούν να γίνουν.. Πάντως και τα sites-πηγές δεν νομιζω οτι χανουν ετσι, καθως γίνονται και πιο δημοφιλή στο κοινο, αλλά και με τις παραπομπές προς αυτά, ανεβαίνουν γενικά στο Internet.. πχ το Google δεν στηρίζει τις ταξινομήσεις του για κάποιο site και στις αναφορες από άλλα sites προς αυτό?
giorgos147 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 πχ το Google δεν στηρίζει τις ταξινομήσεις του για κάποιο site και στις αναφορες από άλλα sites προς αυτό? Ναι,τις στηρίζει.
dark_banishing Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Αν βοηθάει θυμάμαι είχε ξανανοίξει παρόμοιο θέμα και είχε απαντήσει ο πάρε-δώσε νομίζω στο μπλα μπλα.
MasterX Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Τελικά δεν μπορεσα να βρω το αντιστοιχο θεμα που απανταει ο paredwse. Κοιταξα και τα 500 τελευταια posts του αλλα δεν ηταν σε αυτά.. Τελικά λεω να στειλω email σε μερικά site να τους ρωτησω.. Αν μου δωσουν την άδεια τους μεσω ενος email ειμαι ΟΚ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.