Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με την κάρτα γραφικών της Μητρικής ASUS P5Q-VM

mike-intosh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Σήμερα μόλις πήρα στα χέρια μου τον νέο μου υπολογιστή.

Η μητρική του κάρτα είναι η ASUS P5Q-VM με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Integrated Intel Graphics Media Accelerator X4500HD με μπλα-μπλα-μπλα δυνατότητες (άντε καλά).

Εγκατέστησα τα Windows XP Professional SP3. Όλα εντάξει, μέχρι που δοκίμασα να παρακολουθήσω μια ταινία .avi. Μετά απο μερικά δευτερόλεπτα κανονικής αναπαραγωγής η ανάλυση και τα χρώματα "χαλάνε" (μειώνονται). Μου εμφανίζονται μηνύματα σχετικά με την αποτυχία εκτέλεσης του μπλα-μπλα.exe και τα γραφικά φτιάχνουν μετά απο επανεκκίνηση.

Έχω απογοητευτεί πολύ...

Παρακαλώ αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα (ειδικά με την συγκεκριμένη μητρική) παρακαλώ απαντήστε μου...

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους.

Σήμερα μόλις πήρα στα χέρια μου τον νέο μου υπολογιστή.

Η μητρική του κάρτα είναι η ASUS P5Q-VM με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Integrated Intel Graphics Media Accelerator X4500HD με μπλα-μπλα-μπλα δυνατότητες (άντε καλά).

Εγκατέστησα τα Windows XP Professional SP3. Όλα εντάξει, μέχρι που δοκίμασα να παρακολουθήσω μια ταινία .avi. Μετά απο μερικά δευτερόλεπτα κανονικής αναπαραγωγής η ανάλυση και τα χρώματα "χαλάνε" (μειώνονται). Μου εμφανίζονται μηνύματα σχετικά με την αποτυχία εκτέλεσης του μπλα-μπλα.exe και τα γραφικά φτιάχνουν μετά απο επανεκκίνηση.

Έχω απογοητευτεί πολύ...

Παρακαλώ αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα (ειδικά με την συγκεκριμένη μητρική) παρακαλώ απαντήστε μου...

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

δεν νομιζω να εχει προβλημα η μητρικη,απλα οπως καταλαβαινεις ειναι περιορισμενες οι δυνατοτητες της.κατα την ταπεινη μου αποψη παντα.σε μονιτορ προσπαθεις να δεις ταινια η σε καμια μεγαλη οθονη?

Δημοσ.

Απο drivers ναι τους τελευταίους έβαλα. Αρχικά είχα βάλει απο το CD αλλά βρήκα πιο πρόσφατους. Τα ίδια όμως...

Την ταινία προσπαθώ να την δώ σε οθόνη Samsung SyncMaster 910N.

Η ανάλυση είναι 1280χ1024 στα 75Hz (με σύνδεση VGA).

Νομίζω ότι δεν είναι και τόσο περιορισμένες οι δυνατότητες ώστε να μην μπορώ να κάνω ένα απλό playback. Και το πιστεύω αυτό 99% :rolleyes: και αυτό γιατί η εν λόγω ενσωματωμένη κάρτα γραφικών έχει μεταξύ άλλων υποστήριξη DirectX 10. Τα χαρακτηριστικά της φαίνονται σε αυτή την σελίδα (απο όπου και παραγγέλθηκε η μητρική): http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522648

Να σημειώσω επίσης ότι το σφάλμα παρουσιάστηκε στον Windows Media Player και στο BS Player. Το κείμενο του μηνύματος έλεγε:

"Το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης igxprd32 δεν λειτουργεί κανονικά. Αποθηκεύστε και επανεκκινήστε κλπ κλπ..."

Δημοσ.

μηπως αμα καταβασεις την συχνοτητα στα 60 δεις διαφορα?καμια φορα δεν εχει σημασια τι σηκωνει η οθονη ,αλλα τι μπορουμε να δωσουμε.για δοκιμασε.μια δοκιμη ειναι μονο.

Δημοσ.
μηπως αμα καταβασεις την συχνοτητα στα 60 δεις διαφορα?καμια φορα δεν εχει σημασια τι σηκωνει η οθονη ,αλλα τι μπορουμε να δωσουμε.για δοκιμασε.μια δοκιμη ειναι μονο.

Ούτε αυτό βοήθησε.

Τα ίδια...

Και το χειρότερο είναι οτι στο google δεν έχει τίποτα για igxprd32...

Δημοσ.
Ούτε αυτό βοήθησε.

Τα ίδια...

Και το χειρότερο είναι οτι στο google δεν έχει τίποτα για igxprd32...

ισως να φταινε και τα sp3.τι αλλο να πω?64 η 32 ειναι?

Δημοσ.
Δοκιμασες να αναπαραγεις κανενα αλλο αρχειο εκτος απο αυτο?Μπορει να φταιει και αυτο.Βαλε κανενα dvd και δοκιμασε παλι

πολυ καλη η σκεψη σου φιλε +1

Δημοσ.
Δοκιμασες να αναπαραγεις κανενα αλλο αρχειο εκτος απο αυτο?Μπορει να φταιει και αυτο.Βαλε κανενα dvd και δοκιμασε παλι

Μπορώ να πω ότι κάτι προέκυψε απο την πρότασή σου...Έβαλα ένα DVD ταινίας και παίζει κανονικά. Το δοκίμασα και για αρκετή ώρα να σιγουρευτώ και πράγματι, δεν υπάρχει πρόβλημα...

Ωστόσο τώρα τι.... :-)

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Φαίνεται ότι βρήκα ποιό ήταν το πρόβλημα. Συγνώμη αν έβαλα σε κόπο κάποιους!

Έφταιξε το DivX Codec. Είχα βάλει το νέο έκδοσης 7. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Μόλις το αντικατέστησα με την παλαιότερη έκδοση 6.8 λειτούργησε!

Ευχαριστώ για την βοήθειά σας! Το post του alexisss με βοήθησε πολύ!

Καλό βράδυ σε όλους!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...